Gönderen Konu: LASTİK?  (Okunma sayısı 7768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: LASTİK?
« Yanıtla #40 : Mart 28, 2014, 01:20:55 »
şuan bir arkadaşıma kumho önerdim ayrıca ve kullanıyor şimdilik o da memnun..lastik konusunda şunu sölemeyi unuttuk.saklama koşulları çok önemli ankara gibi bir yerde o da etkilemiş olabilir iyi bir yer seçemediysek.yani karalıyamam direk ama istemiyorum yani birdaha.forumda mesut abi anlar lastik büyüklüğü işinden vs ama ben 17 yapmanızıda çok tavsiyetmem.16 sanırım şuan dimi sizin.

evet şu anki ebatlar 205/60 R16 ben ilerde 215/55 R17 düşünüyorum ki zaten Premium verso da bu ebatlardaki jant lastikler orijinal olarak geliyor. açıkçası böyle biraz daha geniş ve yüksek araçlarda 16 yerine 17" gözüme daha hoş geliyor zaten.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 28, 2014, 01:20:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 28, 2014, 01:22:52 »
evet şu anki ebatlar 205/55 R16 ben ilerde 215/55 R17 düşünüyorum ki zaten Premium verso da bu ebatlardaki jant lastikler orijinal olarak geliyor. açıkçası böyle biraz daha geniş ve yüksek araçlarda 16 yerine 17" gözüme daha hoş geliyor zaten.

kesinlikle göze çok hoş gelecek bir görüntü oluşturur güzelde bir yay takılır ve jantta bulunursa deyme keyfine.ama ben aracı ekstradan yorgunu düşünüyorum.kısa vadede etkisi asla olmıcaktır yada minimum ama uzun vadede aracı üzecektir diye düşünüyorum şahsi görüşüm.16 içinde çok güzel şeyler yapılır yapılmak istensin yeterki.düşüncenizi degiştirmek degil amacım yanlış anlamayın sadece benim düşüncem
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 28, 2014, 01:34:25 »
kesinlikle göze çok hoş gelecek bir görüntü oluşturur güzelde bir yay takılır ve jantta bulunursa deyme keyfine.ama ben aracı ekstradan yorgunu düşünüyorum.kısa vadede etkisi asla olmıcaktır yada minimum ama uzun vadede aracı üzecektir diye düşünüyorum şahsi görüşüm.16 içinde çok güzel şeyler yapılır yapılmak istensin yeterki.düşüncenizi degiştirmek degil amacım yanlış anlamayın sadece benim düşüncem

pardon şu anki ebatlar 205/60 R16 olacaktı düzelteyim. evet zaten sıkıntı uygun orijinal bir jant bulmak. o zaman geldiğinde temiz 2.el versoya uygun bir jant da bulabilirim belki yada cms gibi markadan yakışacak bir sıfır jant olabilir diyorum.
dediğin gibi orjinalden pek şaşmamak lazım benim de bu kararım pek net değil zaten. biraz daha zamanım var düşünüp karar vermeye forumdaki bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini almaya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 28, 2014, 01:39:39 »
pardon şu anki ebatlar 205/60 R16 olacaktı düzelteyim. evet zaten sıkıntı uygun orijinal bir jant bulmak. o zaman geldiğinde temiz 2.el versoya uygun bir jant da bulabilirim belki yada cms gibi markadan yakışacak bir sıfır jant olabilir diyorum.
dediğin gibi orjinalden pek şaşmamak lazım benim de bu kararım pek net değil zaten. biraz daha zamanım var düşünüp karar vermeye forumdaki bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini almaya...

bence 2. el jant işine hiç girmeyin. göze temiz gözüksede yamukluklar oluyor bazıları balans tutmuyor. sonra tekrardan bir dünya düzeltme parası falan sıfır alın biraz fazla verin kafanız rahat olsun. 60 yanaklar 55 arasında çok konfor kaybı olmaz ama yakıt artar. toplam çap farkından dolayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 28, 2014, 01:40:53 »

16 performans ve görünüm için çok ideal bir lastik bence.benim ilgimi bukadar çekmesin sebebi ise gönül rahatlıgıyla 16 bile yapamıyorum ben direk 15 bizimkiler çamurluk kasma ihtimali var bizde.güzel bir uygulama ile güzel görüntüler herzaman elde edilir.mesut abiye danışmanızı tavsiyeederim.onun bilgisi kuşkusuz daha iyi.ama dedigim gibi motora takviye yapmadan 17 inç ben olsam yapmam.jantta bulunur dertetmeyin.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 28, 2014, 01:51:06 »
17 de sorun olmayacağını düşündüren şey yine aynı ebat,kilo ve motor gücündeki(1.6 132 beygir) Premium modelinin direk bu şekilde satışa sunuluyor olması.

2. elden kastım bazılarının nerdeyse hiç kullanmadan sattıkları jantlardı aslında, tabi yine de alırken bir ustaya baktırmak gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 28, 2014, 01:56:21 »
17 de sorun olmayacağını düşündüren şey yine aynı ebat,kilo ve motor gücündeki(1.6 132 beygir) Premium modelinin direk bu şekilde satışa sunuluyor olması.

2. elden kastım bazılarının nerdeyse hiç kullanmadan sattıkları jantlardı aslında, tabi yine de alırken bir ustaya baktırmak gerekebilir.

kusurabakmayın yeni modellerini ben takip edemedim eger öle bir durum varsa keyif yapılır 17 yapılır gerçekten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 28, 2014, 01:56:31 »

Evet 2. el alırken mutlaka balans cihazına sokun. Gözle görülmeyenler direk cihazda belli oluyor.

Yanlız o modelin yürüyen aksamı süspansüyonları vs ona göre ayarlanmıştır bence. Sizin aracınızla aynı parçaları kullanıyorsa sorun olmazda dediğim gibi farklıysa yakıt artışı, son hız farkları olur. Yanağı çok daraltmadığınız için büyük konfor kayıpları olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 28, 2014, 02:04:15 »

Evet 2. el alırken mutlaka balans cihazına sokun. Gözle görülmeyenler direk cihazda belli oluyor.

Yanlız o modelin yürüyen aksamı süspansüyonları vs ona göre ayarlanmıştır bence. Sizin aracınızla aynı parçaları kullanıyorsa sorun olmazda dediğim gibi farklıysa yakıt artışı, son hız farkları olur. Yanağı çok daraltmadığınız için büyük konfor kayıpları olmaz.

Toyota Sakarya'nın 17 jant için böyle bir modifakasyona girip uğraşacağını sanmıyorum ama ;) evet yine de haklı olabilirsiniz yapmadan servise danışmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mart 28, 2014, 02:17:49 »
Toyota Sakarya'nın 17 jant için böyle bir modifakasyona girip uğraşacağını sanmıyorum ama ;) evet yine de haklı olabilirsiniz yapmadan servise danışmak gerekir.

Fabrikadan o şekilde geliyor olabilir. Bende bilmiyorum ama dediğiniz gibi danışmak iyi olur. İçiniz rahat eder hiç olmazsa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 28, 2014, 03:01:22 »
vag grubuda bu dönem, pirelli cinturatolar ile geliyor, başka bir scirocco kullanınca, ne kadar kötü bir lastiğe sahip olduğumu rahatça anladım, özellikle performansa yönelik ince lastiklerde pirelli yi asla tavsiye etmiyorum, çok geç ısınıyor lastikler, ciddi geç, 50-60 km veya 20dk ya yakın zaman gerekiyor ısınmaları için, tam ısındıklarında bile çok başarılı değiller.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 28, 2014, 08:21:28 »

yeni çıkanlarda toyota ne kullanıyor abi bilgin varmı.niye sordun dicek olursan bridgestone genelde audi wv lerde test ediliyor belki birde hondada çok japonda test edilmiyor diye biliyorum şahsi görüşüm dogru hatırlıyorsam tabi

Ogün'cüm, yanılmıyorsam Dunlop Sport SP01 ve ER300 Turanza gördüm, son 1-2 senedir çıkan Toyota modellerinde. Corolla ve Auris için konuşuyorum,diğer modeller için bilgim yok..
ER300 için sana katılıyorum gürültüyü içeri veriyor fakat  taşlık ve bozuk zeminde ER300 fena değil test ettim,Yumuşak lastik'te bu tarz zeminde iyi değil..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 28, 2014, 09:57:22 »
goodyear eg. performans  lastigi izmir sartlarinda 4 mevsim olarak kullanilabilir mi..? Ayni sekilde kumho kh27..?

İzmirde kullanılabilir. Ancak soğuk iklim bölgelerinde kar lastiği şart.

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2014, 10:03:15
Petlas almayın. Alacağınız petlaslar hep eski tarihli olacaktır. Petlasın firması ya kırşehir ya da nevşehirdeydi. Adı değişti starmax oldu. Dişlerine kadar petlasla aynı bi tek starmax yazıyor

Petlaslar Kırşehirde üretiliyor. Yurtdışına Starmaxx adı altında ihraç ediliyor. Petlasın üretimi devam ediyor. Adı değişmedi, sadece Starmaxx adı ile yurtdışına gönderiliyor. Lastikler aynı lastik dediğiniz gibi.
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 28, 2014, 12:30:34 »
Ogün'cüm, yanılmıyorsam Dunlop Sport SP01 ve ER300 Turanza gördüm, son 1-2 senedir çıkan Toyota modellerinde. Corolla ve Auris için konuşuyorum,diğer modeller için bilgim yok..
ER300 için sana katılıyorum gürültüyü içeri veriyor fakat  taşlık ve bozuk zeminde ER300 fena değil test ettim,Yumuşak lastik'te bu tarz zeminde iyi değil..

babamda 2013de dunlop gorunce sevinmistim ama bazilarinda er300 gordum bende oyuzden kafam karıştı :) hakli olabilirsin abi oldukca yumusak lastik zaten.dikkatli kullancan yumusak lastigi  biraz keyfine bakican
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 28, 2014, 16:07:50 »
Goodyear in ef performans lastigine 210-220 istiyolar (205 55 16) daha onceki msjlarda 175 diye okuyunca sevinmistim ama ebatlari farkliymis onun yeni farkettim.. tekrar starmaxx yada kumho ya donus gorunuyo gibi..
Kumho da kh27 tavsiye edilmisti..starmaxx icin bi tavsiye varmi acaba..sitesinde etiket degerleri en ii olan (c-b) 740 serili bir lastik gordum sadece..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 28, 2014, 16:14:40 »
dün 180 lira ya aldım 205/ 55/16 91 v hepsi buradan
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 28, 2014, 16:22:29 »
Goodyear in ef performans lastigine 210-220 istiyolar (205 55 16) daha onceki msjlarda 175 diye okuyunca sevinmistim ama ebatlari farkliymis onun yeni farkettim.. tekrar starmaxx yada kumho ya donus gorunuyo gibi..
Kumho da kh27 tavsiye edilmisti..starmaxx icin bi tavsiye varmi acaba..sitesinde etiket degerleri en ii olan (c-b) 740 serili bir lastik gordum sadece..

starmaxx 

http://www.starmaxx.com.tr/tr/etiket.php?i=5701&l=88

http://www.starmaxx.com.tr/tr/etiket.php?i=3950&l=86

petlas pt 741

http://www.petlas.com.tr/tr/etiket.php?i=5220&l=8

Petlas starmaxx ikisi aynı lastikler sadece desenleri farklı oluyor.

megane 2 de starmaxx navaro  corolla hb aracımda petlas pt741 kullanıyoruz. Memnunuz. Hemen hemen aynı fakat pt741 şuan en yeni ve en son teknolojili lastiği petlasın.

Lastik alırken üretim tarihlerine tek tek bakın. raf ömrü 5 yıl vs diyorlarda o lastikler eskimeye başlıyor bile. Mümkün olduğunca yeni almaya çalışın mesela benim sınırım 2 aydı.  Yeni gelecek lastiklerde eski tarihli olabilir hiçbir bayii garantisini vermiyor.

Petlas bayii ile iletişime geçtim mal getiren tırın gelmesini bekledim. Petlas bayisine  siz lastik gelince tarihlerine bakın eğer 2014 se beni arayın satın alacağım dedim aynen dediğim gibi bayii aradı tarih yeni dedi bende gittim taktırdım. Corolladakiler 50 yanak yani ara ebat olduğundan bulunmuyor siz 55 yanak ararken zorlanmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 28, 2014, 16:24:07 »

strmaxx novaro st532: http://www.starmaxx.com.tr/tr/lastik.php?id=86
starmaxx ultra sport 740 : http://www.starmaxx.com.tr/tr/lastik.php?id=88
starmaxx ultrasport 760:  http://www.starmaxx.com.tr/tr/lastik.php?id=165
kumho kh27 : http://www.kumho-eu-tyre-label.eu/tr/lastikler.html?tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprofil%5D=KH27&tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprefix%5D=Ecowing%20ES01&cHash=f216f863ac

starmaxxdan tavsiyem novarodur benim genelde ama şahsi görüşümdür.kışın kar yagmadıkça bile kullanılabiliyor lastik.yaz performansı illaki vermez onu belirtiyim.kız arkadaşımda kullanıyoruz vede gerçekten memnunuz.çok güzel yolda tutuyor frenlemeside iyi sessiz konforlu bir lastik. ben kumhoyu keşfedeli çok olmadı ama bir arkadaşıma tavsiyeettim aldı ve çok memnun şuan.yeni bir lastik 1senelik bir lastik daha.ama tüm kumholardan çok farklı bir lastik.ithalatçısıyla vs hep görüştüm.kendime kumho olcam açıkcası.ama kışın kullanılmaz onu söliyim

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2014, 16:26:14
kumhonun kh27 deki rakipleri goodyear ve michelin gibi lastiklerdir onu belirtiyim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2014, 16:43:26
http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-195-65-r15-91h-efficientgrip-performance-oto-lastik-uretim-tarihi-2014/productDetails.aspx?productId=otysf777915&categoryId=259720

sanırım indirimli olarak bahsedilen lastikte bu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 28, 2014, 17:24:02 »
Kumho kisin kullanilmaz demissiniz benim icin onemli bi detay karli bolgeler icin mi soylediniz onu zira izmirde oldugum icin yil boyu kullanmayi dusunuyorum..
Eger oyleyse petlas-starmaxx en uygun lastikler gibi duruyo suan benim icin..paraya kiyip goodyear almazsam tabi..gerci 2 tane goodyear alip er300 leri arkaya ceksemmi diyorum ama icime sinmiyo pek olmusken dortliyim diyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 28, 2014, 17:27:15 »
Nebi hocam 180 e aldiginiz goodyear mi ve 2014 un lastigimi acaba..?