0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
devletimize kaynak lazım... Satacaklarını sattılar satacak birşey kalmadı..Bu zam ve vergilerin arkası gelecek gibi. mtv 3 taksit eklemeyi düşünüyorlar. Ayrıca çevremden sigaraya zam yapmayı vesigara içmeyi yasakladıkları yerlere belli bir bedel karşılığında sigara içilebilir ruhsatı vereceklerini duyuyorum.Yakında kimlikleri ve ehliyet ile pasoportları değiştirirlerse hiç şaşırmayacağım.(Tabi cüzi bir fiyat karşılığı (!) )
Bu konuda bence çok ihtilaf var, sonuç olarak nükleer enerji de her ne kadar fosil yakıtlara göre çevreci ve ekonomik gözükse de enerji şirketlerinin kasalarına giren $$$ cıkların bu enerji kaynağının günümüzde bu denli popüler hale gelmesinde payı büyük. Güneş enerjisinin sadece % 0,1 ini yakalayabilsek ne fosil yakıt ne birşey yakma ihtiyacımız kalmaz. Bu miktarı yakayabilmedeki esas sorun mümkün olup olmadığı değil, yeterli teknolojinin üretilmesidir ki bu imkanlar da var.Diğer bir kaynak kimsenin sözünü bile etmediği jeotermal enerji, neden kimse sözünü etmiyor? çünkü gerçekten verimli ve ucuz. MIT 2006 araştırmasına göre dünya derinliklerinde 14000 ZJ enerji bulunmakta ( ZJ= 10^6*277.77,8 mwh) bunun 2000 ZJ'luk kısmına günümüz teknolojisi ile rahatlıkla ulaşılabiliyor. Bu 2000 ZJ'luk kısım bile onlarca yüzyıl dünyanın ihtiyacı olan enerjisi karşılayabilir.Ancak günümüz de bütün bunlar bilinse de değişen bir şey olmuyor malesef, $$$ üzerine kurulu dengeler bozulmadıkça, dünyanın tüm dizginleri belirli şirketlerin elinde oldugu sürece değişen birşey olmaz, kimin gücü de bunu değiştirmeye yeter açıkçası hayal de edemiyorum ben. Sonuç olarak benzine 3,20 vermeye devam ( gerçi ben 2 haftadır yürüyorum inat değil mi )
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=200811&interstitial=true
Her Kanalizasyon kapağının başına bundan sonra tesisler de kurulur
Gokmen, hangi enerji cesidi olursa olsun, bu isi kim yaparsa karini alir. (Biz memnun olsak da olmasak da sistem bu) Jeotermal enerjide de kim islerse parasini alir. Gercekten ucuz bir enerji cesidi ise sirketler durmaz, hemen islemeye baslar.