0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne yani amarok arazi aracı değil mi standart elektronik differansiyel standart esp, seçilebilir 4 çeker, en geniş yükleme alanı, Sınıfının tek monoblok şasesi (burulmaları önler) En uzun bakım süresi tam yükle bile 45 derece tırmanma özelliği 45 derece yan eğimde gidebilme özelliği
Ben de 4 aylık Toyota kullanıcısı olarak eleştiri yapacağım en önemli konuların başında ön cam önü konsolu hariç, iç mekanda kullanılan aşağı yukarı bütün plastik malzemelerin sert yapısından dolayı ses yapma ve çizilmeye karşı çok yatkın olmasıdır. Yani ister istemez daha önce kullandığım 2006 model Renault Laguna ile mecburen kıyaslayınca fransızın iç malzeme kalitesi bence daha iyiydi.
hocam gerçekten güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz elbetteki sizin kadar teknik bilgiye sahip değilim ama kağıt üzerinde ve satış rakamlarına bakarak amarok'un bir adım hatta bir kaç adım önde olduğunu söyleyebilirim velhasıl toyota vw kıyaslamasında toyotanın en iddialı olduğu arazi sınıfına bile ne yazıkki vw önde tabi gönül isterki ülkemize yatırım yapan toyota için iyi birşeyler söyleyelim ama ne yazıkki gerçeklerde bariz ortada
evet 1.4 ww motoru hoş ama şehir içi yakıt tüketimleri, ilk seride yaşanan motor arızaları tsı ve fsı motorun eksileridir.Şu da bir gerçek artık tsı ve fsı ların üretimleri azaltıldı.Sorun çıkardıkları gerçek nette konusu var ama toyota da artık enayi yerine koymaya başladı milleti turbo yok bir şey yok tork az... Turbolu benzinli ve sıkıştırma oranı yüksek motorlar üretsin artık yoksa kan kaybetmeye devam edecek
fsi motor üretmiyolar o dogru ama tsi motoru üretmemeleri imkansiz çünkü bütün arabalari tsi motor koyuyolar kendi motorlari tsi motor belki yakit çok olabilir bizim arabalarimiza göre ama performans ta kesinlikle bizim araçlardan daha iyiler ben bi sorun duymadim tsi motorlarda bazi modellerinde yağ yakma mevzusu var bide dsg otomatiklerinde mekatronik arizasi var
Arazide Toyotaya vw'yi rakip göstermekte olmadı şimdi. Amarok daha okula yeni başlamış bir parlak öğrenci olabilirken, Hilux kelli felli bir ordinaryüstür yanında. Bunu 'şantiyecilere' sormanızı tavsiye ederim ya da gerçek off-raodculara.Bu konulara hiç girmeyin derim. Çünkü 0-5 yaş arası asfaltta giden araçlarda vw konfor anlamında öndedir. Mühendislik yaklaşımları, detay yaklaşımları çok faklı iki markayı kıyasladığımızı belirtelim tekrar. Tekin bey çok güzel açıklamış. Mühendislik yaklaşımı çok farklı iki markadan bahsediyoruz. Şimdi 10 yaşında iki aynı sınıf Toyota ve vw yi yanyana koyunca olay ortaya çıkar.Toyota kolay tamir edilebilirlik, ulaşılabilir tamiratlara yönelik çalışırken , vw genelde 10 yıl sonunda aracın preslenip hurdaya ayrılmasını isteyen bir yaklaşımla çalışır. Bu arada geçen 10 yılda ilk 5 yıl vw öndedir,(bunu da fiyat karkıyla ödersiniz) , sonraki 5 yıl Toyota vw'yi yakalar, daha sonraki yıllarda vw elenir. Toyota araç ömrünü bu akdar uzun yapınca tabi sanayide ustalarının yüzünü güldüremedi, servislerinin bizzat isyan ettiğine kaç kez şahit oldum , araçlar arıza çıkarmıyor Ford , vw servisleri daha çok kazanıyor diye. Ne derseniz diyin, bugün beğenmediğiniz Corollalar bile 10 yıl sonra taş gibi duruyor olacak. Toyota' nın yaklaşımı kalitesi falan değişmedi. Sadece iç mekanda, kullanıcıya hitap eden plastik ve aksamlarda bazı yanlışlar yaptı (bence hayati yanlışlar değil) o kadar. Şunu da eklemeden edemedim. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin araçları Toyota'dır. vw gelişmiş ülkelerin memur kesimi arabasıdır. Biz arabaya 10 yıl hatta 15 yıl rahat binebiliriz, onlar 5-8 yıl en fazla.
Bir çalışma arkadaşımda polo 1.2tsi var. Geçenlerde uzun yolda yaptığı km. duyunca baya baya bir şaşırdım. 170tl lik benzinle 900 km civarında yol gittiğini söyledi. Aslında yakıt olarak da oldukça ekonomik bir araç. Ama aracı daha çok yeni.
blue bilmem ne adi simdi yanlis yazmak istemedim wv ye çok yakiyor diyenler alsinlar polo 1.2tdi bir depo ile 1.300 km yol gidiyor fazlasi var azi yok
Hayır, bahsettiğim araç bluemotion değil, baz versiyon 1.2tsi benzinli. Ama araç sıfır alındı ve çok yeni.