0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende yoldan geldim bugün Didim-Denizli Otoyolda hız sınırlarını geçtim, diğer zamanlarda memur modu açarak hız sınırlarında geldim 5.6 LT benzin tüketmişim. Memur mod candır Yakıt fazla yakmıyor hakikatten, bu arada lastiklere hava bastım bugün bakalım ne gibi bir fayda sağlayacak. Önler 35 arkalar 34 yaptım. Kapıda ve Ümit Bey'in yazdığı gibi (Bu arada başka bir konuda Ümit hocama ısrarlar neden ters yaptın diyordum meğersem doğrusunu yapmış, efendiliğinden dolayı Ümit Bey'e de teşekkürler )
Lpg araci garanti disi birakmiyor mu.
Motor ile ilgili oluşacak problemlerde garanti dışı bırakıyorlar.
Arkadaslar bu lpg aracin tamanina yakinini garanti disi birakiyor.mesela klima arizalandi.kim yapacak bunu.
Klima arızası lpg'ye bağlanamaz bence. Garanti konusuna gelirsek artik toyota yetkili servisleri garantiyi bozmadan kendi anlaşmalı olduğu yerlere kit dönüşümü yaptırıyor. Bulunduğum şehirde toyota bayisi ( onatça) peynir ekmek gibi lpg takiyor sattığı araçlara. Fiyat olarak 2600-2700 gibi bir meblağ çıkartıyorlar. Bayinizi arayıp sorunMesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 19:34:15Bayram tatili vesilesiyle uzun yol yaptım. Güzergah Adana-Malatya ( Doganşehir), Malatya - Adana. Menzil 700 km. Giderken sürekli tırmanıyorsunuz. Rakim Adana'da 30 civari, 1400'e kadar çıktık. Nurdağı yokuşu var bilenler bilir. 110'un altına düşmeden arada hızlandım tüketim yol bilgisayarinda 7.7 oldu. Aynı güzergahta dönüşte tüketim 7.2 oldu, yol bilgisayarını sıfirlamadan bu değerler. Dönuşte memur moduna döndüm daha yumuşak kullandim. Klima sürekli açık oldu. Araçta 4 yetişkin bir bebek ve full bagaj vardi. Malesef fotoğraf cekmeyi akıl edemedim bu kez. Sonuc olarak 100 km'de 8.5 lt lpg tüketimi oldu. Bundan daha iyisi yol şartlarına bağlı olarak olablir miydi bilmiyorum. Ne dersiniz, fena değil değil mi?
Ali bey benim mozotlu avensis de şehir içinde 7,4 yakıyor. Benimki de mozot üretirmi ?335 bin km ye geldi hala üretemedi mozotu.
MerhabalarBende aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. (Aracım 2012 Avensis Elegant Extra ) Hangi marka LPG önerirsiniz( model vb. özellikleriyle). Prince düşünüyordum en iyisi diye ama ses yaptığını duydum. Yeni sistem LPG lerde araçta titreme olayı hala var mı bilmiyorum ama aracınız titreme yapıyor mu? Eski aracımda(2001 Seat Toledo) 4 sene önce LPG taktırdığımda titreme yapıyordu ki bütün araçlarda öyleydi.Bir sorumda genelde LPG taktırdıktan sonra gördüğüm kadarıyla stop etme veya çalışmama gibi sorunlar oluyor. ESki aracımda stop etme olayı olmuştu ve aylarca uğraştıktan sonra benzin pompası değiştirince düzeldi. Bu gibi sorunlarla karşılaşan oldu mu? Nedeni hakkında bilgisi olan var mı? LPG takan ustaların kronik hatasımı acaba Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
romano kullanıyorum 35 bin km oldu maşallah sorun yok titreme ya da rölantide devir dalgalanması falan hiç yaşamadım hatta benzinden lpg ye ya da tam tersini yaparken bile titreşim ya da geçtiğini hissetmiyorsunuz o kadar iyi yanitavsiye ederim