Gönderen Konu: Avensis t27 kasa lpg ile yakıt tüketimim.  (Okunma sayısı 35919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis t27 kasa lpg ile yakıt tüketimim.
« Yanıtla #160 : Nisan 13, 2015, 23:21:18 »
Gördüğüm kadarı ile BRC taktıranlar çoğunlukta
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Nisan 13, 2015, 23:21:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Nisan 13, 2015, 23:28:51 »
Brc yi daha önceki aracıma taktırmıştım memnunda kaldım ama bu sefer PRİNS i denemeye karar verdim,taktırdım ve 6 ay oldu şuan tıkk yok 10 no.5 yıldız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Nisan 13, 2015, 23:31:24 »
murat hoca bu kadar kullanıcı yanılıyor olamaz. gel katıl aramıza  8-)
lpg imzada da yazıyor brc my11 :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Nisan 13, 2015, 23:34:52 »
devir yükselttiği zaman direksiyondan + yapıp 6. vitesle gidiyorum genelde. dediğiniz gibi yakıt falan dinlemiyor meret kapatıp gidiyor.

Geçen gün Ahmet Güve ile bu konuyu konuştuk. Vites yükseltsek bile, bir an önce hedef hıza ulaşmak için tam gaz verebileceğini ve bu durumun çok fayda sağlamayabileceğini söylemişti. Bunu OBD'den takip etmek lazım diye konuşmuştuk.

Mesela Ahmet abinin arabasında AP900 cruise var ve kalibrasyonunu kendi yaptığı için tam gaz yapmadan yavaş yavaş hızı yükseltiyor. Bu durumda bence orjinal CC ye göre daha tasarruflu bir kullanım sağlıyor.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #164 : Nisan 13, 2015, 23:41:34 »
Geçen gün Ahmet Güve ile bu konuyu konuştuk. Vites yükseltsek bile, bir an önce hedef hıza ulaşmak için tam gaz verebileceğini ve bu durumun çok fayda sağlamayabileceğini söylemişti. Bunu OBD'den takip etmek lazım diye konuşmuştuk.

Mesela Ahmet abinin arabasında AP900 cruise var ve kalibrasyonunu kendi yaptığı için tam gaz yapmadan yavaş yavaş hızı yükseltiyor. Bu durumda bence orjinal CC ye göre daha tasarruflu bir kullanım sağlıyor.
dip gaz mı yapıyor bilmiyorum ama daha az yakıyor. anlık tüketimden de teyit ettim. gerektiğinde de kumandayı tümden ele alıyorum. benden ala ap900'mü var :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Nisan 14, 2015, 10:43:32 »
dip gaz mı yapıyor bilmiyorum ama daha az yakıyor. anlık tüketimden de teyit ettim. gerektiğinde de kumandayı tümden ele alıyorum. benden ala ap900'mü var :islik:
genelde c.c yakıt tasarrufu olarak tarif ediliyor ama bence yanlış uzun yolda bile tasarruf olamaz çünkü siz sistemi setliyorsunuz ve arac bu degerde tutmak istiyor  fren yaptığınızda yada ani durduğunuzda(ışıklarda) araba set degerine birden ulaşmak istiyor ve dip gaz yapıyor buda sarfiyatı azamiye çıkartıyor zaten uzun yolda hızı 120 yaparsanız kısa süre içinde önünüze engel çıkıyor ozaman ya 90 yapacaksınız en sagdan kıyın kıyın gideceksiniz yada konya ovası gibi yerde gerekli, bence
ben 2 yıl önce uzun yola giderken c.c denemiştim çok faydalı bulmadığım için kullanmıyorum
birde kesinlikle yagışlı havalarda c.c kullanmayın kaza yapma olasılığınız çok yüksek internette araştırın göreceksiniz

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2015, 10:48:02
devir yükselttiği zaman direksiyondan + yapıp 6. vitesle gidiyorum genelde. dediğiniz gibi devir,yakıt falan dinlemiyor meret kapatıp gidiyor. bu arada gps sürekli açık olduğundan hızı ona göre ayarladım. kadranda 120 görüyorsan esasen 112 ile ilerliyorsun. ben de hız sınırlarında hep gps'i esas aldım.
gps her zaman dogru ölçer ve gerçektir arabanın kadran  degişen faktörlerden dolayı dogru ölçmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Nisan 15, 2015, 10:17:10 »
Merhaba arkadaşlar.
Dip gazdan felan bahsedilirken, benim araçta prins LPG var yaklaşık 1 ay oldu taktıralı şu ana kadar bir sıkıntısı çıkmadı geçenlerde dikkatimi çekti, daha önceleri yüksek devirlere cıkmamıştım bilmiyordum.
 Tirafik lambasında dururken yüksek devirde kalkıyım aracın hızlanmasını deniyim dedim tam devir saatini takip etmedim ama yaklaşık 5000 devirden sonra araç LPG yi kapatıp benzine geçti, önce benim aklıma içinde gaz az kalmıştı heralde bitmiştir dedim ama bitmemiş araçı stop edene kadar benzinde gitti ve buraya kadar içindeki gazın bittiğini düşünürken evin önünden lpg almaya çıktığımda çalıştıktan sonra lpg kullanmaya başladı bende lpg almadım yaklaşık 15km yol yaptıktan sonra lpg bitti.
Benim bu karşılaştığım durum normalmi yani araç 5000dv ve üst devirlerde benzine geçmesi normal mi ayarlanıyor sa ayarlattı rayımmı sizlerin yorumları nelerdir....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Nisan 15, 2015, 10:32:23 »
Merhaba arkadaşlar.
Dip gazdan felan bahsedilirken, benim araçta prins LPG var yaklaşık 1 ay oldu taktıralı şu ana kadar bir sıkıntısı çıkmadı geçenlerde dikkatimi çekti, daha önceleri yüksek devirlere cıkmamıştım bilmiyordum.
 Tirafik lambasında dururken yüksek devirde kalkıyım aracın hızlanmasını deniyim dedim tam devir saatini takip etmedim ama yaklaşık 5000 devirden sonra araç LPG yi kapatıp benzine geçti, önce benim aklıma içinde gaz az kalmıştı heralde bitmiştir dedim ama bitmemiş araçı stop edene kadar benzinde gitti ve buraya kadar içindeki gazın bittiğini düşünürken evin önünden lpg almaya çıktığımda çalıştıktan sonra lpg kullanmaya başladı bende lpg almadım yaklaşık 15km yol yaptıktan sonra lpg bitti.
Benim bu karşılaştığım durum normalmi yani araç 5000dv ve üst devirlerde benzine geçmesi normal mi ayarlanıyor sa ayarlattı rayımmı sizlerin yorumları nelerdir....

Yüksek devirde ya da artan yükte alınan yakıt miktarı arttığından ötürü tanktaki kalan gazın basıncı yetmemiştir.
Uzun yolda 4000 devirde bitti dediğinde mesela, 15-20 km daha 2000-2500 devirde kullanabiliyorum. Ya da tamamen bitti dediğinde rölantide lpg ile çalıştırabiliyorum, tabi kalkışa geçtiğimde bitti uyarısı veriyor.
Yani durum normal.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Nisan 15, 2015, 10:37:43 »
 Yüksek devirde benzine geçmesi iyi bir durum olmuş hatta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #169 : Nisan 15, 2015, 11:36:21 »
Yüksek devirde benzine geçmesi iyi bir durum olmuş hatta.

Yüksek devirde benzine geçmesi normalde, bu yüksek devirin altına inildiğinde de benzinde devam etmesi normal mi?  :-\ :-\
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Nisan 15, 2015, 11:47:11 »
Sensör tek yönlü çalışıyor. basınç az gelince lpg bitti algılayıp benzine geçiyor. tekrar lpg kullanımı için butona basmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #171 : Nisan 15, 2015, 11:53:22 »
evet gayet normal durum gaz olayı basınç olayıdır bundan dolaıyki evde doğalgaza geçince ocagın enjektörlerini değiştirirsiniz ki daha fazla gaz akışı olsun diye tüpte gaz az kaldımı yaklaşık 15-30 km dip gaz yaparsan sistem gazı kesip benzine döner ve manuel olarak tekrar gaza geçmezsen benzinle gidersin benim araba 1.8 bunu engellemek için brc takarlarken yüksek basınçlı regulator taktılar  extra ücret ödemiştim
aynı sey benzin içinde geçelidir depodaki benzin belli bir seviye ye indimi arbanız çalışmaz pompa atmosferik basıncı
murat sana lpg tavsiye ederim
lpg olayında ustalık malzeme kalite tecrübe yazıılımfaktörleri önemlidir
sanayide hangi ustaya gidersen yaparız abi der bunlaara itibar etmeyeceksin
ben yıllardır lpc kullanıyorum
 benim mantığıma tartarini ve brc yatmıştı ilk arabam 1.4 corolla idi 2a mühendisliğin yetkili servisinde taktırdım 2 sene kullandım sonra tartarini taktırdım yine yetkili servisinde onudaa 7 sene kullandım şimdi avensise brc taktırdım 1.5 senedir sıkıntı yok
brc satış sonrası çok iyi işini sistemli yapıyorlar tartarini de güzel ama satış sonrası desteği çok iyi değil yanlız brc.yi türkiyeye herkes getiriyor ama 2a mühendislik daha sistemli onun yetkili kıldığı bayileri tercih edersen problem yaşamazsın onada firmanın sitesinden bak sanayiye gittiğinde herkes ben bayiyiyim diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Nisan 15, 2015, 11:59:10 »
Yüksek devirde benzine geçmesi normalde, bu yüksek devirin altına inildiğinde de benzinde devam etmesi normal mi?  :-\ :-\
Normallik açısından değil de sağlık açısından bakınca, devir yükseldiğinde benzine geçmesi motor sağlığı açısından bir nebze daha iyi silindir içi olası hararet yükselmesi düşünülünce. Sonuçta Lpg ile benzinde oluşturdukları hararet açısından fark var ve devir yükseldikçe bu etki artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #173 : Nisan 15, 2015, 12:06:23 »
evet gayet normal durum gaz olayı basınç olayıdır bundan dolaıyki evde doğalgaza geçince ocagın enjektörlerini değiştirirsiniz ki daha fazla gaz akışı olsun diye tüpte gaz az kaldımı yaklaşık 15-30 km dip gaz yaparsan sistem gazı kesip benzine döner ve manuel olarak tekrar gaza geçmezsen benzinle gidersin benim araba 1.8 bunu engellemek için brc takarlarken yüksek basınçlı regulator taktılar  extra ücret ödemiştim
aynı sey benzin içinde geçelidir depodaki benzin belli bir seviye ye indimi arbanız çalışmaz pompa atmosferik basıncı
murat sana lpg tavsiye ederim
lpg olayında ustalık malzeme kalite tecrübe yazıılımfaktörleri önemlidir
sanayide hangi ustaya gidersen yaparız abi der bunlaara itibar etmeyeceksin
ben yıllardır lpc kullanıyorum
 benim mantığıma tartarini ve brc yatmıştı ilk arabam 1.4 corolla idi 2a mühendisliğin yetkili servisinde taktırdım 2 sene kullandım sonra tartarini taktırdım yine yetkili servisinde onudaa 7 sene kullandım şimdi avensise brc taktırdım 1.5 senedir sıkıntı yok
brc satış sonrası çok iyi işini sistemli yapıyorlar tartarini de güzel ama satış sonrası desteği çok iyi değil yanlız brc.yi türkiyeye herkes getiriyor ama 2a mühendislik daha sistemli onun yetkili kıldığı bayileri tercih edersen problem yaşamazsın onada firmanın sitesinden bak sanayiye gittiğinde herkes ben bayiyiyim diyor

Sağolasın abi,

Geçenlerde bir arkadaş BRC taktırmış sıkıntı çekmişti, o zaman sitelerine bakmıştım . Sıkıntı yaşanan servis yetkili servisti. Zaten sıkıntı oldumu herkes uzakta durur memlekette, taktırana satın alana kadar süper ilgi alaka. Şans işi gibi bu ama ben işimi pek şansa bırakmak istemiyorum. Kurumsal bir firma olması en güzeli, çoluk çocuk işi olmamalı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Nisan 15, 2015, 13:14:45 »
Sağolasın abi,

Geçenlerde bir arkadaş BRC taktırmış sıkıntı çekmişti, o zaman sitelerine bakmıştım . Sıkıntı yaşanan servis yetkili servisti. Zaten sıkıntı oldumu herkes uzakta durur memlekette, taktırana satın alana kadar süper ilgi alaka. Şans işi gibi bu ama ben işimi pek şansa bırakmak istemiyorum. Kurumsal bir firma olması en güzeli, çoluk çocuk işi olmamalı

sende mi brütüs?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Nisan 15, 2015, 13:53:31 »
Yüksek devirde motor içi sıcaklık düşünülüyorsa, lpg ile beraber benzin püskürtülmesi de ayarlanabilir. Bu oranın % kaç olacağına karar verilip ayarlanabilir. Benim atiker obdII de her devir için benzin püskürtecek şekilde ayarlatmıştım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Nisan 15, 2015, 17:42:22 »
Sağolasın abi,

murat buradan bakabilirisn
http://www.brcnerede.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #177 : Nisan 16, 2015, 09:46:41 »
Herkese yorumları için teşekkür ederim.
Bu hafta sonu servise gideceğim,  servise gitmeden lpg deposunu doldurup deniyeceğim sonuçları sizlerle paylaşırım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Avensis t27 kasa lpg ile yakıt tüketimim.
« Yanıtla #178 : Temmuz 12, 2015, 13:01:27 »
Dün ufak bir tüketim denemesi daha yaptım. Petrol ofisinden litresi 2.04 TL'den 25 liralık otogaz aldım (12.250 lt). Toplamda 134 km yol yaptı bu yakıtla. Ancak bunun 34 kilometrelik bölümü şehir içi tüketim. Kalanı otoban. 100 ve üstü km/saat arası hızlarda gittim kalan otoban sürüşünde. Tüketim km başına 18 kuruş civarına geldi.  :alkis:
 Sanırım şehir içine girmeseydim 150 km gibi bir menzile ulaşabilirdim.
 Ne dersiniz iyi mi bu tüketim değeri. Dizel almama gerek var mı?  :)

Edit: hız limiti
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Temmuz 12, 2015, 13:09:00 »
Dün ufak bir tüketim denemesi daha yaptım. Petrol ofisinden litresi 2.04 TL'den 25 liralık otogaz aldım (12.250 lt). Toplamda 134 km yol yaptı bu yakıtla. Ancak bunun 34 kilometrelik bölümü şehir içi tüketim. Kalanı otoban. 100-130 km/saat arası hızlarda gittim kalan otoban sürüşünde. Tüketim km başına 18 kuruş civarına geldi.  :alkis:
 Sanırım şehir içine girmeseydim 150 km gibi bir menzile ulaşabilirdim.
 Ne dersiniz iyi mi bu tüketim değeri. Dizel almama gerek var mı?  :)

18 Kr çok yakmışsın ben 5 Kr yakiyorum :lol:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah