Gönderen Konu: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?  (Okunma sayısı 29778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?
« Yanıtla #40 : Mayıs 21, 2014, 12:22:08 »
kesinlikle, zaten 6ileri dsg ler, vag grubunun prestijini yansıtan araçlarda kullanılıyor, golf gti - R , scirocco R , 2.0tsi , jetta ve passatın 2.0tdiları gibi, 1.4lerde kullanılan 7ileri dsgler daha sorunlu, güncellemeler , mekatronik değişmleri vs. ler çok duyuluyor ve yaşanıyor. 1.4 lerde launch control yok, yazılım dahilinde atılabiliyor, fazla sıkıştıranlar genelde sorun yaşıyor. Ses konusu benim araçtada öyle, araç standart haldeyken bile, egzost sesi mevcut roccolarda, ince bir homurtu var, motor hacmi ufak olmasına rağmen, supercharge ve turbonun uğultuları var, ama camları kapatınca, aracın çalıştığını anlamanın tek yolu devir saatine bakmak :)
sonuç dsg süper bir sistem :)   inşallah bende bir sirocco alicam bu yaz olmazsa  cc  olabilir , egzoz çok garip bizim arabadan çikmayan ses stok egzozda siroccoda pat pat ediyo garip ses geliyor sanki arabada egzoz var :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 21, 2014, 12:22:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 21, 2014, 13:24:11 »
esp var dien arkadaşlar şunu unutmayın artık lastik basınç ve esp Türkiyede zorunlu oldu.. yani esp var dediklerinde yaaaa diye atlamayın

o da standart merak etmeyin timuçin bey. trendline'da bile mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '04
  • 13 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 21, 2014, 21:40:41 »
yarisi kullanma fırsatım olmadı ama serviste bana çook dar gelmişti... 2014 poloyla 500km yaptım otomatik değildi ama aracın performansı iyiydi. araca binince yaristen daha etkileyici gelidi....bence polo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 21, 2014, 22:41:04 »
boyum 184 ,polo performans olarak güzel ama içine sığmadım.yanımda biri otursa omuz omuza giderdik(omuzlarım biraz geniştir :P ) soför kapısı tarafından sanki bir beni itiyordu yana kay diye :) arka tarafada birinin oturma sansı yktu
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 21, 2014, 22:53:27 »
yarisi kullanma fırsatım olmadı ama serviste bana çook dar gelmişti... 2014 poloyla 500km yaptım otomatik değildi ama aracın performansı iyiydi. araca binince yaristen daha etkileyici gelidi....bence polo...

Yaris'e her şeyi deyin ama DAR demeyin lütfen :) Değil çünkü...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '04
  • 13 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 21, 2014, 22:58:24 »

Yaris'e her şeyi deyin ama DAR demeyin lütfen :) Değil çünkü...

avensis ve corolladan inip yarise binince azzzzıcık ufak geldi .... darda neymiş :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 21, 2014, 23:12:07 »
Yaris ve aurisin iç hacimleri yani oturuş pozizyonları aynı...

Teknik bi çizim vardı onu bulamadım, inanması güç ama üst üste çizimleri konulmuş bi resim de görmüştüm..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 22, 2014, 00:01:37 »
Iki arabada 3aydir kapimin önünde, duygusallık filan değil, asla ama asla para verip polo almam. Yaris in kullanım rahatlığı donanımı ve ferahlığı poloda yok, yarisle tek seferde döndüğüm yerden polo 2 hamlede dönüyor illa alman diye fanatiklik yapmaya gerek yok vw amblemi yariste olsa millet yere göğe sığdıramazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 22, 2014, 00:03:19 »
avensis ve corolladan inip yarise binince azzzzıcık ufak geldi .... darda neymiş :P

bence sizde sikinti var , ben corollami satip yaris aldim ve oturus pozisyinu direksiyon tutus hissi ve genislik corollayi hic ama hic aratmadi aksine corolladaymisim gibi hisettigim icin yaris tercih ettim , bu arada boyum 1,78 poloya oturup koltugi ayarladigimda esim arka koltuga oturamamasiti , dizleri sirtima carpiyordu ama Yariste yarim karis mesaf bile kaliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 22, 2014, 08:05:41 »
Boyum 1.84 demiş abi zaten onun boyuna göre araba küçük gelebilir ki polo nun donanim eksigi var diyenler bir listeye baksinlar wv nin sitesinden rcd510 en  basitinden yariste var mi ? Yada cam tavan ? Ustune polonun dizeli kadar özel serisi vardi blue biseydi onun kadar az yakan bir araçta yok bir depo ile 1350 km yol çikariyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 22, 2014, 08:28:34 »
Benim boyum 185 :), kilomda 100 , ben poloya da , yarise de çok rahat sığıyorum ya, belki fazla large oturuş pozisyonlarında sıkıntılar çıkarabilir, ama kullananlar özellikle yaris çok daha ferah diyor ise, elbetteki vardır bildikleri. Benim boyutumda 5 tane adam, yaristede , polo da da seyahat edebiliyor, ama 2sininde pek konforlu olduğunu söyleyemem içinde beş tane ben varken. Sonuç olarak b segmenti arabalar, koltuk konumları dik, koltuk yapıları fazla ergonomik değil, üretim amaçları uzun süre seyahat etmekten çok, şehir içi kullanımı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 22, 2014, 08:41:56 »
Boyum 1.84 demiş abi zaten onun boyuna göre araba küçük gelebilir ki polo nun donanim eksigi var diyenler bir listeye baksinlar wv nin sitesinden rcd510 en  basitinden yariste var mi ? Yada cam tavan ? Ustune polonun dizeli kadar özel serisi vardi blue biseydi onun kadar az yakan bir araçta yok bir depo ile 1350 km yol çikariyor :)

1.84 Yarise çok rahat sığar , kafa ile tavan mesafem 10 cm den fazla benim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 22, 2014, 08:45:56 »
1.84 Yarise çok rahat sığar , kafa ile tavan mesafem 10 cm den fazla benim :)
dogru olabilir ama sonucta o insan rahat edemediyse kendisi almaz o araci  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 22, 2014, 14:56:01 »

Okan bey size iki arabayı da uzun süredir kullanıyorum diyorum, cam tavan yariste de opsiyon olarak var bunlara ek olarak benim aracımda (polo comfortline benim yaris cool donanım yani ikisinin de en üstü) çift bölgeli dijital klima touch ekran geri görüş kamerası fazladan iki hava yastığı ebd ba, elektro hidrolik direksiyon, direksiyondan kumandalı bluetooth, müzik ve telefon bağlantısı usb girişi ve sis farları var (bunlar aklımda kalanlar). Benim eşim için en önemli şey o kamera idi hala da öyle ayrıca polonun direksiyonu yarid den sonra kamyon direksiyonu gibi geliyor. Ben fanatiklik yapmıyorum,  polo nun sevdiğim tek tarafı süspansiyonları oldu, yaris e göre daha konforlu fakat arada dağlar kadar fark yok. Iki araca da binen biri hala illaki polo diyorsa alsın hayrini görsün derim ama bana dizel poloyu 5bin ucuza verseler ki 10bin daha pahalı,  ben yine gider yaris alırdım. Siz kaç senedir toyota kullanıyorsunuz bilmiyorum ama biz 92 den beri 5 tane toyota aldık, başka markaların yumuşak plastiğiyle ya da tok kapı sesiyle mukayese edilmeyecek zorlu koşullarda bizi kurtardı o yüzden sağlamlık konusunda da aracıma güvenim tam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mayıs 22, 2014, 15:52:26 »
Okan bey size iki arabayı da uzun süredir kullanıyorum diyorum, cam tavan yariste de opsiyon olarak var bunlara ek olarak benim aracımda (polo comfortline benim yaris cool donanım yani ikisinin de en üstü) çift bölgeli dijital klima touch ekran geri görüş kamerası fazladan iki hava yastığı ebd ba, elektro hidrolik direksiyon, direksiyondan kumandalı bluetooth, müzik ve telefon bağlantısı usb girişi ve sis farları var (bunlar aklımda kalanlar). Benim eşim için en önemli şey o kamera idi hala da öyle ayrıca polonun direksiyonu yarid den sonra kamyon direksiyonu gibi geliyor. Ben fanatiklik yapmıyorum,  polo nun sevdiğim tek tarafı süspansiyonları oldu, yaris e göre daha konforlu fakat arada dağlar kadar fark yok. Iki araca da binen biri hala illaki polo diyorsa alsın hayrini görsün derim ama bana dizel poloyu 5bin ucuza verseler ki 10bin daha pahalı,  ben yine gider yaris alırdım. Siz kaç senedir toyota kullanıyorsunuz bilmiyorum ama biz 92 den beri 5 tane toyota aldık, başka markaların yumuşak plastiğiyle ya da tok kapı sesiyle mukayese edilmeyecek zorlu koşullarda bizi kurtardı o yüzden sağlamlık konusunda da aracıma güvenim tam.
yaris te cam tavan açiliyor mu ? Sadece tavanda cam var elektronik klima poloda da var çogu özelikleri neredeyse ayni zaten ha poloyu begeniyormuyum hayir polo alirsan gti alirim yariside begenmiyorum  ikisinin arasinda seçim yapilsa ben polo alirim demek istemiştim bizde çok araba degistirdik çok araba geldi gitti kullanmadigim araba kalmadi diyebilirim yaşima gòre tartişmaya çevirmek istemiyorum konuyu herkes alirken kendi ihtiyacina göre alir burdada zaten eski yönleri arti yönleri paylaşildi arabalarin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 22, 2014, 18:39:25 »
polo'da chrome edition gibi özel seriler denk getirildiği zaman, yaris'ten donanım olarak üstündür. ancak standart bir polo'da otomatik klima bulunmuyor. haricen almak isterseniz, ödeyeceğiniz ücret 2 bin tl civarı. yaris cool donanımı ile comfortline'ın biraz zenginleşmiş hâli gibi.

fiyat konusuna gelecek olursak, yakında makyajlanacak olan yaris 1.4 lt d-4d: 59.590 tl iken makyajlı polo 1.4 tdi 90 hp comfortline: 55.700 tl

polo'da ayrıca fren enerjisi geri kazanımı, lastik basınç izleme sistemi, esp, yokuş kalkış desteği mevcut (önceki versiyona ek olarak).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mayıs 22, 2014, 20:51:49 »
Polo alirim aradaki fiyat farkina bakin60 bin liraya yaris alinir mi akil isi degil gerci 55 bin veripte poloda almam  ama tutupta yarise 60 bin tl verilmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 22, 2014, 21:17:30 »
polo'da chrome edition gibi özel seriler denk getirildiği zaman, yaris'ten donanım olarak üstündür. ancak standart bir polo'da otomatik klima bulunmuyor. haricen almak isterseniz, ödeyeceğiniz ücret 2 bin tl civarı. yaris cool donanımı ile comfortline'ın biraz zenginleşmiş hâli gibi.

fiyat konusuna gelecek olursak, yakında makyajlanacak olan yaris 1.4 lt d-4d: 59.590 tl iken makyajlı polo 1.4 tdi 90 hp comfortline: 55.700 tl

polo'da ayrıca fren enerjisi geri kazanımı, lastik basınç izleme sistemi, esp, yokuş kalkış desteği mevcut (önceki versiyona ek olarak).
Hakan Bey polo evet donanım olarak iyi ama güvenlik olarak araştırdığımda 2 hava yastığı var yariste 7 tane ve arkadaşalrın dediği gibi yarisin cool modelinde otomatik klima bulunurken polo da bunlar yok.2gündür iyi araştırma yapıyorum başta fikrim polo yönündeydi ama yavaş yavaş yarise doğru gitmeye başladım.
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mayıs 22, 2014, 23:55:02 »
Hakan Bey polo evet donanım olarak iyi ama güvenlik olarak araştırdığımda 2 hava yastığı var yariste 7 tane ve arkadaşalrın dediği gibi yarisin cool modelinde otomatik klima bulunurken polo da bunlar yok.2gündür iyi araştırma yapıyorum başta fikrim polo yönündeydi ama yavaş yavaş yarise doğru gitmeye başladım.

soner bey, hava yastığı konusunda haklısınız. araştırmadım ama yan hava yastıkları makyajlı polo'da belki opsiyonel olarak alınabiliyordur. bu arada aceleniz yoksa yakında piyasaya çıkacak olan yeni corsa'yı da bekleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 23, 2014, 11:20:40 »

Polo'da sadece chrome editionda yan hava yastıkları var. Bir de polo 1.2tdi de yan hava yastıkları ve esp var.