Gönderen Konu: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek  (Okunma sayısı 17529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« Yanıtla #80 : Nisan 22, 2014, 18:06:53 »
Yapacağım yorumdan dolayı üzerine alınan olursa şimdiden özür diliyorum

Land Cruiser ile Vw jiplerinin (Toureg,Tiguan,Q serisi ve Porcshe) karşılaştırılmış olmasına inanın ki büyük kahkalar attım  :rofl: :rofl:
Lc ve  Discovery karşılaştırılsa eyvallah diyeceğim de Lc'ye karşı Tiguan isminin geçmesine gerçekten güldüm  :rofl:  :rofl:

Neyse konuya gelelim ;)
Uzun zamandan bu yana Toyota ve Vw gurubu sahip ve kullanıcısıyız ailecek.
Sorunsuzluk ayrı bir konu elbette.2011 Corolla Comfort Extra (motor komple revizyon oldu) D4D hariç,2012 Yaris dahil olmak üzere ne Toyota (Corolla(2 adet 1993 XL,2003 Terra) araçlarımızda ne de Vw grubu(A4(1999,2004 ve 2010 model),2005 Passat (27 binde aldık 130 bin civarı sattık),Vw Bora (2002 model),Seat Leon (2011 model),2009 Crafter) öyle dillerden dillere dolanan bir arıza,üzücü bir şey ile karşılaşmadım.
Yalıtım konusunda kabul etmek gerekir ki Toyota araçlarımızın hiç birisi binek araçları saymıyorum bile Crafter kadar sessiz değildi.
Motor sesi,yol sesi (Michelin'lere rağmen),dış ortam sesi ne ararsanız vardı.
Hatta 2004 model Peugeot 206'da motor sesi çok az yol sesi çok fazla vardı.
1999 ve 2004 A4'lerde sessizlik hakimken 2010 A4'te 80-90 km/h'dan sonra sürücü kapısında çok fazla rüzgar sesi olurdu.Bunun dışında bazen çaldığım kornayı bile duyamıyordum.
Sabah ilk çalıştırmada,dışarıda yüksek oranda dizel motor sesi varken içeride bu sesi duymanız zor denilecek derecedeydi.
2011 dizel Corolla'da ise dışarıda çok az ses varken içeride ki oran daha fazla.
2003 Corolla Terra (1,4 benzinli) sadece 110-130 km/h arasında rahatsız edici bir ses vardı.Geriye kalan kabin ve yol sesi 2011 modele oranla daha sessizdi.
2003 Corolla'da keçe benzeri davlumbaz mevcut iken 2011 modelde standart plastik davlumbaz var.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Son olarak LC'nin eline su dökecek babayiğit düşünemiyorum ;)
Kapanışı yaparken aklıma bir de Hilüx-Amarok geldi :rofl: (gülüyorum kusura bakmayın lütfen)
Amarok'un çok satması arazide çok iyi olduğu anlamını çıkarmış bir arkadaşımız.
Amarok'ta kullanılan motor dediği gibi çok başarılı bir motor.Düşük devirde tamamlanan 400 tork,163 Hp ve 2.000 cc'lik bir motor.İmkanım olsa da bu motoru alsam ve her değiştirdiğim araca bu motoru taksam.O derece sevdiğim bir motor.Asfalt kullanımı için çok ideal bir motor.
Amarok pikap görünümünde bir otomobil desek yanlış olmaz diye düşünsem ayıp etmiş olmam her halde.
Navara deseniz sadece görüntüden ibaret ve o haşmetli,karizmatik görünümü araziye gelince bütün işlevselliğini yitiriyor.
Arazi kullanımı için iki pikap tanırım
Toyota Hilüx&Mitsubishi L200.
Vur dağa taşa,git gitmek istediğin kadar.Özgürlüğünün el verdiği kadar gidersin(nokta)
Yolunuz açık olsun dostlar ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Nisan 22, 2014, 18:06:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Nisan 22, 2014, 23:43:39 »
Trt'deki zor yollar programında kullanılan Yeni Amarok'un şartlara dayanamayıp şaftının kırıldığını biliyormuydunuz? :rofl:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Nisan 22, 2014, 23:50:28 »
Trt'deki zor yollar programında kullanılan Yeni Amarok'un şartlara dayanamayıp şaftının kırıldığını biliyormuydunuz? :rofl:

adı üstünde zor yollar
asfalt yollar olsaydı böyle olmazdı

Anlayamazsınız................. :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Nisan 22, 2014, 23:55:24 »
Yaklaşık 4 yıl kadar önce, yanlışlıkla gitmiş olduğum bir toplantıda, gördümki ekip komple off-road çulardan oluşuyor. Ordaki insanların fikirleri hep aynıydı. Şu özlü söz aklımdan çıkmadı. " Bu işlere gireceksen eğer, paran kadar Land cruiser alacaksın, çok paran varsa sıfır 100vx, 20bin liran var ise 82 modelini. Başka alternatifin yok."
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Nisan 23, 2014, 01:10:32 »
Değerli dostlar,
Forumda bir konu açıp üzerine yoğunlaşmaya çalışırken, mevzunun dallanıp budaklanmasına hatta çiçeklenmesine kadar uzadığını gördüm.
Amacım marka fanatikliğinden öte,sorun tesbiti ve/veya yapılabilecek çözüm yollarını konuşup tartışmak,ve bir mesafe katetmek idi.
Yaklaşık 5 sayfa tutan görüşlerden benim çıkardığım sonuç; Her iki markanın üretim hattında yoğunlaştığı alanların farklılığından dolayı,özellikle Toyotanın mevcut modelleri  üzerinde sonradan yapılabilecek yalıtım ve konfor artırıcı tedbirlerin sınırlı olduğu,piyasada bu alanda faaliyet gösteren firmaların profosyonel iş çıkartamadıkları,ferdi yapılabilecek işlerin( yumuşak hamurlu lastik seçimi,süspansiyon iyileştirilmesi ve yalıtım amacı ile  naçizane ulaşabidiğimiz yerlere yapmaya çalıştığımız, yalıtım özelliği dahi yeterince kanıtlanamamiş malzemelerle yapılan işlemler........vs.)ses yalıtımına ancak %5-10 mertebesinde etkili olduğudur.
Eksiğim veya yanlışım varsa düzeltin lütfen.Ancak bir babayiğit çıkar da derse ki;-Ben yaptığım veya yapacağım uygulamalar ile mevcut sesi %25 ve üzeri keserim veya kestim derse bizler de alır istifade ederiz.Burada olmamızın anlamı da bu olsa gerek.
Katkıda bulunan ve bulunacak değerli üyelere şimdiden teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Nisan 23, 2014, 09:57:56 »
vw - toyota konusu 'ses'  konusunda düğümlendi mi yani? Bu mu bir otomobili tartıştığımız son nokta. 'ses'

Valla kişiden kişiye değişir tabi ama biz 1000 km yolu durmaksızın Reno 12 ile gitmeye alışık insanlarız, ruh sağlığı 3-4 desibel ile değişecek insanlar değiliz. Ben zaten müzik sesinden öyle sesleri duymam. Arada mekanik sesleri dinlerim. Yani 'sessizlik ile ikna edilebilecek bir alıcı asla olmam.
 Ama konfor arayışına da saygı duyuyorum, ama bir otomobili otomobil yapan sessizliği değildir.
Kaldı ki Toyota'nın LEXUS kartını daha hiç ortaya koymadı kimse. Sessizlikten konu açanlar hiç LEXUS'a bindi mi acaba merak ediyorum.
Konu hiç güzel gitmedi, bence yeni auris ve yeni corollanın şimdiye kadar yapılmış( corolla ve aurisler içinde)en iyi yol tutuşa sahip araçlar olduğu hiç vurgulanmadı. Toyota geriliyor diyenler bence yüzeysel analizler yapıyor. Toyota'yı bilen yeni Corolladaki  basit dijital saatin hikayesini bilen ve ondan keyif alabilenlerdir. O saat oraya olmamış, bu devirde böyle basit bir detay yakışmamış diyen insanlar Toyota'nın  efsane kasasına gönderme yaptığını ve 'anlayışımız değişmedi' biz hep aynıyız mesajını anlamadı. 2-3 yıl sonra alacağım araç gene toyota olacak bilyorum. Önce vw'ye ve diğer galerileri dolaşacağım , sonra gidip gene toyota alıp çıkacağım, buna eminim.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Nisan 23, 2014, 10:36:25 »
Çağlar bey, görüşlerinize saygı duyarım,ancak burada tartışılmasını istediğim iki ayrı üreticinin aynı sınıfta ürettiği iki araç arasında yalıtım ve motor teknolojisi  açısından mukayese ederken, olumlu anlamda yapılabilecek iş ve işlemlerdir
Teşekkür ederim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Nisan 23, 2014, 10:51:20 »
Ancak bir babayiğit çıkar da derse ki;-Ben yaptığım veya yapacağım uygulamalar ile mevcut sesi %25 ve üzeri keserim veya kestim derse bizler de alır istifade ederiz.Burada olmamızın anlamı da bu olsa gerek.
Katkıda bulunan ve bulunacak değerli üyelere şimdiden teşekkür ederim

Bir babayiğit çıkar da 4-5 bin TL'yi gözden çıkarıp aracı Dynamat Xtreme ve Dynaplate veya Würth 0890 100 060 ve 0890 100 065 ile aracın kabinini yalıtırsa bırakın %25'i aracın içinden lokomotif kornasını duyarsa bilin ki camlar yüzünden olur, yok onu da duymak istemiyorum derseniz S-LEC Sound Acoustic Film ile camlar kaplanabilir.

Ses izalasyonu konusunda SQ Audio ile uğraşan firmalardan yurtdışındaki kalitede hizmet alınabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Nisan 23, 2014, 11:08:23 »
Bir babayiğit çıkar da 4-5 bin TL'yi gözden çıkarıp aracı Dynamat Xtreme ve Dynaplate veya Würth 0890 100 060 ve 0890 100 065 ile aracın kabinini yalıtırsa bırakın %25'i aracın içinden lokomotif kornasını duyarsa bilin ki camlar yüzünden olur, yok onu da duymak istemiyorum derseniz S-LEC Sound Acoustic Film ile camlar kaplanabilir.

Ses izalasyonu konusunda SQ Audio ile uğraşan firmalardan yurtdışındaki kalitede hizmet alınabilir.

ondan sonra cennete yolculuk başlar ufuk bey :D
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Nisan 23, 2014, 11:13:30 »
Çağlar bey, görüşlerinize saygı duyarım,ancak burada tartışılmasını istediğim iki ayrı üreticinin aynı sınıfta ürettiği iki araç arasında yalıtım ve motor teknolojisi  açısından mukayese ederken, olumlu anlamda yapılabilecek iş ve işlemlerdir
Teşekkür ederim,

Haklısınız Muhittin bey , benim demek istediğim de tam da bu, araçların iyi ve kötü özellikleri irdelenmeli.
Ama 'ses' konusuna o kadar dolaşıyor ki tartışma, sanki bir otomobilin başarısı sessizliği ile ölçülüyormuş gibi bir algı oluşuyor. Algıyı biraz genele yaymakta fayda görüyorum. Araçlarımızı , kaliteyi sorgulayalım ki satıcılar bizlere en iyiyi sunmak için kendilerini zorlasın. Sorunsuz , kaliteli araçlar sunsun. Yoksa ses yalıtımı yaparak göz boyamayı da düşünebilirler.

Hangi aracı kim neden tercih etmeli, iyice analitik olarak sorgulanmalı. 'çok hoşlandım aldım' kelimesini sevmem, irdelenmeli bir araç alınırken.
Şimdi zaten kafayı 'sessizliğe' takmış, kapı sesi olmasın diye 4-5 yılda deforme olan ve kolayca değiştirilemeyen kapı fitili kullanan Golf ile  Corolla kıyaslanırken fazla acımasız davranılıyor. Ve Avrupalı tüketici penceresinden bakıyoruz. Vw lerin kapılarına dikkat edin, sabit fitil vs. ne kadar detaylıdır. Toyotanın kapı fitilini coçuk bile değiştirir eskise. Bu işte konuya iki markanın nasıl baktığını çok iyi özetleyen bir detay. Buna ancak hayattaki bütün problemleri çözülmüş, kusursuz yollarda sabit hızla ilerleyen Avrupa'nın gelişmiş ülkelerindeki tüketici takılır. Bize uygun araç hangisidir, nasıl araçlar talep etmeliyiz, ihtiyaçlarımız nedir? Bunların sorgulanmasını isterim.

Ama dünyada çok farklı olay. 2013'te Corolla liderliği kime kaptırdı biliyor musunuz? Focus'a , Golf falan değil rakibi. Golf Avrupa'da rakip, Avrupa yollarının arabası...
  Tüm zamanların en çok satılan ve üretilen aracı Corolladır. Bunun nedenlerini iyi araştırmak lazım. Focus neden liderliğe oturdu bunu tartışabiliriz.

Bize , Türk insanına , bu forumdaki kullanıcı profilinin Aracı hangisidir? Golf mü, Corolla mı?

Son durum bu.
http://www.forbes.com/pictures/mkk45jikj/1-ford-focus/

Genelde bu
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_automobiles

Focus neden tartışılmıyor?
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Nisan 23, 2014, 11:24:25 »
Ufuk bey,ben Kayseride ikamet ediyorum.Bu güne kadar yaptığım araştırmalarda bahsettiğiniz malzemeler ile yalıtım yapacağını ifade edenle karşılaşmadım.Yapacakları yalıtımda kullandıkları  keçe,bitüself  veya ısı ile yapıştırılan ziftli malzeme vs.ve el yordamı ile çalışan firmalar.
Sizin konu ile iştigal eden bildiğiniz yeterlikli  firma varsa paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Nisan 23, 2014, 11:32:35 »
Tamam abi pes ediyorum, konu ses yalıtımına dayanacak. Neden? Çünkü toyotacılar olarak tek derdimiz bu. Biz kendi derdimize odaklanalım haklısınız.
Şimdi bitüself almaya gidiyorum.  :)
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #93 : Nisan 23, 2014, 11:45:03 »
Ufuk bey,ben Kayseride ikamet ediyorum.Bu güne kadar yaptığım araştırmalarda bahsettiğiniz malzemeler ile yalıtım yapacağını ifade edenle karşılaşmadım.Yapacakları yalıtımda kullandıkları  keçe,bitüself  veya ısı ile yapıştırılan ziftli malzeme vs.ve el yordamı ile çalışan firmalar.
Sizin konu ile iştigal eden bildiğiniz yeterlikli  firma varsa paylaşırsanız sevinirim.

Kayseri de yapabilecek bir yer bilmiyorum ama İstanbulda Okçu, Technovol gibi bir çok hi-end audio firması yapabiliyor, bana göre bu işin piri de Halil İbrahim SOLAK'tır ( https://www.facebook.com/atolyehalilsolak )

Aşağıdaki linke gözatabilirsiniz;

http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?board=18.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Nisan 23, 2014, 12:40:30 »
Kayseri de yapabilecek bir yer bilmiyorum ama İstanbulda Okçu, Technovol gibi bir çok hi-end audio firması yapabiliyor, bana göre bu işin piri de Halil İbrahim SOLAK'tır ( https://www.facebook.com/atolyehalilsolak )

Aşağıdaki linke gözatabilirsiniz;

http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?board=18.0

aman yapmayın , bunlar ses hastaları için güya özel yapılmış malzemeler gibi gösteriliyor. halbuki inşaatçılardan bitümlü kauçuk malzemeyi alsanız bedavaya yapabilirsiniz.

ses yalıtımı ile gerçekten çok uğraşıyorum. şimdiye kadar aldığım sonuç %100 dür. çünkü her 3 db de ses algısı 2 kat artıyor veya azalıyor. bende 80 db den 77db e aracın içindeki sesi indirmeyi başardım. bu konuyu zaten benim başlıkta konuşuyoruz. 

burada arabayı tartışmak istiyorsanız, arabanın altına yatacaksınız. arkadaşım çok doğru söylemiş. toyota asla yürürden ekonomi yapmaz. nasıl volvo güvenliği öncelik tutarsa japonlarda aynı şekilde zarar bile etse alt takımları kalitesiz koymaz.
övüne övüne söylüyorum ki daha opelin yeni tasarladığı süspansiyon sistemi benim 90 model arabamda var !

toyotanın değerini anlamak için sanayiye gitmek lazım. renault fiat gibi arabalardan sonra toyota alanlar aşırı memnunlar.
sadece doblonun alt takımlarına işçiliğine bakın sonra görüşelim.

ha ucuz olsun az yaksın sorunsuz olsun diye toyota tercih ediyoruz. yoksa bir noktadan sonra işin ucu kaçıyor, ozamanda gidip mercedes almak gerekiyor..
biz ( en azından ben ) bir araca yıllar yıllar boyunca binmek istiyorum. mesela 20 yıl !!  20 yıl deyince japondan başka aklıma gelmiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Nisan 23, 2014, 12:41:15 »

4-5 tl veripde wv sine ses yalitimi yapan tanidigim var gerçekten dediginiz gibi oluyor disardaki sesi birakin arabanin bazi yerlerinden ses geliyordu bagaj kapagindan falan o sesi bilr duyamaz olduk ses sistemide vardi araçta son ses acip icerde duramiyosunuz camlar acik olsa bile disardanda ses duyulmuyor çok  iyi fiyati dahada iyi :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #96 : Nisan 23, 2014, 12:47:33 »
aman yapmayın , bunlar ses hastaları için güya özel yapılmış malzemeler gibi gösteriliyor. halbuki inşaatçılardan bitümlü kauçuk malzemeyi alsanız bedavaya yapabilirsiniz.

ses yalıtımı ile gerçekten çok uğraşıyorum. şimdiye kadar aldığım sonuç %100 dür. çünkü her 3 db de ses algısı 2 kat artıyor veya azalıyor. bende 80 db den 77db e aracın içindeki sesi indirmeyi başardım. bu konuyu zaten benim başlıkta konuşuyoruz. 

Anıl senin bahsettiğin bitüself malzemeyi bende fiorino aracımda kullandım ve biraz maliyetli bir tecrübe edindim zira ben aracın her yerini kapladım ancak bitüself statik yüzeyler için tasarlandığından soğuk şartlarda esneme ile yapıştığı yüzeyden kalkıyor üstelik kalktığı yüzeyde yapıştırıcı madde bırakıyor. Bitüself'in fiyatı da azımsanacak bir rakam değil 1/3 fazlasını verip araç için üretilmiş malzemeleri kullanmak hem zaman hem de performans açısından çok daha makul emin ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 23, 2014, 13:05:50 »
Anıl senin bahsettiğin bitüself malzemeyi bende fiorino aracımda kullandım ve biraz maliyetli bir tecrübe edindim zira ben aracın her yerini kapladım ancak bitüself statik yüzeyler için tasarlandığından soğuk şartlarda esneme ile yapıştığı yüzeyden kalkıyor üstelik kalktığı yüzeyde yapıştırıcı madde bırakıyor. Bitüself'in fiyatı da azımsanacak bir rakam değil 1/3 fazlasını verip araç için üretilmiş malzemeleri kullanmak hem zaman hem de performans açısından çok daha makul emin ol.

bende bitüself kullanmadım. yapışma özelliği fazla değil. ayrıca sert. ısıtılması gerek.  bende bitüselfden daha ucuz yine çatı kaplamasında kullanılan rulolardan kullandım. simself ismi.. ve ben çakmak ile ısıttım. inan ki sökemedim okadar yapışmıştı metale.. yani ısı şart..
ağır katman yalıtım malzemesi olarak geçiyor. kesinlikle yapılması gereken bir yalıtım. metale yapışıp titreşimin frekansını düşürmek yanında sesi engellemek , bariyer görevi görmek gibi bir işi var.
sonuçta gerçek yalıtım bütün sesleri yok etmektir. rolls royce gibi sessizliği ile ünlü markalar çok ağır malzemeleri tabana döşüyorlar..

işte sorun burada. ya keçe ve sünger ile 50 kg ağırlık koyacaksın yada araç ağır olacak.. eski mercedeslerde öyle bir metal kullanmışlarki taş gibi mesela. işte buda yapım aşamasının avantajı. bağlantı noktaları önemli. teker rulmanı bile çok önemli.. teknik işini girersekk toyotanın çok fazla yalıtım için bişey yapmadığını düşünüyorum..

fakat aynı gün golf e binin ve yeni aurise binin.. arada neredeyse fark yok. biz işte şu  koskoca konuda "nerdeyse" kısmını konuşuyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Nisan 23, 2014, 14:19:31 »
Tek fark bence sadece ses yalıtımı değil, o fark çok belirgin olduğu için üzerinde duruluyor. Ben aracımı almadan önce bütün C segmenti, sedan ve coupe araçları test ettim, bmw, audi ve mercedeste dahil olmak üzere. İç mekandaki plastik kalitesini, koltuğun döşeme kalitesi, ön paneldeki herhangi bir klima tuşunun bile kalitesi konusunda vw önde toyotaya göre, bunu bir japon fanatiğinin objektif bakış açısıyla söyleyebilirim. Japonların eskiden bir tutar yanı vardı, sorunsuzluğu ve performansı. Maalesef satış politikaları sonucu türkiyeye giren motorlar neticesinde, şu an c segmentinden kullandığı en güçlü motor 1.6 -132hp valvematic, yanılmıyorsam, o motor, diğer firmaların motoruyla kıyaslandığında maalesef performans açısından çok geri durumda şu an, arasında 8hp fark bulunmasına rağmen 1.4 140hp tsi, çok ilerisinde. Sorunsuzluk konusu altına gelince, 2 yıl garantili araç alınıyor, üstüne para verince bu 4 yıla çıkıyor vw de. Sıfır aracı alacak ekonomiye sahip olan kişi bu devirde 70-80 bin liralar ödeyebiliyor ise, böyle bir meblağı araca ayırabiliyor ise, zaten 4-5 yıl sonunda aracını değiştirecektir. Tek sorun iyi ilişkiler kuracak bir servis bulmakta.
Bunun yanında toyotanın tek cazip yanı, satış fiyatları 10bin liraya yakın ucuz vw ye göre, fiyat politikasında vw den çok seat a paralel gözüküyor. Bence toyotanın tek tercih nedeni ekonomik ve ergonomik olması olabilir. Sadece sıfır araç alımı üzerine yorumum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Nisan 23, 2014, 14:33:45 »
Ben artık şehir dışına çıkmak bile istemiyorum ama gidiyoruz yapacak bir şey yok.Aracım Avensis 2006.pütürlü asfaltta 100 km bile gitsem artık dayanılmaz noktalara ulaşıyor yol uğultusu.Arabayı yolun ortasında bırakıp otobüsle devem etsem mi diye düşünüyorum :D.Arkadaşlar her araçta bu tip yollarda ses olacak ama bu nasıl bir anlayış nasıl bir üretim felsefesidir anlamadım.Yolculuğu işkence haline getiriyor beynimin içinde ötüyor yol uğultusu.Daha önce Golf 5 vardı ve ben onun da yol sesi yaptığını düşünürdüm  Avensis e geçince asıl uğultu ve baş ağrısı neymiş anladım.Toyota veya Japon araçları yol sesini çok alır derlerdi ama bu kadar vahim olduğunu tahmin etmemiştim.Bundan sonra bir daha Toyota yı gürültü açısından diyorum ne alırım ne de çevremdekilere aldırtırım .

2007 Jetta Comfortline-Lpg