Gönderen Konu: Avensis t27 kasa lpg ile yakıt tüketimim.  (Okunma sayısı 35916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis t27 kasa lpg ile yakıt tüketimim.
« Yanıtla #80 : Haziran 21, 2014, 13:44:23 »
Araba siyah zaten makam arabası gibi, plakada 06 bide film taktırsam süper olacak  :islik: geçenlerde eskortların peşine takıldım  :asikadam: film kaplatırsam eğer hepsi aynı numara olsun diyorum belki orjinal renkli cam zannederler farketmezler. 2 numara takıp zamanla solmasını beklerim artık. Film konusunu okudum ençok arka camdan tırstım rezistans olayından dolayı.  :argh:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 21, 2014, 13:44:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 22, 2014, 22:24:12 »
yeni araçtan indim çankaya nallıhan bolu yaptım yolun yarısı klima açık yarısında 5 kişi vardı diğer yarısında 3 kişi....,

ankarada sıfırladım bilgisayarı

eve geldim 7.7 lt...,
lpg için yüzde 20 fazla yaksın..

9.2lt gaz yakmış 9.2*2.50 = 23kr.....

fsı-tdı-tfsı 3000d devirde çıkarken ben  4500deviri görüyorum ve onların bu yakıt  değerlere ulaşması imkansıza yakın... Ha şehir içide 5 kişiyle kalkışta koltuğa yapıştırırmış(!) fsı tsı....

Olsun ben 13 lt leri de görmek istemiyorum 5 kişiyle koltuğa yapışmayı da.... ::) :D :foto:

saygılar sevgiler hürmetler efendim...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Haziran 22, 2014, 22:35:09 »
Bende yoldan geldim bugün Didim-Denizli Otoyolda hız sınırlarını geçtim, diğer zamanlarda memur modu açarak hız sınırlarında geldim 5.6 LT benzin tüketmişim. Memur mod candır :) Yakıt fazla yakmıyor hakikatten, bu arada lastiklere hava bastım bugün bakalım ne gibi bir fayda sağlayacak. Önler 35 arkalar 34 yaptım. Kapıda ve Ümit Bey'in yazdığı gibi (Bu arada başka bir konuda Ümit hocama ısrarlar neden ters yaptın diyordum meğersem doğrusunu yapmış, efendiliğinden dolayı Ümit Bey'e de teşekkürler  :saygi: )
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Temmuz 07, 2014, 09:56:46 »
Lpg ye karsi plmanin manasi yok.motoru olduruyor masali surup gidiyor.dayimda dogan var 15 senedir gazli benim clio yu gecti herif.benzin lpg dwn daha cok kukurt kurum birakiyor.japonyada zorunlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #84 : Temmuz 07, 2014, 11:20:06 »
Bende yoldan geldim bugün Didim-Denizli Otoyolda hız sınırlarını geçtim, diğer zamanlarda memur modu açarak hız sınırlarında geldim 5.6 LT benzin tüketmişim. Memur mod candır :) Yakıt fazla yakmıyor hakikatten, bu arada lastiklere hava bastım bugün bakalım ne gibi bir fayda sağlayacak. Önler 35 arkalar 34 yaptım. Kapıda ve Ümit Bey'in yazdığı gibi (Bu arada başka bir konuda Ümit hocama ısrarlar neden ters yaptın diyordum meğersem doğrusunu yapmış, efendiliğinden dolayı Ümit Bey'e de teşekkürler  :saygi: )

benim lastikler 31 havaymış. bende arkaları 35 önleri 34 yaptım bayağı sert oldu eski halinden ama mayışmıyor artk
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #85 : Temmuz 24, 2014, 14:47:47 »
Lpg araci garanti disi birakmiyor mu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Temmuz 24, 2014, 14:53:05 »
Lpg araci garanti disi birakmiyor mu.

Motor ile ilgili oluşacak problemlerde garanti dışı bırakıyorlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Temmuz 24, 2014, 14:55:50 »
Motor ile ilgili oluşacak problemlerde garanti dışı bırakıyorlar.

Ve kiti uygulanan marka burada 25.000 TL'ye kadar kendi garantisini veriyor. En azından benim kullandığım BRC'de böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #88 : Temmuz 24, 2014, 15:00:35 »
Arkadaslar bu lpg aracin tamanina yakinini garanti disi birakiyor.mesela klima arizalandi.kim yapacak bunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Temmuz 31, 2014, 19:22:54 »
Arkadaslar bu lpg aracin tamanina yakinini garanti disi birakiyor.mesela klima arizalandi.kim yapacak bunu.
Klima arızası lpg'ye bağlanamaz bence. Garanti konusuna gelirsek artik toyota yetkili servisleri garantiyi bozmadan kendi anlaşmalı olduğu yerlere kit dönüşümü yaptırıyor.  Bulunduğum şehirde toyota bayisi ( onatça) peynir ekmek gibi lpg takiyor sattığı araçlara. Fiyat olarak 2600-2700 gibi bir meblağ çıkartıyorlar. Bayinizi arayıp sorun

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2014, 19:34:15
Bayram tatili vesilesiyle uzun yol yaptım.  Güzergah Adana-Malatya ( Doganşehir), Malatya - Adana.  Menzil 700 km. Giderken sürekli tırmanıyorsunuz.  Rakim Adana'da 30 civari, 1400'e kadar çıktık. Nurdağı yokuşu var bilenler bilir. 110'un altına düşmeden arada hızlandım tüketim yol bilgisayarinda 7.7 oldu. Aynı güzergahta dönüşte tüketim 7.2 oldu, yol bilgisayarını sıfirlamadan bu değerler.  Dönuşte memur moduna döndüm  :P daha yumuşak kullandim.  Klima sürekli açık oldu. Araçta 4 yetişkin bir bebek ve full bagaj vardi. Malesef fotoğraf cekmeyi akıl edemedim bu kez. Sonuc olarak 100 km'de 8.5 lt lpg tüketimi oldu. Bundan daha iyisi yol şartlarına bağlı olarak olablir miydi bilmiyorum. Ne dersiniz, fena değil değil mi?  :saygi:
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #90 : Ağustos 01, 2014, 10:33:59 »
Klima arızası lpg'ye bağlanamaz bence. Garanti konusuna gelirsek artik toyota yetkili servisleri garantiyi bozmadan kendi anlaşmalı olduğu yerlere kit dönüşümü yaptırıyor.  Bulunduğum şehirde toyota bayisi ( onatça) peynir ekmek gibi lpg takiyor sattığı araçlara. Fiyat olarak 2600-2700 gibi bir meblağ çıkartıyorlar. Bayinizi arayıp sorun

Bayram tatili vesilesiyle uzun yol yaptım.  Güzergah Adana-Malatya ( Doganşehir), Malatya - Adana.  Menzil 700 km. Giderken sürekli tırmanıyorsunuz.  Rakim Adana'da 30 civari, 1400'e kadar çıktık. Nurdağı yokuşu var bilenler bilir. 110'un altına düşmeden arada hızlandım tüketim yol bilgisayarinda 7.7 oldu. Aynı güzergahta dönüşte tüketim 7.2 oldu, yol bilgisayarını sıfirlamadan bu değerler.  Dönuşte memur moduna döndüm  :P daha yumuşak kullandim.  Klima sürekli açık oldu. Araçta 4 yetişkin bir bebek ve full bagaj vardi. Malesef fotoğraf cekmeyi akıl edemedim bu kez. Sonuc olarak 100 km'de 8.5 lt lpg tüketimi oldu. Bundan daha iyisi yol şartlarına bağlı olarak olablir miydi bilmiyorum. Ne dersiniz, fena değil değil mi?  :saygi:

maşalah diyelim.
araçları böyle sürmeye devam edersek yakında benzin ürettiğine şahit olacak gibiyiz
 :rofl: :rofl:

inşallah lpg mizle uzun yıllar sorunsuz binmek nasip olur.
şöyle bir düşünüyorum bu aracı satsam ne alabilirim diye
ya bmw merso almak lazım ya da camry lexus
diyorum herhalde Allah nasip ederse uzuuuun yıllar binecek gibiyim
tabii ki nasip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ağustos 01, 2014, 14:11:14 »
Ali bey benim mozotlu avensis de şehir içinde 7,4 yakıyor. Benimki de mozot üretirmi ?

335 bin km ye geldi hala üretemedi mozotu.

2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #92 : Ağustos 01, 2014, 16:42:25 »
Ali bey benim mozotlu avensis de şehir içinde 7,4 yakıyor. Benimki de mozot üretirmi ?

335 bin km ye geldi hala üretemedi mozotu.

2.0 motorda yakıt aramacaksınız hocam gaza basınca koltuğa yapışma hissi size yetecektir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ağustos 02, 2014, 12:26:03 »
Ben öylesine muhabbet olsun diye yazdım zaten.  Şehir dışı 4,5 litre. Bu yeterli bizim için. Mazot üretmese de olur. Aldık bi kere. Mazot üretmiyor ama idare edeceğiz.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ağustos 06, 2014, 02:41:12 »
Merhabalar
Bende aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. (Aracım 2012 Avensis Elegant Extra ) Hangi marka LPG önerirsiniz( model vb. özellikleriyle). Prince düşünüyordum en iyisi diye ama ses yaptığını duydum.
Yeni sistem LPG lerde araçta titreme olayı hala var mı bilmiyorum ama aracınız titreme yapıyor mu? Eski aracımda(2001 Seat Toledo) 4 sene önce LPG taktırdığımda titreme yapıyordu ki bütün araçlarda öyleydi.
Bir sorumda genelde LPG taktırdıktan sonra gördüğüm kadarıyla stop etme veya çalışmama gibi sorunlar oluyor. ESki aracımda stop etme olayı olmuştu ve aylarca uğraştıktan sonra benzin pompası değiştirince düzeldi. Bu gibi sorunlarla karşılaşan oldu mu? Nedeni hakkında bilgisi olan var mı? LPG takan ustaların kronik hatasımı acaba  :)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Ağustos 06, 2014, 10:26:12 »
 Merhaba Şakir bey. Öncelikle şunu söyleyim Valvematic motora sahip Avensis lpg uyumu konusunda mükemmel bir araçtır. İlk 5 araçtan biridir diyebilirim. 2009'dan önceki motorun bu kadar uyumlu olmadığı söylenir, ancak 1.6 2005 model Avensis' i olan arkadaşım var, onun aracinda lpg ile 150000 km yapıldi henüz bir sorun çıkarmadı ve bunun örnekleri çok. Yani düzgün bir kiti, iyi bir usta ile birleştirirseniz 200 bin km'ye kadar bir sorun yasayacağınızı sanmiyorum. Eski aracınizdaki titreme sorununun nedeni aracin lpg uyumlu olmamasi ya da düzgun lpg ayarı yapilmamasından olabilir.  Ben bahsettiginiz sorunlarla karşılaşmadim, Avensisten önce Corollam vardi 1.6 vvti ondada sıkıntı yaşamadan lpg kullandim 3 yıl boyunca. 
 Ben Brc my 11 kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım. Brc'den önceki ilk tercihim hep prins ve teleflex oldu. Ama pahalı geldiği ve motoru zaten uyumlu ve sorunsuz olduğu için Brc'yi yeterli buldum. Prins düşünürseniz size vsi 2 modelini tavsiye ederim ama maliyet 3000'i bulur. Tercih meselesi tabi. Bu modelde Prins, Toyota'nında kullandığı adı şu anda aklimda olmayan bir enjektör markası kullaniyor. Zaten prins melez bir kittir. Bütun parçalarını farklı yerlerden toplar. Lpg ile tuketiminiz benzine göre % 35-40 azalir ve bu sınıfın dizel araçlarına yakin bir değrer elde edersiniz.  Hal böyleyken dizel bir araca verilen ekstra 10 bin bana fazla geldiği için lpg'li Avensis benim ilk tercihim olmuştu.  İyi gunler. :saygi:
Merhabalar
Bende aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. (Aracım 2012 Avensis Elegant Extra ) Hangi marka LPG önerirsiniz( model vb. özellikleriyle). Prince düşünüyordum en iyisi diye ama ses yaptığını duydum.
Yeni sistem LPG lerde araçta titreme olayı hala var mı bilmiyorum ama aracınız titreme yapıyor mu? Eski aracımda(2001 Seat Toledo) 4 sene önce LPG taktırdığımda titreme yapıyordu ki bütün araçlarda öyleydi.
Bir sorumda genelde LPG taktırdıktan sonra gördüğüm kadarıyla stop etme veya çalışmama gibi sorunlar oluyor. ESki aracımda stop etme olayı olmuştu ve aylarca uğraştıktan sonra benzin pompası değiştirince düzeldi. Bu gibi sorunlarla karşılaşan oldu mu? Nedeni hakkında bilgisi olan var mı? LPG takan ustaların kronik hatasımı acaba  :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #96 : Ağustos 06, 2014, 18:22:25 »
Merhabalar

romano kullanıyorum 35 bin km oldu maşallah sorun yok titreme ya da rölantide devir dalgalanması falan hiç yaşamadım hatta benzinden lpg ye ya da tam tersini yaparken bile titreşim ya da geçtiğini hissetmiyorsunuz o kadar iyi yani

tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ağustos 08, 2014, 01:25:59 »
Merhaba arkadaşlar
LPG taktırırken yağlama sistemi takılması avensis için gerekli midir? Araştıran bir toyotacı vardır muhtemelen. 750 tl ek ücret istiyorlar. Taktırmak elzem mi yoksa fuzuli bir iş mi yapılmış olur. Malum bugün ki  fiyatlarla sıfır bir avensis alamazdım. Herkes LPG taktır derken ben kıyamıyorum. Arada kaldım doğrusu bide yağlama sistemi ile taktırdığımda fiyat 3500 tl olacak ( usta brc taktıran bir avensiste sorun yaşamış ve prins öneriyor). Konya toyata bayiinde ise satış elemanları aracı alırken, alır almaz LPG taktır diyordu fakat şimdi ustaları ile görüştüm LPG taktırma sürekli sorun yaşarsın deyip sıfır dizelle bir verso veya Corolla verelim diyorl:) Avensise binince zengin sanıyorlar heralde:) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Ağustos 08, 2014, 06:51:29 »
Bir önceki aracimda yağlama sistemi vardi. Chevrolet cruze markaydi araç.  Subaplari magnezyum alaşımlı olduğu için yine 'tavsiye' üzerine takılmıştı. Sözde aşırı ısınan subaplarin sogumasini saglayacakti  :argh: 2 sene boyunca yarim litre yağ eksiltti. 30 bin km yol yapmıştım.  Uzun lafın kısası yaglama falan hikaye geliyo bana. Özellikle bu araç ve motorunda.  Söylenenlere bakmayın.  Taktirdığınız kitten çok kime yaptirdiginiz önemli. Yoksa 6000 tlye satilan kitte sorun çıkartır.  Bu araçta lpg dönüşümü için 2000 tlden dazla bütçe gereksiz bana göre. İlla en iyisini taktiracagim derseniz prins vsi 2 tavsiye ederim.
Bu arada buradaki bayide herkese ısrarla benzinli corolla ya da avensis alın sonrada gelin lpg takalim diyor. Garanti bozulmuyor. Fazladan 1000 tl aliyorlar orası ayayrı  :) Eğer istiyorsaniz gidin taktirin. Ilk araç aldığımda bende kiyamadim lpg falan gereksiz dedim. Sonra taktırınca kendime kızdım. Ben sırf lpg uyumlu olduğu için aldim Avensis. Ötesi hikaye.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ağustos 29, 2014, 12:07:17 »

merhabalar formda herkes ortalama değerleri yol bilgisayarından bakarak yorum yapıyor ama yol bilgisayarı lpg montajından sonra normal göstermiyor diye biliyorum ben ortalama değerleri siz hiç kendiniz ölçerek yol bilgisayarıyla karşılaştırdınız mı benim eski arabada +2 litreye yakın fark oluyordu birde menzil lpgden sonra nasıl çalışıyor yada bu değerler lpg markasından markasına değişiyor mu?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2014, 12:10:33
romano kullanıyorum 35 bin km oldu maşallah sorun yok titreme ya da rölantide devir dalgalanması falan hiç yaşamadım hatta benzinden lpg ye ya da tam tersini yaparken bile titreşim ya da geçtiğini hissetmiyorsunuz o kadar iyi yani

tavsiye ederim
bende romano düşünüyorum yol bilgisayarını hiç test ettiniz mi ortalama tüjektim ve menzil olayı doğru çalışıyor mu
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı