Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226776 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #440 : Temmuz 27, 2009, 22:49:46 »
devletimize kaynak lazım... Satacaklarını sattılar satacak birşey kalmadı..

Bu zam ve vergilerin arkası gelecek gibi. mtv 3 taksit eklemeyi düşünüyorlar. Ayrıca çevremden sigaraya zam yapmayı ve
sigara içmeyi yasakladıkları yerlere belli bir bedel karşılığında sigara içilebilir ruhsatı vereceklerini duyuyorum.

Yakında kimlikleri ve ehliyet ile pasoportları değiştirirlerse hiç şaşırmayacağım.(Tabi cüzi bir fiyat karşılığı (!) ) :D

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Temmuz 27, 2009, 23:04:04 »
Tespitlerin çok çarpıcı Gökmen. Maalesef enerji kartellerinin egemenliği kırılmadan bu konularda fazla bir gelişme beklemiyorum. Şu aşamada elektrik depolama ve şarj teknolojilerinin gelişmesini beklemekten başka yapabilecek bir şey yok.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Temmuz 27, 2009, 23:09:42 »
Valla abi bu gidişle heralde sadece bekliyeceğiz. Benim torunum da görmez heralde o teknolojileri, petrol sağolsun. Kanada'da 96 yılında sadece su ile çalışan OTOBÜS yapıldı, öyle hap kadar motorlu araba değil dikkatinizi çekerim otobüs. Hiçbir sorun yaşamadan sadece yakıt olarak su alarak aylarca toplu taşıma hizmeti verdi, ama? başka üretildi mi tabiki hayır, neden su bedava!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #443 : Temmuz 27, 2009, 23:32:43 »
yani karamsar olmayim diyorum ama abilerim arkadaşlarım nereye kadar bea!!! bugün transite mazot almaya gittim yuhh dedim ya 5 günde 3 sefer fiyat değişrmi yani 2,12 aldıgım günde var bugün ise 2,62.nereye gidiyoruz böle onu çok merak ediyorum sayın vekillerimizin gezdigi a8 ler,sel500,7.50 ler bunların parasını ödemeye ben mecbur değilim kimse mecbur değil ya.insanlara 30 tl zam ver arkasından elektirik su şeker lpg kömür dogalgaz tüm temel ihtiyaç maddelerine zam bindir.şunu düşünüyorum böyle bi zihniyette acaba bir gram arkadaşlar sadece bir gram merhamet varmı?ayda 6000 km yol yapıyorum evden bi yere ayrılamıyorum 7/24 çalışıyorum bi iş oldugu zaman anında oraya gitmek zorundayım ayda elime geçen maaş 695 tl.bunuda şükür tabiki allah bundan geri götürmesin ama.eger bu zamlar böle giderse ülkemizde iyi şeyler olmuyacak bundan eminim.aslında korkumda yok çünkü kriz bize teğettttttttttttt geçtii ya ondan !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Temmuz 28, 2009, 02:36:47 »
devletimize kaynak lazım... Satacaklarını sattılar satacak birşey kalmadı..

Bu zam ve vergilerin arkası gelecek gibi. mtv 3 taksit eklemeyi düşünüyorlar. Ayrıca çevremden sigaraya zam yapmayı ve
sigara içmeyi yasakladıkları yerlere belli bir bedel karşılığında sigara içilebilir ruhsatı vereceklerini duyuyorum.

Yakında kimlikleri ve ehliyet ile pasoportları değiştirirlerse hiç şaşırmayacağım.(Tabi cüzi bir fiyat karşılığı (!) ) :D

Pasaport harclarina yuzde elli zam geldi zaten. :) Yeni pasaport cikaramadilar gitti, ama zammi derhal bastilar.
Her sene basinda yeniden degerleme(enflasyon?) oranina gore yukseltiyorlardi. Bu sefer, o periyodik zam yetmemis olacak ki, sene ortasinda bir daha bastilar. Dunyada pasaportunu en pahali satan devlet de Turkiye. Bir bes senelik pasaport harci 695 Lira (470 dolar). 
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Temmuz 28, 2009, 02:41:02 »
Bu konuda bence çok ihtilaf var, sonuç olarak nükleer enerji de her ne kadar fosil yakıtlara göre çevreci ve ekonomik gözükse de enerji şirketlerinin kasalarına giren $$$ cıkların bu enerji kaynağının günümüzde bu denli popüler hale gelmesinde payı büyük.
Güneş enerjisinin sadece % 0,1 ini yakalayabilsek ne fosil yakıt ne birşey yakma ihtiyacımız kalmaz. Bu miktarı yakayabilmedeki esas sorun mümkün olup olmadığı değil, yeterli teknolojinin üretilmesidir ki bu imkanlar da var.
Diğer bir kaynak kimsenin sözünü bile etmediği jeotermal enerji, neden kimse sözünü etmiyor? çünkü gerçekten verimli ve ucuz. MIT 2006 araştırmasına göre dünya derinliklerinde 14000 ZJ enerji bulunmakta ( ZJ= 10^6*277.77,8 mwh) bunun 2000 ZJ'luk kısmına günümüz teknolojisi ile rahatlıkla ulaşılabiliyor. Bu 2000 ZJ'luk kısım bile onlarca yüzyıl dünyanın ihtiyacı olan enerjisi karşılayabilir.
Ancak günümüz de bütün bunlar bilinse de değişen bir şey olmuyor malesef, $$$ üzerine kurulu dengeler bozulmadıkça, dünyanın tüm dizginleri belirli şirketlerin elinde oldugu sürece değişen birşey olmaz, kimin gücü de bunu değiştirmeye yeter açıkçası hayal de edemiyorum ben.
Sonuç olarak benzine 3,20 vermeye devam ( gerçi ben 2 haftadır yürüyorum inat değil mi  :-[ )

Gokmen, hangi enerji cesidi olursa olsun, bu isi kim yaparsa karini alir. (Biz memnun olsak da olmasak da sistem bu) Jeotermal enerjide de kim islerse parasini alir. Gercekten ucuz bir enerji cesidi ise sirketler durmaz, hemen islemeye baslar.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #446 : Temmuz 28, 2009, 08:11:47 »
  Nükleer enerjiyi kullanan ülkelerin kendi coğrafik durumları bunu gerektirmektedir. Oysa Türkiye basit bir fizibilite çalışması ile Güneş ve Rüzgar enerjisinden çok iyi faydalanabilir ki bunları kimi vatandaş ve basit düzeneklerle, ellerinden geldiğince zaten yapmaya çalışıyor. Bunu göremeyenler/görmek istemeyenler düşünsün. Rüzgar enerjisinin ilk yatırımı (sabit) çok olmasına rağmen işletme maliyeti çok düşüktür ve kesinlikle uzun dönemde çok faydalıdır. Ayrıca çevre kirliliği yaratma oranı %0 dır. Oysa nükleer enerjide bir de çıkan atıkların bertaraf edilme olayı vardır ve bu da ayrı bir maliyet ve çok büyük tehlikedir. Sonuç olarak Türkiye elindeki diğer enerji kaynaklarını kullanmış ve artık Nükleer Enerjiye muhtaç kalmış bir ülke değildir, bence bunun arkasında başka nedenler !!! yatmaktadır. Ülkeye mısır sokup hemen ardından mısıra gümrük vergisi getiren bazıları !!! gibi.
 Madem eski yönetimlerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz diyor her yeni gelen peki neden depremde hibe ile vatandaşa yapılan deprem evlerinden her gelen vatandaştan para almaya çalışıyor.
 Neden Ötv. indirimi piyasaya asıl yarayacak akaryakıta değlde araçalra yapıldı.
 Duyduğuma göre (oradan yeni gelen bir arkadaşımdan) bazı petrol ülkelerinde (bize oldukça yakın, en azından Avrupa'dan) 1 litre suya karşı 5-6 litre civarı mazot geliyormuş.
 Bir sürü emeklinin ve çalışanın gerek bazı hesap hatalarından kaynaklanan maaş farkları, gerek Key ödemeleri (o da toplandı ise bence ödeme değil, karşılığı ne ise o verilmeli idi, iptali çok saçma) hala verilemiyor.
 Key: Konut Edindirme Yardımı için çalışandan kesilen ücret.
 Kişi Başı Milli Gelir en son nerede kalmıştı. !
 Mazotu vergisiz alan bazı toplu taşıma araçlarında neden indirim yapılmıyor.

Eminimki bu soruları sizde sayısız şekilde arttırabilirsiniz, bu sorular kesinlikle siyaset de değildir, tamamen bu ülke vatandaşlarının, bizlerin sorması gereken ve hakkı olan suallerdir bence. Parasını biz veriyorsak elbetkide bu paraların nereye gittiğini, nelerde kullanıldığını öğrenmekte en doğal hakkımızdır. Umarım herşey doğruluğa, dürüstlüğe doğru düzelir ve bu ülke insanının genelide (belli bir zümre değil !!! ) artık rahat eder.
 Başınızı ağrıttı isem kusura bakmayın ancak sanırım herkesin başı zaten kafi derecede ağrıyor. :)

Atilla, bundan sonra o yazıyıda değiştirecekler sanırım, bütün işimiz o ya; ''Ne Mutlu Türküm Diyebilene''  olacak bence. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #447 : Temmuz 28, 2009, 08:29:20 »
Hakan, sabah sabah içini iyi dökmüşsün doğrusu :) +1 :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #450 : Temmuz 28, 2009, 10:22:06 »
Hakan abi, dosdoğru söylemişsin, ellerin dert görmesin vallahi, ailemizin, çocuklarımızın geleceği için değil devletin düzenbazlıkları için çalışıyoruz vesselam.

Allah bizlere sabır, başımıza Allah korkusu olan lider, ümmet-i Muhammed'e bir imam nasip etsin. amin.

Daha da diyeceğim yoktur.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #451 : Temmuz 28, 2009, 10:35:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #452 : Temmuz 28, 2009, 10:54:53 »
Her Kanalizasyon kapağının başına bundan sonra tesisler de kurulur :D :D
:alkis: :lol:
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #453 : Temmuz 28, 2009, 13:31:32 »
  Sağolun arkadaşlar. Görünen köy kılavuz istemiyor aslında, insan bazı şeyleri görünce içi acıyor.

Aracın markasıda uymuş. Pee. :) Denetlemecilerede Peeper derler herhalde. :)
 Bundan sonra ç.ş vergiside gelir. Günde 2 defadan fazla yapandan vergi alırlar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #454 : Temmuz 28, 2009, 18:09:13 »
Arkadaşlar gerçekten kuruşu kuruşuna ülkem için harcansa feda oldun ama. Bazılarının yemek parası olacaksa helal etmiyorum hakkımı. İktisatta Laffer Eğrisi vardır. Vergi miktarı ve toplam vergi hasılatı üzerine. Şekli D harfi gibidir. Vergi oranı bir noktadan sonra artırılsa bile hasılat düşer. Sebebi de insanların artık çalışmak yerine boş kalmayı yeğlemeleridir.

Bizimkisi de bu hesaba geliyor. Yakında biz de o kadar vergi vermektese arabaları bırakacağız.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #455 : Temmuz 28, 2009, 19:09:26 »
Hazım bey doğru bir konuya değinmiş, geçen ÖTV indirimleri ile gelen satış artışlarında toplanan vergi miktarı bir hayli artmıştı. Ekonominin başındakiler niye bunu düşünemiyor anlamış değilim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Temmuz 28, 2009, 19:46:44 »
Gokmen, hangi enerji cesidi olursa olsun, bu isi kim yaparsa karini alir. (Biz memnun olsak da olmasak da sistem bu) Jeotermal enerjide de kim islerse parasini alir. Gercekten ucuz bir enerji cesidi ise sirketler durmaz, hemen islemeye baslar.
Kar tabiki alacaklar sonuçta hizmet veriyorlar Ahmet abi ben aksini idda etmiyorum, ama kar var KAR var, nereden daha çok para kazanılacaksa oraya yöneliniyor, temiz ya da verimli olması kriter değil demek istediğim bu.  Senelerdir fosil yakıt kullanmak zorunda değiliz ama neden kullanıyoruz, kaymağı kalın ( tabi bize düşen kaymak değil kazık kısmı, o da kalın gerçi :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #457 : Temmuz 29, 2009, 08:11:19 »
  Ayrıca nükleer enerjide de dışa bağımlı olunacak. Nükleer enerji santralleri şu anda 3. evrede. Yani 1. ve 2. tipler eskimiş durumda ve bunlara sahip olan ülkeler güvenliğide düşünerek bunları bertaraf etmenin yolunu arıyor. Aynı şekilde 3. evredekilerde bir süre sonra güvenlik eksiklikleri görülerek 4. evrenin eskisi olacaklar. Heleki yap işlet devret modeli uygulanırsa geriye kalan tehlikeli radyoaktif atıklar ve eski tip bir santral olacak bence.
 Ama tabiki gerekli kişiler bunları zaten görüyordur ve Türkiye Vatandaşları için, Türkiye için en iyi, doğru ve dürüst atılımı yapacaklardır olması gerektiği gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #459 : Temmuz 29, 2009, 10:19:10 »
Arkadaşlar öncelikle alıntının nasıl yapıldığını bilmediğin için kopyalayıp yağıştırdım bunun için özür dilerim. Ve birşey daha eklemek istiyorum eğer idrarla çalışan araba yapacaklarsa arık bol bol su içmemiz lazım ve biran düşündüm de bizim ülkemizde ne gibi manzaralar göreceğimi hayal ettim sadece:)