0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaliperin sesle ilgisi var mıymış demek?
Bu cumartesi arabamı yıkattım.Kuruduktan sonra etrafını dolaşırken diskler gözüme çarptı.Hepsi paslanmış.Ayrıca disklere elimi sürttüğümde yatay şekilde çiziklerin olduğunu gördüm.Tüm diskler aynıydı.Hemen yanımda bulunan 2001 mitsubishi carismanın diskine baktım.Ayna gibi parlıyordu.Galiba servis bakımına gittiğimde disklerim ve balatalarım değişecek.
Dün yıllık bakım için Erzurum İkbal otoya gittim.Ordaki teşhir aracının diskleri de paslanmıştı Balatalarımı değiştirmelerini istedim.Servis danışmanım;Abi değiştirelim ama bu çözüm olmayacak ki dedi.Bu yeni corollaların kronik hatasıymış.En son gittikleri eğitim seminerinde de en çok konuşulan ama çözüm üretilemeyen problemiymiş.Bana tavsiyesi bir balata spreyi alıp,her cıyaklamada balataları silmem şeklinde oldu
benim zoruma giden şu aslında. Ben bugüne kadar Şahin'e, unoya, palioya , sıfır connecte, 2009 fiestaya, 6 ay da eşim için aldığım getze bindim. Bu ses hiçbirisinde yoktu. İşimiz gücümüz yok da Balata silip duracak mıyız ya .
Valla hakan abi dediğim gibi benimde balatalar arada ses yapiyordu.Özel serviste balatalara taşlama makinesi ile bu işlemi yaptiktan sonra ses falan kalmadi.O yüzden söyledim.Ufuk hocam bu işlemin adini söylemişti unuttum.
Bu saglikli bir islem degil Tuncay. Hem balatanin mukavemetine, hem de surtunme yuzey alanina etki ediyor. Bahsettiginin cok ileri duzeyde tasarlanmis tipte olanlari bazi Yuksek hizli trenlerde kullaniliyor ama imalat tasarimlari vs bu sekilde yapiliyor en bastan. Firsatim olunca foto paylasirim.Jant tasariminiza gore ses farkediyor mu, bunun calismasi yapilmali. Ses olanlar ve olmayanlar, anket ile bunu belirtebilirler.