Gönderen Konu: fren sesi  (Okunma sayısı 31122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1100
  • Model Yılı: '14
Ynt: fren sesi
« Yanıtla #100 : Nisan 21, 2015, 20:19:55 »
arkadaşlar sorun balatalardamı yoksa disklerdemi.servis disklerin standart olduğunu balataların yeni tip olmasından kaynaklandığını söyledi.acaba disklerdemi kalitesiz?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Nisan 21, 2015, 20:19:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Nisan 21, 2015, 20:25:24 »
arkadaşlar sorun balatalardamı yoksa disklerdemi.servis disklerin standart olduğunu balataların yeni tip olmasından kaynaklandığını söyledi.acaba disklerdemi kalitesiz?

Bocsh marka balata taktırın sesten eser kalmaz.

Ayrıca sıfır aldığımız 2014 Aurisimizde (şuanda 14.000km'de) böyle bir ses ilk günden beri asla çıkmadı.Sizin araçlarda mutlaka sorun var.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #102 : Nisan 21, 2015, 20:25:49 »
başka bir forumdaki arkadaşta yeni corollalarda balata disk arasındaki mesafenin çok az olması ve buna bağlı olarak balataların üzerinde toz birikip balataya yapışmasından dolayı bu sesi yaptığını söyledi.seneye yeni çıkacak araçlarda bu durum düzeltilecekmişsiz bu konuda ne düşünüyorsunuz?böyle bir şey olabilirmi?

servisteki şefte bana balata üzrinde toz birikmesine bağlı balata üzerinde yanmalar oluştuğunu söylemişti.bu  yorumu düşündüğümde yukarıda ki yorum mantıklı geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #103 : Nisan 21, 2015, 20:27:04 »
başka bir forumdaki arkadaşta yeni corollalarda balata disk arasındaki mesafenin çok az olması ve buna bağlı olarak balataların üzerinde toz birikip balataya yapışmasından dolayı bu sesi yaptığını söyledi.seneye yeni çıkacak araçlarda bu durum düzeltilecekmişsiz bu konuda ne düşünüyorsunuz?böyle bir şey olabilirmi?

servisteki şefte bana balata üzrinde toz birikmesine bağlı balata üzerinde yanmalar oluştuğunu söylemişti.bu  yorumu düşündüğümde yukarıda ki yorum mantıklı geliyor

Dediğiniz durum olabilir fakat bu bir sorun neticede ve bunu çözmeleri gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #104 : Nisan 21, 2015, 20:27:24 »
bencede katılıyorum.ama maşallah toyotada bu konuda hiç bir hareket yok.bağlı olduğum servis diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Nisan 21, 2015, 20:31:32 »
3 yıl 3 ay önce 4 disk 4 balata değişti.Hepsi bosch marka.3 yıl 2 ay hiç ses yoktu.Geçen ay geri gidip fren de bir kaç kez yaptı.(vooov kamyon sesi gibi)Temizlik geçici çözüm.Bu arada gelen sesin çözümü yok.Bence sorun değil.Diskler veya balataların kalitesiyle konunun ilgisi yok.Isınma,soğuma,ıslanma,yıpranma gibi sebeplerle olan bence olabilecek önemsiz bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Nisan 21, 2015, 21:20:58 »

Ayrıca sıfır aldığımız 2014 Aurisimizde (şuanda 14.000km'de) böyle bir ses ilk günden beri asla çıkmadı.Sizin araçlarda mutlaka sorun var.

Benimde aklım almıyor, hayatında ilk defa otomatik kullanan babam, freni çok sık kullansa bile , hatta "sıkışık trafikte frenle hareket ediyorum sadece" diyen adam ses şikayetinde bulunmadı
Bende hiç ses duymadım, ya o araçlarda sıkıntı var yada fren pedalı kullanımı çok farklı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Nisan 21, 2015, 21:52:30 »
Benimde aklım almıyor, hayatında ilk defa otomatik kullanan babam, freni çok sık kullansa bile , hatta "sıkışık trafikte frenle hareket ediyorum sadece" diyen adam ses şikayetinde bulunmadı
Bende hiç ses duymadım, ya o araçlarda sıkıntı var yada fren pedalı kullanımı çok farklı

Bu ses gayetde bir problemdir bunu problem olarak görmemek büyük hatadır.Bunu sorun olarak görmeyip sizleri başından savan insanlar insan değildir benim gözümde.Bugün herkes usta olmuş eline anahtar alan herkesi usta yapmışlar.Allah herkesi iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın.

Bizim araçtanda daha hiç bir fren sesi gelmedi Kaan, aynı sizin araç gibi.Yukarıda yazdıklarımın seninle bir ilgisi yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Nisan 21, 2015, 22:10:06 »
Google yazın bakın passat  fren sesi,opel  fren sesi vb. aynı sorun var.Bunun Toyotayla ilgisi yok.Ses gelmiyor diyenler bir gün gelecek.Her arabada olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Nisan 21, 2015, 22:11:51 »
Bizim orda bir laf vardır.Kul yapısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Nisan 22, 2015, 00:05:56 »
Peki ses Sıfırken mi geliyor ? Siz Google'a Passat fren sesi yazarsanız passatın fren sesi yapan Hatalı Arabası çıkar Karşınıza bu gayet doğaldır.Siz sorunlu bir şeyi arıyorsunuz internette başkalarındada var diyorsunuz,çok fazla iyimseriz gerçekten.

Bu fren sesi 2014 Temmuz Ayında almış olduğumuz Auris 1.6 advance aracımızdan 14.000km boyunca gelmedi bu sesin bu kadar düşük kilometrelerde gelmesi bir sorundur bunun sorun olmadığı kabul edilemez.

Çalışan mekanik Parçalar elbet birgün ömrünü tamamlayıp değişik tonlarda sesler çıkaracaktır benimde zaten bu ses asla çıkmayacak diye bir iddiam yok.Elbette çıkacak ama bu kadar erken asla değil.

Bu ses çıktığındada gerekli parçaların Değişimi yapılıp tekrar sessiz ve sağlıklı haline döndürmek gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Nisan 22, 2015, 10:16:04 »
Yunus Bey,iyimser olduğum zaman daha mutlu oluyorum. Hayat zaten zor. Karamsarlık sağlığa zarar. Anlatmak istediğim çok büyük bir sıkıntı değil tabi bana göre. Bildiğiniz üzere servis söylendiğinde frenlere temizlik yapıyor. Sorun epey müddet ortadan kalkıyor. Bir de naçizane tespitim arada 200-250 km uzun yol yapınca fren sistemi kendine geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Nisan 22, 2015, 11:25:22 »
Garantili bir araca karşı TOYOTA'nın bütün sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtmek istedim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Nisan 22, 2015, 11:49:30 »
Frenajda bir şey yoksa, sırf sesten dolayı bu işi bu kadar kafaya takmayın yahu.

Bende NIBK'ler vardı, onları kullandığım süreçte hiç bir fren sesi şikayetim olmadı. Gittik arkalara TRW taktık, fren pedalına hafif hafif dokunduğumda ıslık sesi geliyor.
Ne yapayım ? Gidip parçacıyla mı kavga edeyim balataları geri al diye, disklerimi mi çöpe atayım ?

İnsan tecrübe ediyor. Sizler bu saatten sonra garantiniz bitince serviste herhangi bir fren mekanizmasını değiştirmezsiniz, ben de TRW gibi bir markayı bir daha kullanmam.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Nisan 22, 2015, 12:47:56 »
Yunus Bey, disk balata değişimi talep edin.Degistirirler.Olmaz derlerse sorumluluklarını yapmamış olurlar. Değişime  rağmen sizi rahatsız eden ses olursa sorun artık servisi aşar firmanın sorunu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Nisan 23, 2015, 09:34:03 »
Yunus Bey, disk balata değişimi talep edin.Degistirirler.Olmaz derlerse sorumluluklarını yapmamış olurlar. Değişime  rağmen sizi rahatsız eden ses olursa sorun artık servisi aşar firmanın sorunu olur.

Benim aracımda sorun yok.Olsa o plazayı başlarına yıkarım zaten  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Nisan 23, 2015, 10:41:43 »
İyi o zaman.Adamlarin plaza sağlam kalacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #117 : Mayıs 29, 2015, 13:58:45 »
arkadaşlar uzun zaman oldu sorun çözülünce buraya yazacağımı söylemiştim sizlerin bilgilenmesi açısından.neyse  benim balatalar değişti ses kesilmedi.balatayı temizlediler olmadı.sonra kanal açıldı sesi baya bir azaltı ama ara ara gene ses yapıyordu.son olarak kaliper diye balataları tutan bir parça var onu değiştirdiler ve ses tamamen gitti.bakalım önümüzdeki kış ses yapacak mı malum sesi soğuk havalarda daha çok yapıyor.

sizde olmadıysa kaliperlerin değişmesini talep edin.acaba en başta değiştirselerdi olurmuydu.bilmiyorum ama sorun kaliperleri gösteriyor.sizlerde balata sesini düzeltirdiyseniz nasıl yaptınız paylaşırsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mayıs 29, 2015, 14:07:17 »
Bu konu çok gündeme geliyor, kimi servisler balatalardan kimileri de kaliperlerden diyorsa, eğer bu fren sesi koronikleştiyse adam gibi bülten yayınlayıp çağırmaları gerekir artık.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #119 : Mayıs 31, 2015, 09:40:48 »
arkadaşlar yukarda kaliper dediğim parça kampanada olabilir ismini karıştırmış olabilirim.balataları sıkan yani tutan bir parça.böyle u şeklinde bir demir parçası