0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben artık şehir dışına çıkmak bile istemiyorum ama gidiyoruz yapacak bir şey yok.Aracım Avensis 2006.pütürlü asfaltta 100 km bile gitsem artık dayanılmaz noktalara ulaşıyor yol uğultusu.Arabayı yolun ortasında bırakıp otobüsle devem etsem mi diye düşünüyorum .Arkadaşlar her araçta bu tip yollarda ses olacak ama bu nasıl bir anlayış nasıl bir üretim felsefesidir anlamadım.Yolculuğu işkence haline getiriyor beynimin içinde ötüyor yol uğultusu.Daha önce Golf 5 vardı ve ben onun da yol sesi yaptığını düşünürdüm Avensis e geçince asıl uğultu ve baş ağrısı neymiş anladım.Toyota veya Japon araçları yol sesini çok alır derlerdi ama bu kadar vahim olduğunu tahmin etmemiştim.Bundan sonra bir daha Toyota yı gürültü açısından diyorum ne alırım ne de çevremdekilere aldırtırım .
bunun üzerine çok birşey söylemeye gerek yok aslında, birde benim takıldığım nokta bakımlar Toyota 10.000 km de bir bakıma girerken diğer alman markaları 15.000 Km bir bakıma giriyor madem o kadar aracına güveniyorsun bakım sürelerini uzatabilirmisin uzatamazsın çünkü uzatırsan ortada sorunsuzluk imajı diye birşey kalmaz, 100.000 km de toyota 10 kere bakıma girerken bir vw 6 kere bakıma giriyor sonrada diyoruzki toyota servisleri ucuz bence bir daha düşünün hangisi ucuz
+1907
Su an sorunsuz olduğuda meçhul. Toyotanın 10000 kmde bir bakıma girmeside sorunsuzluk yüzünden değil. İşlerine böyle geldiği için. Şu an reno 20000 de bir çağırıyor. 100000 km de bir toyota 10 kere bakıma girerken reno 5 kere giriyor. Sonra neymiş sorunsuzmuş zaten kafadan 2 kat daha fazla servise gidiyoruz sorunsuz olmuş olmamış ne yazar.
servislerin batmasıyla ne alakası var. arabasına malzemesine güvenen 20 binde 15 binde bakıma çağırı hala sorunu yoksa çatır çatır sata bakın renaulta vw opele forda çatır çatır satıyor. toyota hep listelerde renault vw opel gibi firmaların arkasında satışta
Toyota'nın 10.000 bakım konusu sadece ticari. 10.000 Bakım olmasa zaten hiç masraf çıkarmayan otomobillerden yakınan toyota servisleri batar. Bunu bizzat ford ve vw de çalışıp toyotaya geçmiş ,servisteki bir ustanın ağzından duydum. + aracımın garantisi bittiğinden beri 15.000 de bir servise gidiyorum , kaliteli yağ kullanıyorum, hava ve polen filtrelerimi kendim değiştiriyorum.
Bir defasında bilerek Toyota'lardan birinin 10 bin km'lik bakımımı yaptırmadım.Vw'de ki araçlar 15-20 bin bakımına giriyorlar yağ eksiltme gibi bir durumla karşılaşmadım.Bir tek 2010 A4'ü kontrol edemiyordum çünkü yağ çubuğu yoktu.Neyse dizel motorumuz sürekli yağ eksiltiyor benzini motor ne alemde?17 bininci km'nin sonunda yağ lambası yandı ve 2 LT yağ ekledim.Dusundurucu bir durum
Bence hiçte oyle değil. Toyotalarda artık diğer araçlar gibi sorun cıkarıyor. Zaten günümüz araçları okadar komplike üretiliyor ki illa ki sorun veriyor. Eski araçlarda ise toyota için dediklerinize katılıyorum. Zaten toyota bugünkü satış başarısını eski araçlarına borçlu.
Ben bütün araçlarda mobil kullanıyorum.Dortnal Sadık usta ne verirse onu kullanıyorum.Dizellerde Esp1 5/30 kullanıyorum.Sanirim 2012 Yaris'e de 5/30 verdi onu kullanıyorum.
Benzinli motor valvematic şuan 14000 km ye yaklaştı yağ değişiminde, 55.000 km de. Yağ eksiltmeyi sadece 20.000 -25.000 arasında gaza gelip aldığım 0-30 Castrol Edge ile yaşadım(yazın haziran-ağustos döneminde) . Eksiltme yaptığında tekrar toyotanın 5-30 texaco yağına geri dönmüştüm. Şu an yağ eksiltme falan yok, yağın kıvamı ve rengi de gayet iyi durumda. Yağı aldım değiştirmeye götürecektim, mevcut yağın durumunu görünce vazgeçtim. Mayıs ayı ortalarında 15.000 km yi doldurunca Motul 8100 Eco-nergy 5-30 ile yağ değişimi yapacağım. Yağ değişimini yine yağın durumuna bakıp yaparım, yine 15.000'e zorlayabilirim. Ayrıca şunu belirtmekte fayda var, toyota ana servislerinde hava ve polen filtre değişimi yapmıyorlar 10.000 km de. Ben de kendim değiştiriyorum sürekli, serviste 1 kez değiştirdim şimdiye kadar. Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2014, 13:32:22http://www.telegraph.co.uk/motoring/picturegalleries/9314353/Top-10-most-reliable-family-cars.html?frame=2240832Bu bir gerçek yani, tartışma konusu falan değil. Araştırma sonucu.bozulabilir detay/ arıza sayısı ile ilgili. Yoksa Anadol en sorunsuz araç çıkardı veya vw Beatle bozulacak bişey yok arabada. Piyasadaki araç sayısı/arıza oranı ile ilgili detaylı bir istatistik bu.
Ben verilen sitede istatistiki bir çalışma göremedim Çağlar, hangi bölümde? Bu arada sürekli motor yağı değiştirmek çok sağlıklı değildir. İkisi de gerçekten güzel araçlar, farkları var, birbirinden üstün oldukları yanlar var ama güzel araçlar. Daha fazla karşılaştırma verisi bulursanız, lütfen paylaşınız. Donanımlar paylaşılabilir mesela.
Wv yi ne kadar sevsem de wv nin 1.4 motorlari rektifiye olmuyor böyle bir bilgide bu konuda olsun diye yaziyim dedim