Gönderen Konu: LASTİK?  (Okunma sayısı 7858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
Ynt: LASTİK?
« Yanıtla #20 : Mart 27, 2014, 21:45:20 »
Lastik alacaksam sıralama ile,her zaman Michelin,Continental,Lassa,Bridgestone,GoodYear derim,yanlış anlaşılmasın para mühim değilse eğer, maddi sorun varsa Petlas ve BF Goodrich bakarım..
6 ay önce benim Auris'e Michelin Primacy 3 aldım çok memnunum. Param olmasa,biraz daha ucuz lastik alsam Petlas alırdım herhalde.
Şimdi babamın Fluence için lastik bakıyoruz,1-2 güne hallederiz. Ebat 205/65/15..
michelin ile Lassa impetus revo ile arasında adette 50-60 TL oynuyor. Lassa veya Bridgestone tercih edeceğiz gibi..
Lassa İmpetus Revo için 225TL,Continental CPC5 için 250TL aldım.. Ucuz lastik hiç sormadım yarın bakarsam bilgiyi paylaşırım arkadaşlar.
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 27, 2014, 21:45:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 27, 2014, 22:01:42 »
Lastik alacaksam sıralama ile,her zaman Michelin,Continental,Lassa,Bridgestone,GoodYear derim,yanlış anlaşılmasın para mühim değilse eğer, maddi sorun varsa Petlas ve BF Goodrich bakarım..
6 ay önce benim Auris'e Michelin Primacy 3 aldım çok memnunum. Param olmasa,biraz daha ucuz lastik alsam Petlas alırdım herhalde.
Şimdi babamın Fluence için lastik bakıyoruz,1-2 güne hallederiz. Ebat 205/65/15..
michelin ile Lassa impetus revo ile arasında adette 50-60 TL oynuyor. Lassa veya Bridgestone tercih edeceğiz gibi..
Lassa İmpetus Revo için 225TL,Continental CPC5 için 250TL aldım.. Ucuz lastik hiç sormadım yarın bakarsam bilgiyi paylaşırım arkadaşlar.

bu is memnuniyet tercih işi. Herkes ayni lastikten memnun kalsa zaten bukadar marka olmazdı diye düşünüyorum. Mesala hayatta birdaha Bridgestone almam Allah buyuk soletmesin ama.petlasda kullandim ama onu birdaha kullanmam.ama ucuz fiyatada guzel lastikler oluyor yani aslinda olay birtek maddiyat degil.pahali lastik kaliye demek diye birşey degil bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 27, 2014, 23:46:46 »
bu is memnuniyet tercih işi. Herkes ayni lastikten memnun kalsa zaten bukadar marka olmazdı diye düşünüyorum. Mesala hayatta birdaha Bridgestone almam Allah buyuk soletmesin ama.petlasda kullandim ama onu birdaha kullanmam.ama ucuz fiyatada guzel lastikler oluyor yani aslinda olay birtek maddiyat degil.pahali lastik kaliye demek diye birşey degil bence.

Ogün bey merhaba , ben ilk defa bu aracımda bridgestone marka lastik kullanan biri olarak bu markaya özellikle de er300 modeline neden bu kadar kötü diyorsunuz? yani yanlış anlamayın, şimdi bu kadar kötüyse Toyota gibi önemli ve pazar payı yüksek olan bir marka yeni üretmiş olduğu modellere(verso, corolla vb.) bu lastiklerden takıp satıyor sizce? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 27, 2014, 23:53:53 »
Kenan Bey merhaba,  ER300 Turanza'yı  45000km kullandım, tık demedi. yine alırmısın desen evet alırım, belki de yarın babamın arabaya ondan alacağım. Kullanmadığım hiçbir ürün için iyi veya kötü demem,fakat benim yazdığım lastik sıralamasındaki bütün lastikleri kullandım ve tercihe göre,maddiyata göre bir daha alırım..
Sorulduğu için söylüyorum, arkadaşımın arabasına  Kumho lastik aldık,yaklaşık 1 sene önce, bir süre kullandıktan sonra 3000 km civarı, ciddi derecede frenleme ve yol tutma sorunu olduğu için çöpe gitti lastik..
Lastiği bir kere ve iyi alacaksın, kullanacaksın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 28, 2014, 00:00:46 »
Petlas ile starmaxx aynı lastik. adı değişmedi. Starmaxx genellikle yurt dışına gönderiyor. Yurt dışında petlas yok starmaxx olarak tanınıyor. Lastikleri kaliteleri aynı. Benim aldığım petlas 2014 dot lu. aldığmda 1 haftalık falandı.
seçkin aynen öle viri yurtdışı biri yurtiçi ürünü aradaki tek fark bu.benim bildigim kadarıyla.
ben geçen teyzemin arabasına starmax aldım aldığım adam öyle dedi bana demekki keklemiş. çok kullandım hoşuma gitti birkaç haftaya kendi arabama da lastik alcam petlas veya starmax alırım
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 28, 2014, 00:02:28 »
Ogün bey merhaba , ben ilk defa bu aracımda bridgestone marka lastik kullanan biri olarak bu markaya özellikle de er300 modeline neden bu kadar kötü diyorsunuz? yani yanlış anlamayın, şimdi bu kadar kötüyse Toyota gibi önemli ve pazar payı yüksek olan bir marka yeni üretmiş olduğu modellere(verso, corolla vb.) bu lastiklerden takıp satıyor sizce?

yazdıklarım iyi okunursa sevinirim öncelikle yanlış anlamalar olmasın diye.bir lastik herkes tarafından zaten sevilse memnun kalınsa diger lastik firmaları olmazdı.bridgestone ile ilgili olarak şunu söliyim özellikle er300 modeli oldukça sert bir lastik öncelikle.asla aşınma olmaz lastikte.8sene bile kullanırsın.10sene bile..kulaga çok hoş geliyor ama lastik özelligini yitiriyor.erken mi hayır tam zamanında.ama kullandıgım en sert lastiklerden biriydi ve ne sesinden ne de performansından istedigim verimi ben alamadım.üstüne basa basa yazdım şahsi görüşümdür diye zaten.beni memnun etmedi.kumho olarak konuşcak olursam bir önceki sayfada kumho degil kumho kh27 yazdıgım gözüküyor.kumhonun kendini nekadar geliştirdigini birtek ben degil lastikçiler etiket degerleri vs herşey gösteriyor birazdan da paylaşcam.amacım lastik kötülemek marka kötülemek veya markayı üstlere çıkarmak degil.goodyear a asla birşey demem lassa ya demem alpinler zaten kendini kanıtlamış lastikler.hiç sözüm yok.ama aynı kalitede onlara çok yakın bir kalitede olduguna inandıgım kumho kh27 alıcagımı söledim sadece

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2014, 00:03:32
http://www.kumho-eu-tyre-label.eu/tr/lastikler.html?tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprofil%5D=KH27&tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprefix%5D=Ecowing%20ES01&cHash=f216f863ac

buda etiketi 195-60-15 benim lastiklerim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 28, 2014, 00:08:50 »
goodyear eg. performans  lastigi izmir sartlarinda 4 mevsim olarak kullanilabilir mi..? Ayni sekilde kumho kh27..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 28, 2014, 00:09:19 »
buda bridgestone turanza er300 etiketi kendiniz bakın
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 28, 2014, 00:10:14 »
Merhaba Bülent bey, evet dediğinize katılıyorum alırken bir kere alınacak bir şey bu lastik mevzu tabi Türkiye'mizdeki özellikle şehir içi yol şartları ve maddi durum gözetilerek. Ama şunu da söylemeden edemiycem bir marka çok iyi diye ün salmış ona fahiş paralar vermek de bana çok mantıklı gelmiyor.
Hatta şöyle bir örnek vereyim kış başı aracıma 4 adet kış lastiği aldım alırken çok kararsız kaldım araştırdım bi sürü ama lastikçime gittiğim de yan yana koyduğum zaman birkaç marka modeli; hem diş derinliği, lastik deseni, hem su tahliye kanalları olsun hem de etiket değerlerini karşılaştırdığımda aldığım lastik yine bridgestone un lm32 modeli oldu.
memnun kaldım kış boyunca ve malum Bolu şartlarında... şimdi yaz sezonu için 1 hafta önce üstünde gelen er300 leri tekrar takdırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 28, 2014, 00:10:19 »
http://www.rezulteo-lastik.com.tr/bridgestone-lastikler/turanza-er300-lastik/fiyat-195-60-R15-88H-3690  resim çıkmadı özürdilerim burdan kendiniz bakarsanız daha iyi olcak sanırım lastigin altında etiketleme diye yazıyor zaten

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2014, 00:12:35
goodyear eg. performans  lastigi izmir sartlarinda 4 mevsim olarak kullanilabilir mi..? Ayni sekilde kumho kh27..?

kış ve yazlık olarak 4mevsime yakın en güzel seçenek kumho yerine starmaxx olur.çünkü kumho direk yazlık olarak satılıyor kh27 ama starmaxx  yazlık gibi gözüküp 4mevsim satılabiliyor birçok sürücü için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 28, 2014, 00:22:46 »
Ün salmış diye fazla para vermek doğru mu ?? Değil tabii ki :) Önemli olan size istenilen şartlarda uygun lastiği seçebilmek.
Ogün, kardeşim kumho KH27 lastiği kullanmadım,onun için yorum yapamayacağım fakat inşallah senin için uygun olanını seçersin.
Dediğimiz gibi tercih meselesi, kimi sert,kimi yumuşak lastik seçiyor veya bazılarımız da şu lastiği kesinlikle almam diyoruz, benim de
almam dediğim lastikler var, merak etme ogün yalnız değilsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 28, 2014, 00:27:10 »
Ün salmış diye fazla para vermek doğru mu ?? Değil tabii ki :) Önemli olan size istenilen şartlarda uygun lastiği seçebilmek.
Ogün, kardeşim kumho KH27 lastiği kullanmadım,onun için yorum yapamayacağım fakat inşallah senin için uygun olanını seçersin.
Dediğimiz gibi tercih meselesi, kimi sert,kimi yumuşak lastik seçiyor veya bazılarımız da şu lastiği kesinlikle almam diyoruz, benim de
almam dediğim lastikler var, merak etme ogün yalnız değilsin :)

gitmedi bana er300 bülent abi..birtürlü memnun kalamadım konforuna 4 mü 5 mi ne yıldız vermişler.hayatta vermem abi.niye deme açıkllayamam ama yok yani.gürültüsü bana fazla geldi sertligi bana fazla geldi.aşınmıyorda namussuz birtürlü degiştiremedim bu senede gider bu senede gider diye diye artık çatlaklar var sonunda yani :) anlatmak istedigim bu tercih meselesi yoksa tek tip lastik üretilirdi abi tek marka
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 28, 2014, 00:31:10 »
gitmedi bana er300 bülent abi..birtürlü memnun kalamadım konforuna 4 mü 5 mi ne yıldız vermişler.hayatta vermem abi.niye deme açıkllayamam ama yok yani.gürültüsü bana fazla geldi sertligi bana fazla geldi.aşınmıyorda namussuz birtürlü degiştiremedim bu senede gider bu senede gider diye diye artık çatlaklar var sonunda yani :) anlatmak istedigim bu tercih meselesi yoksa tek tip lastik üretilirdi abi tek marka

Dedim ya kardeşim 45000km kullandım fakat dişleri erimedi lastiğin. Sert lastik,ben memnun kaldım fakat şimdiki Primacy 3'ler daha sessiz ve yumuşak.Sana katılıyorum sevmeyince bir lastiği sevmiyorsun :)  Örnek vereyim çok zorladın beni pirelli mesela :):)
Ben almam alana da mani olmam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 28, 2014, 00:34:41 »
bridgestone özelligi buymuş ben sonradan ögrendim bülent abi.lastik fonksiyonunu kaybediyor ama erimiyor dişleri.pirelli duymadım görmedim bilmiyorum havasında takılıyorum zaten  :) yeni çıkanlarda toyota ne kullanıyor abi bilgin varmı.niye sordun dicek olursan bridgestone genelde audi wv lerde test ediliyor belki birde hondada çok japonda test edilmiyor diye biliyorum şahsi görüşüm dogru hatırlıyorsam tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 28, 2014, 00:39:55 »
evet Ogün Bey teşekkürler önceki yorumlarınız için, zaten dikkatle okumuştum yanlış anlama yok. bilakis ben er300 ilk defa kullanacağım için kafamda soru işaretleri olmuştu sizin bir daha asla kullanamam yorumlarınızı okuyunca, yani dikkat etmem gereken şeyler nelerdir diye düşündüm ıslak zeminde kayma, savrulma gibi.

bu arada kh27 nin etiket değerleri iyi gerçekten, inşallah fiyat/performans iyi bir lastik olur sizin için kumho kh27 ve tabi ki kullanınca bir süre sonra yorumlarınızı bekleriz en azından kendi adıma çünkü ileride 17" jant düşünüyorum o zaman mecburen değiştireceğim er300 leri bakarsanız o zamanki şartlara o ebatlardaki etiket değerlerine göre bende kumho düşünürüm:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 28, 2014, 00:49:44 »
evet Ogün Bey teşekkürler önceki yorumlarınız için, zaten dikkatle okumuştum yanlış anlama yok. bilakis ben er300 ilk defa kullanacağım için kafamda soru işaretleri olmuştu sizin bir daha asla kullanamam yorumlarınızı okuyunca, yani dikkat etmem gereken şeyler nelerdir diye düşündüm ıslak zeminde kayma, savrulma gibi.

bu arada kh27 nin etiket değerleri iyi gerçekten, inşallah fiyat/performans iyi bir lastik olur sizin için kumho kh27 ve tabi ki kullanınca bir süre sonra yorumlarınızı bekleriz en azından kendi adıma çünkü ileride 17" jant düşünüyorum o zaman mecburen değiştireceğim er300 leri bakarsanız o zamanki şartlara o ebatlardaki etiket değerlerine göre bende kumho düşünürüm:)

kenan abi şöle dile getiriyim olabildigince toplamaya çalışıyım.hepimizin aynı üründen hoşlanma keyif alma derecemiz farklı sonuçta.öncedende sert lastik ilkdefa kullanmadım.başlarda gerçekten tasarruf dışında gayet memnundum ama sonradan lastik bıraktı sanki kendini şahsi görüşüm ama bunlar kesinlikle.kullandıgım en gürültülü lastik sınıfına girdi benim için.yol tutuşu bir hayli azaldı.kızaklaması çogaldı yanlış gözlemlemiş olabilir kimine göre hayır normal kızaklama seviyesi diyebilir ama bana çok geldi.yagmurlu havada bekledigimi ben alamadım.bana gitmedi o lastik hiçbir türlü gitmedi.ama bülent abi gibi çokda memnun kalan var.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 28, 2014, 01:01:06 »
anladım Ogün kardeşim haklısın, bazen bir şeyden memnun kalmayınca daha tövbe diyor insan. bakalım benim de bu er300 lerden memnuniyet ibresi zamanla nereye döner? kullandıkça zaman gösterecek, o zamanda inşallah buralarda olursak yine forumdaki arkadaşları aydınlatmak için + ve - yönlerini paylaşırım elbet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 28, 2014, 01:03:28 »
anladım Ogün kardeşim haklısın, bazen bir şeyden memnun kalmayınca daha tövbe diyor insan. bakalım benim de bu er300 lerden memnuniyet ibresi zamanla nereye döner? kullandıkça zaman gösterecek, o zamanda inşallah buralarda olursak yine forumdaki arkadaşları aydınlatmak için + ve - yönlerini paylaşırım elbet.

şuan bir arkadaşıma kumho önerdim ayrıca ve kullanıyor şimdilik o da memnun..lastik konusunda şunu sölemeyi unuttuk.saklama koşulları çok önemli ankara gibi bir yerde o da etkilemiş olabilir iyi bir yer seçemediysek.yani karalıyamam direk ama istemiyorum yani birdaha.forumda mesut abi anlar lastik büyüklüğü işinden vs ama ben 17 yapmanızıda çok tavsiyetmem.16 sanırım şuan dimi sizin.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 28, 2014, 01:06:14 »
 Biz petlas kullanıyoruz 40.000 km oldu yol tutuşunda sıkıntı yok sıfırına oranla azda olsa sert fakat sorun teşkil etmiyor. Bu sertleşmede normaldir. Şimdi ben şu açıdan bakıyorum bir lastik 250 tl dir 4 tane alır 5 sene binersiniz. ilk 2 seneden sonra zaten ömrü bitmeye yaklaşıyor. petlasa 150 tl verirsiniz 2 sene sonra atar yenisini takarsınız. Birbirine yakın paralara hem daha yeni lastik kullanmış olursunuz hemde yol tutuşunuz kötüleşmez. Malum serleştikten sonra lastik özelliğinii yavaş yavaş yitiriyor. Petlas yada starmaxx ikiside aynı.
Fiyatına göre gerçekten çok güzel lastiktir. Almayı düşünenlere tavsiye ederim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 28, 2014, 01:20:04 »
Lastik michelin işi... 4 tane michelin energy al için rahat etsin.araba yakıt tüketimi desibel fren mesafesinde bütün markalar aynı değerleri. Aldığımda incelemiştim. Michelin değerleri hepsinden daha iyi en az ses veren içeri michelindi...önceki lastik lassaydı
michelini takınca uğultu gitti 69 db mi neydi... değerlere bakın michelini de unutmayın
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)