Gönderen Konu: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek  (Okunma sayısı 17526 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« Yanıtla #100 : Nisan 23, 2014, 15:07:16 »
hocam o derece de bi uğultu varsa araçta bence bi arıza vardır....aracınızın rulmanlarına baktırın bence..
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Nisan 23, 2014, 15:07:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Nisan 24, 2014, 09:50:06 »
Ben artık şehir dışına çıkmak bile istemiyorum ama gidiyoruz yapacak bir şey yok.Aracım Avensis 2006.pütürlü asfaltta 100 km bile gitsem artık dayanılmaz noktalara ulaşıyor yol uğultusu.Arabayı yolun ortasında bırakıp otobüsle devem etsem mi diye düşünüyorum :D.Arkadaşlar her araçta bu tip yollarda ses olacak ama bu nasıl bir anlayış nasıl bir üretim felsefesidir anlamadım.Yolculuğu işkence haline getiriyor beynimin içinde ötüyor yol uğultusu.Daha önce Golf 5 vardı ve ben onun da yol sesi yaptığını düşünürdüm  Avensis e geçince asıl uğultu ve baş ağrısı neymiş anladım.Toyota veya Japon araçları yol sesini çok alır derlerdi ama bu kadar vahim olduğunu tahmin etmemiştim.Bundan sonra bir daha Toyota yı gürültü açısından diyorum ne alırım ne de çevremdekilere aldırtırım .

bunun üzerine çok birşey söylemeye gerek yok aslında, birde benim takıldığım nokta bakımlar Toyota 10.000 km de bir bakıma girerken diğer alman markaları 15.000 Km bir bakıma giriyor madem o kadar aracına güveniyorsun bakım sürelerini uzatabilirmisin uzatamazsın çünkü uzatırsan ortada sorunsuzluk imajı diye birşey kalmaz, 100.000 km de toyota 10 kere bakıma girerken bir vw 6 kere bakıma giriyor  sonrada diyoruzki toyota servisleri ucuz bence bir daha düşünün hangisi ucuz
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Nisan 24, 2014, 10:00:21 »

bunun üzerine çok birşey söylemeye gerek yok aslında, birde benim takıldığım nokta bakımlar Toyota 10.000 km de bir bakıma girerken diğer alman markaları 15.000 Km bir bakıma giriyor madem o kadar aracına güveniyorsun bakım sürelerini uzatabilirmisin uzatamazsın çünkü uzatırsan ortada sorunsuzluk imajı diye birşey kalmaz, 100.000 km de toyota 10 kere bakıma girerken bir vw 6 kere bakıma giriyor  sonrada diyoruzki toyota servisleri ucuz bence bir daha düşünün hangisi ucuz

+1907 ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Nisan 24, 2014, 11:29:14 »

Su an sorunsuz olduğuda meçhul. :)
Toyotanın 10000 kmde bir bakıma girmeside sorunsuzluk yüzünden değil. İşlerine böyle geldiği için. Şu an reno 20000 de bir çağırıyor. 100000 km de bir toyota 10 kere bakıma girerken reno 5 kere giriyor. Sonra neymiş sorunsuzmuş zaten kafadan 2 kat daha fazla servise gidiyoruz sorunsuz olmuş olmamış ne yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Nisan 24, 2014, 11:32:04 »
+1907 ;)

Su an sorunsuz olduğuda meçhul. :)
Toyotanın 10000 kmde bir bakıma girmeside sorunsuzluk yüzünden değil. İşlerine böyle geldiği için. Şu an reno 20000 de bir çağırıyor. 100000 km de bir toyota 10 kere bakıma girerken reno 5 kere giriyor. Sonra neymiş sorunsuzmuş zaten kafadan 2 kat daha fazla servise gidiyoruz sorunsuz olmuş olmamış ne yazar.

Toyota'nın 10.000 bakım konusu sadece ticari. 10.000 Bakım olmasa zaten  hiç masraf çıkarmayan otomobillerden yakınan toyota servisleri batar. Bunu bizzat ford ve vw de çalışıp toyotaya geçmiş ,servisteki bir ustanın ağzından duydum. + aracımın garantisi bittiğinden beri 15.000 de bir servise gidiyorum , kaliteli yağ kullanıyorum, hava ve polen filtrelerimi kendim değiştiriyorum.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Nisan 24, 2014, 12:00:27 »
servislerin batmasıyla ne alakası var. arabasına malzemesine güvenen 20 binde 15 binde bakıma çağırı hala sorunu yoksa çatır çatır sata  ;)
bakın renaulta vw opele forda çatır çatır satıyor. toyota hep listelerde renault vw opel gibi firmaların arkasında satışta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Nisan 24, 2014, 12:12:49 »
servislerin batmasıyla ne alakası var. arabasına malzemesine güvenen 20 binde 15 binde bakıma çağırı hala sorunu yoksa çatır çatır sata  ;)
bakın renaulta vw opele forda çatır çatır satıyor. toyota hep listelerde renault vw opel gibi firmaların arkasında satışta

Ben serviste çalışan bir satış temsilcisi ve ustanın muhabbetine şahit oldum. Ford ve vw de çalışmış insanlardı. Servisler otomobil satışından değil, servisten kazanıyorlar ve toyota
servisi bir Ford gibi, vw gibi asla kazanamıyor diyordu. Bunu araştırın , benzer sonuçlara ulaşırsınız. Bir otomobilin ülke pazarında tutunabilmesi için de servislerinin ayakta kalması,
kaliteyi düşürmemesi için servisini koruması gerekiyor. Emin olun 10.000 konusu tamamen servisleri biraz ayakta tutmaya yönelik ticari bir karardan başka bir şey değil.
Yakında hava ve polen filtrelerini bizim ulaşamayacağımız şekilde yapabilirler. Çünkü ben kışın başında , yazın başında km ye bakmaksızın kendim değiştiririm filtrelerimi . Yağ değişimi ve genel kontrol için gidiyoruz servise. Ama şimdi garanti de doldu ben Ankara Dörtnala gideceğim, rahatsız olduğum bazı şeylerin çözümlerini orada bulabileceğimi düşünüyorum.  Servislerde garanti süresinin uzun tutulması, + 2 yıl garanti, +3 yıl garanti hizmetleri hep bizi servislere yönlendirmek için. Hatta pek çok aracı servise geri çağırma olayının bizim gibi özel servislere kaymış toyotacıları servisle tekrar barıştırmak için olduğunu düşünüyorum.

Toyota daha çok çeşit getirirse bayilerine, ticaride, lüks segmentteki piyasayı sallayacak modellerini getirirse ana bayilerini kurtarır. Servisleri de 15.000'e çekerler.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Nisan 24, 2014, 12:47:57 »
Bir defasında bilerek Toyota'lardan birinin 10 bin km'lik bakımımı yaptırmadım.Vw'de ki araçlar 15-20 bin bakımına giriyorlar yağ eksiltme gibi bir durumla karşılaşmadım.Bir tek 2010 A4'ü kontrol edemiyordum çünkü yağ çubuğu yoktu.Neyse dizel motorumuz sürekli yağ eksiltiyor benzini motor ne alemde?
17 bininci km'nin sonunda yağ lambası  :o yandı ve 2 LT yağ ekledim.Dusundurucu bir durum
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #108 : Nisan 24, 2014, 12:55:20 »
Toyota'nın 10.000 bakım konusu sadece ticari. 10.000 Bakım olmasa zaten  hiç masraf çıkarmayan otomobillerden yakınan toyota servisleri batar. Bunu bizzat ford ve vw de çalışıp toyotaya geçmiş ,servisteki bir ustanın ağzından duydum. + aracımın garantisi bittiğinden beri 15.000 de bir servise gidiyorum , kaliteli yağ kullanıyorum, hava ve polen filtrelerimi kendim değiştiriyorum.

Bence hiçte oyle değil. Toyotalarda artık diğer araçlar gibi sorun cıkarıyor. Zaten günümüz araçları okadar komplike üretiliyor ki illa ki sorun veriyor. Eski araçlarda ise toyota için dediklerinize katılıyorum. Zaten toyota bugünkü satış başarısını eski araçlarına borçlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Nisan 24, 2014, 13:20:28 »
Bir defasında bilerek Toyota'lardan birinin 10 bin km'lik bakımımı yaptırmadım.Vw'de ki araçlar 15-20 bin bakımına giriyorlar yağ eksiltme gibi bir durumla karşılaşmadım.Bir tek 2010 A4'ü kontrol edemiyordum çünkü yağ çubuğu yoktu.Neyse dizel motorumuz sürekli yağ eksiltiyor benzini motor ne alemde?
17 bininci km'nin sonunda yağ lambası  :o yandı ve 2 LT yağ ekledim.Dusundurucu bir durum

Benzinli motor valvematic şuan 14000 km ye yaklaştı yağ değişiminde, 55.000 km de. Yağ eksiltmeyi sadece 20.000 -25.000 arasında gaza gelip aldığım 0-30 Castrol Edge ile yaşadım(yazın haziran-ağustos döneminde) . Eksiltme yaptığında tekrar toyotanın 5-30 texaco yağına geri dönmüştüm.
 Şu an yağ eksiltme falan yok, yağın kıvamı ve rengi de gayet iyi durumda. Yağı aldım değiştirmeye götürecektim, mevcut yağın durumunu görünce vazgeçtim. Mayıs ayı ortalarında 15.000 km yi doldurunca Motul 8100 Eco-nergy 5-30 ile yağ değişimi yapacağım. Yağ değişimini yine yağın durumuna bakıp yaparım, yine 15.000'e zorlayabilirim.  Ayrıca şunu belirtmekte fayda var, toyota ana servislerinde hava ve polen filtre değişimi yapmıyorlar 10.000 km de. Ben de kendim değiştiriyorum sürekli, serviste 1 kez değiştirdim şimdiye kadar.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2014, 13:32:22
Bence hiçte oyle değil. Toyotalarda artık diğer araçlar gibi sorun cıkarıyor. Zaten günümüz araçları okadar komplike üretiliyor ki illa ki sorun veriyor. Eski araçlarda ise toyota için dediklerinize katılıyorum. Zaten toyota bugünkü satış başarısını eski araçlarına borçlu.

http://www.telegraph.co.uk/motoring/picturegalleries/9314353/Top-10-most-reliable-family-cars.html?frame=2240832

Bu bir gerçek yani, tartışma konusu falan değil. Araştırma sonucu.
bozulabilir detay/ arıza sayısı ile ilgili. Yoksa Anadol en sorunsuz araç çıkardı veya vw Beatle bozulacak bişey yok arabada. Piyasadaki araç sayısı/arıza oranı ile ilgili detaylı bir istatistik bu.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Nisan 24, 2014, 13:37:41 »
Ben bütün araçlarda mobil kullanıyorum.Dortnal Sadık usta ne verirse onu kullanıyorum.Dizellerde Esp1 5/30 kullanıyorum.Sanirim 2012 Yaris'e de 5/30 verdi onu kullanıyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Nisan 24, 2014, 13:55:04 »
Ben bütün araçlarda mobil kullanıyorum.Dortnal Sadık usta ne verirse onu kullanıyorum.Dizellerde Esp1 5/30 kullanıyorum.Sanirim 2012 Yaris'e de 5/30 verdi onu kullanıyorum.
Benzinli motorlar için , aşırı koşullar yoksa (çok soğuk-çok sıcak bir yerde yaşamıyorsanız) 5-30 , marka olarak Mobil esp 1 ve Motul önerilen markalar. Toyota'nın texaco da iyi bir yağ.
 Ben castrol kullandım sevmedim. Motul'u denemek için aldım, yoksa mobil 1 den şaşmamak lazım bence. Motul %10 yakıt tasarrufu sağlıyor ve kısa durk kalk şehir içi kullanımda önerilen bir yağ. Ayrıca 5 lt satılıyor ve 4.2 lt alan valvematic motorlar için yanına fazla para verip 1 lt ekstra yağ almaya gerek kalmıyor. 
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Nisan 24, 2014, 14:01:18 »
    bence 2 aracı mukayese etmek biraz anlamsız.
   vw golf her zaman benim için özel bir araçtır.( hatta vw için bile ) sınıfının öncüsü ve yaratıcısıdır.kendi klasmanında sınıfının en üst standartlarını belirler. dünyadaki satış adeti de küçümsenemez. golf ün 1-3-5-7 serileri hep özeldir,2-4-6. serileri ise bir önceki serinin makyajlı halleridir ( vw bilerek yapıyor herhalde ) . yeni nesil golf te eleştirilecek tek şey motor şanzıman uyumu bence. ayrı ayrı bakıldığında motor ve şanzımana çok iyi ancak beraber calışmaları ve kalibrasyonları konusunda belkide en kötü golf. bir golf ancak başka bir golf ile kıyaslanır.bu benim kişisel düşüncem.
   gelelim corollaya . corollada baya bir iyileşme yaptılar. ama motor ve güvenlik teknolojisini en azından kendi sınıfında dünyada en çok satan araç olarak ( ford focus yeni birinci oldu. yeni kasa focusa karşı ,eski bildiğimiz corolla satışları baz alındığında. yeni kasa bakalım ne kadar satacak.) bence daha da iyileştirilebilirdi. en azından tam bağımsız arka süspansiyon, daha iyi motorlar (tork ve beygiri yüksek yakıtı düşük ) arka yolcular için havalandırma kanalı ve daha iyi bir yalıtımı v.s. hak ediyordu. ama benim için hala sınıf lideridir. C segmenti sedan bir araç alacak olsam ilk tercihim corolla olurdu.

kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #113 : Nisan 24, 2014, 14:13:24 »
Benzinli motor valvematic şuan 14000 km ye yaklaştı yağ değişiminde, 55.000 km de. Yağ eksiltmeyi sadece 20.000 -25.000 arasında gaza gelip aldığım 0-30 Castrol Edge ile yaşadım(yazın haziran-ağustos döneminde) . Eksiltme yaptığında tekrar toyotanın 5-30 texaco yağına geri dönmüştüm.
 Şu an yağ eksiltme falan yok, yağın kıvamı ve rengi de gayet iyi durumda. Yağı aldım değiştirmeye götürecektim, mevcut yağın durumunu görünce vazgeçtim. Mayıs ayı ortalarında 15.000 km yi doldurunca Motul 8100 Eco-nergy 5-30 ile yağ değişimi yapacağım. Yağ değişimini yine yağın durumuna bakıp yaparım, yine 15.000'e zorlayabilirim.  Ayrıca şunu belirtmekte fayda var, toyota ana servislerinde hava ve polen filtre değişimi yapmıyorlar 10.000 km de. Ben de kendim değiştiriyorum sürekli, serviste 1 kez değiştirdim şimdiye kadar.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 24, 2014, 13:32:22
http://www.telegraph.co.uk/motoring/picturegalleries/9314353/Top-10-most-reliable-family-cars.html?frame=2240832

Bu bir gerçek yani, tartışma konusu falan değil. Araştırma sonucu.
bozulabilir detay/ arıza sayısı ile ilgili. Yoksa Anadol en sorunsuz araç çıkardı veya vw Beatle bozulacak bişey yok arabada. Piyasadaki araç sayısı/arıza oranı ile ilgili detaylı bir istatistik bu.

Ben o istatistiklere pek güvenmiyorum. Ben ne alırsam alim paramın karsılığını almak isterim bana görede ne golf nede corolla parasının karşılığını veren araçlar değiller. Parayı kazanmak kolay değil ben sabahtan beri bahçedeyim ve işim daha bitmedi birde buna yaz sıcağı ekleyin. Bu herkes için geçerli . Derseniz parasının karşılığını veren araçlar neler bence su an skoda f/p oranı olarak öne çıkıyor. Tabi bu benim görüşüm kimi toyota f/p oranı olarak daha iyi der saygı duyarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Nisan 24, 2014, 14:48:34 »
  Ben verilen sitede istatistiki bir çalışma göremedim Çağlar, hangi bölümde?
 Bu arada sürekli motor yağı değiştirmek çok sağlıklı değildir.

İkisi de gerçekten güzel araçlar, farkları var, birbirinden üstün oldukları yanlar var ama güzel araçlar.

Daha fazla karşılaştırma verisi bulursanız, lütfen paylaşınız. Donanımlar paylaşılabilir mesela.

Teknik özellikleri;

İç;

Dış;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Nisan 24, 2014, 18:01:46 »
  Ben verilen sitede istatistiki bir çalışma göremedim Çağlar, hangi bölümde?
 Bu arada sürekli motor yağı değiştirmek çok sağlıklı değildir.

İkisi de gerçekten güzel araçlar, farkları var, birbirinden üstün oldukları yanlar var ama güzel araçlar.

Daha fazla karşılaştırma verisi bulursanız, lütfen paylaşınız. Donanımlar paylaşılabilir mesela.

İstatistikler orada görünmüyor Hakan bey, ama dikkatli okursanız sıralamanın satılan araç, arıza oranı ile belirlendiğini görürsünüz. Oraya yazmamışlar ama , bu araştırmaların çok detaylı (elektrik-mekanik-yüryen aksam olarak) olanları var.
Bu sorunsuzluk araştırmalarının detaylı analizlerinin olduğu tablolar vardı ama bulamadım, bulursam eklerim. Bu konuda Toyota'nın 1.liğini herkes bilir.( Mazda da en sorunsuz listesinde Toyota ile hep yarışır bazen geçer) Ayrıca bir doğru var ki 2001-2006 arası listede 1. olan Corolla 5. olan Auristen çok daha iyi bir araç. Bunu inkar etmiyorum. Ama aralarında uçurum yok. Aradaki sıralama farkının da 1.4 d-4-d  ve yarı otomatik şanzumandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İkisine de hiç yanaşmadım zaten. Durum böyle olunca, Hangi corolla,  Hangi golf tartışması açılır ki o tartışma sonuçlanmaz...

Yağ değişimine gelince katılıyorum. 5-30 yağı asla değiştirmem (aşırı sıcak veya aşırı soğuk bir yere taşınmadığım sürece). Ama kaliteli ve büyük markaların OEM onayını almış yağlarda hiçbir sorun olmaz, değerlerini değiştirmemek önemli. 
MOTUL'u denemezsem olmaz :). Otomotiv sektöründeki, yağ ve diğer pek çok konuda satış statejilerinden kaynaklı manipülasyonalar olduğu için gayet detaylı araştırma yaparım. Bir tek 0-30 Castrol Edge seçiminde  (toyota ana servisindeki motor ustasının onayını alarak) hata yaptım. Onu da çok kullanmadan değiştirdim zaten.

şuna bir göz atın.
http://www.reliabilityindex.com/
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Nisan 24, 2014, 18:13:03 »
hakan abi teknik veriler golf 6. nesil in motorlarına ait, 7 de kullanılan motorlar biraz değişti. foto 7.nesil olduğu için söyleyeyim dedim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Mayıs 01, 2014, 17:36:37 »
Değerli dostlar,Bugün aracımın yokohoma lastiklerini Good year efficient grip prformans ile değiştirdim,ilk izlenimlerim son derece olumlu,süspansiyon pamuk gibi oldu,araç içerisinde lastik sesi yok denecek ölçüde azaldı,şimdi motor sesi ve kabortada ki malzeme rezonans sesi var,ama araç bana yeniden keyf vermeye başladı.Şimdi ben konuyu açtığımda, beni ses takıntılısı gibi gören insanlara hak veriyorum.Yokohoma,aynen Brigstone lastikleri gibi erimiyor ama her geçen sene daha da sertleşip  hem süspansiyon anlamında hemde ses olarak kullanıcısına ızdırap veriyor.
Şimdilik lastik izlenimlerim son derece olumlu,inşallah sonraki yıllarda yokohoma gibi sertleşmez,ve keyifle  aracımızı kullanmaya devam ederiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mayıs 01, 2014, 20:16:30 »
Wv yi ne kadar sevsem de wv nin 1.4 motorlari rektifiye olmuyor böyle bir bilgide bu konuda olsun diye yaziyim dedim :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mayıs 01, 2014, 20:28:46 »
Wv yi ne kadar sevsem de wv nin 1.4 motorlari rektifiye olmuyor böyle bir bilgide bu konuda olsun diye yaziyim dedim :)

aynı sorun çıkaran dsglerin tamir olmayıp yeni şanzıman takıldığı gibi....
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah