http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/diger-bankalar-da-u-741127/şu haberi de bi okuyun arkadaşlar , dün çıktı, lanet Garanti bankasıyla biz de uğraşıyoruz şu aralar, eşimin kk'na 75tl aidat yansıtmışlar, hakem heyeti dilekçesinin hazırladım ama henüz teslim etmedik, bi şubeye gidecek önce bakalaım,
zaten çağrı merkezi kesinlikle iade etmiyor, bonus teklifi sunuyor...
Dün gazetelerde böyle bir haber çıktı ama kolayca alınabileceğini sanmayalım. Avantajınıza gibi görünen bonus vs. gibi aldatmacalar ile vazgeçirirler milleti bu işten. Bu arada Garanti'ye kolunu kaptıran gitti o koldan hayır gelmez artık.
aynen de dediğiniz gibi kaptırdık , Garanti devri sonsuza dek kapanacak bizim için, Allah ın cezaları, çok sinir oldum,
Her sene garanti bendende k.kartı aidatı kesiyor arayıp iptal ettiriyorum bir dahaki döneme paramı iade ediyorlar ilk önce bonus yükleyelim diyorlar istemiyorum kartımı iptal edin deyince parayı iade ediyorlar bakalım bu sene nasıl olacak benden nisan extresinde aidat kesiyorlar.1998 senesinden beri kullandığım y.kredi kartımı aidat yüzünden ipral ettirmiştim arayıp parayı iade edelim dediler kabul etmedim kapattırdım.
Bugün kestiler. Aradım müşteri hizmetlerini 40 tl bonus yüklemelerini kabul ettim. Şimdide tüketici hakem heyetine vereceğim.
Tüketici hakem heyetine hangi evraklarla vs gideyim ?
Biz kabul etmedik İlke'cim lanet garanti bankasını kapattırdık,
hakem heyetinden de bişey çıkmaz diye uğraşmıcaz :/
Garanti bankası KK aidatı için Aralık ayında başvuruda bulunmuştum,
Geçtiğimiz haftalarda Bankanın savunması gelmişti ve geçenlerde mahkemesi yapıldı,
Bakalım sonuç ne olacak?
Biz kabul etmedik İlke'cim lanet garanti bankasını kapattırdık,
hakem heyetinden de bişey çıkmaz diye uğraşmıcaz :/
Ben kapattiramam Vildan abla. Kart cok isime yariyor malesef. Bakalim nasil bir yol izleyecegiz.
Garanti bankası KK aidatı için Aralık ayında başvuruda bulunmuştum,
Geçtiğimiz haftalarda Bankanın savunması gelmişti ve geçenlerde mahkemesi yapıldı,
Bakalım sonuç ne olacak?
Hadi hayirlisi abi. Sonucu haber verirsen sevinirim. Mahkeme aleyhime sonuclanmasin birde...
Mahkeme aleyhime sonuçlanırsa, mahkeme ve avukat masraflarıda bana kalacak.
O taktirde, ödeyip Garanti bankasına hoşçakal diyeceğim.
Kredi Kartı aidatı makul olmalıdır, Basım ve Postalama ücreti olarak cüzi bir tutar alınabilir ama yıllık 100TL biraz abartı ötesi oluyor.
Hesap işletim ücretleride ayrı bir soygun.
Benim paramla iş yapıyor ve benden bu para için haraç kesiyor.
Mahkeme aleyhime sonuçlanırsa, mahkeme ve avukat masraflarıda bana kalacak.
O taktirde, ödeyip Garanti bankasına hoşçakal diyeceğim.
Kredi Kartı aidatı makul olmalıdır, Basım ve Postalama ücreti olarak cüzi bir tutar alınabilir ama yıllık 100TL biraz abartı ötesi oluyor.
Hesap işletim ücretleride ayrı bir soygun.
Benim paramla iş yapıyor ve benden bu para için haraç kesiyor.
Sende mi Garanti'ye kolunu kaptırdın abi eyvah ki ne eyvah.
Size bir de Yapı Kredi bankası öneririm arkadaşlar

20 yıllık hesabımı,kredi kartlarımı ve diğer hizmetleri (pos vs ) tek kalemde sildim attım..
Tuzları o kadar kuru ki; müşteri ile düzgün konuşmak bile yok..Onlar tekrar hesap açıp, kredi kartı için yalvarırım zannettiler..
Ama, call center hala 2 ayda bir arar,bu kadar yüzsüzlük olmaz diyorum. Hepsi birbirinden beter,allah kurtarsın..
Garantizede ne kadar varmış. 3 dönemdir aldıkları aidat borcları ödeyemediğim için bi türlü kapatamamıştım. Şikayetimvarda da yazdım. Aradılar 50 tl bonus dediler. Kimi kandirıyorsnz dedim . Borclarımı kapatma fırsatım oldu kapatmak için call centeri aradım. 50 tl bonus dediler:-) onu biliyoruz gec dedim :-) paramı verin dedim durdum.elim güçlü olduğu için ağzıma geleni saydım. 1 hafta sonra kapanacak dediler. Dedim eyvallah baktım kapatmadılar aradım 6 gün olmus dediler sabredecz artık. Eksik olsun garanti bonus
Garanti bonus kartım ve Yapı Kredi kartlarım var. Son 10 yıldır yıllık ücretleri kavga dövüş hep iptal ettirdim.
Genellikle de iptal ettirme blöfünü kullandım.

Bu yıl ilginç birşey oldu Garanti Bankasını aradım, önceden
kendimi o kadar şartlamışım ki bayan siz özel müşterimizsiniz iade ediyorum kısmını duymamışım. İptal edin diye
diretip duruyorum... Sonradan bayan biraz sesini yükseltti ..... Bey yıllık ücretinizi iptal ediyor kartınıza da 20tl bonus
yatırıyorum işlemi onaylıyormusunuz diye sordu... Kabul edip sessizce telefonu kapattım...
Yapı Kredi Genellikle 3 aylık bir harcama limiti belirliyor. Limiti geçerseniz iptal ediyor. Onun da bir püf noktası var.
Kredi kartı üzerindeki 04/16 son kullanma tarihinde 04 hanesi kredi kartının yıllık ücret kesileceği ayı belirtir.
Kredi kartının ücretinin kesileceği aydan önceki 3 ay harcamalarınızı düşük tutarsanız, size teklif edecekleri harcama hedef limiti
de düşüyor....
garanti banaksı ile şeffaf bonus sayesinde her sene hakem heyetinde buluşuruz. Onlar 2007 den beri sürekli keserler bende gider şikayet ederim max 60 gün içinde para hesabıma yatar.Alıştık, iki tarafta kabullendi

ama bu sene geciktim biraz gönül koymasınlar izne gidince davetiye yollayayım

bu arada ENPARA.COM kullanan biri olarak herkese tavsiye ederim. Hiçbir kesinti yok. Ve 30 sn yede müşteri hizmetlerine bağlanabiliyorsunuz.
Değerli Müşterimiz, 2015 I.Yarı Hesap İşletim Ücreti tahsilatımız 20 Haziran 2015 tarihinde yapılacaktır. Bu tarihten itibaren Bireysel Müşteri Hesap İşletim Ücreti 60 TL olacaktır. Bireysel müşterilerimizin hesap sayısından bağımsız olarak, tüm vadesiz hesapları için tek bir ücret yansıtılmaktadır.
Aşağıdaki kriterleri sağlayan vadesiz hesaplardan, ilgili döneme ait Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.
1-Vadesiz hesaptan veya Neo karttan verilmiş en az 2 adet açık otomatik fatura talimatı olan, her iki faturanın da Ocak- Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak ödenmesi şartını sağlayan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
2-Mevduat / Esnek Birikim hesaplarına, vadesiz hesaptan verilen aktif birikim talimatlarının Ocak-Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak gerçekleşmesi durumunda Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
3-Vadesiz Altın Mevduat Hesaplarından,
4-Maaş anlaşmasına bağlı olarak, müşterilerimizin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplardan (Maaş ödemesini yapan kurum/firma ile yapılan sözleşmede aksi belirtilmedikçe)
5-Neo ek kart ile özel okul ve sigorta ödemeleri için açılan hesaplardan,
6-Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece tüketici kredisi ödemesi amacıyla kullanılan kredi bağlı vadesiz hesaplardan
7-Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece kredi kartı ödemesi amacıyla kullanılan kredi kartı bağlı vadesiz hesaplardan
8-Hesap İşletim Ücreti tahakkuk tarihi itibariyle (20 Haziran 2015) son 180 gündür tüm vadesiz hesapları hareketsiz olan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından
9-Bankamızda 16-26 yaş müşterilerin öğrenci belgelerini ibraz ederek Öğrenci Hesabı açmaları durumunda, bu müşteriler Exi26 kapsamında değerlendirilecek Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.
Bu kriterlerin sağlanmaması durumunda, vadesiz hesaplarınız için Hesap İşletim Ücreti yansıtılacak olup, hesaplarınızda bakiye olması durumunda bu ücret tahsil edilecektir. İlgili ücret artıpara limitinden tahsil edilmemektedir. Muafiyet koşullarını sağlamayan vadesiz hesaplarınızı tahsilat döneminden önce kapatmanız halinde ilgili döneme ait hesap işletim ücreti yansıtılmayacaktır.
ne demek şimdi bu arkadaşlar. bankaların yeni oyunumu. yasal olarak böyle bir hakları varmıdır. vadesiz hesaplardan da hesap işletim ücreti kesilebilirmi. bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerindirme yapmalarını rica ederim.
@Fatih Keskin (32439) Hesap işletim ücreti vadesiz hesaplardan da kesilir. Bankaların yeni oyunu, kredi kartı alırsan, kredi kullanırsan, otomatik ödeme talimatı verirsen kesmem diyor. BDDK bu konulara el atıyor ama sonuç yok.
Değerli Müşterimiz, 2015 I.Yarı Hesap İşletim Ücreti tahsilatımız 20 Haziran 2015 tarihinde yapılacaktır. Bu tarihten itibaren Bireysel Müşteri Hesap İşletim Ücreti 60 TL olacaktır. Bireysel müşterilerimizin hesap sayısından bağımsız olarak, tüm vadesiz hesapları için tek bir ücret yansıtılmaktadır.
Aşağıdaki kriterleri sağlayan vadesiz hesaplardan, ilgili döneme ait Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.
1-Vadesiz hesaptan veya Neo karttan verilmiş en az 2 adet açık otomatik fatura talimatı olan, her iki faturanın da Ocak- Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak ödenmesi şartını sağlayan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
2-Mevduat / Esnek Birikim hesaplarına, vadesiz hesaptan verilen aktif birikim talimatlarının Ocak-Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak gerçekleşmesi durumunda Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
3-Vadesiz Altın Mevduat Hesaplarından,
4-Maaş anlaşmasına bağlı olarak, müşterilerimizin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplardan (Maaş ödemesini yapan kurum/firma ile yapılan sözleşmede aksi belirtilmedikçe)
5-Neo ek kart ile özel okul ve sigorta ödemeleri için açılan hesaplardan,
6-Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece tüketici kredisi ödemesi amacıyla kullanılan kredi bağlı vadesiz hesaplardan
7-Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece kredi kartı ödemesi amacıyla kullanılan kredi kartı bağlı vadesiz hesaplardan
8-Hesap İşletim Ücreti tahakkuk tarihi itibariyle (20 Haziran 2015) son 180 gündür tüm vadesiz hesapları hareketsiz olan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından
9-Bankamızda 16-26 yaş müşterilerin öğrenci belgelerini ibraz ederek Öğrenci Hesabı açmaları durumunda, bu müşteriler Exi26 kapsamında değerlendirilecek Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.
Bu kriterlerin sağlanmaması durumunda, vadesiz hesaplarınız için Hesap İşletim Ücreti yansıtılacak olup, hesaplarınızda bakiye olması durumunda bu ücret tahsil edilecektir. İlgili ücret artıpara limitinden tahsil edilmemektedir. Muafiyet koşullarını sağlamayan vadesiz hesaplarınızı tahsilat döneminden önce kapatmanız halinde ilgili döneme ait hesap işletim ücreti yansıtılmayacaktır.
ne demek şimdi bu arkadaşlar. bankaların yeni oyunumu. yasal olarak böyle bir hakları varmıdır. vadesiz hesaplardan da hesap işletim ücreti kesilebilirmi. bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerindirme yapmalarını rica ederim.
Evet abi kesilebilir. Sizinde tuketici hakem heyetiyle ugrasmaniz lazim. Benim garantideki tum vadesiz hesaplarim ucretsiz. Sadece kredi kartlarim ucretliydi
Evet abi kesilebilir. Sizinde tuketici hakem heyetiyle ugrasmaniz lazim. Benim garantideki tum vadesiz hesaplarim ucretsiz. Sadece kredi kartlarim ucretliydi
teşekkür ederim İlke bey ve Aytaç bey
dostlar hesap işletim ücretine artık tüketici hakem heyetleri maalesef yargıtay kararı gereği bakmamaktalar,konuyu direk sulh hukuk mahkemesine başvurarak halletmek gerekiyormuş:(