Lastik konusunda hepinize çok teşekkür ederim.
Lastikler için şunu söyleyeyim, "viraj canavarı"

Araç virajlarda çok güven veriyor.
Ufuk abiden sipariş ettiğim sis farlarım yola çıktı, kısmet olursa yarın elimde olacak. ,
Ayriyetten yine Ufuk abiden ön tekerlekler için kaliper tamir takımı sipariş ettim. Artık ön tekerleklerdeki lakırtıdan dolayı arabaya binmek istemiyorum.
Yarın gelecek olan ürünleri taktırıp, fotoğraf atarım.
Hatırlarsanız kapı gergisi hakkında sorun yaşıyordum. Yeni gergi takmama rağmen cam yine aşağıya inerken çat deyip kapı gergisine takılıyordu.
Kaportacıma götürdüm, kapı döşemesini söktük. Camı tutan alt kısımdaki mekanizmaya silikonlanan yerin silikonu görevini doldurmuş.
Kaportacım "Camcıya git, camı tekrar mekanizmaya silikonlat" dedi.
Camcıya gittim, camı söktük.
Camcım direkt "Bu cam bu arabanın camı değil ki !"dedi, "Hönk, nasıl yani ?" derken, camın orijinal cama göre daha bombeli olduğunu gördük. Daha önce kapı gergisini tamir etmeye çalışırken camı kırmışlar, kırdıkları için sol ön cam değişmiş. Takan adam da yanlış cam takmış. Bu sebepten dolayı cam fitili yırtılmıştı değiştirdim, kapı gergisini koparttı değiştirdim. Meğerse cam yanlışmış, ondan bu kadar uğraşıyormuşum.
Velhasıl, cam sipariş ettik ve taktırdım. Cam OLIMPIA marka ve 70,00 TL, işçilik 20,00 TL, camı mekanizmaya sabitleyen tutamaçlar 10,00 TL.
Şimdi bir sorun yok çok şükür.
Ne ustalar var arkadaş, arabaya yanlış cam takıyorlar !

Geçen gün yolda 80-90 giderken ABS ışığı yaktı. Dönüşte ustama uğradım ve bilgisayara bağladık. Sağ ön tekerlek adı veri hız sensörü gibi olan bir arıza vermiş, arızayı sildikten sonra tekrar ABS ışığı yanmadı. Ustam önceki bir arıza olabilir, aracı kaydırdıysan olabilir, çamurlu bir yerden geçtiysen olabilir, tekrar yaparsa sağ ön tarafa müdahele ederiz dedi. Çok şükür o günden beri tık yok.
Aracı yol bilgisayarına bağlayıp, tüm ABS sensörlerini yolda test ettik, herşey normaldi. O anlarda bir kaç fotoğraf çektim.
TOYOTA'lar garip araç vesselam. Başka bir araç olsaydı, kapımda köpeğimi uyutmazdı. Bunda arızayı sil, tekrar arıza lambası yakarsa kesin bir sorun vardır, yakmazsa problem yok.

Fotoğraflar çekilirken araç stop halinde idi.

Araç kuaförü ve detaylı temizlik hizmeti veren bir yerde yazlık eleman olarak çalışmaya başladım.
İşe gireli 2. günde ALF de nasibini aldı.

MEGUIARS M85, üzerine M26 ve wax olarak da 3M'in waxını kullandık. Sadece bagaja uygulama yaptık.

Velhasıl keyifler yerinde. ALF bu aylık bakiyesini doldurdu, gerisi bir dahaki aya.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 22, 2015, 21:09:16
yüksel emin ol çok istiyorum da bu işe girişmeyi sadece pazar var onuda bir bakmışım akşam olmuş
arkadaki darbeyi yaptırırken kaportacıya yaptırmayı düşünüyorum farkıda merak ediyorum
Valla şiddetle tavsiye ederim.
Aradaki farkın en basit hali şöyle;
Bir tarafa uygulama yapılmış, bir tarafa dokunulmamış hali