0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
devir yükselttiği zaman direksiyondan + yapıp 6. vitesle gidiyorum genelde. dediğiniz gibi yakıt falan dinlemiyor meret kapatıp gidiyor.
Geçen gün Ahmet Güve ile bu konuyu konuştuk. Vites yükseltsek bile, bir an önce hedef hıza ulaşmak için tam gaz verebileceğini ve bu durumun çok fayda sağlamayabileceğini söylemişti. Bunu OBD'den takip etmek lazım diye konuşmuştuk.Mesela Ahmet abinin arabasında AP900 cruise var ve kalibrasyonunu kendi yaptığı için tam gaz yapmadan yavaş yavaş hızı yükseltiyor. Bu durumda bence orjinal CC ye göre daha tasarruflu bir kullanım sağlıyor.
dip gaz mı yapıyor bilmiyorum ama daha az yakıyor. anlık tüketimden de teyit ettim. gerektiğinde de kumandayı tümden ele alıyorum. benden ala ap900'mü var
devir yükselttiği zaman direksiyondan + yapıp 6. vitesle gidiyorum genelde. dediğiniz gibi devir,yakıt falan dinlemiyor meret kapatıp gidiyor. bu arada gps sürekli açık olduğundan hızı ona göre ayarladım. kadranda 120 görüyorsan esasen 112 ile ilerliyorsun. ben de hız sınırlarında hep gps'i esas aldım.
Merhaba arkadaşlar.Dip gazdan felan bahsedilirken, benim araçta prins LPG var yaklaşık 1 ay oldu taktıralı şu ana kadar bir sıkıntısı çıkmadı geçenlerde dikkatimi çekti, daha önceleri yüksek devirlere cıkmamıştım bilmiyordum. Tirafik lambasında dururken yüksek devirde kalkıyım aracın hızlanmasını deniyim dedim tam devir saatini takip etmedim ama yaklaşık 5000 devirden sonra araç LPG yi kapatıp benzine geçti, önce benim aklıma içinde gaz az kalmıştı heralde bitmiştir dedim ama bitmemiş araçı stop edene kadar benzinde gitti ve buraya kadar içindeki gazın bittiğini düşünürken evin önünden lpg almaya çıktığımda çalıştıktan sonra lpg kullanmaya başladı bende lpg almadım yaklaşık 15km yol yaptıktan sonra lpg bitti.Benim bu karşılaştığım durum normalmi yani araç 5000dv ve üst devirlerde benzine geçmesi normal mi ayarlanıyor sa ayarlattı rayımmı sizlerin yorumları nelerdir....
Yüksek devirde benzine geçmesi iyi bir durum olmuş hatta.
Yüksek devirde benzine geçmesi normalde, bu yüksek devirin altına inildiğinde de benzinde devam etmesi normal mi?
evet gayet normal durum gaz olayı basınç olayıdır bundan dolaıyki evde doğalgaza geçince ocagın enjektörlerini değiştirirsiniz ki daha fazla gaz akışı olsun diye tüpte gaz az kaldımı yaklaşık 15-30 km dip gaz yaparsan sistem gazı kesip benzine döner ve manuel olarak tekrar gaza geçmezsen benzinle gidersin benim araba 1.8 bunu engellemek için brc takarlarken yüksek basınçlı regulator taktılar extra ücret ödemiştimaynı sey benzin içinde geçelidir depodaki benzin belli bir seviye ye indimi arbanız çalışmaz pompa atmosferik basıncımurat sana lpg tavsiye ederimlpg olayında ustalık malzeme kalite tecrübe yazıılımfaktörleri önemlidirsanayide hangi ustaya gidersen yaparız abi der bunlaara itibar etmeyeceksinben yıllardır lpc kullanıyorum benim mantığıma tartarini ve brc yatmıştı ilk arabam 1.4 corolla idi 2a mühendisliğin yetkili servisinde taktırdım 2 sene kullandım sonra tartarini taktırdım yine yetkili servisinde onudaa 7 sene kullandım şimdi avensise brc taktırdım 1.5 senedir sıkıntı yokbrc satış sonrası çok iyi işini sistemli yapıyorlar tartarini de güzel ama satış sonrası desteği çok iyi değil yanlız brc.yi türkiyeye herkes getiriyor ama 2a mühendislik daha sistemli onun yetkili kıldığı bayileri tercih edersen problem yaşamazsın onada firmanın sitesinden bak sanayiye gittiğinde herkes ben bayiyiyim diyor
Sağolasın abi,Geçenlerde bir arkadaş BRC taktırmış sıkıntı çekmişti, o zaman sitelerine bakmıştım . Sıkıntı yaşanan servis yetkili servisti. Zaten sıkıntı oldumu herkes uzakta durur memlekette, taktırana satın alana kadar süper ilgi alaka. Şans işi gibi bu ama ben işimi pek şansa bırakmak istemiyorum. Kurumsal bir firma olması en güzeli, çoluk çocuk işi olmamalı
Dün ufak bir tüketim denemesi daha yaptım. Petrol ofisinden litresi 2.04 TL'den 25 liralık otogaz aldım (12.250 lt). Toplamda 134 km yol yaptı bu yakıtla. Ancak bunun 34 kilometrelik bölümü şehir içi tüketim. Kalanı otoban. 100-130 km/saat arası hızlarda gittim kalan otoban sürüşünde. Tüketim km başına 18 kuruş civarına geldi. Sanırım şehir içine girmeseydim 150 km gibi bir menzile ulaşabilirdim. Ne dersiniz iyi mi bu tüketim değeri. Dizel almama gerek var mı?