Gönderen Konu: fren sesi  (Okunma sayısı 31119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '15
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: fren sesi
« Yanıtla #140 : Aralık 13, 2015, 08:32:07 »
Oncelikle Fren esnasinda islik sesi gibi problem yasayan tum arkadaslara gecmis olsun..  :)

1 temmuzda teslim aldigimiz corolla arabamizda biz de bu sesle tanistik, su anda 12.000 km'deyiz. yeni basladi ses.

daha erken de ses baslayabilirdi diye dusunuyorum, ancak bu kilometrenin yarisindan fazlasini uzun yolda yaptigimdan, ayrica freni cok az kullanan biri oldugumdan, bizdeki islik sesi yeni basladi diye dusunuyorum.

Konuyu okudum, ne yapsam ki... once ilk bakima gittigim yetkili servisi bir arayip sorayim ne diyecekler, sonrasinda seste artma azalma olacak mi ona bakayim, bir arkadas eL freninden bahsetmiş, bi sure el frenini de kullanmayayim bakalim ne olacak...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Aralık 13, 2015, 08:32:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Aralık 13, 2015, 12:51:50 »
Merhaba Yavuz Bey,

Yorumları şöyle üstünkörü okudum. Daha önce kimse yazmış mı bilmiyorum. Ancak benim de başımda böyle bir fren sesi belası var. Servis ile görüştüm. Fren kaliperlerinin fiziki yapısından kaynaklı fabrikasyon bir hatanın söz konusu olduğunu ve bu kapsamda bir program hazırlanarak şikayetçi araç sahiplerinin araçlarındaki kaliper değişikliklerinin yapılması düşünülmüş. Servis kaliper siparişlerini verdi. Şimdi onların gelmesini ve değişmesini bekliyorum. Siz de servisinizden değişimin yapılmasını talep ediniz.

İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Aralık 13, 2015, 21:20:48 »
Merhaba Yavuz Bey,

Yorumları şöyle üstünkörü okudum. Daha önce kimse yazmış mı bilmiyorum. Ancak benim de başımda böyle bir fren sesi belası var. Servis ile görüştüm. Fren kaliperlerinin fiziki yapısından kaynaklı fabrikasyon bir hatanın söz konusu olduğunu ve bu kapsamda bir program hazırlanarak şikayetçi araç sahiplerinin araçlarındaki kaliper değişikliklerinin yapılması düşünülmüş. Servis kaliper siparişlerini verdi. Şimdi onların gelmesini ve değişmesini bekliyorum. Siz de servisinizden değişimin yapılmasını talep ediniz.

İyi günler.

Yener Bey, yanitiniz icin cok tesekkurler. Caliper degisim programindan bugune dek sizin haricinizde faydalanan oldu mu acaba, forumdaki arkadaslardan faydalanan varsa bilmek isteriz. Size verilen bu bilgiyi ne zaman aldiniz, paylarsirsaniz sevinirim ?

Duzeltme: Ayrica bilgiyi aldiginiz servisin adi nedir, referans gosterebilir miyiz hangi Yetkili servis acaba ?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 09:33:34
ilk bakimi yaptirdigim yetkili servisi aradim. henuz bir bilgi gelmedigini soylediler. belirli bir sase araligina geri cagirma yaparlarsa eger , aranacagimi, ses gelmeye devam ederse de servise ugramam halinde bakabileceklerini soylediler. isimiz is... hayirlisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #143 : Aralık 15, 2015, 15:18:22 »
yener bey benim araçta önce balatalar sonrada kaliper değişti fakat ses yapmaya devam ediyor.inşallah sizinkisi düzelir.kaliperler 2015 nisan ayında değişti.fakat nafile.olmassa bende bir ara gidip tekrar talepte bulunacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 370
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Aralık 15, 2015, 16:53:09 »
Arkadaşlar Merhaba,
Aracım 2015 mart çıkışlı şuan 13 bin km de, araçta ilk 1000 km de fren sesi alıyordum geçti, sonra,
Ancak şu sıralar geri vitese her geçtiğimde Frene hafifce dokunsam felaket bir ses çıkarıyor. Havaşar hep - derecede malum kayseride. Ben bu durumu soğuk havaya yormuştum. Ancak anladığım kadarıyla kronik birşey,
Servise ne gibi bir talepte bulunmalıyım. Zira fren sesi konusunda biraz lakayt davranıyolar. Enteresan şekilde usta binince de frenler ses yapmıyor genelde.  :((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Aralık 16, 2015, 09:55:42 »
bende fren sesinden muzdariptim, servis garantiden balataları değiştirdi.
Sonuç: 15 gün sonra yine ses gelmeye başladı  :)
bu Toyota beni ya Veli edecek ya da Deli :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Aralık 16, 2015, 10:03:55 »
bende fren sesinden muzdariptim, servis garantiden balataları değiştirdi.
Sonuç: 15 gün sonra yine ses gelmeye başladı  :)
bu Toyota beni ya Veli edecek ya da Deli :alkis:

Sadece balata değiştirmekle ses kesilmiyor maalesef, hava kanalı açmışlardı benimkine sonra ses kesildi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Aralık 16, 2015, 10:14:19 »
söz konusu sorunu birçok kişi yaşadığına göre servisler balata değişiminin çözüm olmadığını biliyorlardır sanırım.
o zaman bunun genel bir sorun olarak değerlendirilip, bülten yayınlanması gerekir diye düşünüyorum.
kullanıcılar olarak konunun bülten ile çözümü için bizim yapabileceğimiz bir şey var mı acaba?
sorunu yaşayanlar veya yaşaması muhtemel olanlar hep birlikte Toyota merkeze mail göndersek bir sonuç elde edebilir miyiz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Aralık 16, 2015, 11:01:30 »
söz konusu sorunu birçok kişi yaşadığına göre servisler balata değişiminin çözüm olmadığını biliyorlardır sanırım.
o zaman bunun genel bir sorun olarak değerlendirilip, bülten yayınlanması gerekir diye düşünüyorum.
kullanıcılar olarak konunun bülten ile çözümü için bizim yapabileceğimiz bir şey var mı acaba?
sorunu yaşayanlar veya yaşaması muhtemel olanlar hep birlikte Toyota merkeze mail göndersek bir sonuç elde edebilir miyiz acaba?

Ben İstanbul'daki Nataş servisine gittiğimde bu konuda çok şikayet geldiğini bülten olmasa bile  gerekeni yaptıklarını söylemişlerdi, sizde servisinize bu konuda danışın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Aralık 16, 2015, 12:15:33 »
Ben Niğde'de yaşıyorum. ancak 1-2 ayda bir servise gitme sansim oluyor.

Madem ki bu kadar kronik bir hal aldi, birleserek hareket etmek faydali olacaktir.

Aytaç Hut beyin soyledigi hava kanali acarak sesi giderme islemini farkli bir konuda okumustum.

Bu konuda tüm yetkili servislerin bilgilendirilmesini ve yasadigimiz sikintinin giderilmesini saglamaliyiz.. ama nasil ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Aralık 17, 2015, 14:49:24 »
Ben Niğde'de yaşıyorum. ancak 1-2 ayda bir servise gitme sansim oluyor.

Madem ki bu kadar kronik bir hal aldi, birleserek hareket etmek faydali olacaktir.

Aytaç Hut beyin soyledigi hava kanali acarak sesi giderme islemini farkli bir konuda okumustum.

Bu konuda tüm yetkili servislerin bilgilendirilmesini ve yasadigimiz sikintinin giderilmesini saglamaliyiz.. ama nasil ?

Toyota Türkiye'ye toplu olarak mail göndermenin dışında bir alternatif görünmüyor sanki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 3000
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Aralık 18, 2015, 19:09:38 »
Arkadaslar hepinize iyi aksamlar frenlerde ugultu filan yok ama arada frene hafif basmalarimda küt diye metalin metale vurma sesi geliyor serviste usta kullanirkende yapti bna ba panik fren den dolayi oldugunu soyledi ama panik fren yapmiyorum buses garip birsey basina gelen varsa yorumlarda bulamadim ama .  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Aralık 18, 2015, 19:30:40 »
Bilmedigimden soruyorum üzerindeki balatalarda kanal varmi.
Servise gidip devamli iş emri formuna balata sesi sikayetini ekleyin.
Yada disarida iyi bir ustada balatalariniza kanal actirip taslama makinesiyle kenarlarini oval hale getiriyor lar ozaman ses kesiliyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Aralık 19, 2015, 01:07:35 »
sayin Tuncay Sahin yanit icin cok tesekkurler.

Ben de şunu soyleyeyim, el frenini hic kullanmiyorum 5-6 gündür, ses kesildi gelmiyor. Arkadaslarin bilgisine.

Simdilik gelmiyor bakalim ...  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Aralık 19, 2015, 01:14:49 »
Balata tozu icin tem serviste ufukta nibk vardi yari seramik onlarda balata tozu hic yok.Kanal yoksa  açılabilir.
Insallah Ses birdaha gelmez suleyman bey
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Aralık 23, 2015, 15:05:52 »
Önceki mesajlarda yazmıştim.Aracı 24.11.2015 de aldım.Aldığım günden beri bu fren sesi bende de var.1000 bakımında servise belirttim.Biraz daha kullan geçmezse tekrar gel dediler.
Aynı zamanda Toyota Genel Merkezine bu konuyla ilgili mail de attım ve görüşlerinizi bekliyorum dedim.Az önce Genel merkezden aradılar. ve şunu söylediler;
Daha önce balatalarda kullanılan bir parçada kanserojen belirlendiğinden ,bu parçanın şimdiki balatalarda kullanılmadığı ve sesi ondan yaptığı ve zamanla geçeceğini , bu nedenle biraz daha kullanmamı ve geçmezse servise gidip yaptırabileceğimi söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Aralık 23, 2015, 18:56:47 »
Aspesti balata kullanimindan kaldirali yillar oldu. Peki aspestin yerine ne kondugunu biliyor musunuz? :islik:

Bu arada kucuk bilgi; aspest solunum yolu ile alindiginda cigerler icin zararli bir maddedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Aralık 23, 2015, 19:12:38 »
Aspesti balata kullanimindan kaldirali yillar oldu. Peki aspestin yerine ne kondugunu biliyor musunuz? :islik:

Bu arada kucuk bilgi; aspest solunum yolu ile alindiginda cigerler icin zararli bir maddedir.

abi elyaf ürünleri kullanılıyor olması lazım. aspest yüksek oranda kanserojen lif yapılı bir mineral olur ayrıca amyant dediğimiz yanmaz bezlerde aspesttir. kaynak işi yapan varsa belirtelim.  :D
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Aralık 24, 2015, 08:23:35 »

abi elyaf ürünleri kullanılıyor olması lazım. aspest yüksek oranda kanserojen lif yapılı bir mineral olur ayrıca amyant dediğimiz yanmaz bezlerde aspesttir. kaynak işi yapan varsa belirtelim.  :D

Gemiciler iyi bilir aspesti.
Aslinda Anadolu'nun bazi yerlerinde evde kimi gidalari yaparken de kullanirlar, solunum yolu ile alinmadigindan zarari yoktur denebilir arastirmalara gore.
Balata hamuru basli basina bir tez konusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Aralık 24, 2015, 20:39:11 »
ferodo veya  trw takın kurtulun......bosch balata çöp...