Geçen hafta yapılan işlemleri tam detaylı olarak yazamamıştım. Sis farlarını ve kaliper tamir takımını
@Ufuk Sönmez (16363) Ufuk abiden aldım.
Sis farlarının tedariğinde bir sorun vardı. Sağolsun bir yerlerden buldu buluşturdu, beni madur etmedi.
Kaliper pimlerini de Bandırma'da bulabileceğimi hiç zannetmiyordum, sağolsun hiç beni üzmeyecek bir fiyata yolladı. Ustam bile bu kadar ucuza almama şaşırdı.
1- Geçen hafta dükkanda koltukları temizleyeyim dedim.
İlk önce Förch'ün detay ilacıyla fırçaladım ve sildim. Ardından vakum ile çektirdim. Koltukları temiz zannederken, oldukça kirli olduğunu vakum yaparken farkettim. Simsiyah su çıktı desem yeridir, üstelik 3 ay önce kendim silmiştim. Yaklaşık 1 yıl önce de detaylı iç temizlik yaptırmıştım.
Şunu tekrar anladım ki, bizim Aspirin'le silmemiz yeterli gelmiyor. Aspirin'le siliyoruz, kirler alta geçiyor. Sildikten sonra vakumlamak şart.

2- Koltukları vakumladıktan sonra ahtapot denilen ve aracın içine 90 derece ısı verip, koltukların kurumasını sağlayan makinayı bağladım. Yaklaşık 1 saatte kuruttu.

3-

4-

5-

6- Çıkan sonuç bu şekildeydi ve araç mis gibi koktu.

7-

8-

9- Koltukları temizledikten sonra akşamı işten çıkınca, direkt Muharrem abiye gittim, sis farlarını ve kaliper pimlerini taktırdım. Ufuk abi sağolsun malzemeleri güzelce ambalajlamış.

10- Orijinal kaliper tamir takımı

11- DEPO marka sis farlarımız

12-

13- Şimdi üstteki sis farlarının o güzelim parlak halini gördünüz, bir de aracın üzerindeki sis farlarına bakalım.

14-

15- Gerçekten kötü durumdaydılar.

16- Fotoğrafa göre sağ taraf değişmişti, sol taraf değişmemişti.

17- Sol değişmeyen - sağ değişen

18- Gelelim çoğu TOYOTA kullanıcısının müzdarip olduğu kaliper pimi konusuna. Ben çok kez TOYOTA gressiyle yağlattım, çıkma pim taktırdım ama çözüm olmadı. En son 6 aydır o sese katlanarak araba kullanmaya başlamıştım ki artık dayanamadım. Fotoğraf sol tarafa ait, kaliper körüklerinin halini görüyorsunuz.

19- Bu da yenilenen sağ taraf.

20- Araçtan çıkan ömrünü doldurmuş kaliper pimi.

21- Diğer pimler. Körükler artık şişmiş.

22-

23- Seyir haliyken ABS ışığı yanmıştı ve bilgisayara bağladığımızda sağ ön teker ABS veri kablosu arızası almıştık. ABS sensörünü söktüğümüzde sensörün çamurla kaplandığını gördük.

24- ABS sensörlerinin burada olduğunu bilmiyordum.

25- Sis farlarını değiştirdikten sonra arabanın yüzü değişti desem yeridir. Birden temiz çocuk oluverdi.

26-

27-

28- SCROLL S3 pasta ve SCROLL S30 hare gidericiler yolda, kısmetse yarın elimize geçer. Haftasonu güzel bir uygulama yapmayı planlıyorum. Yanan ateşi, daha da canlandıralım.

29-

Akvaryuma naptın abi ya. Canlı tabiatına zarar veriyorsun 
Akvaryum kalmamıştı onun içinde İlke, çöl olmuştu.

Geçen yıl içini açıp içindeki suyu ve yosunları temizledim ama kromaja zarar vermiş, iflah olacak gibi değildi sağ sis farı.
Güle güle kullan yüksel'cim 
Çok güzel olmuş..
Teşekkürler Bülent abim.
Güle güle kullan Yüksel. Toyota üzerine neredeyse Master yaptın 
Teşekkürler abi.
Zevkine bizimkisi.
öncelikle hayırlı olsun yüksel sen böyle arabayla uğraştıkça benim de uğraşasım geliyor
Abs sensörü çok önemli bundan bir hafta önce allah korudu az daha iki Tır arasına giriyordum sırf sensör yüzünden
hızım 50-60 km arası idi kamyon tırı sollarken hafif fren yaptım sanki aracın altında sabun var bir kaydı tam kendimi araçtan atıyordum allah götürmedi diyelim tamirciye gittim şok olmuştum meğer sol ön abs sensörü çalışmıyor sadece ön frenler tutuyormuş sensörü değiştirdim orjinal parça ile sorun giderildi o sensörleri arada temizlemek lazım
Teşekkürler abi.
Daha bitmedi benim işlerim.
Bu ay veya Ağustos'ta ön-arka tampon boyanacak, sol çamurluğa vurup yamultmuş .....'nun birisi, o düzeltilecek ve sağ ön çamurluk boyanacak. Keyfe keder bakalım şimdilik.
Geçmiş olsun abi. ABS gerçekten önemli.
ABS'siz araba da kullanılır ama ABS'li arabanın fren dozajlamasını biliyorsun, nerede ne yapacağını biliyorsun onun verdiği güven var ama ABS sensörü çalışmadığı zaman durum kötü. Ayriyetten ön tekerlekteki ABS sensörleri direksiyon ile birlikte çalışıyor.
Lacivert'i satanlar şerefsizin tekiymiş resmen. Acaba senin yanan PS lambası, ABS sensörleriyle mi alakalıydı ?