0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3 kişi + bagaj 442 km yol 35 litre LPG tüketimi. LPG'yi litresi 2.36 civarından aldım. Yaklaşık 18-19 kuruş yaktı
2011 Avensis Elegant extra lpg'li aracımla 28.11.2014 günü Amasya - istanbul sefaköy arası seyahat ettim. Merzifonda fulledim toplamda 660 km yol yaptım. Bolu Geredede 60 tl ve cennet mah. 61 tl yakıt aldım. Toplamda 121 tl'lik lpg yaktı. Benim için inanılmaz bir rakam Yani 660 km yolu 121 tl ye geldim. Aynı yolu daha önce 98 corrolla xei ile 145-150 arası geliyordum.
Aracin motoru gerçekten ekonomik. Istendiginde gazı köklerseniz performans sunuyor. Yok ben ekonomi yapacağım derseniz oda mümkün. 1500 kilo bir araç için güzel değerler elde ediyor. Bu aralar benim tuketimim şehir içi 11 lt, sehir dışı 9 lt civarı. Hic kasmadan keyifle surerek bu değerleri elde ediyorum. Daha ne olsun. Çok memnunum.
9-11 lt lpg değeri değil mi
Yine bir yakıt tüketim değerlendirmesiyle karşınızdayım Bu kez 1.3 multijet linea ile lpg'li Avensis kıyaslaması yapıyorum. Vakalım lpg gerçekten ekonomik mi güncel fiyatlarla? Evet dostlar tam yedi gün kaskonun tahsis ettiği ikame aracı kullandim ve bugün Avensis aracıma kavuştum Linea ile toplamda 455 km yol yaptım bu süreçte. Bunun 200 km'si uzun yol. Kalanı şehir içi. Lineayıda aşagı yukarı Avensis' i nasıl kullanıyorsam öyle kullandım. Yol bilgisayarına göre sonuç 5.8 lt / 100 km. Aracı kiralama şirketinden dolu depo ile aldım ve teslim etmeden önce 3.69'dan 100 tl mazot aldım. 27 lt yapıyor. Tabi ven teslim almadan ufakta olsa depoda hile yapılması muhtemel. Sonuç olarak 1200 kilo Linea ile 0.22 kuruşa gezmiş oldum ortalama değer olarak. Aynı şartlarda lpg tüketkmim 9-10 lt/ 100 km oluyor Avensis ile. Lpg'yi 2.20 tl'den alıyorum. Buda km başına 0.22 kuruş eder. Hadi ilk çalıştırmadaki benzinide ekledim diyelim 0.24'ü geçmez diye düşünüyorum. Aradaki ağırlık farkını hesap ettiğinizde lpg takılmış Valvematic motorun ekonomisini ortaya çıkıyor
Hocam bundan sonra ben aracıma kuruş hesabı yapmayacağım gerçekten nazar değiyor.Hanımla konuşurken de diyordum sürekli çok iyi yakıyor falan filan diye yine tabi forumlara da yazıyorum. onun ertesi gün arka camı patlatmıştım.ondan beri hesap yapmıyorum nazar deyiyor bu arada linea nasıldı iyi kaçıyor mu
bende avensiste tüpe karşıydım.. 2011 avensis.. ilk 20000 e kadar 6.2 benzin şiçi şdışı tüketim vardı... şimdilerde 25000 civarında 7.0 dan aşağı düşmüyor.. sebebini bilen var mı.. en uygun tüp nedir? kaça takılır ? ve gerçekten değer mi???
LPG ye geçtiğinizde Ortalama Tüketimi sıfırladınız mı?Bakın benzinde bile ne kadar güzel az yakıyor LPG ye geçmeye gerek yok
Aslında arabalarımız az yakıyor ama biz çok yakıyoruz. Hemen gaza gelip basıyoruz arabanın gazına... Şöyle usul usul usulüne uygun kullansak çok iyi olacak ama nerdeee, ister istemez basıyor insan.
bizdede benzinde sabit hızda gidince gerçekten az yakıyor. onun için şimdilik yine lpg siz