Buluşma tarihi 17 /08/2014 pazar günüdür.
KUZU meselesinde kişi sayısını bekliyorduk. Yarın yani
07/08/2014 te kuzu olayı belli olmuş olacak. Kuzuyu orada çevirmek zevkli ama bir o kadar zor bir iş, zira aramızda tecrübeli kimse yok. Hayvanı mundar etmekte var. Bu yüzden kasap ile yapacağım görüşmede hayvanın alınması, kesilmesi ve pişirmesi için fiyat isteyeceğim.
Ahmet (güve) nin yapmış olduğu görüşmede kasap
pişmiş kuzunun kilosuna 100 te isteğini öğrenmişti. Kişi yarım kilo ile doyacağını sayarsak kişi başı ortalama 50 lira olur. Bu ödenebilecek bir rakam fakat kişi sayısı düşük olursa altından kalkamazdık diye bir kenarda bilgi olarak aldık.
Sayı yeterli oldu ve kuzu işi sonuçlandırılacaktır. Hisse payı hesaplanırken
ÇOCUKLARDAN para
ALMAYACAĞIZ. Para yetişkin sayısına bölünerek toplanacak.
Toplam masraf / yetişkin sayısı = Ücret Buna itirazı olan var ise lütfen bana özelden yazsın.
Etkinlikler:
Temel konumuz çocukluğa dönmek olacak. Yakan top, ip atlama , voleybol gibi oyunlar oynayacağız. İp çekme listede var. Bu tarz malzemeleri olan dostlar yanına alırsa çok güzel olur. Mesela köyden gelecek dostlardan 5-10 metre arası ip rica ediyorum. Konuyu işlerken aynı zamanda çocuklarımızla da eğlenmiş olacağımızdan, çocukların da zihninde motor sporlarına karşı bir sempati de oluşturmuş olacağız.
Mesut Akından küçükte olsa bir uçuş gösterisi rica edersek özellikle çocuklar için eğlenceli olacaktır.(Bu arada biyolojik yaşım 43 ama zihin yaşım hala 10 hihihih)
Programın son hali bu kadar değil. Yakın olan ve zamanı olan varsa bu hafta sonu bana katılsın ve yaylaya gidip yerinde program yapalım.
Bu tarz etkinliklerde temiz su ve tuvalet çok önemlidir.
Şayet kuzu olmaz ise geleneksel Türk kültürü oba yemeği olan keşkek (Bulgur aşı yada tarihteki adı ile hrisy) denenebilir. Yani plan B ve C vardır ...
Mesaj Birleştirildi: 06 Ağu, 2014 11:31
Bu program için buluşma da konuşuruz ve sonrasında bir faaliyet organizasyonu yaparız. Küçük bir ihtimalle de olsa böyle bir gezi çok güzel ve anlamlı olur.
Aslında böyle kalabalık yakalamışken fabrika ziyareti güzel olur. Ahmet bu konuda nabız yoklar mı?