0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şuan bir arkadaşıma kumho önerdim ayrıca ve kullanıyor şimdilik o da memnun..lastik konusunda şunu sölemeyi unuttuk.saklama koşulları çok önemli ankara gibi bir yerde o da etkilemiş olabilir iyi bir yer seçemediysek.yani karalıyamam direk ama istemiyorum yani birdaha.forumda mesut abi anlar lastik büyüklüğü işinden vs ama ben 17 yapmanızıda çok tavsiyetmem.16 sanırım şuan dimi sizin.
evet şu anki ebatlar 205/55 R16 ben ilerde 215/55 R17 düşünüyorum ki zaten Premium verso da bu ebatlardaki jant lastikler orijinal olarak geliyor. açıkçası böyle biraz daha geniş ve yüksek araçlarda 16 yerine 17" gözüme daha hoş geliyor zaten.
kesinlikle göze çok hoş gelecek bir görüntü oluşturur güzelde bir yay takılır ve jantta bulunursa deyme keyfine.ama ben aracı ekstradan yorgunu düşünüyorum.kısa vadede etkisi asla olmıcaktır yada minimum ama uzun vadede aracı üzecektir diye düşünüyorum şahsi görüşüm.16 içinde çok güzel şeyler yapılır yapılmak istensin yeterki.düşüncenizi degiştirmek degil amacım yanlış anlamayın sadece benim düşüncem
pardon şu anki ebatlar 205/60 R16 olacaktı düzelteyim. evet zaten sıkıntı uygun orijinal bir jant bulmak. o zaman geldiğinde temiz 2.el versoya uygun bir jant da bulabilirim belki yada cms gibi markadan yakışacak bir sıfır jant olabilir diyorum.dediğin gibi orjinalden pek şaşmamak lazım benim de bu kararım pek net değil zaten. biraz daha zamanım var düşünüp karar vermeye forumdaki bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini almaya...
17 de sorun olmayacağını düşündüren şey yine aynı ebat,kilo ve motor gücündeki(1.6 132 beygir) Premium modelinin direk bu şekilde satışa sunuluyor olması.2. elden kastım bazılarının nerdeyse hiç kullanmadan sattıkları jantlardı aslında, tabi yine de alırken bir ustaya baktırmak gerekebilir.
Evet 2. el alırken mutlaka balans cihazına sokun. Gözle görülmeyenler direk cihazda belli oluyor.Yanlız o modelin yürüyen aksamı süspansüyonları vs ona göre ayarlanmıştır bence. Sizin aracınızla aynı parçaları kullanıyorsa sorun olmazda dediğim gibi farklıysa yakıt artışı, son hız farkları olur. Yanağı çok daraltmadığınız için büyük konfor kayıpları olmaz.
Toyota Sakarya'nın 17 jant için böyle bir modifakasyona girip uğraşacağını sanmıyorum ama evet yine de haklı olabilirsiniz yapmadan servise danışmak gerekir.
yeni çıkanlarda toyota ne kullanıyor abi bilgin varmı.niye sordun dicek olursan bridgestone genelde audi wv lerde test ediliyor belki birde hondada çok japonda test edilmiyor diye biliyorum şahsi görüşüm dogru hatırlıyorsam tabi
goodyear eg. performans lastigi izmir sartlarinda 4 mevsim olarak kullanilabilir mi..? Ayni sekilde kumho kh27..?
Petlas almayın. Alacağınız petlaslar hep eski tarihli olacaktır. Petlasın firması ya kırşehir ya da nevşehirdeydi. Adı değişti starmax oldu. Dişlerine kadar petlasla aynı bi tek starmax yazıyor
Ogün'cüm, yanılmıyorsam Dunlop Sport SP01 ve ER300 Turanza gördüm, son 1-2 senedir çıkan Toyota modellerinde. Corolla ve Auris için konuşuyorum,diğer modeller için bilgim yok..ER300 için sana katılıyorum gürültüyü içeri veriyor fakat taşlık ve bozuk zeminde ER300 fena değil test ettim,Yumuşak lastik'te bu tarz zeminde iyi değil..
Goodyear in ef performans lastigine 210-220 istiyolar (205 55 16) daha onceki msjlarda 175 diye okuyunca sevinmistim ama ebatlari farkliymis onun yeni farkettim.. tekrar starmaxx yada kumho ya donus gorunuyo gibi..Kumho da kh27 tavsiye edilmisti..starmaxx icin bi tavsiye varmi acaba..sitesinde etiket degerleri en ii olan (c-b) 740 serili bir lastik gordum sadece..