Gönderen Konu: Yeni Lastik Kumho Ecowing KH27  (Okunma sayısı 22843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Lastik Kumho Ecowing KH27
« Yanıtla #100 : Temmuz 19, 2014, 14:41:20 »
Kumho denilince akla hep eski lastikleri geliyor ama eski lastikleri ile hic alakasi yok.kendini epey bir gelistirdi kh27 nin rakip urunu zaten goodyear eg performance serisi.baskada rakip olcak bir lastik yok.dusundugunde fiyatindan fazla bile bir lastik. Ben cok memnunum açıkçası herseyinden.enufak bir sikayetim yok.suan hala sanayide de bircok mercedes bmw nin taktirdigini görüyorum.tavsiyeederim acikcasi yani

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2014, 14:41:30
Kumho denilince akla hep eski lastikleri geliyor ama eski lastikleri ile hic alakasi yok.kendini epey bir gelistirdi kh27 nin rakip urunu zaten goodyear eg performance serisi.baskada rakip olcak bir lastik yok.dusundugunde fiyatindan fazla bile bir lastik. Ben cok memnunum açıkçası herseyinden.enufak bir sikayetim yok.suan hala sanayide de bircok mercedes bmw nin taktirdigini görüyorum.tavsiyeederim acikcasi yani
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Temmuz 19, 2014, 14:41:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Temmuz 19, 2014, 14:47:01 »
Doğru diyorsun Ogün. Marka ön yargılarına takılmamak lazım. En önemlisi kullananların deneyim ve tecrübeleri. İsim yapmış ancak kötü ürün üreten firmalar da yok değil yani.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #102 : Temmuz 19, 2014, 14:53:22 »
Tum markalarin muhakkak ise yaramayan feda ettigi modelleri oluyor diye düşünüyorum aytac abi.tabii birde her marka araca her marka lastikte gitmiyor. Gercekten dedigin gibi her marka lastik ayri bir tecrube deneyim gercekten.
sunuda belirtiyim diger arkadaslar icin ben daha kh27 ile ilgili enufak olumsuz yorum görmedim

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2014, 14:57:40
14. hafta 2014 ku031 205 55 16.   500 tl balans dahil.
Ama biraz fiyatı zorladım.  Yine de 130 TL tanesini bıkırlar.   Turgut Özal bulvarında opeti geçince Altınkardeşler

size tek tavsiyeedecegim husus lastiklerinizi iyi saklamaniz.yumusaklik sertlik ayari tam kivaminda olan bir lastik ve sertlemesindiye tabi sşahsi görüşüm fiyat ve kalite olarak gercekten iyi bir lastik
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ağustos 06, 2014, 11:52:59 »
Kumho ile ilgili genel yorum olan sayfaya yazmıştım, takip edenler için buraya da ekliyorum aynı yorumları.

2000 km'lik  205 55 16 KUMHO ECSTA SPT KU31  yorumlarım.

Öncelikle yaklaşık 3 hafta önce 4 adet lastiği 500 TL Peşin'e aldım. 2014 14. hafta üretim.

Aracım 2010 Auris valvematic.
Hız limitlerine uymaya gayret etmekle birlikte aracı sportif kullanmayı da severim. Emniyet sınırı dahilinde virajlara hızlı girebilirim.
Zaman zaman ve şehir içinde çukurlu bozuk yollarda araç kullanabilirim. Sürekli slick asfaltta değilim. Yılda 2-3 kez uzun yola giderim.

Şehir içi Performansı: Lastikler karakteri gereği sert hamurlu ve yanakları kalın. Dolayısıyla şehir içinde (yolları bozuk Çankaya gibi yerlerde) 32 psi olan lastik basıncını 30-31'e düşürmek mantıklıdır.
Öyle üzerinde takır tukur zıplatan bir lastik değil, eski lastiklerim Turanza ER300'den daha konforlu.
Sert viraj dönüşlerinde aracı yolda tutuyor ve savrulmuyor. Çok dik ( %12 den fazla) eğimli ve pürüssüz asfaltta çok ani kalkışlarda kısa süreli patinaja düşme eğilimi var. Fakat kendisini topluyor ve tutunuyor.
Yağmurlu pürüssüz asfaltta sert frenlemede abs açabiliyor ama kızaklamaya düşmüyor ve yine tutunuyor. Su tahliyesi gayet iyi, suya girdiğinizde yüzmüyor, tutunabiliyor.

Şehir dışı performansı: 33 PSI ve 30 C ortalama sıcaklıkta.
Bir defa bu lastik kesinlikle bir 'SICAK İKLİM' lastiği. Isındığında gerçek performansı ortaya çıkıyor. Isındığında en kaliteli sportif lastiklerden geri kalmaz, güvenlik hissi , yol tutuşu çok iyi.
Öyle aşırı sesli bir lastik değil. Fısır fısır pamukların üzerinde gidiyormuş hissi veren konfor lastiklerinden de değil. BU sportif bir lastik, güvenli bir lastik. Öyle çukura düşünce balon yaptı, kaldırıma çıkarken yanağı kesildi patladı diye nazik davranmanızı gerektirecek bir lastik değil. Türkiye şartlarında konfordan biraz ödün vererek, güvenli ve keyifle virajlara girmek istiyorsanız , bir lastiğe 200-250 TL arası para vermek yerine 4 lastiği 500-600 TL ye alayım istiyorsanız , ANTALYA gibi sıcak yerlerde yaşıyorsanız kesinlikle tercih edin. Soğuk yerlerde (Kars-Erzurum) yaşıyorsanız daha yumuşak hamurlu lastikler öneririm.
Benim gibi ANKARA 'da yaşıyorsanız, bu lastiği MAYIS-EKİM dönemi dışında kullanmayın ve KASIM başında kışlık lastikelre geçiş yapın. Çünkü lastiğin karakteri sıcaklık düşünce kötüleşiyor. Isındığında mükemmele yakın bir sportif lastik diyebilirim.

Bu lastiği kullandığım dönem boyunca her 10.000 KM de yorumlarımı yazmaya çalışacağım.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Kasım 12, 2014, 23:58:13 »
205/55/r16 91v dunlop lastik takılı aracım 48000 km de diş derinliğinde azalma olmamasına rağmen lastikler sertleşmiş ve yüksek hızda helikopter gibi ses çıkarıyor. Araştırmalarıma göre 1-goodyear egp 2-continental cont5 ve 3-kumho 4-michelin arasında kaldım. hangisini tavsiye edersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Kasım 13, 2014, 01:15:16 »
münir bey konu başlığında sölediğiniz lastik hakkında zaten konu mevcuttur.kullanan kişiler tarafından(bunlardan biride ben)açılmıştır.yöneticilerimizde bence konuyu oraya taşırsa daha iyi bilgiler edinebilirsiniz.çünkü bu konu açıldı.yönetimin dikkatine...
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 20, 2015, 12:59:25 »
Lastikler bu yıl çetin bir kış geçirdi.
Şu an Kumho'lar ne durumda ? Sertleşme var mı ? İlk günkü memnuniyet sürüyor mu ?

Yaza girmeden lastikleri değiştireyim diyorum ve Goodyear Efficientgrip Performance ile Kumho arasında kaldım. Genelde uzun yol yaptığımız için Goodyear ağır basıyor fakat ömür konusunda şüpheliyim.

Ha şu da var, Goodyear veya Kumho, eminim ki bana şu an aracın üzerinde bulunan sertleşmiş Pirelli Cinturato P6'ları aratmayacak.
Ama önemli olan, verilecebilecek paraya en iyisine sahip olabilmek.

Şu anki lastiklerimin etiket değerleri. MAŞALLAH (!)
Hiç AR-GE'yle falan uğraşmayaydınız.  :lol:

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ocak 20, 2015, 13:37:26 »
205/55/r16 91v dunlop lastik takılı aracım 48000 km de diş derinliğinde azalma olmamasına rağmen lastikler sertleşmiş ve yüksek hızda helikopter gibi ses çıkarıyor. Araştırmalarıma göre 1-goodyear egp 2-continental cont5 ve 3-kumho 4-michelin arasında kaldım. hangisini tavsiye edersiniz?

Benimde fabrika lastiği  olarak Dunlop takılı, lastikler o kadar sert ki , dolma lastik taksak ancak bu kadar olurdu heralde, aslında bulunduğum bölge -6, -7 ye kadar düşüyor ama bence yapısındanda kaynaklanıyor, bende yazın değiştirmeyi düşünüyorum lastikleri, seçim konusunda kararsızım.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ocak 20, 2015, 18:01:48 »
Şu an Kumho'lar ne durumda ? Sertleşme var mı ? İlk günkü memnuniyet sürüyor mu ?

Yaza girmeden lastikleri değiştireyim diyorum ve Goodyear Efficientgrip Performance ile Kumho arasında kaldım. Genelde uzun yol yaptığımız için Goodyear ağır basıyor fakat ömür konusunda şüpheliyim.

Ha şu da var, Goodyear veya Kumho, eminim ki bana şu an aracın üzerinde bulunan sertleşmiş Pirelli Cinturato P6'ları aratmayacak.

sedan corolla e12 ve aurisde denedik mustafanin ikimizde memnunuz. Aurisde malum arkasini sedan e12 ye gore daha cabuk savurabilen bi araba islakda biraz daha iyi olsaydi diyor ben sedan e12de iyiki bunu almisim diyorum.yanak korumali yumusakligi guzel yola oturan sessiz bi lastik uzun yolda yaptim oldukca basarili buldum bircok ani frenleme yapmak zorunda kaldim beni hep hayret icinde birakti. Kumho eco

goodyeari cok konusma geregi duymuyorum iyi lastik.parana gore iyi tercihler sana kalmis. Ama ben gene alcak olsam gene kumho eco kh27 alirim tasarrufu yol tutusu sessizligi yumusakligi tam ayarda ve fiyati makul
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ocak 20, 2015, 18:04:00 »

Ooov bu ne ya? [emoji4] Bence Efficent Grip Performance alın. Cinturato P6'dan sonra araç çağ atlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 244000
  • Model Yılı: '93
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Şubat 17, 2015, 16:10:09 »
bu lastiği bende almak istiyorum ama 1 sene sonra sertleşmesinden korkuyorum uzun süreli kullanılarımız yorumlarınızı bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Şubat 17, 2015, 17:05:50 »
Goodyear ın kış lastiğinde bile bu değerler yok bu nedir arkadaş ya .Daha önce  kumho kullanan bir arkadaşım ilk 1 yıl gerçekten başarılı bir lastikti ama 1 yılın sonunda performansı sürekli düşme başladı .Alayım 2-3 yıl kullanayım dersen goodyear veya mıchelın al dedi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Şubat 19, 2015, 13:03:35 »
kumho lastikleri genelde 5000km yaptıktan sonra çivi toplamaya başlar haberiniz olsun. Genelde böyledir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Şubat 19, 2015, 20:03:12 »
Nasıl çivi topladigini merakettim ben ;)  aslinda yazmak istedigim bisey degil ama arabaci cevrem cok oldugundan dolayi gercekten net olmasada her lastik hakkinds genel bilgiye sahibim. Ve 30000km yapan arkadasm vsr ne bir catlama ne civi toplama nede bir sertlesme (1yildan sonra.daha yeni sertlesior) sorunu yasadi.acaba biz nasl saklioruz ve nasil kullaniyoruz bence buna bakmak lazim.tas topluor onu soyliyebilirim ama kumho fazlasiyla imaj degistirmis kalitesini arttirmis ve rakibi goodyear olan bi firma bence boyle bakmak lazm. Goodyearin parasi belli kalitesi belli hic sozum yok ama parasinin cok ustunde bir lastik bu lastik denemeden bisy dememek lazim.arada 100-200fark var belki ama canimizi teslim ediyoruz deyip hiz limitlerine uymadn kullanmaktansa 100tl cebime kalir baska ihtiyacimi karsilarim benim mantigim bu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Şubat 26, 2015, 11:34:18 »
Yazın aldığım kh27 ler depoda uygun koşulda saklıyorum.Şuan Ankaranın o soğuk ve karlı havalarında kw22 modelini kullanıyorum.KH27 Den sonra kesinlikle bir eziyet lastik sesinden arabanın sesini duyamıyorum resmen.Ama yol tutuş frenleme mesafesi iyi kesinlikle.Bakalım mart-nisan gibi KH27 leri taktığımızda umarım aynı performansı devam ediyor olacak
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Nisan 11, 2015, 12:19:09 »
Arkadaşlar merhaba konu baya uzamış bende yeni konu açmaktansa buradan devam etmeyi kullanıcı yorumları almayı daha mantıklı buldum. Malum havalar ısınıyor ve kış lastiklerini sökme zamanı geldi kışlık lastik goodyear kullandım yeni aldım 2 kere karlı yolda kullandım çok şükür sıkıntısız  evime ulaştım buda bana yetti.

Geleyim yaz lastik olayına 4 adet bristone b250 lastiğim var fakat 2010 tarihli ve yanaklarında kılcal çatlaklar var ve artık tahta gibi olmuşlar .Toyota gibi konforlu bir aracı konforsuz araba haline getiriyor .4 adet yazlık lastik alayım diyorum Allah biliyor ben goodyear efgrip performans alacaktım fakat 195.60.15 ebadı için 185 -190 tl para  istiyorlar 4 lastik 800 tl nerdeyse .Dün akşam arkadaşıma lastik almak için lastikçimi aradım sağolsun iyi insandır ne takarız dedim abi sen goodyear alıyorsun ama kumho  eco kh27 geldi bayadır yoktu hem fiyat hem performans çok iyi dedi .Fiyatı da 130 tl den yaparız dedi ebat aynı bizim araçla fiyat çok makul geldi arkadaşta hacı yaza yeter deyince gittik lasiklerin yanakları hayli yumuşak desen olarak goodyear ile hemen hemen aynı dün akşam takıldı 10 km kadar aracı kullandım yol tutuş ve frenaj hoşuma giti araç yolu tuttuğunu açıkçası bana hissettirdi araç pejo 208 bu arada frenleme olarak ta tepkiler gayet iyi onu  dışında çukurlarda esneklik orta düzeyde hani çok yumuşakta değil sertte değil tam kararında geldi ama tabi daha yeni lastik .Orada iken lastikçime tekrar sordum kardeş goodyearla teraziye koysan hangisi dedim abi şöyle deyim goodyear test birincisi bir lastik yüzde üzerinde konuşacak olursam o  ½ 100 ise buda  ½ 85 - 90 dedi etiket değerleri zaten çok yakın ha şunu deyim kumho nun farklı lastikleri var onları dersen sen ver desende vermem ama bu lastik öyle değil dedi .

Bende iyiden iyiye kumho yu düşünmeye başladım hem fiyat olarak bana iyi hem de lastik hoşuma gitti acil sizden bilgi ve yorum bekliyorum özellikle bu lastiği 1 yıla yakın kullanan arkadaşlarımdan .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Nisan 11, 2015, 12:38:44 »
Ben de kışlıklar kumho performans gayet iyi ama uğultu yapıyor biraz ama. Aracınızın üzerindeki b250 ler fabrikanın taktığı lastikler eskiyince muhtemelen aynen b250 ye devam edilmiş.Ben olsam kaliteden ödün vermem iyi mal iyi para mantığı yani  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Nisan 11, 2015, 13:05:28 »
Goodyear mı diyorsunuz Mustafa bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Nisan 11, 2015, 13:18:40 »
Goodyear iyi lastik üretir ama şu unutulmamalıdır ki her markanın ucuz lastiği vardır markaya bakıp aldanmayın markanın kaliteli lastiğini tercih edin tabi üretim tarihi yeni olanı .Evet beğendiniz lastik olabilir.,pişman olmassınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Nisan 11, 2015, 13:35:10 »
Herkese merhaba

Uzun zamandır lastik arayışı içindeydim aracımın üzerindeki 2006 Bridstone fabrika lastiği vardı ve artık hiç bir işe yaramıyordu.Ogün abinin tavsiyeleri üzerine Kumho KH27 Araştırmaya başladım ve cumartesi günü 4 Adet Kumho KH27 Aldım Lastik gayet yumuşak ve inanılmaz şekilde sessiz.Frenlemesi gayet başarılı. 205 55 16 Fiyatı 600 Tl ye aldım.Uzun zamanda ne olur bilemiyorum ama ilk izlenimlerim çok iyi

japoncam iyi olmadığı için çok anlayamadım ama deseni güzel lastiğin :D

şaka bir yana kumho her zaman kalburüstü lastiklerden olmuştur, güle güle kullanın
2017 C-HR Hybrid Diamond