Gönderen Konu: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek  (Okunma sayısı 17525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« Yanıtla #120 : Mayıs 01, 2014, 20:31:48 »
Wv yi ne kadar sevsem de wv nin 1.4 motorlari rektifiye olmuyor böyle bir bilgide bu konuda olsun diye yaziyim dedim :)
:D nasıl ?

gözünüzü seveyim yapmayın, rektifiye olmuyor, şanzıman tamir olmuyor ne demektir yahu, yekpare parçamı bunlar, lütfen.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mayıs 01, 2014, 20:31:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mayıs 01, 2014, 20:51:55 »
:D nasıl ?

gözünüzü seveyim yapmayın, rektifiye olmuyor, şanzıman tamir olmuyor ne demektir yahu, yekpare parçamı bunlar, lütfen.

arkadaşın başına geldi tr de dsg arızasını onaracak usta bile yok olanlar yanaşmıyor bu şanzıman onarılması zor onarılsa bile yine sıkıntı yaratır demişlerdi sonra ne yaptı bilmiyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #122 : Mayıs 01, 2014, 20:56:31 »
arkadaşın başına geldi tr de dsg arızasını onaracak usta bile yok olanlar yanaşmıyor bu şanzıman onarılması zor onarılsa bile yine sıkıntı yaratır demişlerdi sonra ne yaptı bilmiyorum
Araç garanti süreci içindeyse, bu tür mekanizmalar zaten garantiden direkt değişir, ve sıfır malzeme kullanmak her zaman kullanıcı lehinedir. Düşünün bloku hasarlı bir motoru onarıp rektifiye edip kullanmak mı, yoksa sıfır blok alıp, hiç km yapmamış bir motoru kullanmakmı idealdir. Yetkili servislerin hiçbirinde , marka farketmez, rektifiye yapacak veya şanzıman revize edecek usta bulunmaz, bunları anlaşmalı dükkanlar vasıtasıyla hallederler. DSG şanzımanın her türlü sıkıntısının onarımı hallediliyor maslak sanayide, 1 hafta kadar önce 2 adet dişlisi kırık 6 ileri dsg onarımı yapıldı. Sorunludur , kısa ömürlüdür, o  konularda haklısınız tartışmam, ama onarımları diğer araçlardan zor değil.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #123 : Mayıs 01, 2014, 20:58:32 »
Araç garanti süreci içindeyse, bu tür mekanizmalar zaten garantiden direkt değişir, ve sıfır malzeme kullanmak her zaman kullanıcı lehinedir. Düşünün bloku hasarlı bir motoru onarıp rektifiye edip kullanmak mı, yoksa sıfır blok alıp, hiç km yapmamış bir motoru kullanmakmı idealdir. Yetkili servislerin hiçbirinde , marka farketmez, rektifiye yapacak veya şanzıman revize edecek usta bulunmaz, bunları anlaşmalı dükkanlar vasıtasıyla hallederler. DSG şanzımanın her türlü sıkıntısının onarımı hallediliyor maslak sanayide, 1 hafta kadar önce 2 adet dişlisi kırık 6 ileri dsg onarımı yapıldı. Sorunludur , kısa ömürlüdür, o  konularda haklısınız tartışmam, ama onarımları diğer araçlardan zor değil.

başıma gelmedi ama grantisi bitmişti diye biliyorum sıkıntı ordan çıkmıştı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Mayıs 01, 2014, 21:17:40 »
başıma gelmedi ama grantisi bitmişti diye biliyorum sıkıntı ordan çıkmıştı
Eğer aracın garanti süresi bitmiş ise, 1 kereye mahsus vw servisleri iyi niyet garantisi uyguluyor kullanıcıyı üzmemek için, sandık motor alan ve şanzıman yenileyenler var bu şekilde, sonrasında bir durum yaşanıp olayın kullanıcı hatası değil, ayıplı mal olduğu tespit edilirse, yine ücretsiz olarak yaptırılıyor araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mayıs 01, 2014, 21:25:01 »
alper , garantisi biten arabalar ne olacak ? 10 yıl sonra mesela ? araba 30 bin ederken 10 bin tl yi şanzumana vermek isteyecek mi kullanıcı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Mayıs 01, 2014, 21:29:47 »
alper , garantisi biten arabalar ne olacak ? 10 yıl sonra mesela ? araba 30 bin ederken 10 bin tl yi şanzumana vermek isteyecek mi kullanıcı ?
ben uzun ömürlü ve sorunsuz olduklarını savunmuyorum, kendim bile dsg almadım :), 7 ileri dsg ler bana göre çöp, ömür boyu sıkıntı çıkarır. Ancak 6 ileri olup, 2.0lt araçlarda kullanılan şanzımanlar ciddi uzun ömürlü, 380binde gözlemlediğim araç mevcut. Sonuç olarak, sizinle aynı şeyi söylüyorum bende, uzun vade için 1.4lerde kullanılan dsg şanzımanı seçmek doğru bir karar değil. Vw bazı ülkelerde şanzıman garantisini 10 yıla kadar uzatmış diye bir haber okudum, eğer türkiyede bu uygulanmaz ise, dsg kesinlikle yanlış seçim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mayıs 01, 2014, 23:04:09 »
Wv kendk servisinde rektifiyeci yok alip söküp yolluyor disari dükkana bi ton para istiyolar dsg de durum bu degil ama dsg arizasi kavramadan kaynakliyor mekatronik degisiyor buda 6 bin tl kadar bir sey tutuyor bunu garantisi olan araclarda sorunsuz olmayanlarda ise iyi niyet garantisinde bir kere yapilabiliyor , sandik motor  olayi rektifiye olmadigi için sandik motor gelir 1.4  motoru çiplak şekilde gören bilir zaten
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Mayıs 01, 2014, 23:12:26 »
Wv kendk servisinde rektifiyeci yok alip söküp yolluyor disari dükkana bi ton para istiyolar dsg de durum bu degil ama dsg arizasi kavramadan kaynakliyor mekatronik degisiyor buda 6 bin tl kadar bir sey tutuyor bunu garantisi olan araclarda sorunsuz olmayanlarda ise iyi niyet garantisinde bir kere yapilabiliyor , sandik motor  olayi rektifiye olmadigi için sandik motor gelir 1.4  motoru çiplak şekilde gören bilir zaten
Ben tam anlamadım kardeşim ya, vw ye özel değil, yetkili servislerin hiçbiri rektifiye yapacak ekipman ve usta barındırmaz. Araç garanti süreci içindeyse, hiçbir kullanıcı rektifiyeyi kabul etmez, sandık motor veya, aracın yenisiyle değişimi yoluna gidilir. Yani seninle hem fikirizde şu son işaretlediğim cümleyi çözemedim. Blokta , gömleklerde ciddi hasar yok ise zaten yapımı kolay , onlarda hasar olsa bile yine rahatça yapılır. Sonuçta temelinde mekanik bir motor. Neden rektifiye olmasınki, çıplakta , giyinikte gördüm ben bir çok sefer bu motoru, ama bu kanıya nerden vardın onu çözemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Mayıs 02, 2014, 08:14:33 »
Ben tam anlamadım kardeşim ya, vw ye özel değil, yetkili servislerin hiçbiri rektifiye yapacak ekipman ve usta barındırmaz. Araç garanti süreci içindeyse, hiçbir kullanıcı rektifiyeyi kabul etmez, sandık motor veya, aracın yenisiyle değişimi yoluna gidilir. Yani seninle hem fikirizde şu son işaretlediğim cümleyi çözemedim. Blokta , gömleklerde ciddi hasar yok ise zaten yapımı kolay , onlarda hasar olsa bile yine rahatça yapılır. Sonuçta temelinde mekanik bir motor. Neden rektifiye olmasınki, çıplakta , giyinikte gördüm ben bir çok sefer bu motoru, ama bu kanıya nerden vardın onu çözemiyorum.
rektifiye yi garantisi olmayan araç için söyledim  zaten abi gömlek çakilmiyor 1.4 lere silindirler arasi mesafe çok kisa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mayıs 02, 2014, 12:46:19 »
Motor teknolojisi bakımından VW şuan çok önde,tek ve bence en büyük sıkıntısı şuan DSG onu hallederse alternatifsiz olur.Yol tutuş,yalıtım malzeme kalitesi vs konulara hiç girmiyorum bile..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #131 : Mayıs 02, 2014, 12:50:21 »
Motor teknolojisi bakımından VW şuan çok önde,tek ve bence en büyük sıkıntısı şuan DSG onu hallederse alternatifsiz olur.Yol tutuş,yalıtım malzeme kalitesi vs konulara hiç girmiyorum bile..

Tok kapı sesini unuttunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Mayıs 02, 2014, 12:52:58 »
vs nin içinde o da var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Mayıs 02, 2014, 13:44:50 »
Vw araçlarındaki yalıtım sürüş konforunda çok etkili bunun yanında şasinin burulma direnci araçların daha tok ve sert olsa bile sanki tek parçaymış gibi yol almasına sebep oluyor.Tek parça diyorum çünkü bir çok arabanın kapıları ayrı kokpiti ayrı oynuyor her yerinden tangır tungur sesler geliyor.Vw ye her şey derim ama oturaklı sürüş hissine laf edemem.Polo sundan Passat ına hep aynı.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mayıs 02, 2014, 14:01:53 »
Geçenlerde arkadaşıma Seat Leon aldık. Aynı grubun aracı. İlk defa uzun uzadıya kullanma fırsatım oldu. Tevil Kahraman beyin dediği gibi oturaklı bir sürüş keyif vardı. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Mayıs 02, 2014, 14:03:05 »
Geçenlerde arkadaşıma Seat Leon aldık. Aynı grubun aracı. İlk defa uzun uzadıya kullanma fırsatım oldu. Tevil Kahraman beyin dediği gibi oturaklı bir sürüş keyif vardı. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum.

Yeni Leon lar çok iyi golf'ün muadili. Golf düşünenlerin değerlendirmesi gereken bir araç.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Mayıs 02, 2014, 14:57:46 »
Onlar da MQB platformunu kullanıyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #137 : Mayıs 02, 2014, 15:07:33 »
Vw araçlarındaki yalıtım sürüş konforunda çok etkili bunun yanında şasinin burulma direnci araçların daha tok ve sert olsa bile sanki tek parçaymış gibi yol almasına sebep oluyor.Tek parça diyorum çünkü bir çok arabanın kapıları ayrı kokpiti ayrı oynuyor her yerinden tangır tungur sesler geliyor.Vw ye her şey derim ama oturaklı sürüş hissine laf edemem.Polo sundan Passat ına hep aynı.

hocam bu gün proton bile kabini tek parça üretiyor ki kokpitle kapının ayrı oynaması her araçta olması muhtemel çok sert bir çukura girdiğiniz zaman kapılardan fitilin gıcırtıları gelir bunu engellemek için bence yapıalcak tek şay kapısız tek parça araba yapmaktır.Hani golfte az gelir atıyorum corolla da daha fazla.ama yalıtım konusunda almanlara lafım yok
 _örnek verdim klarşılaştırma içermiyor _

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Mayıs 02, 2014, 15:52:21 »
Yeni Leon lar çok iyi golf'ün muadili. Golf düşünenlerin değerlendirmesi gereken bir araç.
Golften leona geçenler genelde durumdan şikayetçi, yol tutuş ve ses yalıtımı konusunda, limitleri biraz daha altta golfe göre. Çoğu yerinde aynı malzeme kullanılmasına rağmen, bazı detaylar fazla sırıtıyor leonda, ve highline donanımına muhadil bir leon yok. Ama sürüşü, süspansiyonları bence yeterli konforu veriyor, Fiyat açısındanda ciddi bir handikapı var leonun, dizaynı, aksesuarları göze alındığında, leon bence fiyat/kalitede biraz daha avantajlı bir araç. Ama golf ten iyi olmadığı kesin.

rektifiye yi garantisi olmayan araç için söyledim  zaten abi gömlek çakilmiyor 1.4 lere silindirler arasi mesafe çok kisa
kardeşim, gözde hasar var ise zaten, gömlek çakmak biraz yalancı bir çözüm, tsi sahipleri bu durumda boş blok alıyor, sandık motora gerek yok, sadece blok kısmı boş ve hasarsız olması yeterli, yani uzun lafı kısası, tamir olmaz durumu yok. Kol çıkarmış araçların blokları dahil kaynak yapılıp kullanılıyor. Fabrika micronun da boya atılıyor araçlara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Mayıs 02, 2014, 17:07:43 »
Golften leona geçenler genelde durumdan şikayetçi, yol tutuş ve ses yalıtımı konusunda, limitleri biraz daha altta golfe göre. Çoğu yerinde aynı malzeme kullanılmasına rağmen, bazı detaylar fazla sırıtıyor leonda, ve highline donanımına muhadil bir leon yok. Ama sürüşü, süspansiyonları bence yeterli konforu veriyor, Fiyat açısındanda ciddi bir handikapı var leonun, dizaynı, aksesuarları göze alındığında, leon bence fiyat/kalitede biraz daha avantajlı bir araç. Ama golf ten iyi olmadığı kesin.
kardeşim, gözde hasar var ise zaten, gömlek çakmak biraz yalancı bir çözüm, tsi sahipleri bu durumda boş blok alıyor, sandık motora gerek yok, sadece blok kısmı boş ve hasarsız olması yeterli, yani uzun lafı kısası, tamir olmaz durumu yok. Kol çıkarmış araçların blokları dahil kaynak yapılıp kullanılıyor. Fabrika micronun da boya atılıyor araçlara.
abi ben çok detayli bilmiyorum bu tür işleri yaştan dolayi tabiki sen daha bilgilisindir biz genciz daha allah herkesin motorunu bu durumlara düşürmesin o motorlarin hallerini görünce bu arabalar nasil tekrar yürücek diyorum