Gönderen Konu: Samsung Galaxy S3 ile Mirror Navigasyonu olamayanlara Full Çalışıyor  (Okunma sayısı 53813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
xperia z1 compact d5503 mirrorlink v1.0 uyumlu olmasına ve bağlanıyor gibi gözükmesine rağmen touch ekranda tık yok.
telefon ekranında ağ adresi var bağlantı sorunu yaşıyorsanız değiştirin diyor. birkaç defa değiştirdim ama sonuç alamadım..
xperialardan umut yok gibi..
öneri veya bilgisi olan varmı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bu kadar eski bi konuyu hortlatmak istmezdim ama başaramadım telefonun ekranını aracın ekranına aktarmayı başaramadım.Telefonum Samsung s4  android 5.0.1 aracım 2015 avensis ben nasıl bu telefon ekranını araca aktarırım bilen anlayan birisi lütfen yardım etsin.

Root atmadım telefona ama onuda denerim gerekirse son çare 4 5 tane program denedim ama başaramadım yardımlarınızı bekliyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bu kadar eski bi konuyu hortlatmak istmezdim ama başaramadım telefonun ekranını aracın ekranına aktarmayı başaramadım.Telefonum Samsung s4  android 5.0.1 aracım 2015 avensis ben nasıl bu telefon ekranını araca aktarırım bilen anlayan birisi lütfen yardım etsin.

Root atmadım telefona ama onuda denerim gerekirse son çare 4 5 tane program denedim ama başaramadım yardımlarınızı bekliyorum ...

S4'ün mirrorlink desteği yok. Olsa bile çalışmayacaktır. S3 sonrası telefonlar mirrorlink 1.1 destekliyor ve bazı modellere drivelink uygulaması kurulması gerekiyor. Aracınızdaki Touch 2 ise sadece mirrorlink 1.0 destekliyor ve mirrorlink 1.1'i desteklemesini sağlamak için yapabileceğiniz bir şey yok. O yüzden boşuna zamanınızı harcamayın.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
Telefona zaten mirror link 1.1 kurdum telefonda çalışıyo program ama araç ekranında çıkmıyo o mail in altında dediğinizi anladım s3 olursa 1.0 ile olur diyosunuz sadece teşekkürler.Peki andro link diye googlenin yaptığı program var onu falan denedim bi kaç tane daha böyle program drive link olmasa bile bunu başarmanın başka bir yolu yokmudur ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
mirrorlink 1.1 program değil, araç ile telefon arasındaki iletişimi sağlayan protokolün versiyonu. Android 5.0 daki mirrorlink olarak görülen ise samsungun sağladığı Android 5.0 ile birlikte yüklü gelen bir uygulama(drivelink yerine) ve o uygulama mirrorlink 1.1'i destekliyor. Bir telefonun mirrorlink 1.0/1.1/1.2 yi desteklemesi için ROM unda gerekli sertifikaların vs olması demek. Sadece uygulama yükleyerek bir telefonu mirrorlink 1.0 veya 1.1 uyumlu hale getiremezsiniz. Telefon üreticisinin mirrorlink için gerekli diğer değişiklikleri vs. telefonun ROM una eklemesi gerekiyor. https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/ adresinden hangi telefonların desteklendiğini ve hangi mirrorlink versiyonunu desteklediğini görebilirsiniz. Samsung olarak aratırsanız listelenen telefonların hepsinin(S3 hariç) mirrorlink 1.1'i desteklediğini göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
mirrorlink 1.1 program değil, araç ile telefon arasındaki iletişimi sağlayan protokolün versiyonu. Android 5.0 daki mirrorlink olarak görülen ise samsungun sağladığı Android 5.0 ile birlikte yüklü gelen bir uygulama(drivelink yerine) ve o uygulama mirrorlink 1.1'i destekliyor. Bir telefonun mirrorlink 1.0/1.1/1.2 yi desteklemesi için ROM unda gerekli sertifikaların vs olması demek. Sadece uygulama yükleyerek bir telefonu mirrorlink 1.0 veya 1.1 uyumlu hale getiremezsiniz. Telefon üreticisinin mirrorlink için gerekli diğer değişiklikleri vs. telefonun ROM una eklemesi gerekiyor. https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/ adresinden hangi telefonların desteklendiğini ve hangi mirrorlink versiyonunu desteklediğini görebilirsiniz. Samsung olarak aratırsanız listelenen telefonların hepsinin(S3 hariç) mirrorlink 1.1'i desteklediğini göreceksiniz.

Yani Ben naparsam yapıyım s4 telefonumun ekranını aracın ekranına yansıtamam öylemi ??? :argh: :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
Mirrorlink için maalesef öyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Mirrormuş sygnicmiş tomtommuş bunlarla uğraşmayın kurun yandex navigasyon her yeri gezin. Ankara trafiğine hiç girmemiş biri olarak her yeri gezdim yandex navigasyonla. Yandex gibi dandik arama motorundan beklenmeyecek bir uygulama. İstersen harita indir çevirimdışı gez. Çevirimiçi gezenler sayesinde sıkışık trafik bilgisini veriyor ve alternatif yollara yönlendiriyor. Hemde ücretsiz. İstanbulda bir arkadaşım önerdi. Istanbul yandex navigasyon kullanıyor diye. Boşuna da kullanmıyorlarmış.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
Mirrormuş sygnicmiş tomtommuş bunlarla uğraşmayın kurun yandex navigasyon her yeri gezin. Ankara trafiğine hiç girmemiş biri olarak her yeri gezdim yandex navigasyonla. Yandex gibi dandik arama motorundan beklenmeyecek bir uygulama. İstersen harita indir çevirimdışı gez. Çevirimiçi gezenler sayesinde sıkışık trafik bilgisini veriyor ve alternatif yollara yönlendiriyor. Hemde ücretsiz. İstanbulda bir arkadaşım önerdi. Istanbul yandex navigasyon kullanıyor diye. Boşuna da kullanmıyorlarmış.

Lütfen yanlış anlamayın ama Yandex'mi yapıyormuş tüm bunları. Trafik yoksa gideceğiniz yere varış saati dakikası dakikasına tutuyor. Doğruya doğru. Trafik varsa şansınıza artık. Kaç kere yeşil diye simsiyah olan yollara soktu bir bilseniz. Trafiğin içindeyim, normalde kırmız olan yer ama bakıyorsun Yandex hala yeşil. Aradan 10dk. geçiyor. Bir de bakıyorsun bir anda kırmızı olmuş. İşte o an "Günaydın Yandex" diyorum  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Lütfen yanlış anlamayın ama Yandex'mi yapıyormuş tüm bunları. Trafik yoksa gideceğiniz yere varış saati dakikası dakikasına tutuyor. Doğruya doğru. Trafik varsa şansınıza artık. Kaç kere yeşil diye simsiyah olan yollara soktu bir bilseniz. Trafiğin içindeyim, normalde kırmız olan yer ama bakıyorsun Yandex hala yeşil. Aradan 10dk. geçiyor. Bir de bakıyorsun bir anda kırmızı olmuş. İşte o an "Günaydın Yandex" diyorum  :)
Yandex hata verecektir. Elbette. Çevirimiçi trafik bilgisini sağlıklı vermesi çok zor. Ama şu var ücretsiz olmasından ötürü Google playde en çok inen uygulama. Yandex bunu göz ardı edemez.Her zaman iyileştirmeler olacak.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti

muhtemelen s3 te olduğu gibi bir prosedür izlemek gerekiyor
öncelikle android versiyonu 4.1.2 sürümü olması gerekiyor. (çünkü drivelink, android 4.1.2 - 4.3 ile çalışıyor) https://play.google.com/store/apps/details?id=app.scm&hl=tr
sonrasında drivelink yüklenmesi gerek (drivelink samsungun mirroring için yayınladığı uygulaması)
s4 ile çalışıp çalışmadığı muallak.
bu sitede s4 ün çalıştığını yazmış http://www.colmoschinxtreme.com/android/item/drivelink

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
muhtemelen s3 te olduğu gibi bir prosedür izlemek gerekiyor
öncelikle android versiyonu 4.1.2 sürümü olması gerekiyor. (çünkü drivelink, android 4.1.2 - 4.3 ile çalışıyor) https://play.google.com/store/apps/details?id=app.scm&hl=tr
sonrasında drivelink yüklenmesi gerek (drivelink samsungun mirroring için yayınladığı uygulaması)
s4 ile çalışıp çalışmadığı muallak.
bu sitede s4 ün çalıştığını yazmış http://www.colmoschinxtreme.com/android/item/drivelink

Benim android sürümündede çılışıyo drivelinkin yeni versiyonu 1.1.043 ama araç görmüyor malasef bi yapan biri olsada bize anlatsa çok güzel olurdu gerçekten :D

o siteye bende girdim  (Note: This version DOES run on Android 4.4 Kitkat and 5.0 Lollipop, but it won't mirror the phone due to TMServerApp incompatibility with Kitkat and Lollipop) burda anlattığı TMServerApp ile uyuşmazlık oluyomuş bu uyuşmazlığı nasıl kaldırcaz napcaz bi yöntemi olmalı ama nasıl nedir bu tmserverapp :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2015, 21:16:36
Mirror dediğimiz şey navigasyon programı değil bende yandex kullanıyorum telefondan mirrorlink dediğimiz şey telefonun ekranının aracın ekranına aktarmak ve o ekrandan telefonu kullanmak.Yandex bencede şuan en iyisi bende istanbulda hep onu kullanıyorum ama trafik olayında geriden güncellediği oluyo gerçekten arkadaşın dediği gibi trafik var diye başka yola sokuyo yeşil olan bi bakıyosun orası tıkalı yolu uzatıyo gereksiz yere gibi bi kerede kapanan eski bi yola sokmuştu beni yolu kapatmışlar ama yandexde orayı yoll gösteriyodu hala ama olur öyle şeyler zamanla daha iyi olur inşallah şuan için bencede en iyisi yandex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar s3 ile 4.3 rootlu cihazda drivlink uygulamasını çalıştırdım. İlk başta hareket halindeyken sistemi kitliyordu. birkaç farkli versiyon ile hareket halinde de çalıştırdım. Ekranı tel ekranı gibi yaptım. Ancak pekde sağlıklı değil özellikle videolarda gecikme oldukça rahatsız edici. Müzik dinleyebilirsiniz ve navigasyondan faydalanabilirsiniz. Başka numarasını görmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
arkadaşlar s3 ile 4.3 rootlu cihazda drivlink uygulamasını çalıştırdım. İlk başta hareket halindeyken sistemi kitliyordu. birkaç farkli versiyon ile hareket halinde de çalıştırdım. Ekranı tel ekranı gibi yaptım. Ancak pekde sağlıklı değil özellikle videolarda gecikme oldukça rahatsız edici. Müzik dinleyebilirsiniz ve navigasyondan faydalanabilirsiniz. Başka numarasını görmedim

Acaba s4 telefonumu 4.3 e rootlasam benimde olurmu navigasyonu kullansak yeter bence 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 26500
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Toyota Touch 2 ekranımız mirrorlink 1.0 destekliyor.İlerde yazılım güncellenirse mirrorlink 1.1 sürümüne o zaman bir çok cihazla ekranımız rahat çalışır.
Şimdilik için hangi telefonlar 1.0 veya 1.1 sürümü mevcut aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/

Hocam bende xperia z2 var benim telefon mirorlink 1.1 e uyumlu şimdi ben touch 2 ye yansıtamıycammı telefonumu? Touch 2 nin mirorlink 1.0 ile uyumlu oldugunu nerden ogrendınız touch'ın hangi sürümü o ?
Her ne olacaksa aslında çoktan oldu bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
Benim android sürümündede çılışıyo drivelinkin yeni versiyonu 1.1.043 ama araç görmüyor malasef bi yapan biri olsada bize anlatsa çok güzel olurdu gerçekten :D

o siteye bende girdim  (Note: This version DOES run on Android 4.4 Kitkat and 5.0 Lollipop, but it won't mirror the phone due to TMServerApp incompatibility with Kitkat and Lollipop) burda anlattığı TMServerApp ile uyuşmazlık oluyomuş bu uyuşmazlığı nasıl kaldırcaz napcaz bi yöntemi olmalı ama nasıl nedir bu tmserverapp :D
bizim kullandığımız versiyonda aynı 11043 ama samsung artık bu yazılımı güncellemiyor.
tmserver app yi drivelink dosyasından çıkanıyla değiştiriyoruz.
google playda ve linkde görüldüğü üzere 4.3den yukarısında çalışmaz diyor.
ama yazılımın detayını ve androidin sürümünü düşürmeden sadece tm server app yi değiştirsen olurmu bilmiyorum
bu arada bi arkadaşın dediği gibi navigasyon ve video gecikmeli yansıyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2015, 16:56:21
Hocam bende xperia z2 var benim telefon mirorlink 1.1 e uyumlu şimdi ben touch 2 ye yansıtamıycammı telefonumu? Touch 2 nin mirorlink 1.0 ile uyumlu oldugunu nerden ogrendınız touch'ın hangi sürümü o ?
uyumlu telefon listesi burada
https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 12000
  • 2 kere teşekkür etti
Herkese Merhaba,

Kardeşime yeni bir telefon aldım ve Corolla'da kullanabilmek için onun eski Galaxy S3'üne el koydum.  ;)

İlk mesajda yazılanların bir kısmını yaptım ve drivelink ile Toyota Touch ekranına bağlanabildim. Telefonda zaten Android 4.3 firmware vardı onu hiç bozmadım sonra Drive Link 1.1.028r5 versiyonunu telefona kurdum arabaya önce bluetooth ile bağlanıp drive link programını açtıktan sonra USB kablosunu takınca ilk mesajda yazıldığı gibi CAR tuşuna basınca drive link programı ekrana geldi. Buraya kadar herşey iyi gitti ama navigasyon programını çalıştırınca araç hareket halinde olduğu için çalışmayacağına dair ekranda uyarı çıktı. Forumda yazılanları okuyunca bunun araçla ilgili güvenlik nedeni ile olduğunu gördüm Toyota'ya hak verdim ama bu konuyu telefona root atmakla çözüldüğünü görünce size sormak istedim. Öncelikle ben root explorer programı içinden tmserverapp  dosyasını gerekli yere kopyalayamıyorum tmserverapp.odex dosyasını da silmeme telefon izin vermiyor bunlar sanırım telefonu rootlamadığım için olmuyor. İlk mesajda Ahmet Sönmez arkadaşımızın vermiş olduğu linkteki "I9300_BOOTLOADERSIZ_4.1.2-MF6_abdyasar" dosyası olduğu yerden silinmiş acaba bunu indirmiş ve buradan paylaşabilecek arkadaşım var mı? (yoksa piyasadaki diğer rom dosyalarını deneyeceğim)

Ben nacizane biraz IT ve dijital konularına meraklı biri olarak bu işi sonunda başaracağıma inanıyorum, eğer her şey tam istediğim gibi çalışırsa isteyen arkadaşların sorunsuzca kurmaları için baştan sonra neler yapılacağını resimli ve ayrıntılı olarak buradan yayınlamak istiyorum.  ::)
..:-N F Y-:..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 8000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Boşuna uğraşma arkadaşım. Hiç kullanışlı değil. Bende aynen senin gibi çok hevesli idim çok uğraştım. Telefona defalarca yazılım attım rootladım sonundada başardım. Ama hiç kullanışlı degil. Videoları titrek titrek oynatıyor. Bugun calisiyor yarin calismiyor. Teli hem bluetuth hem kablo ile baglaman gerekiyor. Kisacasi verim alamiyorsun. Bosu bosuna zamanini harcama. Zamaninda kafaya takmis ve basarmis birisi olarak sana tavsiyemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 82000
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Hareket halinde video izlemeyceğimize göre sesi bize yeter.Telefon uygulamasında ve navigasyonda gayet başarılı.Ben 700 km lik yolda kullandım gayet iyiydi.
Hatta button savior programı ile sanki orjınal multımedya gibi kontrol diyorsun.
Hala 4.1.2 sürümlü androidi kullanıyorum. Her kullanışda touch tanıyor sorun yok. Telefonum bozulurda s3 veya note 2 bulmazsam o zaman multimedya cihaz ararım artık.:)

Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 18000
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba,

Ben cihaz ile araç arasında paylaşımı sağladım. Ancak kontak 1. devredeyken paylaşım sağlıyor, araç çalıştıktan sonra paylaşım kayboluyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşımız var ise yardımcı olursa sevinirim.