0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Polo vs. Yaris denildiği zaman mantık kullanılacaksa eğer hiç bir şekilde yaris denilemez.bence bu forumda bi çok üye kendi araçlarının markası toyota oldğundan dolayı duygusallık yapıyolar.Dsg şanzıman garanti dışında değişim yada tamirat yapılmıyor demiş bir üye.2010 golf 1.4 tsi dsg araç geçen sene garantisi bittikten 3-3,5 ay sonra DESTEKLİ bir dilekçe ile ücretsiz değiştirildi.polo ve dsg için bir sürü arızadan bahsedilmiş.bence toyota nın arıza kat sayısı şahinde doğanda yok.konfor güvenlik vergi ve yakıt konusunda polo, hacim ve motorun çok uzun ömürlü olması konusunda ise yaris. 2+2=4 kadar gerçektir bu durum.
katiliyorum garanti 2 sene daha uzatiliyor 4 sene oluyor dsg de sorun çiksa bile garantiniz bitse bile toyota da olmayan iyi niyet garantisi ile degisim yapiliyor dsg şanzumanlarda 6 yil garantisi var diye okudum bi yerde yanliş olmasin eger bi ömür kullanicam ben diyosaniz yaris alin yok ben 4 5 sene binerim derseniz polo ideal
Yarislerde style ile cool modeli arasindaki fark nedir ?
Sadece 2011 ilk seriler manueldi sonrasindakilerin hepsi style ler otomatik. klavuzlarda duzeltme yapmamislar.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2014, 05:27:34Polo veya fiesta veya i20 lerin baslangic paketleride malum elle aciliyor. satis politikasi. cevirmeli kolla elektrikli kol arasinda 3 tl fark ya vardir ya yoktur. ust paket diyerek bizden daha cok para almak dertleri. toyota sahibiyim diye de touota tavsiye edecek degilim. her firsatta yazdigim gibi. dizel olacaksa lpg takilmayacaksa toyota sadece secenekler arasinda olur ve siralamada alttadir.Hiz istiyorsan agresif arac istiyorsan toyota gene alt siralardadir.Uzun omur yakit ekonomisi genislik istiyorsan ilk siradadir. heleki isin icine otomatik sanzuman girerse isler tamamen degisiyor honda cvt nissan cvt toyota cvt kaliyor. birde lpg olacaksa zaten listede marka model kalmiyor. dsg sanzuman al 3-5 yil bin sat. ohhh ne ala. alacak adam hic arastirmiyor degilmi alemin safii kakala gitsin. kalmadi oyle musteri. dsg deyince milletin yuzu burusuyor. 2006 honda jazz lar cvt kac para ediyo bi bakin fiyatlarina.Gecen sene arac alirken her marka ve modeli tek tek yazdim hangisi kac metre kac litre bagajli 100 km de ne yakiyor hangi otomatik ne sorunlar yasiyor lpg oluyor mu olmuyormu vs vs vs 2 arac kaldi polo ve yaris. polo 8.5 yaris 6.5 fabrika verisi diyordu polo daha pahali idi dsg patliyor diye vaz gectim. donanimi da daha az idi. polo 1.4 atmosferikten bahsediyorum.Yarisin 2 sikintisi var. 1. 1.6 vergi diliminde. 2. cabuk hizlanmiyor aniden ivmelenmiyor makascilik olmuyor. baska hic bi derdi
uzun yıllar binmeyi planlıyorum bir yanda toyotanın sağlamlığı diger yanda donanım ve motor gücü arasında kaldım.Polo yaristen hem motor hem de donanım olarak çok iyi.1.2 polo 90 hp 160nm tork üretirken yaris 1.33 le ancak 125 nm tork üretiyor.Ayrıca esp yokuş kalkış desteği poloların hepsinde standart.Yariste bunlar yok.
dsg dediginiz sistem şuanda en iyi en seri otomatik vites 1.4 160 beygir dsg ile toyotanin hangi modelini kiyaslarsaniz kiyaslayin geride kalir ayrica ben arabasi dsg olupta yazilim yaptirmadan bozulan bi dsg görmedim çeşitli yazilim yaptiriyolar araçlar daha iyi yürüsün diye şanzıman zarar görúyo bi tanidigimda wv cc kullaniyo 4 kere dsg indiridi ama kullaniş biçimi ben hiç bir arabami o şekilde kullanmam kullanamam òyle diyim size
2011 Leon'da DSG şanzıman vardı.Vites değişimlerinde titreme,vuruntu falan vardı.Doğuşta yazılımını güncellediler.Bahsettiğim sıkıntıların gitmesi ile beraber vites değişim devirleri ile yakıt tüketimi de düşmüştü.
artık chip tuning de beyinle oynadıkları gibi, dsg yazılımlarıylada oynuyorlar, özellikle eski dsg lerde vites geçiş hızı 800ms den 200ms lere kadar düşüyor, birde tamamen düz vites modunda kullanım yapılabiliyor, malum dsg de belli devirden sonra siz komut vermesinizde üst vitese geçiyordu, güçlü araçlar patinaja düştüğünde bu ciddi bir hızlanma zaafı oluşturuyordu. Şimdi baya keyifli oldu ama, bu modlar şanzımanı çok daha fazla yıpratacak tabi.
6 ileri dsgler daha sorunsuz diye düşünüyorum ben başka bir arkadaşimda dsg sicrocco var her kalkişta neredeyse dip gaz gibi kalkiyo kafayi yapiştiriyo koltuğa ondada ses var dişardan duyuluyo kalkarken ama içeriye ses gelmiyor