Gönderen Konu: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?  (Okunma sayısı 29770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Polo mu yoksa yeni yaris mi ?
« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2014, 12:19:41 »
Arkadaşlar dsg şanzımani internette bayağı bir araştırdım ve birçok şikayet var hep arıza çıkartiyormuş.Arabayı şehir içinde kullanmayı planliyoruz şuan zaten mecvut 2011 corollam var ve onu satmayı düşünmüyorum.Arabayı eşim kullanacak o yuzden otomatik dusunuyorum ama dsg canımı sıktı biraz.Yarisle polo karşılaştirmasinda da hem motor hem de donanım olarak polo önde götürüyor.En önemli ne derseniz poloda ESP var yariste yok birde yokuş kalkış sistemi poloda var.18 yaşında bir kızım var ehliyetini alirsa o da kullanacak o yuzden rahat kullanacakları bir araba ariyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 12:22:22
Bu arada poloda 1.2 tsi comfortline yariste ise 1.33 cool planlıyorum.
2019 Toyota Corolla Passion

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2014, 12:19:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 20, 2014, 22:40:47 »
Eger yaris olacaksa kesinlikle style alin.  klimalari ayni sadece birinin gostergesi digital. stylee  getirisi daha fazla.  sogutmali torpidoya pek kanmayin minnacik zaten.   style + iklim alirsaniz cok super tercih olur.
    style
Celik jant 1600 tl
spoyler   900 tl
 gostergesi ve direksiyonu daha hos.
Karartilmis farlar
  cool
cift bolgeli torpido sogutmali klima 1200 tl

farki siz hesap edin
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 20, 2014, 23:41:25 »
Polo bence  arkadaşimda  var çok güzel gidiyor dizel otomatik 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • we celebrate life with house...
    • facebook - instagram - twitter/mstty
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '07
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2014, 23:59:15 »
Polo vs. Yaris denildiği zaman mantık kullanılacaksa eğer hiç bir şekilde yaris denilemez.bence bu forumda bi çok üye kendi araçlarının markası toyota oldğundan dolayı duygusallık yapıyolar.
Dsg şanzıman garanti dışında değişim yada tamirat yapılmıyor demiş bir üye.2010 golf 1.4 tsi dsg araç geçen sene garantisi bittikten 3-3,5 ay sonra DESTEKLİ  bir dilekçe ile ücretsiz değiştirildi.polo ve dsg için bir sürü arızadan bahsedilmiş.bence toyota nın arıza kat sayısı şahinde doğanda yok.
konfor güvenlik vergi ve yakıt konusunda polo, hacim ve motorun çok uzun ömürlü olması konusunda ise yaris. 2+2=4 kadar gerçektir bu durum.
Lütfen ama lütfen kaybettiğimiz vicdanlarımızı yeniden kazanalım. Keza bu ülkenin tutanacağı son dal vicdanlarımızdır.

мυѕтαƒα αяı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 21, 2014, 00:06:23 »
Polo vs. Yaris denildiği zaman mantık kullanılacaksa eğer hiç bir şekilde yaris denilemez.bence bu forumda bi çok üye kendi araçlarının markası toyota oldğundan dolayı duygusallık yapıyolar.
Dsg şanzıman garanti dışında değişim yada tamirat yapılmıyor demiş bir üye.2010 golf 1.4 tsi dsg araç geçen sene garantisi bittikten 3-3,5 ay sonra DESTEKLİ  bir dilekçe ile ücretsiz değiştirildi.polo ve dsg için bir sürü arızadan bahsedilmiş.bence toyota nın arıza kat sayısı şahinde doğanda yok.
konfor güvenlik vergi ve yakıt konusunda polo, hacim ve motorun çok uzun ömürlü olması konusunda ise yaris. 2+2=4 kadar gerçektir bu durum.
katiliyorum garanti 2 sene daha uzatiliyor 4 sene oluyor dsg de sorun çiksa bile garantiniz bitse bile toyota da olmayan iyi niyet garantisi ile degisim yapiliyor  dsg şanzumanlarda 6 yil garantisi var diye okudum bi yerde yanliş olmasin eger bi ömür kullanicam ben diyosaniz yaris alin yok ben 4 5 sene binerim derseniz polo ideal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 21, 2014, 00:13:01 »
Her ikisini de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.2012 Yaris sahibiyim.Bir çok model arac kullandım.Yaris,Polo ve Fabia B segmentinde ki en ideal arabalardir.Yaris benim icin olumsuz yönü motorunun 1,33 olması.1,600 cc bir arac ile aynı vergiyi ödemek insana kötü koyuyor.
Volkswagen'in "iyi niyet garantisi" uygulaması çok iyi.
Passat ile ilgili bir sıkıntı olmuştu simdi aklımda değil ama düzenli olarak servis bakımlı olduğu icin o arızada iyi niyet garantisi uygulanmış çok cüzi bir miktar ödemiştim.
Crafter'da direksiyon pompası arizalandı işçiliğini  ben ödedim diğer kısımı iyi niyet garantisi tarafından karşılandı.Vw böyle guzel uygulamaları var
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 21, 2014, 00:13:44 »
katiliyorum garanti 2 sene daha uzatiliyor 4 sene oluyor dsg de sorun çiksa bile garantiniz bitse bile toyota da olmayan iyi niyet garantisi ile degisim yapiliyor  dsg şanzumanlarda 6 yil garantisi var diye okudum bi yerde yanliş olmasin eger bi ömür kullanicam ben diyosaniz yaris alin yok ben 4 5 sene binerim derseniz polo ideal
uzun yıllar binmeyi planlıyorum bir yanda toyotanın sağlamlığı diger yanda donanım ve motor gücü arasında kaldım.Polo yaristen hem motor hem de donanım olarak çok iyi.1.2 polo 90 hp 160nm tork üretirken yaris 1.33 le ancak 125 nm tork üretiyor.Ayrıca esp yokuş kalkış desteği poloların hepsinde standart.Yariste bunlar yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 21, 2014, 00:22:28 »
Kapı komşum amcamda Polo var ve ben Yaris aldığımda bu araba bu kadar geniş miydi hay aklıma demişti... (Kendisi 1.85 boyunda) Ben iç hacmin forumlarda abartıldığı kadar olmayacağını düşünürken birebir yanyana deneyince gerçekten de ciddi bir ferahlık farkı olduğunu gördüm. Yeni kasa da durum nedir bilemiyorum tabi... Yakıt konusunda da benim cvt li Yarisim amcamın düz vites 2012 model polosundan az yakıyor. (Uzun yolda deneme yaptık...) Yeni donanımı yine bilemiyorum tabi...

İç hacim, ferahlık önemliyse sizin için biraz kafanız karışabilir, güvenlik opsiyonları açısından diyecek pek sözüm yok, cool + konfor paketine sahibim bir sürü sensör vs olmasına rağmen ESP yok ne yazık ki... Sakin ve dikkatli kullanan birisi olduğumdan aracı çok önemsemiyorum ama yine de belli olmaz tabii... Bu arada yol tutuş konusunda eleştiri çok olmuştur Yarise ama ben uzun yolda şehir içinde daha bir sıkıntısını yaşamadım...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 21, 2014, 00:31:41 »
Yarislerde style ile cool modeli arasindaki fark nedir ? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 21, 2014, 00:55:04 »
Yarislerde style ile cool modeli arasindaki fark nedir ? 

yıl 2014, style donanımda arka camlar manuel. sizin için önemli mi bilmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 21, 2014, 02:06:33 »
Sadece 2011 ilk seriler manueldi sonrasindakilerin hepsi style ler otomatik.  klavuzlarda duzeltme yapmamislar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2014, 02:27:34
Polo veya fiesta veya i20 lerin baslangic paketleride malum elle aciliyor. satis politikasi.  cevirmeli kolla elektrikli kol arasinda 3 tl fark ya vardir ya yoktur. ust paket diyerek bizden daha cok para almak dertleri.  toyota sahibiyim diye de touota tavsiye edecek degilim. her firsatta yazdigim gibi.

dizel olacaksa lpg takilmayacaksa  toyota sadece secenekler arasinda olur ve siralamada alttadir.
Hiz istiyorsan agresif arac istiyorsan toyota gene alt siralardadir.

Uzun omur  yakit ekonomisi genislik istiyorsan ilk siradadir. heleki isin icine otomatik sanzuman girerse isler tamamen degisiyor honda cvt nissan cvt toyota cvt kaliyor.  birde lpg olacaksa zaten listede marka model kalmiyor.

dsg sanzuman al 3-5 yil bin sat.  ohhh ne ala.  alacak adam hic arastirmiyor degilmi alemin safii kakala gitsin.  kalmadi oyle musteri.  dsg  deyince milletin yuzu burusuyor.
  2006 honda jazz lar  cvt   kac para ediyo bi bakin fiyatlarina.

Gecen sene arac alirken her marka ve modeli  tek tek yazdim  hangisi kac metre kac litre bagajli  100 km de ne yakiyor hangi otomatik ne sorunlar yasiyor  lpg oluyor mu olmuyormu vs vs vs   2 arac kaldi polo ve yaris.   polo 8.5  yaris 6.5 fabrika verisi diyordu  polo daha pahali idi dsg patliyor diye vaz gectim. donanimi da daha az idi.   polo 1.4 atmosferikten bahsediyorum.

Yarisin 2 sikintisi var.   1.   1.6  vergi diliminde.  2.  cabuk hizlanmiyor aniden ivmelenmiyor makascilik olmuyor. baska hic bi derdi
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 21, 2014, 07:31:07 »
Sadece 2011 ilk seriler manueldi sonrasindakilerin hepsi style ler otomatik.  klavuzlarda duzeltme yapmamislar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2014, 05:27:34
Polo veya fiesta veya i20 lerin baslangic paketleride malum elle aciliyor. satis politikasi.  cevirmeli kolla elektrikli kol arasinda 3 tl fark ya vardir ya yoktur. ust paket diyerek bizden daha cok para almak dertleri.  toyota sahibiyim diye de touota tavsiye edecek degilim. her firsatta yazdigim gibi.

dizel olacaksa lpg takilmayacaksa  toyota sadece secenekler arasinda olur ve siralamada alttadir.
Hiz istiyorsan agresif arac istiyorsan toyota gene alt siralardadir.

Uzun omur  yakit ekonomisi genislik istiyorsan ilk siradadir. heleki isin icine otomatik sanzuman girerse isler tamamen degisiyor honda cvt nissan cvt toyota cvt kaliyor.  birde lpg olacaksa zaten listede marka model kalmiyor.

dsg sanzuman al 3-5 yil bin sat.  ohhh ne ala.  alacak adam hic arastirmiyor degilmi alemin safii kakala gitsin.  kalmadi oyle musteri.  dsg  deyince milletin yuzu burusuyor.
  2006 honda jazz lar  cvt   kac para ediyo bi bakin fiyatlarina.

Gecen sene arac alirken her marka ve modeli  tek tek yazdim  hangisi kac metre kac litre bagajli  100 km de ne yakiyor hangi otomatik ne sorunlar yasiyor  lpg oluyor mu olmuyormu vs vs vs   2 arac kaldi polo ve yaris.   polo 8.5  yaris 6.5 fabrika verisi diyordu  polo daha pahali idi dsg patliyor diye vaz gectim. donanimi da daha az idi.   polo 1.4 atmosferikten bahsediyorum.

Yarisin 2 sikintisi var.   1.   1.6  vergi diliminde.  2.  cabuk hizlanmiyor aniden ivmelenmiyor makascilik olmuyor. baska hic bi derdi
dsg dediginiz sistem şuanda en iyi en seri otomatik vites 1.4 160 beygir dsg  ile toyotanin hangi modelini kiyaslarsaniz kiyaslayin geride kalir ayrica ben arabasi  dsg olupta yazilim yaptirmadan bozulan bi dsg görmedim çeşitli yazilim yaptiriyolar araçlar daha iyi yürüsün diye  şanzıman zarar görúyo bi tanidigimda wv cc  kullaniyo 4 kere dsg indiridi ama kullaniş biçimi ben hiç bir arabami o şekilde kullanmam kullanamam òyle diyim size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 21, 2014, 08:24:53 »
uzun yıllar binmeyi planlıyorum bir yanda toyotanın sağlamlığı diger yanda donanım ve motor gücü arasında kaldım.Polo yaristen hem motor hem de donanım olarak çok iyi.1.2 polo 90 hp 160nm tork üretirken yaris 1.33 le ancak 125 nm tork üretiyor.Ayrıca esp yokuş kalkış desteği poloların hepsinde standart.Yariste bunlar yok.

Anlaşılan o ki yeni üretim pololarda hem donanım olarak hem motor olarak epeyce bir değişikliğe gidilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 21, 2014, 09:04:41 »
dsg dediginiz sistem şuanda en iyi en seri otomatik vites 1.4 160 beygir dsg  ile toyotanin hangi modelini kiyaslarsaniz kiyaslayin geride kalir ayrica ben arabasi  dsg olupta yazilim yaptirmadan bozulan bi dsg görmedim çeşitli yazilim yaptiriyolar araçlar daha iyi yürüsün diye  şanzıman zarar görúyo bi tanidigimda wv cc  kullaniyo 4 kere dsg indiridi ama kullaniş biçimi ben hiç bir arabami o şekilde kullanmam kullanamam òyle diyim size
2011 Leon'da DSG şanzıman vardı.Vites değişimlerinde titreme,vuruntu falan vardı.Doğuşta yazılımını güncellediler.Bahsettiğim sıkıntıların gitmesi ile beraber vites değişim devirleri ile yakıt tüketimi de düşmüştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 21, 2014, 09:11:17 »
2011 Leon'da DSG şanzıman vardı.Vites değişimlerinde titreme,vuruntu falan vardı.Doğuşta yazılımını güncellediler.Bahsettiğim sıkıntıların gitmesi ile beraber vites değişim devirleri ile yakıt tüketimi de düşmüştü.
aracin yazilimi ile dsg şanzumanin yazilimi farklidir bu arada gidince günceleme varsa yapiyorlar genelde 1den 2 ye geçerken çok titreme vuruntu oluyor mekatronik degisimi söz konusu oluyor sizinki yazilim geçtiyse çok iyi halletmişsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 21, 2014, 09:15:51 »
Şanzımanda başka bir sıkıntı yoktu ki zaten.kalkışta titreme vuruntu sorunu vardı o kadar.Aracımı alan hakim bey'de arıza oluştu onu da 150 TL'ye yaptılar.Başka da hiç bir sıkıntısı olmadı aracın.Hakim bey aracı aldıktan sonra galericiden telefonumu almış.Aracın geçmişi ile ilgili olarak benden detaylı bilgi aldı.Daha sonra arabaya ne yapsa,ne olsa bana bilgi veriyordu.Misal hangi yakıtı alayım,hangi lastiği önerirsin gibi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 21, 2014, 09:23:28 »
artık chip tuning de beyinle oynadıkları gibi, dsg yazılımlarıylada oynuyorlar, özellikle eski dsg lerde vites geçiş hızı 800ms den 200ms lere kadar düşüyor, birde tamamen düz vites modunda kullanım yapılabiliyor, malum dsg de belli devirden sonra siz komut vermesinizde üst vitese geçiyordu, güçlü araçlar patinaja düştüğünde bu ciddi bir hızlanma zaafı oluşturuyordu. Şimdi baya keyifli oldu ama, bu modlar şanzımanı çok daha fazla yıpratacak tabi.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 21, 2014, 09:45:32 »
esp var dien arkadaşlar şunu unutmayın artık lastik basınç ve esp Türkiyede zorunlu oldu.. yani esp var dediklerinde yaaaa diye atlamayın
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 21, 2014, 09:57:07 »
artık chip tuning de beyinle oynadıkları gibi, dsg yazılımlarıylada oynuyorlar, özellikle eski dsg lerde vites geçiş hızı 800ms den 200ms lere kadar düşüyor, birde tamamen düz vites modunda kullanım yapılabiliyor, malum dsg de belli devirden sonra siz komut vermesinizde üst vitese geçiyordu, güçlü araçlar patinaja düştüğünde bu ciddi bir hızlanma zaafı oluşturuyordu. Şimdi baya keyifli oldu ama, bu modlar şanzımanı çok daha fazla yıpratacak tabi.
6 ileri dsgler daha sorunsuz diye düşünüyorum ben başka bir arkadaşimda dsg sicrocco var her kalkişta neredeyse dip gaz gibi kalkiyo kafayi yapiştiriyo koltuğa ondada ses var dişardan duyuluyo kalkarken ama içeriye ses gelmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 21, 2014, 10:07:47 »
6 ileri dsgler daha sorunsuz diye düşünüyorum ben başka bir arkadaşimda dsg sicrocco var her kalkişta neredeyse dip gaz gibi kalkiyo kafayi yapiştiriyo koltuğa ondada ses var dişardan duyuluyo kalkarken ama içeriye ses gelmiyor
kesinlikle, zaten 6ileri dsg ler, vag grubunun prestijini yansıtan araçlarda kullanılıyor, golf gti - R , scirocco R , 2.0tsi , jetta ve passatın 2.0tdiları gibi, 1.4lerde kullanılan 7ileri dsgler daha sorunlu, güncellemeler , mekatronik değişmleri vs. ler çok duyuluyor ve yaşanıyor. 1.4 lerde launch control yok, yazılım dahilinde atılabiliyor, fazla sıkıştıranlar genelde sorun yaşıyor. Ses konusu benim araçtada öyle, araç standart haldeyken bile, egzost sesi mevcut roccolarda, ince bir homurtu var, motor hacmi ufak olmasına rağmen, supercharge ve turbonun uğultuları var, ama camları kapatınca, aracın çalıştığını anlamanın tek yolu devir saatine bakmak :)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio