0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Trt'deki zor yollar programında kullanılan Yeni Amarok'un şartlara dayanamayıp şaftının kırıldığını biliyormuydunuz?
Ancak bir babayiğit çıkar da derse ki;-Ben yaptığım veya yapacağım uygulamalar ile mevcut sesi %25 ve üzeri keserim veya kestim derse bizler de alır istifade ederiz.Burada olmamızın anlamı da bu olsa gerek.Katkıda bulunan ve bulunacak değerli üyelere şimdiden teşekkür ederim
Bir babayiğit çıkar da 4-5 bin TL'yi gözden çıkarıp aracı Dynamat Xtreme ve Dynaplate veya Würth 0890 100 060 ve 0890 100 065 ile aracın kabinini yalıtırsa bırakın %25'i aracın içinden lokomotif kornasını duyarsa bilin ki camlar yüzünden olur, yok onu da duymak istemiyorum derseniz S-LEC Sound Acoustic Film ile camlar kaplanabilir.Ses izalasyonu konusunda SQ Audio ile uğraşan firmalardan yurtdışındaki kalitede hizmet alınabilir.
Çağlar bey, görüşlerinize saygı duyarım,ancak burada tartışılmasını istediğim iki ayrı üreticinin aynı sınıfta ürettiği iki araç arasında yalıtım ve motor teknolojisi açısından mukayese ederken, olumlu anlamda yapılabilecek iş ve işlemlerdirTeşekkür ederim,
Ufuk bey,ben Kayseride ikamet ediyorum.Bu güne kadar yaptığım araştırmalarda bahsettiğiniz malzemeler ile yalıtım yapacağını ifade edenle karşılaşmadım.Yapacakları yalıtımda kullandıkları keçe,bitüself veya ısı ile yapıştırılan ziftli malzeme vs.ve el yordamı ile çalışan firmalar.Sizin konu ile iştigal eden bildiğiniz yeterlikli firma varsa paylaşırsanız sevinirim.
Kayseri de yapabilecek bir yer bilmiyorum ama İstanbulda Okçu, Technovol gibi bir çok hi-end audio firması yapabiliyor, bana göre bu işin piri de Halil İbrahim SOLAK'tır ( https://www.facebook.com/atolyehalilsolak )Aşağıdaki linke gözatabilirsiniz;http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?board=18.0
aman yapmayın , bunlar ses hastaları için güya özel yapılmış malzemeler gibi gösteriliyor. halbuki inşaatçılardan bitümlü kauçuk malzemeyi alsanız bedavaya yapabilirsiniz.ses yalıtımı ile gerçekten çok uğraşıyorum. şimdiye kadar aldığım sonuç %100 dür. çünkü her 3 db de ses algısı 2 kat artıyor veya azalıyor. bende 80 db den 77db e aracın içindeki sesi indirmeyi başardım. bu konuyu zaten benim başlıkta konuşuyoruz.
Anıl senin bahsettiğin bitüself malzemeyi bende fiorino aracımda kullandım ve biraz maliyetli bir tecrübe edindim zira ben aracın her yerini kapladım ancak bitüself statik yüzeyler için tasarlandığından soğuk şartlarda esneme ile yapıştığı yüzeyden kalkıyor üstelik kalktığı yüzeyde yapıştırıcı madde bırakıyor. Bitüself'in fiyatı da azımsanacak bir rakam değil 1/3 fazlasını verip araç için üretilmiş malzemeleri kullanmak hem zaman hem de performans açısından çok daha makul emin ol.