0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Şehir içinde 12 litrenin altına düşmüyor göstergedeki tüketim değeri. Ortalama hız 19 km/h. 33 litre gazla 242 km yaptı. Durum gazla ilgili değil, taktırmadan önce de böyleydi. MAF sensorünü temizledim ama düşmedi tüketim. Sizce ne yapmalıyım?
Arkadaşlar, bende bu arabayı alırken 100 km'de 9'un altında yakarsam kesin LPG taktırmam demiştim. 3 yıldır kullanıyorum Ankara'nın en soğuk kış günlerinde bile 100 km'de 8,8'i geçmedi.Yazın bu rakam 8,3'lerde kalıyor.Hatta şu ara Ankara şehir içi 7,7 ile geziyorum. Yerine göre sıkışık,yerine göre sakin, ama arabayı kesinlikle kasmam ve çok sakin kullanırım.(İhtiyar işi diyelim).Geçen servise gittiğimde arabayı satan satış görevlisi bu değerlerle LPG'ye hiç gerek yok dedi.Ama arabayı alma esnasında LPG'ye en uyumlu araçlardan biri olduğunu biliyordum.Ama yukarıda LPG ile kullanan arkadaşları okuyunca da hayran kaldığımı da belirtmek isterim.
HUzun süre kullanacaksanız taktirin. Rahat edin
3700 km ortalama tüketimim. Hiç bir şekilde az yaksın diye düşünülmedi. Yolu bulduğumda bastım her daim. Kimi görsem lpg taktır kaç yakmış hesabından kurtul diyorum. Gerçi nazara geldi diye düşünüyorum dolu hasarı tavanı ezik büzük yaptı ama sağlık olsun.
Bu grafiği nasıl yaptiniz hocam.
"Road trip le" diye bir uygulama. Yakıt aldıkça girdiğim verilere göre grafik, ortalama yakıt, ortalama lpg fiyatı, killmetredeki kuruş fiyatı olarak verileri hesaplıyor.
5.85,6.60 değerlerinde yanlışlık var gibi geliyor. 900 kilo arabalar o ortalamayı yakalayamıyor
Bir önceki mesajımda 3800 km nin ortalamasını paylaştım. Malesef lpg tankı basınçlı bir tüp. Satın alınan yerin basıncına göre yakıt alabiliyorsun. 10.79 normal de 5.85 mi yanlış?Lpg de genel ortalamaya bakılır..