Gönderen Konu: Avensis t27 kasa lpg ile yakıt tüketimim.  (Okunma sayısı 35915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis t27 kasa lpg ile yakıt tüketimim.
« Yanıtla #180 : Temmuz 12, 2015, 13:13:05 »
Dün ufak bir tüketim denemesi daha yaptım. Petrol ofisinden litresi 2.04 TL'den 25 liralık otogaz aldım (12.250 lt). Toplamda 134 km yol yaptı bu yakıtla. Ancak bunun 34 kilometrelik bölümü şehir içi tüketim. Kalanı otoban. 100-130 km/saat arası hızlarda gittim kalan otoban sürüşünde. Tüketim km başına 18 kuruş civarına geldi.  :alkis:
 Sanırım şehir içine girmeseydim 150 km gibi bir menzile ulaşabilirdim.
 Ne dersiniz iyi mi bu tüketim değeri. Dizel almama gerek var mı?  :)

Bu sıralar bende rampalardaki sürüş zevkinden ve kızımın bu aracı büyüklüğünden kullanamamasından dolayı dizel arabalara bakıyorum fakat aracımın rahatlığından  ve lpg.deki yakıtından hep vazğeçiyorum.Dün lpg onbinlik bakımına giitim filtre tertemiz çıktı ayarlarda çok iyi dediler.Dün full şehir içi kullanımı depoyu fulledim1.95 TL.den 22 lt lpg aldı 43 tl tuttu.Bu sıralar yol bilgisayarı on litreden aşagı göstermiyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Temmuz 12, 2015, 13:13:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Temmuz 12, 2015, 13:24:03 »
Hadi ya çok mu yakmış :) Yaris hybrid alıp lpg mi taksak acaba? :)

18 Kr çok yakmışsın ben 5 Kr yakiyorum :lol:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2015, 13:32:02
Bu sıralar bende rampalardaki sürüş zevkinden ve kızımın bu aracı büyüklüğünden kullanamamasından dolayı dizel arabalara bakıyorum fakat aracımın rahatlığından  ve lpg.deki yakıtından hep vazğeçiyorum.Dün lpg onbinlik bakımına giitim filtre tertemiz çıktı ayarlarda çok iyi dediler.Dün full şehir içi kullanımı depoyu fulledim1.95 TL.den 22 lt lpg aldı 43 tl tuttu.Bu sıralar yol bilgisayarı on litreden aşagı göstermiyor.
Hocam bu aracın fiyat aralığında bu konforda dizel D segmenti bulunmaz. Passat 1.6 tdi comfortline dsg olmuş 110 bin Tl. Bence kızınıziiçin küçük B segmenti otm. bir araç bakın Avensis'le yola devam edin. Ben son 1 yıldaki zamlardan sonra en az 2-3 sene daha Avensis'e binme kararı aldım.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kilometre: 20100
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Temmuz 13, 2015, 14:26:45 »
Evet yeni lpgli araç kullanmaya başlayan biri olarak ilk değerleri sizlere sunmak istiyorum. 27.06.2015 tarihinde 92 TL ile 46 Litre Aygazdan Lpg almıştım ve bugün 13.07.2015 tarihinde Lpg göstergesinde tek ışık yanmaya başlayınca Lpg almaya karar verdim.
49.99 TL ye shelden 1.99 dan 25Litre lpg aldım, depo fullendi  ve 312 km yol yapmışım.Kilometrede yaklaşık 165 kuruş, ortalamam 8.2 litre Lpg tüketmişim ve tamamı İstanbul içi.
Anlamadığım şey ise yol bilgisayarında yazan değerle benim tüketmiş olduğum değerin aynı çıkmış olması.İlk depo başken (52Litrelik simit tank takıldı) 46 alması normal geldi bana sonuçta %80-85 güvenlik için boş kalıyor. (Tek ışık yanmasına rağmen 20 Litre civarı hala depoda lpg bulunması da gerçekten ilginç, göstergelerin baz alınmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.)

uzun yola çıkmaya az kaldı ve tank bitene kadar kullanacağım bu sefer o değerleri de siz aktarırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Temmuz 13, 2015, 23:06:08 »
Evet yeni lpgli araç kullanmaya başlayan biri olarak ilk değerleri sizlere sunmak istiyorum. 27.07.2015 tarihinde 92 TL ile 46 Litre Aygazdan Lpg almıştım ve bugün 13.07.2015 tarihinde Lpg göstergesinde tek ışık yanmaya başlayınca Lpg almaya karar verdim.
49.99 TL ye shelden 1.99 dan 25Litre lpg aldım, depo fullendi  ve 312 km yol yapmışım.Kilometrede yaklaşık 165 kuruş, ortalamam 8.2 litre Lpg tüketmişim ve tamamı İstanbul içi.
Anlamadığım şey ise yol bilgisayarında yazan değerle benim tüketmiş olduğum değerin aynı çıkmış olması.İlk depo başken (52Litrelik simit tank takıldı) 46 alması normal geldi bana sonuçta %80-85 güvenlik için boş kalıyor. (Tek ışık yanmasına rağmen 20 Litre civarı hala depoda lpg bulunması da gerçekten ilginç, göstergelerin baz alınmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.)

uzun yola çıkmaya az kaldı ve tank bitene kadar kullanacağım bu sefer o değerleri de siz aktarırım.
tüketim değerleriniz yol bilgisayarıyla tutuyorsa bir miktar benzin yakıyor olabiilrsiniz :blink: lpg ayarınızdan eminseniz sorun yok tabi ama sizin gözünüz bi yandan da benzin göstergesinde olsun ;)
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Temmuz 15, 2015, 12:46:37 »
Aracım 115.000' de 1.6 elegant. Karışık kullanımda ortalama 8-9 lt gaz tüketiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Temmuz 15, 2015, 13:53:52 »
Evet yeni lpgli araç kullanmaya başlayan biri olarak ilk değerleri sizlere sunmak istiyorum. 27.07.2015 tarihinde 92 TL ile 46 Litre Aygazdan Lpg almıştım ve bugün 13.07.2015 tarihinde Lpg göstergesinde tek ışık yanmaya başlayınca Lpg almaya karar verdim.

Daha az tüketen dizeller, hybridler var da, asıl ilginci zamanda geriye doğru da yolculuk yapılabilmesi olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Temmuz 15, 2015, 13:57:43 »
Buradan sorayım arkadaşlar bizim bu aracın subapları kaç km de değişir.  Ufuk beye sordum tanesi 600 lira dedi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Temmuz 15, 2015, 14:48:41 »
Daha az tüketen dizeller, hybridler var da, asıl ilginci zamanda geriye doğru da yolculuk yapılabilmesi olmuş.
Hakan bey iyi görmüşsünüz bravo , tarihi düzelttim  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Temmuz 15, 2015, 15:02:16 »
Bizler hep kaç yakıyor diyoruz ,zenginlerse kaç basıyor diyor aralarında. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Temmuz 15, 2015, 15:12:49 »
Bizler hep kaç yakıyor diyoruz ,zenginlerse kaç basıyor diyor aralarında. :D

Doğru tespit, nasıl alıştırıldıysak yada nasıl yetiştirildiysek öyle devam ediyor. Tasarruf bizim gibi orta halli insanların olmazsa olmazı. "Tasarruf Yap, Yaşa" sloganımız  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Temmuz 22, 2015, 11:14:51 »
Buradan sorayım arkadaşlar bizim bu aracın subapları kaç km de değişir.  Ufuk beye sordum tanesi 600 lira dedi

Valvematiclerde subap kaç km'de biter bilmiyorum ama subapın tanesi 600 lira olamaz, piston bile olmaz o kadar. Kaldı ki subap çok özel bir parça değil, E12 kasalarda taksiciler Konya malı çelik subap taktırıp baya bir km gidiyorlar, yani orjinal alınmadan da devam edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Ağustos 19, 2015, 02:14:19 »
Bende de  2011 1.6 avensis var. 20 binde aldım şu an 28 bin civarında. sakaryadan mersine giderken 36 litre lpg ile 445 km yol yaptım. ancak Ankaraya kadar yuksek devirlerde ve yuksek hızlarda geldim öyleki konya da lpg almak için durduğumda yol çalışmaları ve  ışıklarda epey yavaşlamama ve hatta durmama rağmen yol bilgisayarında ortalama hızım 125 km idi. (aslında ben 90-110 arasını pek geçmem ama bayramda  otobanda yoğun kamyon ve otobüs trafiğinden ötürü hep sol şeridi kullandım ve sol şeridin hızına ayak uydurdum malesef) neyse ortalama 16.5 kuruş gibi bir tüketimim olmuş 100 km de. gece olduğu için klima kapalı.
Dönüş yolunda yolu değiştirdim konya-afyon-eskişehir-bilecik adapazarı üzeri geldim. 72 tl lpg ile (36lt.) 470 km geldim. gündüz geldiğimden klima açık araba da ben eşim 7 ve 3 yaşlarında iki çocuğum avensisin arkasını yere yapıştıracak derecede bagaj dolu(köyden dönüşler hep böyle oluyor bilimum erzak yağ bal peynir falan 80 -100 kilo vardır tahminimce süratim ise 110-120 ortalama.... aşağı yukarı 15-15.5 kuruşa geliyor. oturduğum yerde kahkaha atasım geldi. klima açık dolu araba üstelik kendi 1500 kilo ve bu değerler. mucize gibi.... işkillenmeye başladım ısrarla sormama rağmen lpg takan usta lpg deyken kesinlikle benzin yakmaz dedi (aslında ayarlasan olur ama biz öyle ayarlamadık dedi) ama ben yine acaba benzinden takviye mi alıyor diye şüpheleniyorum. yoksa hayvan gibi araba B sınfı araçları bile kıskandıracak bir yakıt değeri mümkün mü
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Ağustos 19, 2015, 09:33:40 »
Merak etmehocam benzin tüketmiyor lpg'de iken :) Ben de geçen hafta sonu Adana-İskilip yaptım git gel 1200 km. 100 km şehir içi dur kalk trafik dönüşte 200 km boyunca 200 tl yaktı.  Klima sürekli açık ve 2 tane 90 kilo adam vardi arabada :) Ben artık dizel arabası olan arkadaşlarıma söylemiyorum ya da yüksek söylüyorum yakıtını arabanın. İnanmıyorlar ya da inanmak istemiyorlar.
 Benim için arabanın tek eksiği yokuş çikarken fazla vitesle oynamak gerekmesi. Eh, kadı kızında da o kadar kusur var  :saygi:

Bende de  2011 1.6 avensis var. 20 binde aldım şu an 28 bin civarında. sakaryadan mersine giderken 36 litre lpg ile 445 km yol yaptım. ancak Ankaraya kadar yuksek devirlerde ve yuksek hızlarda geldim öyleki konya da lpg almak için durduğumda yol çalışmaları ve  ışıklarda epey yavaşlamama ve hatta durmama rağmen yol bilgisayarında ortalama hızım 125 km idi. (aslında ben 90-110 arasını pek geçmem ama bayramda  otobanda yoğun kamyon ve otobüs trafiğinden ötürü hep sol şeridi kullandım ve sol şeridin hızına ayak uydurdum malesef) neyse ortalama 16.5 kuruş gibi bir tüketimim olmuş 100 km de. gece olduğu için klima kapalı.
Dönüş yolunda yolu değiştirdim konya-afyon-eskişehir-bilecik adapazarı üzeri geldim. 72 tl lpg ile (36lt.) 470 km geldim. gündüz geldiğimden klima açık araba da ben eşim 7 ve 3 yaşlarında iki çocuğum avensisin arkasını yere yapıştıracak derecede bagaj dolu(köyden dönüşler hep böyle oluyor bilimum erzak yağ bal peynir falan 80 -100 kilo vardır tahminimce süratim ise 110-120 ortalama.... aşağı yukarı 15-15.5 kuruşa geliyor. oturduğum yerde kahkaha atasım geldi. klima açık dolu araba üstelik kendi 1500 kilo ve bu değerler. mucize gibi.... işkillenmeye başladım ısrarla sormama rağmen lpg takan usta lpg deyken kesinlikle benzin yakmaz dedi (aslında ayarlasan olur ama biz öyle ayarlamadık dedi) ama ben yine acaba benzinden takviye mi alıyor diye şüpheleniyorum. yoksa hayvan gibi araba B sınfı araçları bile kıskandıracak bir yakıt değeri mümkün mü
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Ağustos 24, 2015, 00:57:34 »
evt:) şaka gibi ama aracıma nazar değdi dün fırtına oldu burda balkondan aracın arka camına fayans düşmüş arka cam buz gibi dağılmış... araç su almış yoğun yağmur vardı
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Ağustos 24, 2015, 15:12:02 »
arkadaşlar benim araba 33000 de hava filtresini değiştirmiyorlar serviste 40000 de değişiyormuş ben o kadar yol yapamıyorum hava tutup takıyorlar acaba sebebi bu olabilir mi 34 35 ltre lpg ile sehir içi dışı karışık 350 km yol yapıyor şehir dışına cuma günü çıkıcam bakalım ne yapacak ne dersiniz hava filtresini serviste değiştireyim mi
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Ağustos 24, 2015, 16:23:29 »
erkan bey yoğun trafikte normal ama şehir içi-dışı karışık adapazarında 420 km yol yapıyorum 36 litre ile. Genel de 8-10 tane trafik ışıklı çevre yolunda kıvrımlı S çizen köy yolunda 40-60 km arası) ve adapazarının sakin muhitli yerlerinde hızım 40-90 arası kullandığım zaman 420 km gidiyor. Sadece ikii kez yoğrun trafikte ışıklı dur kalklı ara yollarda 360- 365 km de lpg biTmişti benim de. 0-50 km hız arası...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2015, 16:29:49
Ben 21000 de gittim önceki sahibi km dolmamış diye üç buçuk yıllık arabanın hava filtresini dğişmemiş ben aracın 4 yaşında olduğunu varsayarak 40 bin bakımında ne değişiyor-yapılıyorsa onları yaptırdım serviste. sen isteyince yok dememesi lazım. hatta uzun uzun pazarlık bile yaptım. Yine de servis işi zor Allah kimseyidüşürmesin. En azından bakımlar dışında. Benim aracın camı patladı bir cam için sabahtan beri telefon trafiği yaşıyorum. kırk tane fırıldak çeviriyorlar. bir dedikleri öbürünü tutmuyor. Sizin çok yakmaya gelince lpg filtresi ve enjektörleri kontrol edin temiz mi diye sonra lastik havaları rot balans ön takım filtreler bnların hepsi etkili yakıtta. konuya daha hakim arkdaşlar cevap verirlerse daha aydınlatıcı olur.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2015, 16:32:45
Merak etmehocam benzin tüketmiyor lpg'de iken :) Ben de geçen hafta sonu Adana-İskilip yaptım git gel 1200 km. 100 km şehir içi dur kalk trafik dönüşte 200 km boyunca 200 tl yaktı.  Klima sürekli açık ve 2 tane 90 kilo adam vardi arabada :) Ben artık dizel arabası olan arkadaşlarıma söylemiyorum ya da yüksek söylüyorum yakıtını arabanın. İnanmıyorlar ya da inanmak istemiyorlar.
 Benim için arabanın tek eksiği yokuş çikarken fazla vitesle oynamak gerekmesi. Eh, kadı kızında da o kadar kusur var  :saygi:
Allah nazardan saklasın hocam aracın güzelmiş benim arayıp ta bulamadığım renk. Adanada vardı gerçi ama çok uzaktı gözüm yemedi. beyaz hastasıyımdır da. avensiste ikinci en çok beğendiğim renkte benim aracın rengi kristal mavi...(mavi ilefüme arası bir renk rastlamışsınızdır.)
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Ağustos 24, 2015, 17:13:01 »
Yılda bir yada kmsinde değiştirmek gerekir ama 34 litre yakıtla şehir içi klima açık 350km civarı bence normal. Daha ekonomik sürüşler elbet olur ama abartı bir yakıt tüketimi değil bence 100km de 10 litre lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Ağustos 24, 2015, 18:37:57 »
Şehir içi yakıtınız normal.Yeri geliyor şehir içi onbir litre yaktığımda oluyor.Dün forumun iznik gezisi için izmitten köy yolundan iznike geçtim 17 kuruş yakmışım. ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Eylül 09, 2015, 21:35:00 »
Merhaba,
Şehir içinde 12 litrenin altına düşmüyor göstergedeki tüketim değeri. Ortalama hız 19 km/h. 33 litre gazla 242 km yaptı.
Durum gazla ilgili değil, taktırmadan önce de böyleydi. MAF sensorünü temizledim ama düşmedi tüketim.

Sizce ne yapmalıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Eylül 09, 2015, 22:17:18 »
Merhaba,
Şehir içinde 12 litrenin altına düşmüyor göstergedeki tüketim değeri. Ortalama hız 19 km/h. 33 litre gazla 242 km yaptı.
Durum gazla ilgili değil, taktırmadan önce de böyleydi. MAF sensorünü temizledim ama düşmedi tüketim.

Sizce ne yapmalıyım?
şehir içi kavramı göreceli bir kavramdır. önceki aracımla kocaelide 15 lt. yakarken izmire geldikten sonra 12 lt. yakmaya başlamıştım. 19 km/h ortalamaya göre fazla değil diye düşünüyorum.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)