0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün ufak bir tüketim denemesi daha yaptım. Petrol ofisinden litresi 2.04 TL'den 25 liralık otogaz aldım (12.250 lt). Toplamda 134 km yol yaptı bu yakıtla. Ancak bunun 34 kilometrelik bölümü şehir içi tüketim. Kalanı otoban. 100-130 km/saat arası hızlarda gittim kalan otoban sürüşünde. Tüketim km başına 18 kuruş civarına geldi. Sanırım şehir içine girmeseydim 150 km gibi bir menzile ulaşabilirdim. Ne dersiniz iyi mi bu tüketim değeri. Dizel almama gerek var mı?
18 Kr çok yakmışsın ben 5 Kr yakiyorum
Bu sıralar bende rampalardaki sürüş zevkinden ve kızımın bu aracı büyüklüğünden kullanamamasından dolayı dizel arabalara bakıyorum fakat aracımın rahatlığından ve lpg.deki yakıtından hep vazğeçiyorum.Dün lpg onbinlik bakımına giitim filtre tertemiz çıktı ayarlarda çok iyi dediler.Dün full şehir içi kullanımı depoyu fulledim1.95 TL.den 22 lt lpg aldı 43 tl tuttu.Bu sıralar yol bilgisayarı on litreden aşagı göstermiyor.
Evet yeni lpgli araç kullanmaya başlayan biri olarak ilk değerleri sizlere sunmak istiyorum. 27.07.2015 tarihinde 92 TL ile 46 Litre Aygazdan Lpg almıştım ve bugün 13.07.2015 tarihinde Lpg göstergesinde tek ışık yanmaya başlayınca Lpg almaya karar verdim.49.99 TL ye shelden 1.99 dan 25Litre lpg aldım, depo fullendi ve 312 km yol yapmışım.Kilometrede yaklaşık 165 kuruş, ortalamam 8.2 litre Lpg tüketmişim ve tamamı İstanbul içi.Anlamadığım şey ise yol bilgisayarında yazan değerle benim tüketmiş olduğum değerin aynı çıkmış olması.İlk depo başken (52Litrelik simit tank takıldı) 46 alması normal geldi bana sonuçta %80-85 güvenlik için boş kalıyor. (Tek ışık yanmasına rağmen 20 Litre civarı hala depoda lpg bulunması da gerçekten ilginç, göstergelerin baz alınmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.)uzun yola çıkmaya az kaldı ve tank bitene kadar kullanacağım bu sefer o değerleri de siz aktarırım.
Daha az tüketen dizeller, hybridler var da, asıl ilginci zamanda geriye doğru da yolculuk yapılabilmesi olmuş.
Bizler hep kaç yakıyor diyoruz ,zenginlerse kaç basıyor diyor aralarında.
Buradan sorayım arkadaşlar bizim bu aracın subapları kaç km de değişir. Ufuk beye sordum tanesi 600 lira dedi
Bende de 2011 1.6 avensis var. 20 binde aldım şu an 28 bin civarında. sakaryadan mersine giderken 36 litre lpg ile 445 km yol yaptım. ancak Ankaraya kadar yuksek devirlerde ve yuksek hızlarda geldim öyleki konya da lpg almak için durduğumda yol çalışmaları ve ışıklarda epey yavaşlamama ve hatta durmama rağmen yol bilgisayarında ortalama hızım 125 km idi. (aslında ben 90-110 arasını pek geçmem ama bayramda otobanda yoğun kamyon ve otobüs trafiğinden ötürü hep sol şeridi kullandım ve sol şeridin hızına ayak uydurdum malesef) neyse ortalama 16.5 kuruş gibi bir tüketimim olmuş 100 km de. gece olduğu için klima kapalı.Dönüş yolunda yolu değiştirdim konya-afyon-eskişehir-bilecik adapazarı üzeri geldim. 72 tl lpg ile (36lt.) 470 km geldim. gündüz geldiğimden klima açık araba da ben eşim 7 ve 3 yaşlarında iki çocuğum avensisin arkasını yere yapıştıracak derecede bagaj dolu(köyden dönüşler hep böyle oluyor bilimum erzak yağ bal peynir falan 80 -100 kilo vardır tahminimce süratim ise 110-120 ortalama.... aşağı yukarı 15-15.5 kuruşa geliyor. oturduğum yerde kahkaha atasım geldi. klima açık dolu araba üstelik kendi 1500 kilo ve bu değerler. mucize gibi.... işkillenmeye başladım ısrarla sormama rağmen lpg takan usta lpg deyken kesinlikle benzin yakmaz dedi (aslında ayarlasan olur ama biz öyle ayarlamadık dedi) ama ben yine acaba benzinden takviye mi alıyor diye şüpheleniyorum. yoksa hayvan gibi araba B sınfı araçları bile kıskandıracak bir yakıt değeri mümkün mü
Merak etmehocam benzin tüketmiyor lpg'de iken Ben de geçen hafta sonu Adana-İskilip yaptım git gel 1200 km. 100 km şehir içi dur kalk trafik dönüşte 200 km boyunca 200 tl yaktı. Klima sürekli açık ve 2 tane 90 kilo adam vardi arabada Ben artık dizel arabası olan arkadaşlarıma söylemiyorum ya da yüksek söylüyorum yakıtını arabanın. İnanmıyorlar ya da inanmak istemiyorlar. Benim için arabanın tek eksiği yokuş çikarken fazla vitesle oynamak gerekmesi. Eh, kadı kızında da o kadar kusur var
Merhaba,Şehir içinde 12 litrenin altına düşmüyor göstergedeki tüketim değeri. Ortalama hız 19 km/h. 33 litre gazla 242 km yaptı. Durum gazla ilgili değil, taktırmadan önce de böyleydi. MAF sensorünü temizledim ama düşmedi tüketim. Sizce ne yapmalıyım?