Gönderen Konu: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?  (Okunma sayısı 29775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?
« Yanıtla #80 : Mayıs 24, 2014, 10:59:21 »
Gerek yaris gerek polo üretim amaçları şehiriçi kullanım ve küçük ailelerdir.Yaris ile YARIŞ farklı kelimeler :) .Bu araçlarla performas testleri yapmak bile gereksiz bence.Bunun dışında bu tarz konularda hep aynı şeyleri söylerim yine söyleceğim.

Çok net soru:Amacınız nedir? Yani aracınızı kullanım amacınız ve şekliniz nedir?Çocuğunuz var mı ? Ailesine düşkün ve ailesi ile vakit geçirmeyi terch eden birimisiniz?
Bu sorular bazılarına garip gelebilir ama biraz düşününce demek istediğimi anlarsınız.
Benim tercihime gelince;benim tercihim yaris olur.Piyasada bu segmette yer alan araçlar birbirlerine çok yakın.Mesela bu sınıfta yer alan skoda fabai yı test eden oldumu aranız da?Hiç hesaba katılmayan ve nedens epek reklam yapmayan honda jazz? Harbi jazz yapıyor ve değerinden kayıp ettirmiyor
abi kesinlikle ikisini yaristirmak gibi amacimiz yoktu belki bana dedin belki demedin bilmiyorum konu dagildi zaten sonradan fark ettim yazdim yarisi denemedim polo ilgili konustum  bir kusurum olduysa özür dilerim :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 24, 2014, 10:59:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 24, 2014, 11:24:49 »
Mehmet Ali Bey ben bu arabayı eşim ve kızım kendilerini geliştirsinler diye aliyorum.Araba çoğu zaman kullanılmayacak bile şehir içinde biryerlere giderken kullanırım.Senede 1-2 defa da uzun yola çıkarirsam belki.Zaten şuan corollam.var büyül diye kullanamıyorlar ve 2. Arabayı alirsam corollamı satmayı düşünmüyorum.Birçok araba fiyatlarina bakıyorum en azı 50.000 o kadar para vereceksem de donanimlı iyi bisey olsun diyorum.Neden 2. El bakmiyorsunuz diyeceksiniz.Piyasayı çok araştırdim birçok araba boyalı,darbeli birde yeni araćlar elektronik hep bir arıza çıkarsa al başına belayı o yüzden sıfır alacağım.Bir kızım var 18 yaşinda zaten ilerde bu alacağim araba onun olacak.Yani anlayacağınız bu arabayla yarış pistlerine çıkmayacağım kullanımı kolay benimde kullanırken isteklerime cevap veren bir araba arıyorum.
Fiyat ve kalite gözönünde olunca vede madem daha çok bayanlar için düşünülüyor.Size yukarıda söz ettiğim alternatiflere de bakın derim.Skoda faiba  otomatik yada manuel  benim tavsiyem  otomatik olacak
Nissan micra   tam bir bayan arabası.Sevimli,geniş hacim ve konforlu
Seat ibiza polodan çokta geri kalı tarafı yok
Toyota yaris    benim kişisel tercihim yaris olur ama konu bayan olunca fikrim değişir.Mikra yada faiba olur
Eşime 2010 yılında sıfır faiba 1,4aldık ve hala kullanıyor.Hatta bazen arabasını otlandığım oluyor :))) 

abi kesinlikle ikisini yaristirmak gibi amacimiz yoktu belki bana dedin belki demedin bilmiyorum konu dagildi zaten sonradan fark ettim yazdim yarisi denemedim polo ilgili konustum  bir kusurum olduysa özür dilerim :)
Kusurluk bir durum yok Okan

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 24, 2014, 11:57:46 »
Araba işi, tamamen kişisel zevklere göre değişkenlik gösteren birşey. Benim beğendiğimi bir başkası beğenmez. Mesela ben de, VW gurubu içerisinde  beğenmediğim belkide tek araç Polo'dur. Elbette kötü araba değil, ancak ben ısınamadım. Yaris ise fiyatına göre çok boş bir araç. Benim bu sınıftaki favorim Ford Fiesta. Donanımlı versiyonu üst sınıf araçlardaki standartları karşılayan cinsten. Ayrıca son derece rahat ve tok bir sürüşü var. Bizaat test ettiğim için söylüyorum.
Ama baştan dediğim gibi, siz gönlünüze hitap edeni alın ve güle güle kullanın inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 24, 2014, 12:11:51 »
güvenlik önemli ise micra'ya bulaşmayın derim. peynir tenekesine binmekten farkı yok. arkadan size çarptıklarını düşünemiyorum bile. çok vahim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 24, 2014, 12:27:15 »
güvenlik önemli ise micra'ya bulaşmayın derim. peynir tenekesine binmekten farkı yok. arkadan size çarptıklarını düşünemiyorum bile. çok vahim.
Kaporta o kadar kötü mü ya gerçi artık hindistanda üretiliyormuş diye bir yorum okumuştum ama.
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Mayıs 24, 2014, 13:58:25 »
Kaporta o kadar kötü mü ya gerçi artık hindistanda üretiliyormuş diye bir yorum okumuştum ama.

kaportasını incelemedim ama arka tarafta yolculuk yaptım bir kere. bir daha da binmedim zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 24, 2014, 14:52:42 »
Ya arkadaşlar araçlarında yokuş kalkış desteği bulunanlar gerçekten bir faydasını görüyor mu ayağınız frenden çektikten sonra sadece 2sn tutabiliyormuş gerçekten faydalı mı bu özellik özellikle de bayan kullanıcılar için ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 24, 2014, 14:54:05 »
Fazlasıyla yeterli... Arabayı harekete geçirmek için 2 sn gayet yeterli bir zaman...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Mayıs 24, 2014, 16:01:25 »
Ya arkadaşlar araçlarında yokuş kalkış desteği bulunanlar gerçekten bir faydasını görüyor mu ayağınız frenden çektikten sonra sadece 2sn tutabiliyormuş gerçekten faydalı mı bu özellik özellikle de bayan kullanıcılar için ?
evet yariyo frenin kokune kadar basinca cektiginiz zaman ayaginizi 2sn tutuyo cok rahat yokusta kalkabiliyosunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 24, 2014, 16:29:46 »

geçen gün komşunun otomatik jettasını kullanmıştım.
yokuşta frenden ayağımı çekince araç geri kaymıyor, bir süre sonrada kendi başına ileri gidiyor.(gaza basmadan.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mayıs 24, 2014, 16:35:31 »
Yariste yok malesef ki ve yaris 1.33 cool 4 hava yastığıymış dizel modelleri 7 hava yastığı toyotanın dizele bu kadar önem vermesini saçma buldum esp dizelde hava yastığı dizelde benzinli modellerini de biraz düşünmesi lazım.Polo 2 hava yastığı diye düşünüyordum ama esp,yokuş kalkış her şey mevcut görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mayıs 24, 2014, 16:56:32 »
Hava yastigi hariç poloda hersey mevcut yarisin dizellerinde boyle bir durumu bilmiyordum cok sacma ne yani dizel alan insandaki canda benzinlideki patlican mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mayıs 24, 2014, 17:09:41 »
Hava yastigi hariç poloda hersey mevcut yarisin dizellerinde boyle bir durumu bilmiyordum cok sacma ne yani dizel alan insandaki canda benzinlideki patlican mi
Okan bey 2 hava yastığı sadece fark toyota dizellerini üstün tutuyor ama bir ara 2011 corolla dizellerin hemen hemen hepsinde yağ yakma problemi vardı duymuşsunuzdur.Güvenmiyorum açıkçası.Benzinli alan havasını alıyor anlayacağınız.Polo 1.2 adamlar herşeyi koymuş.Kafamdaki tek soru işareti dsg şanzıman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mayıs 24, 2014, 18:24:01 »
Yaris i "özellikle iki aracıda kullanmayanlar" yerden yere vurduğu için polemiğe girmeyeceğim ama şunu söyleyeyim: 2013 tdi dsg poloda yokuş kalkiş desteği yok yariste de yok ama dsg geri kaçırıyor, cvt ise hafif eğimde kaçırmiyor kaçırsa bile 1-2 saniyesonra oluyor bu tamamen cvt yapısı ile alakalı bi durum. Yine 2013 polo da abs hariç esp filan gibi donanımlar bulunmamaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Mayıs 24, 2014, 18:35:30 »
Okan bey 2 hava yastığı sadece fark toyota dizellerini üstün tutuyor ama bir ara 2011 corolla dizellerin hemen hemen hepsinde yağ yakma problemi vardı duymuşsunuzdur.Güvenmiyorum açıkçası.Benzinli alan havasını alıyor anlayacağınız.Polo 1.2 adamlar herşeyi koymuş.Kafamdaki tek soru işareti dsg şanzıman
dün akşam 1.6 dsg vardi arkadasimda denedik okumuşsunuzdur bende dsg ilk dsg polo surdum gayet iyi gidiyo hissetirmiyo gecisleri s de sürdüm bence bir test surusune cikin wv gidip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mayıs 24, 2014, 20:05:59 »
Yaris i "özellikle iki aracıda kullanmayanlar" yerden yere vurduğu için polemiğe girmeyeceğim ama şunu söyleyeyim: 2013 tdi dsg poloda yokuş kalkiş desteği yok yariste de yok ama dsg geri kaçırıyor, cvt ise hafif eğimde kaçırmiyor kaçırsa bile 1-2 saniyesonra oluyor bu tamamen cvt yapısı ile alakalı bi durum. Yine 2013 polo da abs hariç esp filan gibi donanımlar bulunmamaktadır.
Onur bey benim alacağım araba 2014 model alacak yeni poloyu alirsam alacagim ya da suanda uretilmekte olan yarisi 2.el almayı düsünmüyorum
dün akşam 1.6 dsg vardi arkadasimda denedik okumuşsunuzdur bende dsg ilk dsg polo surdum gayet iyi gidiyo hissetirmiyo gecisleri s de sürdüm bence bir test surusune cikin wv gidip
Dün internette otomatik sanzimanli araclarin nasil kullanildigina baktim da yokus cikarken gazi köklüyorsun,hızlı ivmelenme bunlar biraz kafami karistirdi acemi birinin hemen dusunecegi seyler degil gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Mayıs 24, 2014, 22:16:25 »
Onur bey benim alacağım araba 2014 model alacak yeni poloyu alirsam alacagim ya da suanda uretilmekte olan yarisi 2.el almayı düsünmüyorumDün internette otomatik sanzimanli araclarin nasil kullanildigina baktim da yokus cikarken gazi köklüyorsun,hızlı ivmelenme bunlar biraz kafami karistirdi acemi birinin hemen dusunecegi seyler degil gibi
ben  pek beceremiyorum otomatik arabayi istemsizce fren yapcagim zaman sol ayagim frene gidiyor çok basiyorum zank diye duruyo çozemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mayıs 24, 2014, 22:48:46 »
yanlız şöyle bir durum var ki. 1.4 85 hp dsg polo'da (muhtemelen 1.2 tsi 90 hp de aynıdır) aracı eğimli yolda park etmek ya da ışıklarda yine eğimli yolda öndeki araca biraz yaklaştırmak gerçekten çin işkencesi. bunun nedeni hem şanzımanın yapısı, hem de motor gücü ve hacminin yetersiz kalması. düz yolda zaten fren pedalını bıraktığınız zaman kendi kendine ilerlemiyor olmasından anlıyorsunuz. gaza biraz basayım çok hızlanmasın diyorsunuz, araç olduğu yerde kalıyor; biraz daha basıyorsunuz içgüdüsel olarak, bu sefer de aniden hızlanıyor. alıştıktan sonra kolay fakat alışma sürecinde ciddi sıkıntılar doğurabilir. diğer güçlü araçlarda bu sorun yok (1.4 tsi jetta, 1.6 tdi 105 hp golf vb.).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mayıs 24, 2014, 23:06:16 »
yanlız şöyle bir durum var ki. 1.4 85 hp dsg polo'da (muhtemelen 1.2 tsi 90 hp de aynıdır) aracı eğimli yolda park etmek ya da ışıklarda yine eğimli yolda öndeki araca biraz yaklaştırmak gerçekten çin işkencesi. bunun nedeni hem şanzımanın yapısı, hem de motor gücü ve hacminin yetersiz kalması. düz yolda zaten fren pedalını bıraktığınız zaman kendi kendine ilerlemiyor olmasından anlıyorsunuz. gaza biraz basayım çok hızlanmasın diyorsunuz, araç olduğu yerde kalıyor; biraz daha basıyorsunuz içgüdüsel olarak, bu sefer de aniden hızlanıyor. alıştıktan sonra kolay fakat alışma sürecinde ciddi sıkıntılar doğurabilir. diğer güçlü araçlarda bu sorun yok (1.4 tsi jetta, 1.6 tdi 105 hp golf vb.).
1.6 dsg polo yokmuydu ben yanlis mi hatirliyorum duz yoldada gitmiyor mu polo dsg daha dun surdum hic fark etmedim bu olayi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Mayıs 24, 2014, 23:48:47 »
1.6 dsg polo yokmuydu ben yanlis mi hatirliyorum duz yoldada gitmiyor mu polo dsg daha dun surdum hic fark etmedim bu olayi

1.6 tdi dsg kullanmadım, bilmiyorum ama tork ve motor gücü/hacmi 1.4 lt benzinliden ileride olduğu için yaşanmıyor olabilir.