Gönderen Konu: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?  (Okunma sayısı 30107 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?
« : Mayıs 19, 2014, 21:28:26 »
Arkadaslar yeni polo benim cok hosuma gitti motoro ve donanim olarak onceki kasaya gore bayagi donanimli olmus 2. Arabayi almayi dusunuyorum basta fikrim yaristen yanaydi ama poloyu gorunce vazgecer gibiyim size yeni yaris mi yeni polo mu
2019 Toyota Corolla Passion

Toyota Club Türkiye

Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?
« : Mayıs 19, 2014, 21:28:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2014, 22:10:24 »
sıfır mı?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2014, 22:13:55 »
sıfır mı?
Evet sıfır almayı düşünüyorum otomatik vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2014, 22:16:03 »
1.2 Polo (aracı sıfır aldık) ile uzun yolda daha 800km iken 1.5 depo yakıt harcadık. Bence çok yakıyor-_-
İçide çok dar. Direksiyona 1.80lik bi adam oturunca arkaya bi yetişkin oturamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2014, 22:22:21 »
Fiyat ve donanımları buraya ekleyelim isterseniz .. Artısı eksisi uzun bi konu olacağa benziyor.. Farklı düşünceler ve zevlerin karışacağı bi konu olacağı kesin..

Bence mesela sıfır yerine 3000-5000 km lik sıfır ayarında araçlara bakabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2014, 22:28:22 »
toyotanın cvt şanzımanı mı daha iyi yoksa volkswagenın dsg şanzımanı mı iyi ? Birde dsg şanzımanlarda debriyaj pedalı bulunuyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2014, 23:10:41 »
toyotanın cvt şanzımanı mı daha iyi yoksa volkswagenın dsg şanzımanı mı iyi ? Birde dsg şanzımanlarda debriyaj pedalı bulunuyor mu ?

Kesinlikle toyotanın cvt ve tam otomatiği sorunsuzdur. Sorunlu denilen şanzıman toyotada mmt diye tabir edilenyarı otomatikşanzıman dizel motorda kullanılan şanzımandır.

Wv nin dsg de debriyaj yoktur aynı normal otomatik gibi. Çift kavramalı bi şanzımandır hala sorun giderildi dense de ben şahsen güvenemem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2014, 23:27:39 »
Fiyat ve donanımları buraya ekleyelim isterseniz .. Artısı eksisi uzun bi konu olacağa benziyor.. Farklı düşünceler ve zevlerin karışacağı bi konu olacağı kesin..

Bence mesela sıfır yerine 3000-5000 km lik sıfır ayarında araçlara bakabilirsiniz...

İlk çıktığı yıllarda oldukça sorunlu olan dsg den artık pek şikayet duyulmuyor, deneme yanılma yöntemiyle çözdü bu işi almanlar. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2014, 23:29:10 »
İlk çıktığı yıllarda oldukça sorunlu olan dsg den artık pek şikayet duyulmuyor, deneme yanılma yöntemiyle çözdü bu işi almanlar. :)

Genelde sorun olunca yazılım felan atıp düzeltmeye çalışıyorlar ama benim kafamın almadığı garantiye sokmuyorlar diye biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2014, 23:32:44 »
Genelde sorun olunca yazılım felan atıp düzeltmeye çalışıyorlar ama benim kafamın almadığı garantiye sokmuyorlar diye biliyorum...

Genelde mekatronik arızası veriyordu, normal garantin sona ermişse 10-15 bin civarı öpüyorlardı ama Çin ve diğer ülkelerde dsg ye 5 yıl garanti veriyorlar Türkiye'de 2 yıl. Gelde güvenle bin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2014, 00:08:27 »
Cuma günü 2014 3000 kmde 3 silindir 1.2 tdi polo kiralayıp 600 km yaptım 120 tl ile 600 km net gittim ki arabayı baya sıkıştırdım klima açık dağ yolları 4 kişi 3500-4500 rpm arasında kullandım devri ilk aldığımda arabayı tanımak amaçlı 1-2-3 viteslerin sonuna kadar yürüdüm (5000 rpm) açıkçası performansı beni etkiledi ben cidden böyle bir şey beklemiyordum. Araç 5. viteste 120-130dan sonra baya aktif ama 110nun altında cidden hissettirmiyor 4. vites daha da iyi yol tutuş konusunda 120den biraz daha fazla hızlarda virajlara girip girdiğim hızdan daha yüksek hızda çıkabildim ki lastikler 175 65 15 olmasına rağmen baya güven verdi rahat bir araç benim hoşuma gitti açıkçası. 2250ye kadar  cidden ölü bir araç ama sonrası beklemediğim derece iyiydi. Mükemmel mi tabiki değil ama ben baya korkularla binmiştim 1.2 tdi götürecek mi acaba diye banamısın demedi. Motor sesini adam akıllı içeri almıyor sadece 5. viteste 1750den 2500e kadar ilginç bir sesi var böyle zorlanıyormuş gibi orayı henüz çözmüş değilim. Ama bence değer diye düşünmekteyim. Eksi taraflarına gelecek olursam ön direkler çok kalın yada e11in ince olduğu için ben sıkıntı çektim aynalar bir toyotanın aynası kesinlikle değil çok küçük geldi ayarlayana doğru açıyı bulana kadar canım çıktı açıkçası arka camda biraz küçük sanki arkadaki trafik akışını daha çok aynalardan takip etmeniz gerekiyor kol dayama ve usb girişi yok ayrıca onun üstüne en baz model olduğu için yol bilgisayarı yok yakıt tüketimini göremiyorsunuz radyo çok rahat bir arama sağlıyamıyor sürekli bir cızırtı var aynı yolu 2001 corolla ile bir çok kez kesintisiz radyo  dinleyerek geldiğimi biliyorum ayrıca sadece ön tarafta iç aydınlatma var arka taraf için büyük sıkıntı karanlık oluyor malesef belkide bu baz modeli olduğu içindir bilemem plazada incelemek lazım. Klimasına ciddi anlamda bayıldım diyebilirim en düşük modelde torpido soğutması mevcut araçta direksiyon gerçekten iyi şehiriçinde kesinlikle yormaz tüy gibi açıkçası kendi arabamıza bindiğimde cidden çok zorlandım yabancı araba gibi geldi. Genel itibari ile gidiş yakış yol tutuş iç mekan olarak beğendim ben alınabilinir bir araç hatta tam şehiriçi ve genç arabası diyebilirim şimdiden hayırlısı olur hakkınızda inşallah.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2014, 00:31:48 »
1.2 tsi 90 hp dsg'yi tavsiye ederim ben. hem vergi avantajı, hem düşük yakıt tüketimi. dizeli ile arasında 10 bin tl fark var. iri yarı biri ya da çocuklu bir aile değilseniz pek sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2014, 01:18:06 »
polo vs yaris incelemem vardı, bi okuyun fikir sahibi olun derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2014, 01:56:34 »
Seri ve atak olsun diyorsaniz polo
az yaksin genis - rahat - sorunsuz - konforlu olsun - lpg de taktiririm diyorsaniz yaris olsun.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2014, 02:37:58 »
Mevcut poloyu üç aydır kullanıyorum ve zerre kadar sevmiyorum, ufacık araba, dizelin motor sesi felaket, direksiyon sert ve yol sesi çok alıyor, donanım olayina hiç girmeyelim zaten... 2014 polo da eskisiyle aynı boyutta ama donanım olarak daha zengin. Sorunuz bu 2013 polo içinse ben kesinlikle yaris derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2014, 10:04:24 »
afedersiniz ama polo bizim e12 den daha az yol ve rüzgâr sesi alıyor içeri. yaris'i günün birinde tercih etmek zorunda kalırsam sadece hybrid olduğu içindir.

bir de 1.2 tsi dsg, 1.33 yaris cvt'den daha az yakar. durum bu. vergi avantajı da var. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2014, 10:12:26 »
ses konusunda bende çok rahatsız olmamıştım, vag ın dizel ve benzinli motorları ciddi sesli çalışıyor fakat, camları kapatınca, dış dünyadan asimile oluyor insan, polo her ne kadar b segmenti olsada, ses yalıtımı konusunda, hakan beyin e12yle kıyaslamasına katılıyorum, e12 kesinlikle daha fazla motor sesi alıyor, benzinli olmasına rağmen
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 20, 2014, 10:48:36 »
Polo 1.2tsi manuel vitesi bir çalışma arkadaşım kullanmaktaydı ve oldukça memnundu. Özellikle yakıtının az olduğunu belirtmişti ancak yarise göre bana dar geldi, baz modelleri de ayrıca güvenlik donanımı olarak zayıf bir araç. Ancak dizel düşünürseniz polo ya da seat ibiza 1,2tdi'yi öneririm. Benzinli alacaksanız ben olsam yarisin biraz daha donanımlı bir otomatik vitesini alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #18 : Mayıs 20, 2014, 10:51:12 »
Polo 1.2tsi manuel vitesi bir çalışma arkadaşım kullanmaktaydı ve oldukça memnundu. Özellikle yakıtının az olduğunu belirtmişti ancak yarise göre bana dar geldi, baz modelleri de ayrıca donanım olarak zayıf bir araç. Ancak dizel düşünürseniz polo ya da seat ibiza 1,2tdi'yi öneririm. Benzinli alacaksanız ben olsam yarisin biraz daha donanımlı bir otomatik vitesini alırım.

Evet yarisin iç hacmi  kesinlikle daha rahat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 20, 2014, 11:03:37 »
sayın forum üyeleri, yanıltıcı bilgiler veriliyor. bu yüzden bir hatırlatma yapıyorum. polo'da iki adet benzinli 1.2 lt hacminde motor var. biri 1.2 tsi, polo üzerinde ülkemize daha yeni geldi. 90 hp gücünde. aynı motorun 105 hp'lik versiyonu da var jetta, golf, fabia, ibiza gibi araçlarda kullanılıyor. bu yüzden şu anda sadece birkaç kişide vardır polo ile beraber, onlar da bayiden teslim almayı bekliyorlardır. diğer motor ise 1.2 lt 70 hp gücünde, sadece giriş donanım seviyesi ile birlikte satılıyor. ikisini birbirine karıştırmayalım. dizel motor da artık 1.6 lt'den 1.4 lt'ye geçti, eskisi gibi 3 silindirli, 75 hp ve 89 hp versiyonları mevcut. bluemotion 1.2 lt artık yok, aynı beygir gücü ile 1.4 lt 75 hp olarak sunuluyor.