Gönderen Konu: E12'ye komple motor yaptırıyorum  (Okunma sayısı 37954 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: E12'ye komple motor yaptırıyorum
« Yanıtla #140 : Temmuz 19, 2014, 12:43:39 »
Evet, sanayiden yeni geldim. Fotoğrafları paylaşayım.

0W-40 mı yoksa 5W-40 mi derken 5W-40 aldım.
Yağcı, sabahın ilk saatlerinde 4+1 LT CASTROL 5W-40 EDGE'yi bir güzel 125,00 TL'den yağladı.

Muharrem abiye gittim, 5W-30 koyarsak daha sağlıklı olacağını söyledi. "Eksiltme yapar mı ?" soruma, "Yıpranmış bir motor değil, yeni bir motor. Eksiltmeyle karşılaşmazsın, 5W-40'tan çok daha sağlıklı bir yağ" dedi. Zaten TOYOTA da 5W-30 öneriyor.

Tekrar yağcıya gittim, 4 LT'yi, CASTROL 5W-30 EDGE ile değiştirdim.
Elinde 1 LT 5W-30 EDGE yokmuş, 1 LT 5W-30 MAGNATEC ittirmeye kalktı, "Hiç bir fark yok EDGE ile arasında" dedi, iyice keriz sandı sanırım. 1 LT 5W-30'u başka bir yerden 35,00 TL'ye aldım.

Sonuç olarak 4.2 LT CASTROL EDGE 5W-30'u koyduk, motor sesinde henüz bir fark göremedim fakat CASTROL MAGNATEC 10W-40'tan sonra alt devirlerde gayet canlandı, kesinlikle psikolojik değil hissettiriyor.

10W-40 ile araçlarınızdaki gücü törpülemeyin derim.

Yağ filtresini de orjinal olarak 15,00 TL'ye aldım. Serviste 25,00 TL.

CASTROL kullanmayı pek istemesem de, 2 seferdir CASTROL denk geliyor. ,
Fakat yağı değiştirerek kesinlikle içim rahat oldu. Çıkan yağın fotoğrafı var, çok kötü durumda olmasa da maksat kafa rahatlığı.

Fotoğraflar;

5W-30'a dönüş aşaması.

1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Temmuz 19, 2014, 12:43:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Temmuz 19, 2014, 13:56:31 »
Yuksel aldigin filtre Toyota kutusundaki bir filtre mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Temmuz 19, 2014, 14:32:23 »
Yüksel, revizyon sonrası yağ değişimi ve seçmiş olduğun yağ özellikleri itibari  ile uygulaman yerinde olmuş bence. Özellikle yaygın olarak kullanılan yarı sentetik 10w-40 yağ devri artık kapanıyor. Bunu çevremizden ve forumdaki arkadaşlarımızın test ve deneyimlerinden de görebiliyoruz. Yetkili servislerde artık terk etmeye başladı bile.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Temmuz 19, 2014, 15:01:24 »
castrol sitesinde bizim araçlar için 1. 0-30  2. seçenek olarata 5-30 görünüyordu. Bende bakımda 5-30 koyduracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Temmuz 19, 2014, 15:07:40 »
Yüksel arkadaş yağ filtre gecen hafta 24 TL aldim.denso marka Toyota orjinal yağ. filtre sen çok uygun almissin eminmisin orijinal olduğuna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Temmuz 19, 2014, 17:33:40 »
yüksel aracı ilk aldığımda araç çok yağ eksiltirdi her aracımda 10-40 kullanırım eğer fark etti diyorsan ve diğer arkadaşlarında 10-40 devri kapanıyor demesiyle sonraki bakımdan 5-30 kullanacam bende farkı görürüm inş
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Temmuz 19, 2014, 17:51:52 »
bende versoya fıltreyı servısten 25 almıstım.Aynı fıltre herhalde.zze121 .Ama 15 e cok dusuk.Bende oncekı yag degısımınde mobıl 0/40 koymustum.Ufuk un onerı lerı ıle bu sefer eneos 5/30 koydum.Ben daha bırsey goremedım.Verso hala agır cekmıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Temmuz 20, 2014, 09:06:40 »
Yuksel aldigin filtre Toyota kutusundaki bir filtre mi?
Abi, ben de filtrenin fiyatına şaşırdım ama daha önce TOYOTA servisinden aldığım gibi kırmızı TOYOTA ambalajında, MADE IN FRANCE üretimi TOYOTA filtreydi.
MUHARREM abinin devamlı alışveriş yaptığı bir yermiş, onun için sahte filtre olmaz herhalde.

Yüksel, revizyon sonrası yağ değişimi ve seçmiş olduğun yağ özellikleri itibari  ile uygulaman yerinde olmuş bence. Özellikle yaygın olarak kullanılan yarı sentetik 10W-40 yağ devri artık kapanıyor. Bunu çevremizden ve forumdaki arkadaşlarımızın test ve deneyimlerinden de görebiliyoruz. Yetkili servislerde artık terk etmeye başladı bile.
Teşekkür ederim AYTAÇ abi. Yanılmadığımı görmek güzel.

Başından beri 10W-40'a soğuk bakıyordum fakat daha önce de yazmıştım ya, yağ seçimi gibi muallakta kalan bir şeyi sevmiyorum. Herkes bir şeyler söylüyor ve doğru aralarda sıkışıp kalıyor.

Kesinlikle 10w-40 bizim araçların yağı değil.

castrol sitesinde bizim araçlar için 1. 0-30  2. seçenek olarata 5-30 görünüyordu. Bende bakımda 5-30 koyduracağım.
Mantıklı bir tercih olur.

Yüksel arkadaş yağ filtre gecen hafta 24 TL aldim.denso marka Toyota orjinal yağ. filtre sen çok uygun almissin eminmisin orijinal olduğuna
Eminim Hasan Bey.

Unutmazsam bugün arabanın altına girip yağ filtresinin fotoğrafını çekerim.

yüksel aracı ilk aldığımda araç çok yağ eksiltirdi her aracımda 10-40 kullanırım eğer fark etti diyorsan ve diğer arkadaşlarında 10-40 devri kapanıyor demesiyle sonraki bakımdan 5-30 kullanacam bende farkı görürüm inş
Denemekte fayda var Zeki hocam.

Ben de ilk başta eksiltme olabileceğinden korktum, zira bizi 10W-40 gibi yağlara alıştırdılar. MUHARREM abi "Eksiltme yapmaz" deyince içim rahat oldu.
Yetkili servisler bile, aracın tavsiye edilen yağı 5W-30 iken yarı sentetik 10W-40'ı dayıyor güzelim motorlara.

bende versoya fıltreyı servısten 25 almıstım.Aynı fıltre herhalde.zze121 .Ama 15 e cok dusuk.Bende oncekı yag degısımınde mobıl 0/40 koymustum.Ufuk un onerı lerı ıle bu sefer eneos 5/30 koydum.Ben daha bırsey goremedım.Verso hala agır cekmıyor.
Ben de MAYIS ayında servisten ÇİN üretimi orjinal filtreyi 25,00 TL'ye almıştım.
Daha sonra üzerinde MADE IN CHINA yazısını görünce 50 KM bile yapmamış filtreyi attık ve FRANSA üretimi orjinal yağ filtresini takmıştık.

Belki de servisler 25,00 TL'ye bize pahalı satıyorlar, dışarıda aynı mal daha ucuz olduğu için kafamızda şüphe kalıyor TUNCAY hocam.

UFUK abi 5W-30 tavsiye ettiyse vardır bir bildiği.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 143000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Temmuz 20, 2014, 11:31:33 »
Merhaba konuyu ilgi ile takip ediyorum. Benimde 2004 terram var. Merak ettim kac km de ne kadar yağ yakıyor ?

Birde hangi yağı koymalıyız merak ettim?

usta bana   Castrol 5w 30 koyarız dedi?
toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Temmuz 20, 2014, 11:37:28 »
Merhaba konuyu ilgi ile takip ediyorum. Benimde 2004 terram var. Merak ettim kac km de ne kadar yağ yakıyor ?

Birde hangi yağı koymalıyız merak ettim?

usta bana   Castrol 5w 30 koyarız dedi?
Merhaba Ziya Bey.

Benim aracımda şu an yağ yakma veya eksiltme yok.
Öncesinde 1000 KM'de 1 LT kadar eksiltmesi vardı. Zaten yağ tüketimi bu aşamalara geldiği zaman hangi yağı koyarsanız koyun, faydasını görmezsiniz.

Bizim araçlar için 10.000 KM'de 1 LT kadar normal deniliyor.

Aracınızın yağ eksiltmesi var mı ? Varsa 5W-40 öneririm.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Temmuz 20, 2014, 11:44:39 »
Yüksel hocam araba yaklaşık 2000km dir bn de kontrollerimde hiç eksilme olmadı sükür.daha önceki sahibi ne koymuş bilmiyorum 2.500 km sonra 10000 km olacak değişim yapmam gerek bu konu onun için dikkatimi çekti. Alabama nasip olursa 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum inşallah.
toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Temmuz 20, 2014, 11:44:48 »
Valla yuksel made ın cin.Yapacak bırsey yok.sans ısı bıraz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Temmuz 20, 2014, 11:54:59 »
Yüksel hocam araba yaklaşık 2000km dir bn de kontrollerimde hiç eksilme olmadı sükür.daha önceki sahibi ne koymuş bilmiyorum 2.500 km sonra 10000 km olacak değişim yapmam gerek bu konu onun için dikkatimi çekti. Alabama nasip olursa 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum inşallah.
Hayırlı olsun hocam.

2000 KM'de eksiltmediyse, en azından benimki gibi motor rektefiyesi olmadığına hemfikiriz.

Dün Ahmet (GÜVE) abi ile görüştük. Telefondaki görüşmemizde VVT-I motorların bir kaç kez güncellendiğinden bahsetti. VVT-I motorların, 2003'te güncellendiğini, 2004'te tekrar güncellendiğini ve 2004'te güncellenen motorun, makyajlı E12'lere konulduğundan bahsetti.

Onun için, belli bir KM'de yağ eksiltme yapabilme durumu var. Hiç kafaya takılacak bir durum değil.
Ha bu eksiltme gidip de benimki gibi 1000 KM'de 1 LT kadar olmaya başlarsa, işte o zaman can sıkıcı bir durum olabilir fakat sizde öyle bir durum yok çok şükür.

Onun için aracınızın keyfini sürmeye bakın. Yağ yakma veya eksiltme durumu olsaydı bu zamana kadar belli ederdi veya satıcı benimki gibi dürüstse söylerdi.

Valla yuksel made ın cin.Yapacak bırsey yok.sans ısı bıraz
AVRUPA ülkelerine ÇİN malı ürün satsalar ne olur acaba  ?

GEMİDE filminde Erkan CAN'ın, Kamil'e söylediği replik aklınıza gelsin.  :tamam:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Temmuz 20, 2014, 12:26:06 »
Şimdi Yüksel hocam bana yağ olarak 5 w40
Mı öneriyorsunuz?
Yoksa ustanın dediği mi olsun5 w30
Şimdi ustayı tam tanımıyorum. Mesela arka disk ve balata taktırdım. Diski yaklaşık dıstan 0.9  mm içten 1 mm çene vardi kimi tıraş yap sana sıkıntı yapmaz dedi. Diskler yüzey felan ii idi.  Hala orjinal disk leri idi.  Baktım balata trw. Ustaya sordum traş Yooo olmaz dedi felan bn de tam sen bilin dedim.madem öyle değiş. Disk ve balata Germany optimal marka taktı. Toplam 250 tl aldı. Bn De araştırdım hatta firmayı aradım.bni yönlendirilen bi satış ofisine. Sordum yalnız Wos Wos satıyorum dedi. Toyota yazıyor dedim ekstra üzerinde dedim.bilmiyorum belki üretmişlerdir daha önce dedi. Aklımda kaldı. Neyse dedim bakalım dedim kullanalım. O yüzden sormak istedim ne öneriyorsunuz diye. Bn yeni bir toyotacı yim :-[
toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #154 : Temmuz 20, 2014, 13:26:57 »
Yuksel Toyotanin hic made in france orijinal yag filtresi olmadi, E12 icin gecmisten bugune ornek olarak,

9091501003 made in japan
9091510003 made in japan
90915TA001 made in thailand
90915YZZF1 made in usa
90915YZZE1 made in thailand
90915YZZJ1 made in china

gibi turevleri var ve hepsi Denso uretimi, fakat hic made in france olmadi.

ZZ serisi motorlar Ahmet abinin soyledigi gibi birkac revziyon gecirdi, bunlar bazi hatalarin giderilmesi adinaydi, en onemlisi de yag yakma olayi ancak yag yakma olayi baslangic seviyesinde ve bloga zarar vermediyse piston-segman degisimi ile giderilebiliyor.

Yag konusunda 5W/30 viskozitesi bence dogru tercih.Castrol Magnatec ile Edge serisi arasindaki en buyuk fark FST teknolojisi, gerektiginde yag akiskanliginin tam anlamiyla korurken ani yuk altinda koruyucu bir tabaka haline gelen bir kimyasal mevcut Edge serisinde.

Ziya Can bey, Optimal Almanya menseili iyi bir firmadir, bazi urunleri Cin, Japonya, Avusturya vs. farkli ulke menseili fason uretimlerdir ancak kalite standartlari yuksektir.Tabi her fason uretimde oldugu gibi bir kac el degistirdiginden gerektiginden biraz yuksektir fiyati.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Ynt: E12\'ye komple motor yaptırıyorum
« Yanıtla #155 : Temmuz 20, 2014, 13:29:14 »
Şimdi Yüksel hocam bana yağ olarak 5 w40
Mı öneriyorsunuz?
Yoksa ustanın dediği mi olsun5 w30
Şimdi ustayı tam tanımıyorum. Mesela arka disk ve balata taktırdım. Diski yaklaşık dıstan 0.9  mm içten 1 mm çene vardi kimi tıraş yap sana sıkıntı yapmaz dedi. Diskler yüzey felan ii idi.  Hala orjinal disk leri idi.  Baktım balata trw. Ustaya sordum traş Yooo olmaz dedi felan bn de tam sen bilin dedim.madem öyle değiş. Disk ve balata Germany optimal marka taktı. Toplam 250 tl aldı. Bn De araştırdım hatta firmayı aradım.bni yönlendirilen bi satış ofisine. Sordum yalnız Wos Wos satıyorum dedi. Toyota yazıyor dedim ekstra üzerinde dedim.bilmiyorum belki üretmişlerdir daha önce dedi. Aklımda kaldı. Neyse dedim bakalım dedim kullanalım. O yüzden sormak istedim ne öneriyorsunuz diye. Bn yeni bir toyotacı yim :-[
Hocam, eğer eksiltme yoksa 5W-30 öneririm fakat MERSİN sıcak bir il, 5W-30 uygun mu onu bilemiyorum. Zannımca ince gelebilir.
Üstadlar kesin cevap verecektirler.

Bence ilinizdeki ve çevrenizdeki illerdeki TOYOTA servislerini arayıp, bakıma girecekmiş gibi "Hangi yağı kullanıyorsunuz ?" diye sorabilirsiniz.

Usta 5W-30 diyor da, neye göre 5W-30 diyor onu sormalısınız.

Aracı tanıyıp KM'sini, hava şartlarını, VVT-I motorun yapısını bilip de mi 5W-30 diyor yoksa kafasına göre mi ?
Eğer açıklamaları sizi tatmin ederse, 5W-30'u koyun fakat "5W-30 iyidir iyidir" deyip geçiştirirse hem ustanızı bir gözden geçirin, hem de biraz daha araştırma yapın.
Usta, size bir şeyler katmalı. Örneğin ben VVT-I'ların sadece kullanıcılar tarafından farkedilebilen sorunlarını biliyordum direksiyon sesi, kaliper sesi vs. Fakat motoru açınca ustam "VVT-I'lar sekman kilitleyebiliyor" dedi. Bu tarz açıklamalı anlatımlarıyla araç hakkında çok şey katmıştır bana.
Usta gözünden olaylar çok başka fakat usta var, usta var.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 20, 2014, 13:33:44
Yuksel Toyotanin hic made in france orijinal yag filtresi olmadi, E12 icin gecmisten bugune ornek olarak,

9091501003 made in japan
9091510003 made in japan
90915TA001 made in thailand
90915YZZF1 made in usa
90915YZZE1 made in thailand
90915YZZJ1 made in china

gibi turevleri var ve hepsi Denso uretimi, fakat hic made in france olmadi.

ZZ serisi motorlar Ahmet abinin soyledigi gibi birkac revziyon gecirdi, bunlar bazi hatalarin giderilmesi adinaydi, en onemlisi de yag yakma olayi ancak yag yakma olayi baslangic seviyesinde ve bloga zarar vermediyse piston-segman degisimi ile giderilebiliyor.

Yag konusunda 5W/30 viskozitesi bence dogru tercih.Castrol Magnatec ile Edge serisi arasindaki en buyuk fark FST teknolojisi, gerektiginde yag akiskanliginin tam anlamiyla korurken ani yuk altinda koruyucu bir tabaka haline gelen bir kimyasal mevcut Edge serisinde.
Haydaaa...
Şimdi inip arabanın altına yatacağım, yağ filtresine bakacağım abi.
Ama bildiğimiz TOYOTA kutusundaydı ve kutunun üzerinde de MADE IN FRANCE yazıyordu abi. Keşke alınca fotoğrafını çekseydim.

Alırken de parçacıya J1 demiştim, orjinalinden bir farkı yoktu. Fotoğrafını çekersem anlayabiliriz değil mi ?

Açıklamaların için çok teşekkürler abi. PM'yi gördün mü ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #156 : Temmuz 20, 2014, 14:36:00 »
Fotograftan anlayabiliriz sanirim, eger cok cok iyu bir taklit degilse :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Ekim 20, 2014, 11:47:41 »
herkese merhaba konuyu hortlatıyorum  :)
yükselin denemesinden sonra bende sürekli kullandığım castrol  10-40 yerine 5-30 geçtim ve yükselinde dediği gibi bariz fark var kalkışlardaki pırpırı geçti daha bir seri oldu bir hafta oldu değiştireli şuan için artıları var eksileri yok
kazasız belasız günler...
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Ekim 20, 2014, 11:57:27 »
herkese merhaba konuyu hortlatıyorum  :)
yükselin denemesinden sonra bende sürekli kullandığım castrol  10-40 yerine 5-30 geçtim ve yükselinde dediği gibi bariz fark var kalkışlardaki pırpırı geçti daha bir seri oldu bir hafta oldu değiştireli şuan için artıları var eksileri yok
kazasız belasız günler...
Ben de konuyu hortlamis görünce bir an anılar canlandı. :)

Kesinlikle 10w-40'tan çok daha iyi yağ.
Cuma günü muharrem abiyle muhabbetini yaptık bunu. 10w-40'taki kararmadan eser yok. 3000 kmde kapkara olmuştu.
10w-40'ta azıcık gaza basınca araba vites düşerdi, şimdi vites düşürmeden alt devirlerde devir yükseliyor..

1000 KM sonra Mobil 5w-30 ESP koyacağım. Temmuz ayından beri 7000 yaptım, biraz erken değiştireyim diyorum.
Izlenimleri paylasirsin üstad.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Ekim 20, 2014, 18:33:04 »