0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Golfle corolla kiyaslanmaz segment olarak ama golf gerçekten çok iyi araba siz 1.2 yi anlatmişsiniz ,1.4 leri daha harika bir motor kalite almanda japon daha uzun ömürlü sorunsuz
Tamam ses alıyor, kabul. Ama yollar, yollar çok mu kaliteli. Bana göre %30 araçtan %50 yoldan %20 lastikten kaynaklanıyor. Aracın yalıtımın az olması ve yumuşak süspansiyon nun yanı sıra sert yokohoma lastik etkili.
Değerli forum üyeleri,Dün ilk defa 7. nesil 2013 model 1.2 tsi golf ıle yolcu olarak seyahatım oldu.İlk izlenimim araç oldukça atak,ve sessiz,motor sesi yok denecek ölçüde,rölantide neredeyse hiç duyulmuyor,iç malzeme kalitesi orta ölçekte.Yalıtım konusunda Corolla ile mukayese edildiğinde en az iki gömlek önde,inanın daha sonra kendi aracım 2011 Corolla comfort ekstra ile yaptığım yolculukta camlar açık zannettim.moralim bozulmadı desem yalan olur.Japonlar maalesef yalıtım konusuna yeterince önem vermiyorlar galiba,(Bu arada belirteyim lastiklerim Yokohoma ses konusunda baş rolü oynuyor) forum da yalıtım konusunda yaptığım araştırmalar sonunda bu konu biraz zor çözülecek gibi.Bizde bir deyim vardır"Ekşisi ile tatlısı ile bağımızın koroğu" ne yapalım katlanacağız galiba,herkese selam,ve kazasız günler dilerim
golf sınıfında en az ses alan araçlardan birisi. ses yalıtımı için özellikle uğraştıkları kesin. toyota yalıtımsız falan değil. yalıtım anlayışları farklı. bide ses olarak farklı. toyotada sadece keçe ile yalıtım yapılıyor. ağır bariyerler yok veya sadece motor bölümü ve arka koltukta var. taban ise ziftli malzeme ile kaplı geliyor. golfde ise ziftli malzeme yine kaplı ama üzerinde poliüretandan yapılmış kalın bir taban halısı var. toyotadan farklı olarak çamurluklarda daha fazla yalıtım malzemesi var. akustik süngerlerden kullanılmış. motordan gelen sesi engellemek için süngerler var ve bunlar konsolda bize bakan yerlerdeler. sesi hapsetmek için kapaklar kullanılıyor. ve yine toyotadan farklı olarak süngerler sesin orta ve üst kısmını yok ediyor. sessiz gibi geliyor. ancak toyotayla arasındaki fark 3db yi geçmiyor. toyotada orta frekanslar çok fazla içeriye giriyor. bu yüzden rahatsız ediyor. yapısı itibariyle toyotalar şehir içi kullanım için yapılmış arabalar. hafiflik çok önemli.. alman araçları ise sizi yoldan ve hayattan kopartmak için yapılmış arabalar. uzun ve süratli yollar için yapılmışlar. kullanım tarzı bakımından almanlar içeriye ne kadar az ses alırsa okadar iyi diyorlar.toyota sürüşüne baktığınızda sizi asla dış dünyadan koparmıyor. samimiyet var. günlük kullanıma uygun. arabanın ne yaptığını biliyorsunuz. kopuk bir araç değil. sürücü ile iletişimi var. ve asla basit araçlar değiller.
Dediklerinize katilirsak clio logan albea daha samimi desenize.
Golf iyidir ...Ama jetta-golf kıyaslaması yapsanız gene golf daha iyi çıkar...Golf vw grubuna göre de iyi...