0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba yine ben yine bir tüketim denemesi Bugün otobanda 100 km'lik yolda yeni yeni bir yakıt tüketim testi yaptım arabamla.Bu testte aracı ilk 40 km'de BENZİNLE sabit 90 km hızda kullandım. Ve tüketimim yol bilgisayarında 4.8-5.2 lt arasında oldu. Kalan 60 km'yi ise aynı hızfa LPG ile katettim, tüketim bu kez 6 lt civarına yükseldi. Benzinle yapılan testte fotoğraf çektim, ama LPG ile çekemedim çünkü hanımdan fırça yedim Vermedi telefonu.. Bana ilginç geldi. Yol bilgisayarında lpg ile benzin arasında 1lt kadar fark oluşuyor. Benzer deneyimi yaşayan var mı acaba? Yer: Adana-Tarsus otobanı.
Kimse yorum yapmadığı ve izlemediği için youtubede paylaştığım videoyu kaldırıyorumMesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2015, 07:14:47Faydalı olacağını düşündüğüm için yeniden yükledim.
Yakıt değerlerini paylaşan arkadaşlar mümkünse hangi marka LPG kiti kullanıyorlar yazabilirler mi?
Yoksa ?
Bu yakıt değerleriyle şeytan diyor auris cvt ye 47-48 veresiye kadar al bi 2011 avensis cvt 20-30bin km.de bin 8-10 sene.
100-110 arası hızlarda 381 km 31 litre LPG (Brc my11)Murat hocam LPG taktırmaya niyetin var herhalde
Yakında imzandaki sadece benzinli ibaresi kalkacak gibime geliyor murat.
Ne şeytanmış arkadaş, bende o dediğinden var 2de1 dürtüp duruyor. LPG iyi yanıyor ya ondan şeytan işi herhalde Şöyle arabaya binip habire gezeceğimi bilsem inanın 1 dakika durmam LPG taktırırım ama çok kullanan birisi değilim ki... Düşünüyorum LPG taktırsam habire bir yere gidelim falan diyeceğim oda masraf çıkaracak....Oyyyyyyyy oyyyyyyyyy....Benzin pahalı ama iyi frenliyor beni Bide bir sürü sıkıntı bulurum diyede pimpirikleniyorum. Konu açarım diye de korkmuyor değilim, hayali bile ürkütüyor...
Burak bey, haftasonu sanırım eşzamanlı Afyon'da bulunduk. Perşembe gecesi Konyadan Afyona'a gittim ve pazar akşamı tekrar dönüş yaptım.Afyona giderken 120km/h'a sabitleyerek Cruise Control'ü aktif kullandım. Yokuşlarda zaman zaman devir saati 5bin e kadar yükseldi. Hızın düşmesine izin vermemesi takdire şayan fakat gaza agresif basması benim tespitlerime göre yakıt tüketimini arttırıyor.