0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Wv yi ne kadar sevsem de wv nin 1.4 motorlari rektifiye olmuyor böyle bir bilgide bu konuda olsun diye yaziyim dedim
nasıl ? gözünüzü seveyim yapmayın, rektifiye olmuyor, şanzıman tamir olmuyor ne demektir yahu, yekpare parçamı bunlar, lütfen.
arkadaşın başına geldi tr de dsg arızasını onaracak usta bile yok olanlar yanaşmıyor bu şanzıman onarılması zor onarılsa bile yine sıkıntı yaratır demişlerdi sonra ne yaptı bilmiyorum
Araç garanti süreci içindeyse, bu tür mekanizmalar zaten garantiden direkt değişir, ve sıfır malzeme kullanmak her zaman kullanıcı lehinedir. Düşünün bloku hasarlı bir motoru onarıp rektifiye edip kullanmak mı, yoksa sıfır blok alıp, hiç km yapmamış bir motoru kullanmakmı idealdir. Yetkili servislerin hiçbirinde , marka farketmez, rektifiye yapacak veya şanzıman revize edecek usta bulunmaz, bunları anlaşmalı dükkanlar vasıtasıyla hallederler. DSG şanzımanın her türlü sıkıntısının onarımı hallediliyor maslak sanayide, 1 hafta kadar önce 2 adet dişlisi kırık 6 ileri dsg onarımı yapıldı. Sorunludur , kısa ömürlüdür, o konularda haklısınız tartışmam, ama onarımları diğer araçlardan zor değil.
başıma gelmedi ama grantisi bitmişti diye biliyorum sıkıntı ordan çıkmıştı
alper , garantisi biten arabalar ne olacak ? 10 yıl sonra mesela ? araba 30 bin ederken 10 bin tl yi şanzumana vermek isteyecek mi kullanıcı ?
Wv kendk servisinde rektifiyeci yok alip söküp yolluyor disari dükkana bi ton para istiyolar dsg de durum bu degil ama dsg arizasi kavramadan kaynakliyor mekatronik degisiyor buda 6 bin tl kadar bir sey tutuyor bunu garantisi olan araclarda sorunsuz olmayanlarda ise iyi niyet garantisinde bir kere yapilabiliyor , sandik motor olayi rektifiye olmadigi için sandik motor gelir 1.4 motoru çiplak şekilde gören bilir zaten
Ben tam anlamadım kardeşim ya, vw ye özel değil, yetkili servislerin hiçbiri rektifiye yapacak ekipman ve usta barındırmaz. Araç garanti süreci içindeyse, hiçbir kullanıcı rektifiyeyi kabul etmez, sandık motor veya, aracın yenisiyle değişimi yoluna gidilir. Yani seninle hem fikirizde şu son işaretlediğim cümleyi çözemedim. Blokta , gömleklerde ciddi hasar yok ise zaten yapımı kolay , onlarda hasar olsa bile yine rahatça yapılır. Sonuçta temelinde mekanik bir motor. Neden rektifiye olmasınki, çıplakta , giyinikte gördüm ben bir çok sefer bu motoru, ama bu kanıya nerden vardın onu çözemiyorum.
Motor teknolojisi bakımından VW şuan çok önde,tek ve bence en büyük sıkıntısı şuan DSG onu hallederse alternatifsiz olur.Yol tutuş,yalıtım malzeme kalitesi vs konulara hiç girmiyorum bile..
Geçenlerde arkadaşıma Seat Leon aldık. Aynı grubun aracı. İlk defa uzun uzadıya kullanma fırsatım oldu. Tevil Kahraman beyin dediği gibi oturaklı bir sürüş keyif vardı. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum.
Vw araçlarındaki yalıtım sürüş konforunda çok etkili bunun yanında şasinin burulma direnci araçların daha tok ve sert olsa bile sanki tek parçaymış gibi yol almasına sebep oluyor.Tek parça diyorum çünkü bir çok arabanın kapıları ayrı kokpiti ayrı oynuyor her yerinden tangır tungur sesler geliyor.Vw ye her şey derim ama oturaklı sürüş hissine laf edemem.Polo sundan Passat ına hep aynı.
Yeni Leon lar çok iyi golf'ün muadili. Golf düşünenlerin değerlendirmesi gereken bir araç.
rektifiye yi garantisi olmayan araç için söyledim zaten abi gömlek çakilmiyor 1.4 lere silindirler arasi mesafe çok kisa
Golften leona geçenler genelde durumdan şikayetçi, yol tutuş ve ses yalıtımı konusunda, limitleri biraz daha altta golfe göre. Çoğu yerinde aynı malzeme kullanılmasına rağmen, bazı detaylar fazla sırıtıyor leonda, ve highline donanımına muhadil bir leon yok. Ama sürüşü, süspansiyonları bence yeterli konforu veriyor, Fiyat açısındanda ciddi bir handikapı var leonun, dizaynı, aksesuarları göze alındığında, leon bence fiyat/kalitede biraz daha avantajlı bir araç. Ama golf ten iyi olmadığı kesin.kardeşim, gözde hasar var ise zaten, gömlek çakmak biraz yalancı bir çözüm, tsi sahipleri bu durumda boş blok alıyor, sandık motora gerek yok, sadece blok kısmı boş ve hasarsız olması yeterli, yani uzun lafı kısası, tamir olmaz durumu yok. Kol çıkarmış araçların blokları dahil kaynak yapılıp kullanılıyor. Fabrika micronun da boya atılıyor araçlara.