0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar yukarda kaliper dediğim parça kampanada olabilir ismini karıştırmış olabilirim.balataları sıkan yani tutan bir parça.böyle u şeklinde bir demir parçası
Arkadaşlar bu sesleri duymak istemiyorsanız satın arabanızı.Ben öyle yaptım.Balata sesini servise 3 kez gitmeme rağmen kesemediler sonra kendiliğinden kesildi.Ön konsol ve Toyota touch ekrandan gelen sesler için gittim Yine aynı sonuç her seferinde daha çok sesle geri verdiler.Sıcak asfaltta ses gelmiyor diyor servisdekiler normalmiş.Bende toros bile ses yapmıyor bu asfaltta dedim pişkinliğe vuruyorlar. Toyota servisleri çok ilgisiz ve laşkalaşmış.Benim arkadaşımda 2014 wolswagen golf var gram ses yok araçta.Bizim toyota sıcak asfalttan çıktımı başlıyor sesler.Kapı tutacakları,emniyet kemer tokaları,toyota touch ekran,dikiz aynası hep ses yapıyor.Bence verilen parayı haketmiyor.
Evet,orda bir boşluk oluşmuş gibiydi.Servise söyledim esneme payıdır şeklinde geçiştirdiler.Ben servise 100 km uzaklıktayım.gidip gelmekten yoruldum.Sattım aracı şimdi kafam çok rahat:)Bir daha sıfır araç mı toyota mı tövbe,en iyisi 4-5 yaşında araç alıp,özel servislerde yaptırmak.Yetkili servislerin 4-5 kerede yaptığı işi özel servisler 1 kerede ve sağlam yapıyor.
Benim arabada da 1.000 km.bakımından sonra,düşük hızlardaki frenlemelerde ıslık sesi başladı.Balatalar yeni olduğundan mı ( gerçi 2.400 km yol yaptım) bu sesi yapıyor, yoksa asbestli olmadığından mı anlayamadım.Servisten balata değişimi talep etsem, yeni balatalardan da aynı sesi duyacaksam anlamı yok. Kararsız kaldım anlayacağınız.Ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar?
özdemir bey de aracı 2014 aralık ayında aldım şimdi 5800 km oldu balatalar balatayı sıkan parçada değişti düzelmedi halen aynı şekilde devam ediyor ve de geçeçeğe benzemiyor.toyotada hiçbir düzeltmeye gitmiyor.bu sorunla ilgilenmiyor.bende çok bekledim ama zamanla geçer diye.bu ses bende aracı ilk kullanmaya başladığım andan itibaren bir süre oluyor ve sonra kesiliyor.arcı stop edip ertesi gün kullanmaya başladığımda tekrar yapıyor.servistdeki usta bu durumun balata tozundan kaynaklandığını balatanın balata tozunu atamadığını ve arabayı stop edip el frenini çekip ertesi güne kadar o şekilde beklediği için balata tozunun balataya yapıştığını ve ilk bir kaç frenlemede bu sesi yaptığını söyledi.evet belli bir süre yapıyor sonra geçiyor.sonra tekrar başlıyor. herhalde bunların kullandığı balatanın malzemesinden kaynaklı yada disklerdede bir sorun mu var ne anlamadım.gerçi servis hiç anlamıyor.alışırım dedim ama duydukça insanın siniri bozuluyor.ince ve tiz bir ses insanın kulaklarını tırmalıyor hele pencereler açıkken
teşekkürler Yunus bey.bu ses acaba disklerden de kaynaklanabilir mi yoksa ses sadece balatadan mıdır?.Teşekkürler