Gönderen Konu: Yeni Lastik Kumho Ecowing KH27  (Okunma sayısı 22842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Lastik Kumho Ecowing KH27
« Yanıtla #80 : Mayıs 30, 2014, 14:20:13 »
Merhaba;

Kumho KH27 almayı düşünüyorum. İlk izlenimlerinizin olumlu olduğunu okudum. Lastiğin 3000-5000km yol yaptıkça performansı nasıl değişiyor? Kötüleşme, sertleşme vs oluyor mu?
Almayı düşündüğüm diğer alternatifler Goodyear EG Performans ile Conti PremiumContact 5. Bunlar fiyat olarak KH27'ye göre üstte kalıyor. Ancak lastiğin ileride göstereceği performans kafama takıldığı için kullananların tecrübelerini almak isterim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 30, 2014, 14:20:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 30, 2014, 14:30:50 »
Kullanan arkadaşlar var memnunlar daha detaylı bilgi vereceklerdir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 30, 2014, 14:51:47 »
45 gün önce aladım ama takamadım araca çünkü hala koreden sipariş bekliyorum. 215-55-17 ara ebatmış ellerinde kimsede yok 10 gün önce satıcıyı aradım kendisi tanıdık.
Bulunduğum ilçe 50 bin nüfuslu adamı aradığımda abi 17 kişinin siparişi elimde gelse hemen arayacağım istiyosan gel paranı vereyim dedi hala beklemedeyim :wacko:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 30, 2014, 15:15:20 »
Merhaba;

Kumho KH27 almayı düşünüyorum. İlk izlenimlerinizin olumlu olduğunu okudum. Lastiğin 3000-5000km yol yaptıkça performansı nasıl değişiyor? Kötüleşme, sertleşme vs oluyor mu?
Almayı düşündüğüm diğer alternatifler Goodyear EG Performans ile Conti PremiumContact 5. Bunlar fiyat olarak KH27'ye göre üstte kalıyor. Ancak lastiğin ileride göstereceği performans kafama takıldığı için kullananların tecrübelerini almak isterim.

lastiği alalı 3ay olucak sanırım 3000km ye yaklaştı km olarak.performans olarak hala bir azalma lastikte bir sertleşme içerde bir gürültü nazar degmesin hala yok.ilk izlenimleri nasılsa hala yorumları şuan öle.aldıgı parayı bence sonuna kadar hakediyor.yumuşaklıgı gerçekten tam ayarında.yol tutusu frenlemesine sözbulamıyorum bekledigimdençok iyi...istediğinizi sorabilirsiniz lastikle ilgili..br lastiğin ilerikizamanlardaki etkisi performansı lastiğin saklanma koşulları ile çok  ilgilidir.güzel saklarsanız lastik beni uzun süre kullanırsın imajını rahatlıkla veriyor.yumuşaklıgının kolay kolay azalmıyacagınıda belli ediyor zaten.zaten lastiğin tek rakipleride sizin dedikleriniz.buda kalite olarak birşeyler gösteriyor diye düşünüyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 31, 2014, 22:05:16 »
Merhaba;

Goodyear EG Performance yeni trend. Kullaniyorum ve olumsuz diyecegim bir ozellik tasimiyor. Ancak Kumho ecowing hakkinda da olumsuz yorum duymadim. Maddi durumunuza gore secim yapiniz. İkisi de basarili.
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 18, 2014, 15:52:57 »
Düşün taşın sonunda Goodyear EGP almaya karar vermiştim. Bridgestone lardan, uzun yolda lastik sesinden sertlikten şikayet eden araç içi yolcular konfor görsün diye.
Lakin toprak yollarda, hatta mıcırlı, pürüzlü asfaltta , çukurlu Ankara yollarında aklıma bir türlü yatmıyordu ve gene mi Bridgestone alsam diye düşünürken KUMHO'yu gördüm şans eseri.
diğerleri 190-240 tl arası fiyatlarda iken  125 TL gibi bir fiyat aldım 14.hafta 2014 KUMHO'ları.  Kumho ECSTA SPT KU31  205 55 16.   http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU31.htm Araştırdım, düşündüm taşımdım. Yerinde de inceleyince hiç düşünmeden taktırdım.
Fazla test edemedim ama slick asfalt bir yolda u dönüşte zorladım . Bridgestonelar varken genelde arkasını atardı Auris. kaymadı. 2. kez 60-80 arası hızlarda sert fren yaptım, ABS açmadı.
Sesi de öyle fazla değil 70 DB . Çok iyi bir iş yaptığımı düşünüyorum. Umarım pişman olmam.  Sonuçta neredeyse toplamda 300 TLm cebimde kaldı. 2 yıl da üretim hatalarına karşı garantili.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Temmuz 18, 2014, 15:58:12 »
Düşün taşın sonunda Goodyear EGP almaya karar vermiştim. Bridgestone lardan, uzun yolda lastik sesinden sertlikten şikayet eden araç içi yolcular konfor görsün diye.
Lakin toprak yollarda, hatta mıcırlı, pürüzlü asfaltta , çukurlu Ankara yollarında aklıma bir türlü yatmıyordu ve gene mi Bridgestone alsam diye düşünürken KUMHO'yu gördüm şans eseri.
diğerleri 190-240 tl arası fiyatlarda iken  125 TL gibi bir fiyat aldım 14.hafta 2014 KUMHO'ları.  Kumho ECSTA SPT KU31  205 55 16.   http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU31.htm Araştırdım, düşündüm taşımdım. Yerinde de inceleyince hiç düşünmeden taktırdım.
Fazla test edemedim ama slick asfalt bir yolda u dönüşte zorladım . Bridgestonelar varken genelde arkasını atardı Auris. kaymadı. 2. kez 60-80 arası hızlarda sert fren yaptım, ABS açmadı.
Sesi de öyle fazla değil 70 DB . Çok iyi bir iş yaptığımı düşünüyorum. Umarım pişman olmam.  Sonuçta neredeyse toplamda 300 TLm cebimde kaldı.

hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin keyifle güzel günlerle binmeyi nasipetsin inşallah.bence iyi bir seçim yapmıssınız ve dediginiz gibi tasarruf boyutu kısmına deginmicem bile.ama güzel bir lastik seçmissiniz.kh27de güzel onlarda güzel.kumho son zamanlarda kendini fazlasıyla geliştirdi ve rakibi goodyear sadece olarak düşünebilirsiniz enazından ben araştırırken bunlara ulaşmıştım.sadece tek sölicegim saklama koşullarınıza dikkatedin
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Temmuz 18, 2014, 16:29:19 »
Sağolun Ogün bey, hepimiz için inş. kazasız belasız yolculuklar olur.
Dediğiniz gibi fiyatından önce lastiğin güvenilir olup olmamasını düşündüm. Konfordan biraz ödün verince gayet mantıklı bir seçim bence de. Konfor da öyle kötü değil 70 DB normal. Ama çukurlarda öyle konforlu geçemiyorsunuz.
Sonuçta spor performansı vaadeden bir lastik, sert olması normal.
 Her zaman güzel yollarda kullanamıyoruz araçlarımızı, bizim şartlarımıza uygun olduğunu düşünüyorum. Lastiğin yanakları Goodyear EGP Conti PC5 veya michelin primacy HP ye göre  daha kalın.
Aslında Bridgestone Turanzanın biraz yumuşak ve konforlusu gibi.  Bakalım,  uzun yoldan sonra yorumlarımı tekrar paylaşırım.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 18, 2014, 16:59:06 »
Turanza arabadan soğuttu valla ya.Bende düşünüyorum ama hem konforlu hem yol tutuş orta seviyelerde olsun istiyorum.Turanza da ani hareketler de aracın arkası hemen geliyor.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Temmuz 18, 2014, 17:02:04 »
Turanza arabadan soğuttu valla ya.Bende düşünüyorum ama hem konforlu hem yol tutuş orta seviyelerde olsun istiyorum.Turanza da ani hareketler de aracın arkası hemen geliyor.

Aynen. Turanzayı 31 bar falan basıp kullanmak lazım, aurisin arkasını atar. Lastik havası fazla olduğunda çok sıkıntılı.
Turanzadan ben de bıkmıştım ama sağlamdı ve güvenilebilecek bir lastik. Her türlü yola girdim 45.000 km kullandım bir kez bile patlamadı Turanza. Goodyerları yerinde görüp yanaklarına bakınca sanki problemli yollarda sıkıntı yaratır gibi geldi. Bizim gibi kaldırıma park eden, çukurlarda slalom yapıp bazan ıskalayanlar için uygun değil gibi geliyor bana. 3 hafta önce kaldırıma park ederken lastiğini (conty PC5)  yanaktan yaran arkadaşı görünce bu fikrim iyice pekişti. Yollarımız eskiye göre çok iyi durumda olsa da halen bir Avrupa değiliz.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Temmuz 19, 2014, 05:58:20 »

sırf zevkine keyfine kumho kh27 ecowingi incelemeni öneririm orta seviyeli ve goodyear tarzı birşey istiyorsan

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2014, 06:01:01
Sağolun Ogün bey, hepimiz için inş. kazasız belasız yolculuklar olur.
Dediğiniz gibi fiyatından önce lastiğin güvenilir olup olmamasını düşündüm. Konfordan biraz ödün verince gayet mantıklı bir seçim bence de. Konfor da öyle kötü değil 70 DB normal. Ama çukurlarda öyle konforlu geçemiyorsunuz.
Sonuçta spor performansı vaadeden bir lastik, sert olması normal.
 Her zaman güzel yollarda kullanamıyoruz araçlarımızı, bizim şartlarımıza uygun olduğunu düşünüyorum. Lastiğin yanakları Goodyear EGP Conti PC5 veya michelin primacy HP ye göre  daha kalın.
Aslında Bridgestone Turanzanın biraz yumuşak ve konforlusu gibi.  Bakalım,  uzun yoldan sonra yorumlarımı tekrar paylaşırım.

ben kumhonun bu yeni çıkan lastiklerinin çok yumuşak ile çok sert arası tam kıvamında oldugunu düşünüyorum.tabi ayrıca yanak korumalarıda var.konfor olarakda içeriye ses almaması ve turanzaer300 kadar rahatsızetmemesi enbüyük artısı.tabi buarada sizinki daha performanslı bana göre ve yol tutuşuda oldukça iyidir diye düşünüyorum.güvenlik fiyat ve birçok faktör düşünüldügünde fiyatından iyi bir lastik şuan benim gözümde.ama dedigim gibi sertleşmemesi için güzel saklayın yeter derim ben
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '08
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Temmuz 19, 2014, 08:40:44 »
aşağıdaki etiket değerleri doğrumudur açıkçası ku31 alacaktım değerleri görünce kafamı karıştırdı :)
Yaris 1.3 Terra Siyah- Satıldı
Auris 1,4 D MM Comfort 2008 - Füme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Temmuz 19, 2014, 08:58:16 »
aşağıdaki etiket değerleri doğrumudur açıkçası ku31 alacaktım değerleri görünce kafamı karıştırdı :)

Lastik ebatlarına göre etiket değişir. 205 55 16 da  B   -B  değerleri ecowing'in . KU 31 DE C-B . Yani arada ciddi bir ekonomiklik farkı yok. Fakat KU31 öyle sessiz bir lastik değil. Ses konusuna kafayı takıyorsanız ku31 önermem. Ama sürüş kalitesi ve performans arıyorsanız, güvenlik arıyorsanız ku31.
Lastik araştırması yaparken,  bu etiket konusuna takılıp kalmıştım ve doğal olarak Goodyear EGP öne çıkıyordu. Analitik olarak düşününce, yılda 2 kez, bilemedin 3 kez uzun yol yapan birisi için asıl önemli detay olmadığına karar verdim ve KU31 aldım.
Benim aldığım  Ve bugün sabah Ankara'ya gece yağan yağmur sonrası biraz lastik testine çıktım. Islak zeminde, kayar, vs hikaye. Şu haliyle bu lastik Turanza(eski lastiklerim)'dan iyi. Ama spor bir lastik KU31. Sıcak hava lastiği, ısındığında karakteri ortaya çıkan bir lastik. Ekim gibi kışlıklara hemen geçerim, bunları soğukta zorlamam.
Konfor arıyorsanız sanırızm ecoving daha iyidir ama KUMHO'nun kendini ıspatlamış ve beğenilen lastiği ku31. bakalım ilerleyen kilometrelerde ve uzun yolda nasıl KU31.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '08
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Temmuz 19, 2014, 09:30:34 »
Bende pek kilometre yapmıyorum genelde kısa mesafe. Yılda 10bin anca. Görüntü olarakta hoşuma gidiyor ku31, 195/50/16 da E-B değerleri var. Sanırım fikrim değişmeyecek yine, teşekkürler bilgilendirme için.
Yaris 1.3 Terra Siyah- Satıldı
Auris 1,4 D MM Comfort 2008 - Füme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Temmuz 19, 2014, 09:42:00 »
Bende pek kilometre yapmıyorum genelde kısa mesafe. Yılda 10bin anca. Görüntü olarakta hoşuma gidiyor ku31, 195/50/16 da E-B değerleri var. Sanırım fikrim değişmeyecek yine, teşekkürler bilgilendirme için.

Lastik olayında ilk öncelik güvenlik, sağlamlık , yol tutuş. Bunlar Ok ise , ekonomi, konfor , sessizliğe bakmak lazım. Açıkçası bunların hepsinin tam olduğu lastiklerin fiyatları  300 TL üzerinde.
Böyle olunca da konfordan ödün vermek en mantıklısı. Bu arada  KUMHO mercedes'in bazı modellerinin fabrika çıkış lastiği. Bir kaç markanın daha. Kafan rahat olsun, ucuz diye kötü lastik değil.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Temmuz 19, 2014, 13:34:56 »
Ben kh27 ecowing kullaniyorum turanzaer300den sonra ne çile cekmisim anladım yani.yumusakligi yol tutusu konforu sessizligi benim icin mukemmel.yakit tasarruf olayindanda memnunum bence yerine getiriyor tum ozelliklerini etiketlerdekilerini tutturuyor
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Temmuz 19, 2014, 14:09:54 »
sırf zevkine keyfine kumho kh27 ecowingi incelemeni öneririm orta seviyeli ve goodyear tarzı birşey istiyorsan

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2014, 06:01:01
ben kumhonun bu yeni çıkan lastiklerinin çok yumuşak ile çok sert arası tam kıvamında oldugunu düşünüyorum.tabi ayrıca yanak korumalarıda var.konfor olarakda içeriye ses almaması ve turanzaer300 kadar rahatsızetmemesi enbüyük artısı.tabi buarada sizinki daha performanslı bana göre ve yol tutuşuda oldukça iyidir diye düşünüyorum.güvenlik fiyat ve birçok faktör düşünüldügünde fiyatından iyi bir lastik şuan benim gözümde.ama dedigim gibi sertleşmemesi için güzel saklayın yeter derim ben
Eylül ekim gibi değiştireceğim zaten abi bunları.205 55 16 fiyatları ne kadar acaba?
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Temmuz 19, 2014, 14:12:16 »
Ankaradan mustafa can arkadasimiz 600tl ye aldi takma ayarlama vs dahil.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Temmuz 19, 2014, 14:27:39 »
Gayet uygunmuş abi.Bizim tira da kumho aldık gayet memnunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Temmuz 19, 2014, 14:38:00 »
14. hafta 2014 ku031 205 55 16.   500 tl balans dahil.
Ama biraz fiyatı zorladım.  Yine de 130 TL tanesini bıkırlar.   Turgut Özal bulvarında opeti geçince Altınkardeşler
born to ride