Gönderen Konu: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek  (Okunma sayısı 17543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« Yanıtla #40 : Nisan 21, 2014, 14:48:33 »
Ne yani amarok arazi aracı değil mi 

standart elektronik differansiyel
standart esp,
seçilebilir 4 çeker,
en geniş yükleme alanı,
Sınıfının tek monoblok şasesi (burulmaları önler)
En uzun bakım süresi
tam yükle bile 45 derece tırmanma özelliği
45 derece yan eğimde gidebilme özelliği
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 21, 2014, 14:48:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 21, 2014, 15:01:41 »
Ne yani amarok arazi aracı değil mi  :rofl:

standart elektronik differansiyel
standart esp,
seçilebilir 4 çeker,
en geniş yükleme alanı,
Sınıfının tek monoblok şasesi (burulmaları önler)
En uzun bakım süresi
tam yükle bile 45 derece tırmanma özelliği
45 derece yan eğimde gidebilme özelliği

Tamam Amarok arazi aracı peki Land Cruiser ne o zaman ?

Elektronik differensiyel kilidi nedir? Çok dönen tekerleği ABS beyni yardımı ile frenleyerek diğer tekerleğe gücü aktarmak differensiyel kilidi ise ARB, Eaton gibi devler niye bu işler ile uğraşıyor? yada Toyota bunu yapamıyormu da mekanik kilit kullanıyor daha fazla parça kullanarak bunu düşünmek gerek.

ESP arazide her zaman faydalı değil, tamam kapatılabilir yapıda olabilir ama çamurda açık unutursanız araç kendini azcık yana atıp kurutlabilecekken olduğu yerde debelenip durur ESP yüzünden.

Seçilebilir 4 çekeri bile elektrik ile yapıyor, transfer üzerinde ki sensör tesisatının ağır arazide neler yaptığını bir görseniz mekanik kolu mumla ararsınız ki, Toyota Heavy Duty araçlarında bu koldan vazgeçmemiştir.

Yükleme alanı arazi aracı için özellik değildir.

Monoblok şasi arazi aracı modifiyesin de karşılaşabileceğiniz en büyük engel.

Araziye girdiğinde bakım yerine arızaları gidermekle uğraşırsınız zaten

Tırmanma özelliği hangi zeminde diye bir sorsanız o broşüre, Afganistanda Hiluxlerle milişlerin tırmandığı yerde sadece keçi görülebiliyor.

Bkz. bir üst satır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 21, 2014, 15:06:31 »
Ben de 4 aylık Toyota kullanıcısı olarak eleştiri yapacağım en önemli konuların başında ön cam önü konsolu hariç, iç mekanda kullanılan aşağı yukarı bütün plastik malzemelerin sert yapısından dolayı ses yapma ve çizilmeye karşı çok yatkın olmasıdır. Yani ister istemez daha önce kullandığım 2006 model Renault Laguna ile mecburen kıyaslayınca fransızın iç malzeme kalitesi bence daha iyiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 21, 2014, 15:07:28 »
Amarok'a yaptığım yorum sabit. Özellikle arazi araçlarında tecrübe ve mühendislik yaklaşımında Toyota ile kıyaslamak yanlış olur.
Kötü araç demiyorum ama bir şantiyeciye veya gerçek bir offroadcuya bir amarok aldırmak için çok iyi bir ikna yeteneğiniz olması lazım.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 21, 2014, 15:08:17 »
hocam gerçekten güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz elbetteki sizin kadar teknik bilgiye sahip değilim ama kağıt üzerinde ve satış rakamlarına bakarak amarok'un bir adım hatta bir kaç adım önde olduğunu söyleyebilirim velhasıl toyota vw kıyaslamasında toyotanın en iddialı olduğu arazi sınıfına bile ne yazıkki vw önde tabi gönül isterki ülkemize yatırım yapan  toyota için iyi birşeyler söyleyelim ama ne yazıkki gerçeklerde bariz ortada
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 21, 2014, 15:09:07 »
Ben de 4 aylık Toyota kullanıcısı olarak eleştiri yapacağım en önemli konuların başında ön cam önü konsolu hariç, iç mekanda kullanılan aşağı yukarı bütün plastik malzemelerin sert yapısından dolayı ses yapma ve çizilmeye karşı çok yatkın olmasıdır. Yani ister istemez daha önce kullandığım 2006 model Renault Laguna ile mecburen kıyaslayınca fransızın iç malzeme kalitesi bence daha iyiydi.

Birbirlerine karşı kalite farkları olsa da son yıllarda bütün markaların alt ve orta seviye araçlarında malzeme kalitesi düştü, sanırım bu bir maliyet sorunu. Aynı zamanda son yıllarda firmaların kullanılan malzemelerde  çevre dostu ve geri dönüşüm gibi hususları daha ön planda tutmasıyla sadece iç mekan kalitesi değil genel anlamda sağlamlığı da etkilediğini düşünüyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Nisan 21, 2014, 15:13:30 »
hocam gerçekten güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz elbetteki sizin kadar teknik bilgiye sahip değilim ama kağıt üzerinde ve satış rakamlarına bakarak amarok'un bir adım hatta bir kaç adım önde olduğunu söyleyebilirim velhasıl toyota vw kıyaslamasında toyotanın en iddialı olduğu arazi sınıfına bile ne yazıkki vw önde tabi gönül isterki ülkemize yatırım yapan  toyota için iyi birşeyler söyleyelim ama ne yazıkki gerçeklerde bariz ortada

Amarok alanların çok büyük bir bölümü bu aracı yolda kullanıyor. Ben şantiyelerde, inşaatlarda çalışan biriyim. Offraodcu arkadaşlarım var. O camiada vw biraz çocuk kalır. Satışta ticari başarı yakaladıysa bu farklı bir kullanıcı kitlesini pickup camiasına çekmesiyle oldu. Yani amarok'un yarattığı imaj , sunduğu konfor 4x4 arazi aracı alamayanlar ve biraz proestijli konforlu bir araca binmek isteyenlerin ilgisini çekti ben dahil.
Ama bu aracı gerçek amacında kullanacak , işi bilen kimse vw'ye yanaşmaz kolay kolay.  Şantiyelerde kullanılan bir amarok görmeniz çok zordur mesela.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 21, 2014, 15:15:38 »

Hocam teknik bilgiye gerek yok, internet kullanıcısısınız bu konu hakkında birazcık araştırma yapsanız istediğinizden fazla sonuca ulaşırsınız.

Satış rakamları, firmaların satış-pazarlama ekibinin başarısı yada başarısızlığı, araçların değil.

Benim Toyota markası konusunda en büyük eleştirim bu maalesef, gerçekten ülkemizde satılacak o kadar güzel üretimleri varken neden ülkemize gelmez?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 15:19:37
Bir off-road yarışı bitişinde bir VW bayisi Amarok test sürüşü yapmıştı 3 Amaroktan ikisi test bitiminde çekici ile götürüldü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 21, 2014, 15:45:56 »
evet 1.4 ww motoru hoş ama şehir içi yakıt tüketimleri, ilk seride yaşanan motor arızaları tsı ve fsı motorun eksileridir.Şu da bir gerçek artık tsı ve fsı ların üretimleri azaltıldı.
Sorun çıkardıkları gerçek nette konusu var ama toyota da artık enayi yerine koymaya başladı milleti turbo yok bir şey yok tork az... Turbolu benzinli ve sıkıştırma oranı yüksek motorlar üretsin artık yoksa kan kaybetmeye devam edecek
fsi motor üretmiyolar o dogru ama tsi motoru üretmemeleri imkansiz çünkü bütün arabalari tsi motor koyuyolar kendi motorlari tsi motor belki yakit çok olabilir bizim arabalarimiza göre ama performans ta kesinlikle bizim araçlardan daha iyiler ben bi sorun duymadim tsi motorlarda bazi modellerinde yağ yakma mevzusu var bide dsg otomatiklerinde mekatronik arizasi var
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 21, 2014, 15:52:37 »
fsi motor üretmiyolar o dogru ama tsi motoru üretmemeleri imkansiz çünkü bütün arabalari tsi motor koyuyolar kendi motorlari tsi motor belki yakit çok olabilir bizim arabalarimiza göre ama performans ta kesinlikle bizim araçlardan daha iyiler ben bi sorun duymadim tsi motorlarda bazi modellerinde yağ yakma mevzusu var bide dsg otomatiklerinde mekatronik arizasi var

Bir çalışma arkadaşımda polo 1.2tsi var. Geçenlerde uzun yolda yaptığı km. duyunca baya baya bir şaşırdım. 170tl lik benzinle 900 km civarında yol gittiğini söyledi. Aslında yakıt olarak da oldukça ekonomik bir araç. Ama aracı daha çok yeni. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Nisan 21, 2014, 15:54:24 »
Arazide Toyotaya vw'yi rakip göstermekte olmadı şimdi. Amarok daha okula yeni başlamış bir parlak öğrenci olabilirken, Hilux kelli felli bir ordinaryüstür yanında.
Bunu 'şantiyecilere' sormanızı tavsiye ederim ya da gerçek off-raodculara.
Bu konulara hiç girmeyin derim. Çünkü 0-5 yaş arası asfaltta giden araçlarda vw konfor anlamında öndedir.
Mühendislik yaklaşımları, detay yaklaşımları çok faklı iki markayı kıyasladığımızı belirtelim tekrar.
Tekin bey çok güzel açıklamış. Mühendislik yaklaşımı çok farklı iki markadan bahsediyoruz. Şimdi 10 yaşında iki aynı sınıf Toyota ve vw yi yanyana koyunca olay ortaya çıkar.
Toyota kolay tamir edilebilirlik, ulaşılabilir tamiratlara yönelik çalışırken , vw genelde 10 yıl sonunda aracın preslenip hurdaya ayrılmasını isteyen bir yaklaşımla çalışır. Bu arada geçen 10 yılda ilk 5 yıl vw öndedir,(bunu da fiyat karkıyla ödersiniz) , sonraki 5 yıl Toyota vw'yi yakalar, daha sonraki yıllarda vw elenir. Toyota araç ömrünü bu akdar uzun yapınca tabi sanayide ustalarının yüzünü güldüremedi, servislerinin bizzat isyan ettiğine kaç kez şahit oldum , araçlar arıza çıkarmıyor Ford , vw servisleri daha çok kazanıyor diye. Ne derseniz diyin, bugün beğenmediğiniz Corollalar bile 10 yıl sonra taş gibi duruyor olacak. Toyota' nın yaklaşımı kalitesi falan değişmedi. Sadece iç mekanda, kullanıcıya hitap eden plastik ve aksamlarda bazı yanlışlar yaptı (bence hayati yanlışlar değil) o kadar.

Şunu da eklemeden edemedim. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin araçları Toyota'dır. vw  gelişmiş ülkelerin memur kesimi arabasıdır. Biz arabaya 10 yıl hatta 15 yıl rahat binebiliriz, onlar 5-8 yıl en fazla.
toyota uzun ömürlü gerçektende ama bu yeni cikan toyotolar için söyliyemiycem en azindan eskileri kadar uzun ömürlü degiler makyajli kasa corolla gördüm  sokakta duruyodu araba 2 senelik bilemedin 3 senelik bi araç ama boyasi bile 8 senelik gibi duruyodu eskisi kadar kalite yok bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Nisan 21, 2014, 15:56:30 »
Bir çalışma arkadaşımda polo 1.2tsi var. Geçenlerde uzun yolda yaptığı km. duyunca baya baya bir şaşırdım. 170tl lik benzinle 900 km civarında yol gittiğini söyledi. Aslında yakıt olarak da oldukça ekonomik bir araç. Ama aracı daha çok yeni. :)
blue bilmem ne adi simdi yanlis yazmak istemedim :) wv ye çok yakiyor diyenler  alsinlar polo 1.2tdi bir depo ile 1.300 km yol gidiyor fazlasi var azi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Nisan 21, 2014, 15:59:16 »
blue bilmem ne adi simdi yanlis yazmak istemedim :) wv ye çok yakiyor diyenler  alsinlar polo 1.2tdi bir depo ile 1.300 km yol gidiyor fazlasi var azi yok

Hayır, bahsettiğim araç bluemotion değil, baz versiyon 1.2tsi benzinli. Ama araç sıfır alındı ve çok yeni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 21, 2014, 16:00:57 »
Hayır, bahsettiğim araç bluemotion değil, baz versiyon 1.2tsi benzinli. Ama araç sıfır alındı ve çok yeni.

1.2 lt tsi yok türkiye'de henüz. 1.2 lt benzinli 70 hp olandır o.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 21, 2014, 16:01:14 »
adamla turboluda devir açtılar hala sorunsuzluktur gidiyor.
mağdem turbo atmosferikte bildikleri var turbo dizelede geçmeselerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 21, 2014, 16:03:13 »
Hilux hakkında pek bilgiye sahip değilim, aynı şekilde amarok hakkında da. Ama konu land cruiser la , vw touaregi kıyaslamaya gelir ise. Land cruiser , çekinmeden araziye, off road a sürülecek bir canavar, Touareg ise, otoyolda binek arabalarla koşturulacak, çok zenginsen hanıma, metrese alınacak konseptte bir asfalt aracı. Bunu net şekilde kabullenmek gerekir.

Diğer yandan da Almanlar veya Vw 5 yıldan sonra çöpe gider, toyota 30 sene gider mantığı çok yalnış, toyotanın modellerinin %90ı sorunsuz ve uzun süre sorun çıkarmıyor ise, vw de bu oran %40-50 lerde dir. Bu yüzden vag grubu araç alırken, ilk çıkan teknolojilere atlamamak lazım. Zamanla motorlar oturunca sorunsuz olanları kalıyor, her ne kadar distrübütör ahlaksız olsada, firma olayın peşinde olduğu için, kronik sorunları bir sonraki seride hemen güncellemeye alıyor veya başedemiyor ise, motoru geri çekiyor. Doğuş koysa da,  vag insanları salak yerine koymuyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Nisan 21, 2014, 16:03:17 »

Konunun dışına çıkmamak en doğrusu fakat vw dizel zaten kendini kanıtlamış bir motor. Ancak 1.2 tdi ve 1.4tdi 3 silindirli olduklarından ve bir araçta silindir sayısı ne kadar az ise ses oranı daha fazla olacağından biraz fazla sesli. Ancak özellikle 1.2tdi nin yakıt verilerinde özellikle bluemotion harika. Fiyatları da uçuşa geçmiş vaziyette. Sınıfına göre en pahalı araçlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Nisan 21, 2014, 16:05:47 »
Amarog sürenlerin çogu arabayi asfalta sürüyor toyotanin hiluxuyla kiyaslanamaz zaten tiguanida land cruzer ile yikaslamak saçma tourag ile koyaslayin  ikisininde eksisi  artisi vardir elbet kullanim amacina göre alici kendisine en dogru secimi yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Nisan 21, 2014, 16:09:35 »
Aslında land cruiser in asıl bir test videosu vardı. Yıllar önce izlemiştim ancak linkteki video ona yakın. Arkadaşlar toyota ses yalıtımında bazı modellerinde biraz zayıf kalabilir ancak harika mühendislikleri olan bir firmadır. Offroad denilince akla da ilk gelen araçlardandır. VW maalesef offroad da çok ama çok gerilerden gelir. Bu iş tecrübe işidir. Örneğin Subaru da Offroad da başarılıdır. Ama subaru yu bile bir landcruiser in yanına koynmak ne kadar doğru? Bahsettiğimiz araç alanında en iyilerinden.

Toyota Land Cruiser 150 - Crawl Control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Nisan 21, 2014, 16:25:44 »
Land Cruiser'ın adını vw ile yanyana bile koymamalı, bu kadar net. Ben hafif segment Hiluxte tamam konuşurum, Rav4 ü tartışırım ama Land Cruieser'ı tartışmam bile. Q7'ymiş, touaregmiş yanına yanaşamaz.
Land Cruiser diyince rakip olabilecek araç , LandRover Discovery , Mitsubishi Pajero ve Amerikan serileri Fordlar GMC lerdir rakipler.
Dolayısıyla bu sert yollar vw'ye göre değil, konuya geri dönmeli acilen. Golf-Corolla mevzu, tartışılmalı derim.
born to ride