Gönderen Konu: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek  (Okunma sayısı 17530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« : Nisan 19, 2014, 22:24:37 »
Değerli forum üyeleri,
Dün ilk defa 7. nesil 2013 model 1.2 tsi golf ıle yolcu olarak seyahatım oldu.İlk izlenimim araç oldukça atak,ve sessiz,motor sesi yok denecek ölçüde,rölantide  neredeyse hiç duyulmuyor,iç malzeme kalitesi orta ölçekte.Yalıtım konusunda  Corolla ile mukayese edildiğinde en az iki gömlek önde,inanın daha sonra kendi aracım 2011 Corolla comfort ekstra ile yaptığım yolculukta camlar açık zannettim.moralim bozulmadı desem yalan olur.
Japonlar maalesef yalıtım konusuna yeterince önem vermiyorlar galiba,(Bu arada belirteyim lastiklerim Yokohoma ses konusunda baş rolü oynuyor) forum da yalıtım konusunda yaptığım araştırmalar sonunda bu konu biraz zor çözülecek gibi.
Bizde bir deyim vardır"Ekşisi ile tatlısı ile bağımızın koroğu" ne yapalım katlanacağız galiba,herkese selam,ve kazasız günler dilerim

Toyota Club Türkiye

7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« : Nisan 19, 2014, 22:24:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2014, 22:59:03 »
Golfle corolla kiyaslanmaz segment olarak ama golf gerçekten çok iyi araba siz 1.2 yi anlatmişsiniz ,1.4 leri daha harika bir motor kalite almanda japon daha  uzun ömürlü sorunsuz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım seninle her yola
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2014, 23:20:59 »
Takmayın kafanıza böyle şeyleri.Herkesin arabası kendine iyidir.Vede her arabanın bir beğeneni vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2014, 23:51:41 »
Golfle corolla kiyaslanmaz segment olarak ama golf gerçekten çok iyi araba siz 1.2 yi anlatmişsiniz ,1.4 leri daha harika bir motor kalite almanda japon daha  uzun ömürlü sorunsuz

İkisi de c sınıfı ve kıyaslanması çok doğal . Corollayı polo ile kıyaslamak corollaya hakaret olur .  Diğer yandan c sınıfı araçlarda golf malzeme kalitesi olarak sınıfının ötesinde bir araç yalıtımın en büyük nedeni de bu çünkü içeride duyulan seslerin çoğu içerideki aksamların sertliğinden ve kalitesizliğinden kaynaklanır .

Corolla ise sınıf standartlarını karşılıyor ama daha iyi olabilirdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2014, 00:08:43 »
Bence her iki araç da aynı sınıfta,ancak imalatçı firmaların olaya hangi açıdan baktıkları önemli galiba,çünkü,hemen hemen tüm japon menşeili araçlarda benzer yalıtım sorunu var iken Alman menşeili araçlarda bu konunun önemsendiğini ve onların başka sorunlarla(motorlarda yeni nesil teknoloji gibi) uğraştıklarını görüyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2014, 00:20:51 »
Bence avensis=passat corolla=jetta auris=golf yaris=polo  her aracin  alicisi begenini farkli olur ama 1.4 160 lik wv motorunun gidişi hiç bir toyota da yok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2014, 01:42:56 »
Vag kullanıcısı olarak katılıyorum dediklerinize, cam çerçevesi kullanılmayan scirocco da bile ses yalıtımı sınıfının çok üstünde, diğer olumsuz veya tartışılacak yanları vardır o ayrı, ama ciddi sessiz olduğu net.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2014, 08:05:05 »
Tamam ses alıyor, kabul. Ama yollar, yollar çok mu kaliteli. Bana göre %30 araçtan %50 yoldan %20 lastikten kaynaklanıyor. Aracın yalıtımın az olması ve yumuşak süspansiyon nun yanı sıra sert yokohoma lastik  etkili.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2014, 08:16:20 »

Tamam ses alıyor, kabul. Ama yollar, yollar çok mu kaliteli. Bana göre %30 araçtan %50 yoldan %20 lastikten kaynaklanıyor. Aracın yalıtımın az olması ve yumuşak süspansiyon nun yanı sıra sert yokohoma lastik  etkili.

Özkan bey tabi haklısınız yolların da payı var ama bizim kullandığımız yolu her marka araç kullanıyor. Vw aynı yolda çok daha sessiz ise bizim genel sorun net olarak araç :(
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2014, 08:25:55 »
Onur bey, corolla aslında tüketici profili nedeniyle aile arabası, spor kullanım oranı çok çok az, dolayısıyla aracın süspansiyonu çok yumuşak, keza bir çok japon markası yine öyle, yumuşak süspansiyon ön düzen için uzun ömür sunuyor, sertleştirilmiş süspansiyon dişli asfalt yollarda bariz daha az ses alır bu yol tutuş için sert süspansiyonun bir artısıdır, ancak sizde bilirsiniz örn (bmw modelleri) spor kullanımdan dolayı 2. ellerinin çoğu ön düzene çok sorunludur.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2014, 11:15:49 »
Değerli forum üyeleri,
Dün ilk defa 7. nesil 2013 model 1.2 tsi golf ıle yolcu olarak seyahatım oldu.İlk izlenimim araç oldukça atak,ve sessiz,motor sesi yok denecek ölçüde,rölantide  neredeyse hiç duyulmuyor,iç malzeme kalitesi orta ölçekte.Yalıtım konusunda  Corolla ile mukayese edildiğinde en az iki gömlek önde,inanın daha sonra kendi aracım 2011 Corolla comfort ekstra ile yaptığım yolculukta camlar açık zannettim.moralim bozulmadı desem yalan olur.
Japonlar maalesef yalıtım konusuna yeterince önem vermiyorlar galiba,(Bu arada belirteyim lastiklerim Yokohoma ses konusunda baş rolü oynuyor) forum da yalıtım konusunda yaptığım araştırmalar sonunda bu konu biraz zor çözülecek gibi.
Bizde bir deyim vardır"Ekşisi ile tatlısı ile bağımızın koroğu" ne yapalım katlanacağız galiba,herkese selam,ve kazasız günler dilerim

Muhittin abi golf 7 karşılaştırmanız gereken araç corollanın son kasası olması lazım bence. Kendi  arabanızı golf 6 ile kıyaslasanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2014, 11:42:34 »
yokohama lastiklerinizin modeli nedir acaba?
ben yeni bluearth serisini kullanıyorum michelin energy saver ayarında ve yumuşaklığında lastikler.
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2014, 11:50:06 »
golf sınıfında en az ses alan araçlardan birisi. ses yalıtımı için özellikle uğraştıkları kesin.

toyota yalıtımsız falan değil. yalıtım anlayışları farklı. bide ses olarak farklı. toyotada sadece keçe ile yalıtım yapılıyor. ağır bariyerler yok veya sadece motor bölümü ve arka koltukta var. taban ise ziftli malzeme ile kaplı geliyor.
golfde ise ziftli malzeme yine kaplı ama üzerinde poliüretandan yapılmış kalın bir taban halısı var. toyotadan farklı olarak çamurluklarda daha fazla yalıtım malzemesi var. akustik süngerlerden kullanılmış. motordan gelen sesi engellemek için süngerler var ve bunlar konsolda bize bakan yerlerdeler. sesi hapsetmek için kapaklar kullanılıyor. ve yine toyotadan farklı olarak süngerler sesin orta ve üst kısmını yok ediyor. sessiz gibi geliyor. ancak toyotayla arasındaki fark 3db yi geçmiyor. toyotada orta frekanslar çok fazla içeriye giriyor. bu yüzden rahatsız ediyor.

yapısı itibariyle toyotalar şehir içi kullanım için yapılmış arabalar. hafiflik çok önemli.. alman araçları ise sizi yoldan ve hayattan kopartmak için yapılmış arabalar. uzun ve süratli yollar için yapılmışlar. kullanım tarzı bakımından almanlar içeriye ne kadar az ses alırsa okadar iyi diyorlar.
toyota sürüşüne baktığınızda sizi asla dış dünyadan koparmıyor. samimiyet var. günlük kullanıma uygun. arabanın ne yaptığını biliyorsunuz. kopuk bir araç değil. sürücü ile iletişimi var.
ve asla basit araçlar değiller.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2014, 11:57:45 »
golf sınıfında en az ses alan araçlardan birisi. ses yalıtımı için özellikle uğraştıkları kesin.

toyota yalıtımsız falan değil. yalıtım anlayışları farklı. bide ses olarak farklı. toyotada sadece keçe ile yalıtım yapılıyor. ağır bariyerler yok veya sadece motor bölümü ve arka koltukta var. taban ise ziftli malzeme ile kaplı geliyor.
golfde ise ziftli malzeme yine kaplı ama üzerinde poliüretandan yapılmış kalın bir taban halısı var. toyotadan farklı olarak çamurluklarda daha fazla yalıtım malzemesi var. akustik süngerlerden kullanılmış. motordan gelen sesi engellemek için süngerler var ve bunlar konsolda bize bakan yerlerdeler. sesi hapsetmek için kapaklar kullanılıyor. ve yine toyotadan farklı olarak süngerler sesin orta ve üst kısmını yok ediyor. sessiz gibi geliyor. ancak toyotayla arasındaki fark 3db yi geçmiyor. toyotada orta frekanslar çok fazla içeriye giriyor. bu yüzden rahatsız ediyor.

yapısı itibariyle toyotalar şehir içi kullanım için yapılmış arabalar. hafiflik çok önemli.. alman araçları ise sizi yoldan ve hayattan kopartmak için yapılmış arabalar. uzun ve süratli yollar için yapılmışlar. kullanım tarzı bakımından almanlar içeriye ne kadar az ses alırsa okadar iyi diyorlar.
toyota sürüşüne baktığınızda sizi asla dış dünyadan koparmıyor. samimiyet var. günlük kullanıma uygun. arabanın ne yaptığını biliyorsunuz. kopuk bir araç değil. sürücü ile iletişimi var.
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2014, 12:00:24 »
Henüz Corollanın yeni modelini test etme imkanım olmadı ancak,ufak tefek rütuşlar haricinde önceki kasa ile arasında yalıtım açısından fazla bir farkın olmadığı kanaatindeyim.İnşallah Toyota beni yanıltır ve iç mekan malzeme kalitesi ve yalıtım konusunda iyileşme yapar ise ilerde bende Toyotodan kopmam galiba.Fakat mevcut üretim politikasını devam ettirmekte kararlı olur ise pazarda her geçen gün kan kaybetmeye devam eder.
Volkswagen'in satış rakamlarının artmasındaki en önemli nedenlerin başında motor teknolojisinin iyileştirilmesi (küçük motor hacmi =yüksek performans=Düşük yakıt tüketimi=küçük vergi dilimi=küçük emisyon) ,malzeme kalitesi,ve konfor geliyor.Doğuş gurubu satış ve serviste mağrur halinden ödün verir ve olaylara tüketici penceresinden bakmaya çalışır ise bizlere ancak geçmişteki efsane kasaların hatıralarını anlatmak kalır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2014, 12:00:58 »
+100
keşke göğüste ve iç aksamda kullandıkları plastik malzemenin dokunma hissi ve yapısal şekli biraz daha iyi olsa da biraz bozuk yolda gelen trim sesleri az olsa çok güzel olur , tam olur :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: işallah o günleride görürüz ;)
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2014, 14:13:18 »

Buna tamamiyle katılıyorum, temiz asfaltta giderken, arkamda veya yanımdaki siren , korna vs. gibi sesleri duymakta zorlanıyorum, eğer camlarım tam kapalı ise, bu belli ölçülerde tolere edilebilir. Öbür türlü kulaklıkla araç kullanmaktan farkı yok. Süspansiyon sertliği yorumuna pek fazla katılamıyorum, vag grubu, golf ve passatı iyi bilirim, eğer çok ince yanaklı bir lastik kullanılmıyor ise, gayet yumuşak süspansiyonlara sahip. Buna nazaran da güzel yol tutuyorlar. Ama benim aracım gibi, 40 yanak, 18 jantlı bir vw tecrübe edildiyse, lastiğin sertliği , süspansiyonun yumuşaklığını baltalıyor.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2014, 14:56:29 »

Dediklerinize katilirsak clio logan albea daha samimi desenize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2014, 14:58:10 »
Golf iyidir ...
Ama jetta-golf kıyaslaması yapsanız gene golf daha iyi çıkar...
Golf vw grubuna göre de iyi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2014, 15:06:59 »
Dediklerinize katilirsak clio logan albea daha samimi desenize.
:) samimiyetin çok fazlasıda yılışıklığa girer bence, o arabalar için bu nitelendirme daha uygun :)
Golf iyidir ...
Ama jetta-golf kıyaslaması yapsanız gene golf daha iyi çıkar...
Golf vw grubuna göre de iyi...
katılıyorum, golf her zaman vw nin prestijidir, aynı segmentte sedan serisi jettaya görede, coupe serisi scirocco ya görede, daha itinayla üretiliyor, zaten bu 3 modelden, tek wolfsburg ta üretilen o