0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yuksel aldigin filtre Toyota kutusundaki bir filtre mi?
Yüksel, revizyon sonrası yağ değişimi ve seçmiş olduğun yağ özellikleri itibari ile uygulaman yerinde olmuş bence. Özellikle yaygın olarak kullanılan yarı sentetik 10W-40 yağ devri artık kapanıyor. Bunu çevremizden ve forumdaki arkadaşlarımızın test ve deneyimlerinden de görebiliyoruz. Yetkili servislerde artık terk etmeye başladı bile.
castrol sitesinde bizim araçlar için 1. 0-30 2. seçenek olarata 5-30 görünüyordu. Bende bakımda 5-30 koyduracağım.
Yüksel arkadaş yağ filtre gecen hafta 24 TL aldim.denso marka Toyota orjinal yağ. filtre sen çok uygun almissin eminmisin orijinal olduğuna
yüksel aracı ilk aldığımda araç çok yağ eksiltirdi her aracımda 10-40 kullanırım eğer fark etti diyorsan ve diğer arkadaşlarında 10-40 devri kapanıyor demesiyle sonraki bakımdan 5-30 kullanacam bende farkı görürüm inş
bende versoya fıltreyı servısten 25 almıstım.Aynı fıltre herhalde.zze121 .Ama 15 e cok dusuk.Bende oncekı yag degısımınde mobıl 0/40 koymustum.Ufuk un onerı lerı ıle bu sefer eneos 5/30 koydum.Ben daha bırsey goremedım.Verso hala agır cekmıyor.
Merhaba konuyu ilgi ile takip ediyorum. Benimde 2004 terram var. Merak ettim kac km de ne kadar yağ yakıyor ?Birde hangi yağı koymalıyız merak ettim? usta bana Castrol 5w 30 koyarız dedi?
Yüksel hocam araba yaklaşık 2000km dir bn de kontrollerimde hiç eksilme olmadı sükür.daha önceki sahibi ne koymuş bilmiyorum 2.500 km sonra 10000 km olacak değişim yapmam gerek bu konu onun için dikkatimi çekti. Alabama nasip olursa 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum inşallah.
Valla yuksel made ın cin.Yapacak bırsey yok.sans ısı bıraz
Şimdi Yüksel hocam bana yağ olarak 5 w40Mı öneriyorsunuz?Yoksa ustanın dediği mi olsun5 w30Şimdi ustayı tam tanımıyorum. Mesela arka disk ve balata taktırdım. Diski yaklaşık dıstan 0.9 mm içten 1 mm çene vardi kimi tıraş yap sana sıkıntı yapmaz dedi. Diskler yüzey felan ii idi. Hala orjinal disk leri idi. Baktım balata trw. Ustaya sordum traş Yooo olmaz dedi felan bn de tam sen bilin dedim.madem öyle değiş. Disk ve balata Germany optimal marka taktı. Toplam 250 tl aldı. Bn De araştırdım hatta firmayı aradım.bni yönlendirilen bi satış ofisine. Sordum yalnız Wos Wos satıyorum dedi. Toyota yazıyor dedim ekstra üzerinde dedim.bilmiyorum belki üretmişlerdir daha önce dedi. Aklımda kaldı. Neyse dedim bakalım dedim kullanalım. O yüzden sormak istedim ne öneriyorsunuz diye. Bn yeni bir toyotacı yim
Yuksel Toyotanin hic made in france orijinal yag filtresi olmadi, E12 icin gecmisten bugune ornek olarak,9091501003 made in japan9091510003 made in japan90915TA001 made in thailand90915YZZF1 made in usa90915YZZE1 made in thailand90915YZZJ1 made in china gibi turevleri var ve hepsi Denso uretimi, fakat hic made in france olmadi.ZZ serisi motorlar Ahmet abinin soyledigi gibi birkac revziyon gecirdi, bunlar bazi hatalarin giderilmesi adinaydi, en onemlisi de yag yakma olayi ancak yag yakma olayi baslangic seviyesinde ve bloga zarar vermediyse piston-segman degisimi ile giderilebiliyor.Yag konusunda 5W/30 viskozitesi bence dogru tercih.Castrol Magnatec ile Edge serisi arasindaki en buyuk fark FST teknolojisi, gerektiginde yag akiskanliginin tam anlamiyla korurken ani yuk altinda koruyucu bir tabaka haline gelen bir kimyasal mevcut Edge serisinde.
herkese merhaba konuyu hortlatıyorum yükselin denemesinden sonra bende sürekli kullandığım castrol 10-40 yerine 5-30 geçtim ve yükselinde dediği gibi bariz fark var kalkışlardaki pırpırı geçti daha bir seri oldu bir hafta oldu değiştireli şuan için artıları var eksileri yok kazasız belasız günler...