Gönderen Konu: fren sesi  (Okunma sayısı 31120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: fren sesi
« Yanıtla #120 : Mayıs 31, 2015, 10:52:02 »
arkadaşlar yukarda kaliper dediğim parça kampanada olabilir ismini karıştırmış olabilirim.balataları sıkan yani tutan bir parça.böyle u şeklinde bir demir parçası

Kaliper o zaman. Kampana artık eski teknoloji. Ama ne hikmetse isim vermiyorum bazı otomobil firmaları bunu halen baz donanımlı araçların arka tekerlerinde uyguluyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mayıs 31, 2015, 10:52:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mayıs 31, 2015, 22:11:47 »
2 gün önce Balıkesir Altan servisteydim bu konuyu öncelikle cozmelerini istedim, arkadan geliyordu benim ses, ne isligi frene basinca sanki arkadan kopacak gibi çok yüksek bir ses çıkıyordu geri frenlemede, tekerleri söktüler temizleme spreyinden uyguladılar, sonra kaliper pimlerinde boşluk vardı onu hallettik dediler, ben disklerin garantiden degismesini istedim,30 bin km.yi geçtikten sonra diskler değişime onay geliyormuş, şu an için ses kesildi gibi, fakat bence tekrar eder gibi geliyor, kaliperlerde de bu 30 bin km sınırı var mı bilmiyorum fakat kaliperlerden olma ihtimali varmı ki? Ayrıca disk kalınlığıda ölçüldü 8.5mm mis en yükseği 10mm oluyormuş, ses tekrar ederse yine belirtecegim bakalım.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #122 : Temmuz 27, 2015, 11:37:16 »
arkadaşlar fren sesine çare bulan olabildimi.forumdada bahsettiğim gibi balata değişti temizlendi kanal açıldı ve en son kaliperler değişti ses kesildi dedik daha doğrusu şehir içi 1 ay kadar kullandım kaliperler değiştikten sonra  ses olmadı.fakat tatile çıkıp uzun yol yaptıktan sonra ses tekrar başladı.değişen bir şey yok anlıyacağınız.bu duruma çözüm bulabilen oldumu acaba.teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Temmuz 27, 2015, 19:05:44 »
Arkadaşlar bu sesleri duymak istemiyorsanız satın arabanızı.Ben öyle yaptım.Balata sesini servise 3 kez gitmeme rağmen kesemediler sonra kendiliğinden kesildi.Ön konsol ve Toyota touch ekrandan gelen sesler için gittim Yine aynı sonuç her seferinde daha çok sesle geri verdiler.Sıcak asfaltta ses gelmiyor diyor servisdekiler normalmiş.Bende toros bile ses yapmıyor bu asfaltta dedim pişkinliğe vuruyorlar. Toyota servisleri çok ilgisiz ve laşkalaşmış.Benim arkadaşımda 2014 wolswagen golf var gram ses yok araçta.Bizim toyota sıcak asfalttan çıktımı başlıyor sesler.Kapı tutacakları,emniyet kemer tokaları,toyota touch ekran,dikiz aynası hep ses yapıyor.Bence verilen parayı haketmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Temmuz 27, 2015, 20:57:37 »
Arkadaşlar bu sesleri duymak istemiyorsanız satın arabanızı.Ben öyle yaptım.Balata sesini servise 3 kez gitmeme rağmen kesemediler sonra kendiliğinden kesildi.Ön konsol ve Toyota touch ekrandan gelen sesler için gittim Yine aynı sonuç her seferinde daha çok sesle geri verdiler.Sıcak asfaltta ses gelmiyor diyor servisdekiler normalmiş.Bende toros bile ses yapmıyor bu asfaltta dedim pişkinliğe vuruyorlar. Toyota servisleri çok ilgisiz ve laşkalaşmış.Benim arkadaşımda 2014 wolswagen golf var gram ses yok araçta.Bizim toyota sıcak asfalttan çıktımı başlıyor sesler.Kapı tutacakları,emniyet kemer tokaları,toyota touch ekran,dikiz aynası hep ses yapıyor.Bence verilen parayı haketmiyor.
Yavuz Bey, touch ekran üstünden havalandırma kanalları altından mı geliyordu ses?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Temmuz 27, 2015, 21:03:41 »
Evet,orda bir boşluk oluşmuş gibiydi.Servise söyledim esneme payıdır şeklinde geçiştirdiler.Ben servise 100 km uzaklıktayım.gidip gelmekten yoruldum.Sattım aracı şimdi kafam çok rahat:)Bir daha sıfır araç mı toyota mı tövbe,en iyisi 4-5 yaşında araç alıp,özel servislerde yaptırmak.Yetkili servislerin 4-5 kerede yaptığı işi özel servisler 1 kerede ve sağlam yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Temmuz 27, 2015, 21:29:32 »
Evet,orda bir boşluk oluşmuş gibiydi.Servise söyledim esneme payıdır şeklinde geçiştirdiler.Ben servise 100 km uzaklıktayım.gidip gelmekten yoruldum.Sattım aracı şimdi kafam çok rahat:)Bir daha sıfır araç mı toyota mı tövbe,en iyisi 4-5 yaşında araç alıp,özel servislerde yaptırmak.Yetkili servislerin 4-5 kerede yaptığı işi özel servisler 1 kerede ve sağlam yapıyor.
Yavuz Bey, senin yaptığını benim de yapmama çok az kaldı .

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2015, 21:30:04
Ya da biz çok büyük beklentilerle almışız bu arabayı.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 12
  • 17 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Temmuz 28, 2015, 15:14:51 »
Bu konuda mesajim var mi bilmiyorum ama soranlar icin

2014 ekimde aldigim aracimda frenlerden gelen vapur kornasi sesigecmeyince 10000 bakiminda degistirdiler arka balatalari.

degistikten 1000 2000 km sonra ancak gecti su an hic yok.

bakim icin geldigim yer satin aldigim yer olan ankara alj plaza.

selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Temmuz 28, 2015, 22:24:06 »
Benim arabada da 1.000 km.bakımından sonra,düşük hızlardaki frenlemelerde ıslık sesi başladı.Balatalar yeni olduğundan mı ( gerçi 2.400 km yol yaptım) bu sesi yapıyor, yoksa asbestli olmadığından mı anlayamadım.Servisten balata değişimi talep etsem, yeni balatalardan da aynı sesi duyacaksam anlamı yok. Kararsız kaldım anlayacağınız.Ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Temmuz 28, 2015, 23:38:38 »
Balatalardan aspest olayı kalktiktan sonra ses yapmaları gayet normal. Su an piyasada ötmeyen balata bulmak şans işi. Buna valeo bosch gibi markalarda dahil.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 12
  • 17 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Temmuz 29, 2015, 10:19:33 »
Benim arabada da 1.000 km.bakımından sonra,düşük hızlardaki frenlemelerde ıslık sesi başladı.Balatalar yeni olduğundan mı ( gerçi 2.400 km yol yaptım) bu sesi yapıyor, yoksa asbestli olmadığından mı anlayamadım.Servisten balata değişimi talep etsem, yeni balatalardan da aynı sesi duyacaksam anlamı yok. Kararsız kaldım anlayacağınız.Ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar?
Talep etmenizi tavsiye ederim. sehir icinde manevra yaparken hafif fren yaptigimda voooooooon diye otuyodu benimkiler. yeni taktiklarinda bi sure daha devam etti sonra kesildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Temmuz 29, 2015, 10:31:01 »
Ben 1 ay önce diskleri tornalattım ve ön/arka fren balatalarını TRW ile değiştirdim.. Şu ana kadar 2500km yol yaptım bende ses yok arkadaşlar..
Daha önce Bosch,Trw marka fren balatalarının ikisini de kullanmıştım,herhangi bir sorun yaşamadım..
Bana kalsa her üründe alınan yer de çok önemli, emin olun bir çok ürünün sahtesi veya alt kalitesi mevcut. Alınan yere de dikkat edin derim..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Temmuz 29, 2015, 22:14:35 »
1000 bakımında bende söyledim frenlerden ses geliyor diye. hiç birşey demeden kanal açtılar sanırım. ondan beri çok dik yokuşlarda ince bi ses geliyor sadece o kadar golfte yapıyodur araba satmaya gerek yok dedim   :rofl:
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ağustos 24, 2015, 23:28:49 »
Selamlar arkadaslar.2015 temmuz ayinda aldim araci.balatalardan gelen ses sorunu bende de oldu. Arac 700 km iken metal surtme sesi geliyor ara sira gidiyor. 1000 bakımında biraz uğraştılar. Bir muddet yapmadı su an 3500 km de ara sira yapiyor. Bazi corollalari ozellikle dinledim hemen hemen benim aractan gelen sese yakin sesleri birebir duydum. Fazla ugrasmamak lazim cunku garanti kapsamında degisim olsa bile tekrar yapmasi olasidir. Fabrikaya bu konuyu mail ile bildirecegim cunku kronik sorunmus gibi gorunuyor. Fazla üstünde durmamak lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Aralık 03, 2015, 21:03:34 »
Fren sesi 450 km de bende de olmaya başladı.Özellikle yavaşlamaya başladığımda her frene basışımda geliyor.Yarın servise gideceğim.Arabayı alalı daha bir hafta oldu.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2015, 11:03:16
Şimdi servisten geldim.Bu durumun normal olduğunu söylediler,geçer dediler.Mesajlarda fren sesinden dolayı balata değişimi yapanlar vardı.2015 versiyonlarında iyileştirlmiş balata olduğunu söylediler.Servisin geçer demesine inanıyorum.Çünkü servis müdürü yakın tanıdığım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #135 : Aralık 06, 2015, 13:47:39 »
özdemir bey de aracı 2014 aralık ayında aldım şimdi 5800 km oldu balatalar balatayı sıkan parçada değişti düzelmedi halen aynı şekilde devam ediyor ve de geçeçeğe benzemiyor.toyotada hiçbir düzeltmeye gitmiyor.bu sorunla ilgilenmiyor.bende çok bekledim ama zamanla geçer diye.bu ses bende aracı ilk kullanmaya başladığım andan itibaren bir süre oluyor ve sonra kesiliyor.arcı stop edip ertesi gün kullanmaya başladığımda tekrar yapıyor.servistdeki usta bu durumun balata tozundan kaynaklandığını balatanın balata tozunu atamadığını ve arabayı stop edip el frenini çekip ertesi güne kadar o şekilde beklediği için balata tozunun balataya yapıştığını ve ilk bir kaç frenlemede bu sesi yaptığını söyledi.evet belli bir süre yapıyor sonra geçiyor.sonra tekrar başlıyor.

herhalde bunların kullandığı balatanın malzemesinden kaynaklı yada disklerdede bir sorun mu var ne anlamadım.gerçi servis hiç anlamıyor.alışırım dedim ama  duydukça insanın siniri bozuluyor.ince ve tiz bir ses insanın kulaklarını tırmalıyor hele pencereler açıkken :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Aralık 06, 2015, 21:48:58 »
özdemir bey de aracı 2014 aralık ayında aldım şimdi 5800 km oldu balatalar balatayı sıkan parçada değişti düzelmedi halen aynı şekilde devam ediyor ve de geçeçeğe benzemiyor.toyotada hiçbir düzeltmeye gitmiyor.bu sorunla ilgilenmiyor.bende çok bekledim ama zamanla geçer diye.bu ses bende aracı ilk kullanmaya başladığım andan itibaren bir süre oluyor ve sonra kesiliyor.arcı stop edip ertesi gün kullanmaya başladığımda tekrar yapıyor.servistdeki usta bu durumun balata tozundan kaynaklandığını balatanın balata tozunu atamadığını ve arabayı stop edip el frenini çekip ertesi güne kadar o şekilde beklediği için balata tozunun balataya yapıştığını ve ilk bir kaç frenlemede bu sesi yaptığını söyledi.evet belli bir süre yapıyor sonra geçiyor.sonra tekrar başlıyor.

herhalde bunların kullandığı balatanın malzemesinden kaynaklı yada disklerdede bir sorun mu var ne anlamadım.gerçi servis hiç anlamıyor.alışırım dedim ama  duydukça insanın siniri bozuluyor.ince ve tiz bir ses insanın kulaklarını tırmalıyor hele pencereler açıkken :-\

Balata markanızı değiştirmeyi deneyin bu kadar rahatsız ediyorsa ve servis de bir çözüm üretemiyorsa.

Eklemek istediğim bi şey daha var.2008 model corollam vardı,bu seslerden bıkmıştım değiştirme imkanımda oldu opel astra aldım 2004 model kafam rahat ne fren sesi ne trim sesi  :)

Nacizane tavsiyem;
-Aracınıza trim sesleri için gerekli yalıtımları yaptırın.
-Bosch marka fren balatasını deneyin.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #137 : Aralık 08, 2015, 14:39:14 »
teşekkürler Yunus bey.bu ses acaba disklerden de kaynaklanabilir mi yoksa ses sadece balatadan mıdır?.Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Aralık 08, 2015, 19:48:56 »
teşekkürler Yunus bey.bu ses acaba disklerden de kaynaklanabilir mi yoksa ses sadece balatadan mıdır?.Teşekkürler

Balata değişiminde diskinizin yüzeyinde herhangi bir pürüz varsa ve disk kalınlığı müsait ise diskleriniz tornalanır.Teknik olarak diskten olma ihtimalide var fakat ucuz olan balata olduğu için önce balata değişimine gidilmelidir.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Aralık 13, 2015, 04:40:06 »
şu an aracım 5000 km civarı hiçbir şekilde fren sesi kalmadı. :alkis: 1000 kmlik bir anadol macerasından kurtuduk :D
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T