Gönderen Konu: LASTİK?  (Okunma sayısı 7767 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
LASTİK?
« : Mart 27, 2014, 10:41:36 »
Arkadaslar merhaba ..benim yeni aldigim aracta onlerde iki senelik arkalardada 4 senelik turanza er300ler takili..aldigim kisi ne zaman taktirdi ne kadar kullandi bilgimde yok acikcasi..10 gun icinde yaklasik 1200kmlik yola cikacagim lastikleri degistirsemmi diye dusunuyorum.. tanidigimin guvendigi bir lastikciyle  telefonla gorustum fikir almak icin ve michelin in yan sanayisi oldugunu soyledigi (rosso-rosson gibi biseydi) bir lastik tavsiye etti fiyatida 150tl mis..kendi bmw sinede bundan takmis guvenebilirsin diyo.. bu lastigi duyan bilen goren varmidir acep..netten biraz arastirdim bana denk gelmedi henuz.. yada goodyear ef ferformance mi alsam diyorum riske girmeden ama 4 lastikte 250tl fark olusturcak o da var tabi.. tavsiyelerinizi beklerim..

Toyota Club Türkiye

LASTİK?
« : Mart 27, 2014, 10:41:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: LASTİK?
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2014, 11:14:28 »
Eski sahibi anlaşılan kafasına göre takmış lastikleri. 4 lastikte eşit ve aynı yıpranma payına sahip olmalı. Yanaklarda çatlak ve diş derinliğinde belirgin azalmalar varsa değiştirmeniz yerinde olur. Turanza sert lastik bildiğim kadarıyla. Konfor açısından, daha yumuşak hamurlu michelin veya nokian, daha uygun fiyatlı kumho düşünebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2014, 11:27:52 »
Oncelikle tskkrler..Dişleri ii durumda ama yanaklarda catlamalar hafiften baslamis durumda..araci izmirde kullaniyorum kisin hafif islak zeminde isiklarda fren yapinca arac sanki altimdan kaydi gitti ondekine vurmustum..
Araci yeni aldigim icin lastik konularinda yeni yeni bilgi sahibi olmaya basladim ve Mrk ettigim diger nokta izmirde kar fln olmaz hic.. olsa olsa yagmur olur..bu yazlik latiklerle 4 mevsim lastiklerinin farki nedir acaba..yazlik lastikler 4 mevsim olarak kullanilirmi ayni sey midir bunlar.. er300 leri kisin kullanniyordum izmirde mesela normalmidir bu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2014, 11:36:11 »
Diş yapıları kaba, çamur veya su tahliyesini rahatça yapabilen, simetrik desenli, yumuşak hamurlu lastikler 4 mevsim diye geçiyor. Diş sayısı ve kılcalları az, lastiği çevreleyen düz kanal sayısı çok olan lastikler de yaz lastikleri diye anılır. İzmir'de 4 mevsim tipi olanlar işinizi görür. Ben İstanbul'da  çok fazla trafiğe çıkmadığım için kışlık lastik takmadım.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2014, 11:36:57 »
KEsinlikle Goodyear EfficientGrip Performance alın. Ucuz lastiklere çok itibar etmeyin. Bu lastiği yeni aldım oldukça başarılı.
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2014, 11:56:30 »
Bridgestone sert bir lastik kolay kolay asinma yapmiyor ama dediginz gibi catlaklar ve ozelliklerini yitirme sorunu oluyor.sahsi fikrim hic sevmedigim bir lastik oldu er300.paraniz varsa goodyearlara bakabilirsiniz ama fiyat performans açısından daha iygun fiyatlarada cok guzel lastiklet var yok degil.ucuz diye lastik kotulemek dogru degil diye düşünüyorum.aytac abi sahsi görüşüm olarak solenmesi gerekeni solemis diye dusunuyorum zaten.belki hankook petlasda eklenebilir sahsen ben de kumho alicam yakin bir zaman sonra zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2014, 12:25:33 »
15 gün önce kardeşimin aracına 4 adet goodyear efectıongrip performas aldık 2014 deseni tutulanı bu  bu arada geçen senenin lastiğini eski deseni satmaya çalışıyorlar goodyear ın sitesinden bakın yeni diye ibare var resmin çekip bakıp alın derim  gerçekten şu anki performansı fren yol tuutş hakimiyet çok başarılı a-b etiket değeri almış bir lastik yakıt konusundada oldukça başarılı olduğu söyleniyor dünya çapında yuvarlanma direnci en düşük lastik seçilmiş .

Birde kumho ecoving kh27 var buda piyasaya hızlı girdi A-B VE B-B etiket değerli bir lastik 67 desibellik sessiz bir lastik .Başarlı olduug söyleniyor 195.60-15 için  150 tl fiyat almıştım goodyear  175 tl  karar sizin biz goodyear aldık  kumho çin malı diye
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2014, 14:56:42 »
Goodyear larin fiyatini daha yuksek bekliyordum 2014 lastiklerinin fiyati boyleyse sanirim goodyear alicam..25 lira fazla olur ama kafamiz rahat olur diye dusunuyorum en azindan ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2014, 15:19:15 »
Goodyear larin fiyatini daha yuksek bekliyordum 2014 lastiklerinin fiyati boyleyse sanirim goodyear alicam..25 lira fazla olur ama kafamiz rahat olur diye dusunuyorum en azindan ..
Alırken özellikle EfficientGrip Performance alın. Eski EfficientGripler başarısız, bilginize. Performance 2013'ten sonra üretilmeye başladı.
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2014, 16:20:30 »
yeni favorim starmax. araştırmanızda fayda var
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2014, 16:40:21 »
yeni favorim starmax. araştırmanızda fayda var

Katılıyorum. Starmaxta olur petlasda olur aynı ikiside. 2 aracımızdada kullanıyoruz Birinde starmaxx birinde petlas hiçbir sorun yaşamadık. Yol tutuşu çok güzel. Şahsen ben başka markalara fazladan para vermezdim. Gayet güvenli lastikler.

2 ay önce petlas pt 741 aldım. Petlasın son çıkardığı güncel serisi.

http://www.petlas.com.tr/tr/etiket.php?i=5220&l=8  etiketi incelemenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2014, 17:01:21 »
Katılıyorum. Starmaxta olur petlasda olur aynı ikiside. 2 aracımızdada kullanıyoruz Birinde starmaxx birinde petlas hiçbir sorun yaşamadık. Yol tutuşu çok güzel. Şahsen ben başka markalara fazladan para vermezdim. Gayet güvenli lastikler.

2 ay önce petlas pt 741 aldım. Petlasın son çıkardığı güncel serisi.

http://www.petlas.com.tr/tr/etiket.php?i=5220&l=8  etiketi incelemenizde fayda var.

asla kotu lastik degil bencede parasinin karsiligini verir.kiz arkadasimda kullaniyoruz gayet guzel.ama bir kumho kh27 etmez iste o etikette o sessizlikde yol o yumusaklikda ve dayaniklikda. O fiyatlar arasinda gercekten ikiside iyi alternatifler

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2014, 17:07:27
Ben tasarruf ozelligini ve yumusakligini merakediyorum oldukca sessiz oldugunu hep duyuyorum kumhonun.lpg takinca goodyeardan aeta kalacak para bir depo eder yani :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2014, 17:13:09
Petlasla starmaxx cok araba kullanmiyanlar icinde ayri bir avantaj bence dort mevsime yakin lastikleri gercekten kisinda iyi yani.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2014, 17:21:12 »
asla kotu lastik degil bencede parasinin karsiligini verir.kiz arkadasimda kullaniyoruz gayet guzel.ama bir kumho kh27 etmez iste o etikette o sessizlikde yol o yumusaklikda ve dayaniklikda. O fiyatlar arasinda gercekten ikiside iyi alternatifler

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2014, 17:07:27
Ben tasarruf ozelligini ve yumusakligini merakediyorum oldukca sessiz oldugunu hep duyuyorum kumhonun.lpg takinca goodyeardan aeta kalacak para bir depo eder yani :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2014, 17:13:09
Petlasla starmaxx cok araba kullanmiyanlar icinde ayri bir avantaj bence dort mevsime yakin lastikleri gercekten kisinda iyi yani.

Bursada tüm taksi ve dolmuşlar petlas yada starmaxx kullanıyo yani çok kullanılan araçlardada alınablir :)  Dediğin gibi yaz lastikleri kışıda geçiriyor. İlk alındığında karlı havalarda sıkıntı olmadı hiç. Ama tabiki kar lastiği performansını beklememk lazım petlasın kar lastikleride ayrıca güzel.

Kumho performance lastiklerini 6 sene önce peugeot 106 aracımızda kullanmıştık çok kötüydü. sürekli kızaktaydı araba. Yerler ıslak olsun yada tozlu olsun en ufak yerde sarıyordu lastikler. o yüzden yanına bile yaklaşmam bidaha kumhonun. Ha belki geliştirmişlerdir kendilerini ama ön yargı oldu o yüzden uzağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2014, 17:30:23 »
Bursada tüm taksi ve dolmuşlar petlas yada starmaxx kullanıyo yani çok kullanılan araçlardada alınablir :)  Dediğin gibi yaz lastikleri kışıda geçiriyor. İlk alındığında karlı havalarda sıkıntı olmadı hiç. Ama tabiki kar lastiği performansını beklememk lazım petlasın kar lastikleride ayrıca güzel.

Kumho performance lastiklerini 6 sene önce peugeot 106 aracımızda kullanmıştık çok kötüydü. sürekli kızaktaydı araba. Yerler ıslak olsun yada tozlu olsun en ufak yerde sarıyordu lastikler. o yüzden yanına bile yaklaşmam bidaha kumhonun. Ha belki geliştirmişlerdir kendilerini ama ön yargı oldu o yüzden uzağım.

kumho son zamanlarda kendni asti kendi dusuncem bu.ozellikle kh27de zevkine bir incele derim.kiz arkadasim cok kullanmiyor gerek kalmiyor benden dolayi ama kisin bazen kullaniyorum yolu tutuyor starmaxx karda denemedim ama 4mevsim gibi gercekten ve sessizligi cukurlardan gecerkenki rahatligi vs gercekten bekledigimden iyiydi.yani cok araba kullananlar kar yagmiyan bolgede oturanlar bencede kullanabilir.kisligin yerini tutmaz ama solediginin arkasindayim yani.ama on yargini kir derim bir incele zevkine kh27 yi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2014, 17:40:55 »
Starmaxx ve kumho kh27 nin namini cok duymaya basladik insan merak etmiyor degil.. birden fazla arabam olsa  ayri ayri takip denemek isterdim:)
Ama fiyat farki 25 tl gibi cuzi bir rakam olunca gonul kalite diyor yinede..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2014, 17:44:14 »
Starmaxx ve kumho kh27 nin namini cok duymaya basladik insan merak etmiyor degil.. birden fazla arabam olsa  ayri ayri takip denemek isterdim:)

corolla hb de 205 50 16 kullanıyorum. Petlastan 180 tl ye aldım tanesini. Aynı ebat lastik continantal goodyear michelin vs firmalarda 300 tl ve üzerindeydi. Ebata bağlı olarak fiyatlar değişir. petlasın 205 55 16 lastikleri 150 tl civarları olması gerek. İnanın kaliteli lastik. Yol tutuşundan yana hiçbir sıkıntımız olmadı şuana kadar. Konforu güzel yol sesini içeri pek almıyor.  Zaten etiketindende anlaşılır diğer markalarla db oranı eşit hatta bazılarından dahada az.  Seçim sizin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2014, 19:43:28 »

kalite anlayışı ile marka ismi farklı şeyler yanlız.er300 mü starmaxx mı deseler starmaxx derim kesinlikle asla birdaha er300 kullanmam.kullandıgım en kötü lastiktiki bilinen bir marka.goodyear a asla birşey demem.kaliteli oldugunu düşündügüm bir lastik.ama tercih meselesi.bikaç yerde daha sölemiştim kışlık lastikte para acımamda yazlıkda orta düzeyli bir lastik bile iş görür yani.yolu güzel tutsun sessiz olsun yakıttan tasarruf saglasın yeter derim.4 lastikte 100tl yapar ki benim bir depo lpg param :) oyüzden bende iş görür yani 100tl  :)hayırlı olsun şimdiden üzülceginizi düşünmedigim bir lastik goodyear

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2014, 19:45:47

kalite anlayışı ile marka ismi farklı şeyler yanlız.er300 mü starmaxx mı deseler starmaxx derim kesinlikle asla birdaha er300 kullanmam.kullandıgım en kötü lastiktiki bilinen bir marka.goodyear a asla birşey demem.kaliteli oldugunu düşündügüm bir lastik.ama tercih meselesi.bikaç yerde daha sölemiştim kışlık lastikte para acımamda yazlıkda orta düzeyli bir lastik bile iş görür yani.yolu güzel tutsun sessiz olsun yakıttan tasarruf saglasın yeter derim.4 lastikte 100tl yapar ki benim bir depo lpg param :) oyüzden bende iş görür yani 100tl  :)hayırlı olsun şimdiden üzülceginizi düşünmedigim bir lastik goodyear
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2014, 19:55:13 »

Petlas almayın. Alacağınız petlaslar hep eski tarihli olacaktır. Petlasın firması ya kırşehir ya da nevşehirdeydi. Adı değişti starmax oldu. Dişlerine kadar petlasla aynı bi tek starmax yazıyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 27, 2014, 20:05:59 »
Petlas almayın. Alacağınız petlaslar hep eski tarihli olacaktır. Petlasın firması ya kırşehir ya da nevşehirdeydi. Adı değişti starmax oldu. Dişlerine kadar petlasla aynı bi tek starmax yazıyor

Petlas ile starmaxx aynı lastik. adı değişmedi. Starmaxx genellikle yurt dışına gönderiyor. Yurt dışında petlas yok starmaxx olarak tanınıyor. Lastikleri kaliteleri aynı. Benim aldığım petlas 2014 dot lu. aldığmda 1 haftalık falandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 27, 2014, 20:12:12 »
seçkin aynen öle viri yurtdışı biri yurtiçi ürünü aradaki tek fark bu.benim bildigim kadarıyla.
2002 corolla sol vvt-i