Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #420 : Temmuz 25, 2009, 22:13:33 »
Uygundur Hakan abi forum için sorun teşkil edecekse benim içinde sorun olur. Ahmet yanlış anlamadım dostum. Öğrenci harçlarıda Hakan abinin dediği gibi. Daha bi çok şey var arada kaynatılan.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Temmuz 26, 2009, 15:06:18 »
  Bu koşullarda asıl halkı, vatandaşı ilgilendiren piyasaların hareketlenmesini çok beklerler. Demekki bazılarının piyasası şu an iyi durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #422 : Temmuz 26, 2009, 15:22:39 »
hakan abi tğrkiyenin kullandığı benzin 130oktan jet yakıtıya ondan bu kadar pahalı :) 2,5 olsa benzin eve depo yaprım valla yine artarsa satara zengin olurum :D ....ama çok güzel bi konuya değinmişsin...yakında bedava olucak ama biz hala 3-4 ytl ödicez litresine bu sessizlikle
aynen öyle yürekten katılıyorum bizim insanımıza benzin 4 lira desen gık cıkartmaz.e hal böyle oluncada kimse fiyatı düşürmez.......
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Temmuz 26, 2009, 15:58:51 »
  Zamlara alışmak yerine , çok zaruri şartlar haricinde 3-4 gün araba kullanmazsak ve benzin almazsak acaba bir faydası olmaz mı? Bazı tv. kanallarında vatandaş ''zamlara alıştık , mecburen benzin alacağız'' gibi beyanatlar verirse, ben olsam daha çok zam yaparım.Demekki arabası olanların çoğu halinden memnun.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #424 : Temmuz 26, 2009, 23:16:04 »
  Zamlara alışmak yerine , çok zaruri şartlar haricinde 3-4 gün araba kullanmazsak ve benzin almazsak acaba bir faydası olmaz mı? Bazı tv. kanallarında vatandaş ''zamlara alıştık , mecburen benzin alacağız'' gibi beyanatlar verirse, ben olsam daha çok zam yaparım.Demekki arabası olanların çoğu halinden memnun.

Çok haklısınız Kemal Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #425 : Temmuz 27, 2009, 00:27:40 »
Bu beyanatlar Türk halkının (genel olarak) tabiri caizse koyun gibi nereye güdülürse oraya gittiğinin göstergesi bence. Çok çabuk alışıyor ve çok çabuk unutuyor bu gibi şeyleri, sanki hiçbirşey olmamış gibi.
 Son zamlar üzerine birçok sitede benzin almayın, toplu taşıma araçlarını kullanın diye duyurular yapıldı, ama kaç kişi buna kulak astı? Bu gibi bir tepkinin sonuca ulaşması için büyük bir çoğunluğun buna uyması gerekiyor, ancak koyun güdülmekten rahatsız olmuyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #426 : Temmuz 27, 2009, 09:02:05 »
Gökmen, buna toplumsal refleks diyorlar. İşte bu bizde çok zayıf maalesef. Aslında zayıf değil de ilgisiz konulara aşırı tepkiler verebiliyoruz maalesef.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #427 : Temmuz 27, 2009, 09:18:50 »
off yau dün benzin aldım yaris'ime 3.24TL den yinemi zam bıktım valla :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #428 : Temmuz 27, 2009, 09:30:05 »
gece 12:00'de tabelalardaki rakamları değiştiren çocuklar bile bıkmış artık, yakıt satın alan araç kullanıcıları ne dese haklılar. Ayıp bu kadar da, bütçe açığının kapanması için hergün 3-4 kuruş zamla insanların huzurunu kaçırmak hoşlarına gidiyor.Köprüye,otoyollara,su'ya,vapura,toplu taşımaya,tünele.... Herşeyde ülkemiz süper vergi ile guinness rekorları evren kayıtlarına geçecek bu gidişle. Allah kurtarsın hepimizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #429 : Temmuz 27, 2009, 09:52:38 »
Sabah benzin lambam yanıyordu benzinlige yaklaşırken tabelada 3.24 yazdığını görünce. :wacko:
Ok tamam yapacak birşey yok dedim ve 20 tl lik benzin aldım. >:(
...............
Yolumun üstün deki tanıdığım daha önceden konuştuğum lpg servisinin yolunu tutum.
Aslansın, kaplansın, sen bir nuımarasın dedim montaj ustasına bakalım nekadar işe yarıyacak. :) :lol:
Aracım şu anda serviste akşama lpg'li olarak tekrar binmeye devam edicem.
Nisan ayında aracımım vizesi yapılmıştı şimdi birdaha o streis çekmek zorunda kalıcam o canımı sıkıyo :)

........
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #430 : Temmuz 27, 2009, 11:33:14 »
Gökmen, buna toplumsal refleks diyorlar. İşte bu bizde çok zayıf maalesef. Aslında zayıf değil de ilgisiz konulara aşırı tepkiler verebiliyoruz maalesef.

Biz o ilgisiz konularla uğraşırken bütçede dev bir delik oluşmuş demek ki... Ama bize müstehak... Daha dün bir arkadaşım hem de öğretmen gidişatın normal olduğunu, daha önceki hükümetlerin ülkeyi bu hale getirdiğini söyledi... Endişelenecek bir şey yokmuş... Neyse uzatmayayım, daha bir sürü şeyler söyledi...

Üzülüyorum sadece ve şunu görüyorum ki asıl beni bu yaralıyor... Bu hükümette bir şeytan tüyü yok arkadaşlar... Bazı vatandaşlarımızın çok önemli bir beklentisi var ve hükümetin tüm yaptığı olumsuz icraatların, bu beklentinin bir sıkıntısı olduğunu düşünüp katlanıyorlar...

Ne diyeyim, millet olarak fena bir "ah" aldık demek ki...    
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #431 : Temmuz 27, 2009, 13:07:18 »
Aslında Zayıf değil Hakkı abi, ama dediğin gibi işte semra kaynana bişey deyince ona tepki, yok birisi biriyle basılmış buna tepki, bu ne ya... kurunun yanında yaşta yanıyor milletin umru değil. Arabadan inmeyen biriydim 2 haftadır doru dürüst binmiyorum bile, tek başıma gösterdiğim bu tepki mi değiştirecek bişey hayır tabiki, ama koyun misali insanlar hala ses çıkarmıyor bu da beni deli ediyor. "napalım başka seçeneğimiz var mı ?" lafı da ayrıca sinir ediyor beni. Kardeşim seçeneğin yoksa kendin yaratırsın. Alma benzin, yürü toplu taşıma kullan, milyonlarca kişi bunu yapsa devletin cebine giren para azalsın bakalım nasıl çekiyorlar 2,20 lik vergiyi geri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #432 : Temmuz 27, 2009, 13:39:30 »
  Bazı ülkelerde 1 litre suya 5-6 litre civarında mazot alınabiliyormuş.

Her hükümet, yaşanan olumsuzluklar için geçmiş dönemin kalıntıları diye diye hepsi ne hale getirdi. Her gelen yeni bir olumsuzluk ekliyor ülkeye.
 Dünyada akaryakıt bitecek bunlar hala nelerle uğraşıyor. Rüzgar vb. alternatif enerfi kaynakları içinde her nedense bir atılım yapılmıyor, gözler illaki nükleere takılmış, neden acaba? !!!

Ama merak etmeyin, daha önce de söylediğim gibi bunun birde iyi tarafı var. Kıyamet koparsa burası en az 50 sene daha yaşayacak. Çünkü dünyayı 50 yıl geriden takip ediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #433 : Temmuz 27, 2009, 16:57:18 »
  Daha bir zammı yazmadan yenisi geliyor.
 Hepsine 1Kr. zam olmuş. Şaka gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #434 : Temmuz 27, 2009, 17:13:58 »
Bu fiyatlar geçen yılki gibi benzinde 3.50, mazotta 3.05 civarına dayanır... Yavaş yavaş, sindire sindire...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #435 : Temmuz 27, 2009, 17:34:00 »
Akaryakıta yine zam zam zam, 1kuruş 1 kuruş yapmayın artık bu kadar millete eziyet... dün 1, bugün 1, yarın nefes alırız sonraki gün 2 kuruş,5 kuruş,10 kuruş derken uzmanların bir ara tartışma açmış olduğu bu konuda benzinin yıl sonuna kadar 3.80'TL 'ye kadar çıkacağı tartışmasını zorla yapacaklar. Şu olmayan krizide artık bitsin artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #436 : Temmuz 27, 2009, 18:10:31 »
  Bazı şeyler ''Teğet'' geçince daha çok etkili oluyor demekki. Kızılcık sopası gibi. :)
 Sanırım zamlar sadece ücretlilerin maaşına teğet geçti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #437 : Temmuz 27, 2009, 19:00:31 »
En cevreci, en ekonomik enerji nukleer enerji. Bu konuda bir ihtilaf bile yok. Sanayilesmis ulkelerin hepsinde var.Bizdeki gibi ithal ettigimiz dogalgazdan elektrik uretilmesi de pek gorulmus degil. Dogalgazi araclarda kullanalim, elektrigimizi nukleer enerjiden karsilayalim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #438 : Temmuz 27, 2009, 20:03:04 »
En cevreci, en ekonomik enerji nukleer enerji. Bu konuda bir ihtilaf bile yok. Sanayilesmis ulkelerin hepsinde var.Bizdeki gibi ithal ettigimiz dogalgazdan elektrik uretilmesi de pek gorulmus degil. Dogalgazi araclarda kullanalim, elektrigimizi nukleer enerjiden karsilayalim.
Bu konuda bence çok ihtilaf var, sonuç olarak nükleer enerji de her ne kadar fosil yakıtlara göre çevreci ve ekonomik gözükse de enerji şirketlerinin kasalarına giren $$$ cıkların bu enerji kaynağının günümüzde bu denli popüler hale gelmesinde payı büyük.
Güneş enerjisinin sadece % 0,1 ini yakalayabilsek ne fosil yakıt ne birşey yakma ihtiyacımız kalmaz. Bu miktarı yakayabilmedeki esas sorun mümkün olup olmadığı değil, yeterli teknolojinin üretilmesidir ki bu imkanlar da var.
Diğer bir kaynak kimsenin sözünü bile etmediği jeotermal enerji, neden kimse sözünü etmiyor? çünkü gerçekten verimli ve ucuz. MIT 2006 araştırmasına göre dünya derinliklerinde 14000 ZJ enerji bulunmakta ( ZJ= 10^6*277.77,8 mwh) bunun 2000 ZJ'luk kısmına günümüz teknolojisi ile rahatlıkla ulaşılabiliyor. Bu 2000 ZJ'luk kısım bile onlarca yüzyıl dünyanın ihtiyacı olan enerjisi karşılayabilir.
Ancak günümüz de bütün bunlar bilinse de değişen bir şey olmuyor malesef, $$$ üzerine kurulu dengeler bozulmadıkça, dünyanın tüm dizginleri belirli şirketlerin elinde oldugu sürece değişen birşey olmaz, kimin gücü de bunu değiştirmeye yeter açıkçası hayal de edemiyorum ben.
Sonuç olarak benzine 3,20 vermeye devam ( gerçi ben 2 haftadır yürüyorum inat değil mi  :-[ )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #439 : Temmuz 27, 2009, 21:17:35 »
Ya arkadaşlar benzin de tavan fiyat belirlediler milletin gözünü boyamak için ama sürekli tavan fiyatı yükseltiyorlar,onları geçtim adamlar 3. mtv yi koymayı planlıyorlar. Bu nasıl bir zihniyettir kendileri 10 tane koruma aracı (ki bunlardan en kötüsü Audi diye biliyorum) ile geziyor. Bu paraların birinden çıkması lazım ve koyun psikolojisiyle adamlar istediğini yaptırıyor. Nasılsa sesimiz çıkmıyor nasılsa alıştık mantığıyla hiçbirimizinde sesi çıkmıyor.