Anket

Dikkat Xenon Var

Moderatöre Rapor etmek istiyorum
36 (70.6%)
Bu konuya Katılmıyorum
15 (29.4%)

Toplam Oy Verenler: 50

Gönderen Konu: Dikkat Xenon Var!  (Okunma sayısı 8956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikkat Xenon Var!
« Yanıtla #80 : Mart 27, 2014, 17:23:10 »
Bazı araçlarda iki korna olabiliyordu, birisi şehir içi için, diğeri şehir dışı.

bunu ilk defa duydum.cokda merakettim suan gormek isterdim.konu korna degil.bazen gercekten calman gerekiyor kaza önlüyor ama kullanmasini bilmeyen eli kornada yasayanlar sıkıntı benim icin yani kendimi kaybediyorum yani diger konu yakin takip bir diger konuda bilincsiz ayarsiz kullanilan xenon bu üçlü benim icin tehlike yani sahsen

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2014, 17:26:14
Yanlış anlaşılmasın, geri kalmış ülkelerin içine ülkemizi katmadım, zira korna konusunda en kalabalık şehrimiz İstanbulda bile minibüs, taksicilerin dışında fazla korna çalan yok diyebilirim. Zaten kanunen yasaklandı ve bu konuda çoğu sürücümüz bilgili.

Sanayiden bazı gençlerin bahsettiğin şekilde nostaljik girişimleri var.

Bakın, gelişmişlik konusu sadece ekonomik değildir, bunun bir çok göstergesi vardır.
Türkiye, dünyadaki gelişmiş ülkeler arasında hala yerini korumaktadır.
Bunu görebilmek için dışardan bakmak gerekiyor, fakat bazı konularda biraz daha araştırmacı olmalıyız.

Hangi konularda araştırmacı olmalıyız? zaten bugünlerde ülkemizin gündemi de bu.

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2014, 17:23:06
Büyük yük taşıyıcıları?

yok tekin abi yanlis anlamadim kendi adima ama cokda basarili degiliz trafikde gelismislikde bence tabi.istanbulu bilmiyorum ama ankarada birgun icinde bas agrisina sebep olacak kadar korna sesinin oldugu 1dk yi bile bos gecmedigi semt isimperi verebilirim.sarida korna sesi baslar ankarada
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 27, 2014, 17:23:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 27, 2014, 17:26:47 »
 Eskiden olurdu özellikle Avrupa'dan gelen bazı araçlarda. Aslında şimdiki teknolojiler ile bunun çok kolay çözümü olur. Araç hızına göre farklı frekansta çalan korna.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mart 27, 2014, 17:39:32 »
..ama ankarada birgun icinde bas agrisina sebep olacak kadar korna sesinin oldugu 1dk yi bile bos gecmedigi semt isimperi verebilirim.sarida korna sesi baslar ankarada

"Terzi kendi söküğünü dikemezmiş" işte bana kızmanız için size yeterli sebep;

Ankaranın nüfusu nekadarsa, işte okadar üst düzey yetkilisi var.

O şehirde trafik kuralı diye bir şey yok :)

Hatta Ankaralılar o kadar alışık ki bu duruma, ülkenin başka yerlerinde de trafik kuralları yok zannediyorlar.

Bu konuda beni dilediğiniz kadar eleştirebilirsiniz ama gerçekten düşünülmesi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 27, 2014, 17:44:51 »
Günlük hayatımın en sevdiğim yönü Ankara trafiği, her günü ayrı bir macera :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mart 27, 2014, 17:48:29 »

ozetledin alper abi gercekten  :) hergunu ayri bir macera gercekten.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #85 : Mart 27, 2014, 17:49:28 »

Dürüst bir itiraf..  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 29, 2014, 02:35:13 »
Şu muayeneden geçememe olayını hiç anlamıyorum sizde mi şans yok ben mi çok şanslıyım ? Corollamızda far+sis xenon mevcut sislerimin camına sarı folyo çekmiştim sislerim yeşil kehribar sarısı gibi yanıyorda diye bilirim..Angel farlarımdan dolayı far motorunu iptal ettirmek zorunda kalmıştım halen daha öyle ama muayeneden 2016 ya kadar hafif kusur bile almadan geçtim..Aynı durum merceksiz farı olan taunusumdada geçerli idi onada birşey demediler..

Konuya gelince hak verdiğim yönleri tabiki var ama bunu bende sabit bir konu olarak uygulanmasını ve bu tarz xenonla ilgili açılan konulardan mesaj yazarken tıpkı yeni üyelere yapılan kendinizi tanıtmadan konu açamazsınız olayına dönüşterebilirsiniz..En azından şikayetini belli etmek isteyen üye yazdığı cevapta o konu linkini kopyalayıp karşı tarafı uyarma mayetinde bulunabilir..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mart 29, 2014, 11:04:54 »
Şu muayeneden geçememe olayını hiç anlamıyorum sizde mi şans yok ben mi çok şanslıyım ? Corollamızda far+sis xenon mevcut sislerimin camına sarı folyo çekmiştim sislerim yeşil kehribar sarısı gibi yanıyorda diye bilirim..Angel farlarımdan dolayı far motorunu iptal ettirmek zorunda kalmıştım halen daha öyle ama muayeneden 2016 ya kadar hafif kusur bile almadan geçtim..Aynı durum merceksiz farı olan taunusumdada geçerli idi onada birşey demediler..

Konuya gelince hak verdiğim yönleri tabiki var ama bunu bende sabit bir konu olarak uygulanmasını ve bu tarz xenonla ilgili açılan konulardan mesaj yazarken tıpkı yeni üyelere yapılan kendinizi tanıtmadan konu açamazsınız olayına dönüşterebilirsiniz..En azından şikayetini belli etmek isteyen üye yazdığı cevapta o konu linkini kopyalayıp karşı tarafı uyarma mayetinde bulunabilir..

Muayeneden geçtiğiniz istasyonun adını verin de herkes oraya gitsin bari. Maşallah geç geç demişler. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 29, 2014, 11:10:54 »
Yine sislere xenon uygulanan konu açılmış burdaki konuşmalar ve yaşanan şeylere rağmen
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #89 : Mart 29, 2014, 11:34:34 »
Muayeneden geçtiğiniz istasyonun adını verin de herkes oraya gitsin bari. Maşallah geç geç demişler. :)

Evet, şu istasyonun adı verilsede, insanlığa faydalı kontrol yapan yeri herkes öğrense.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mart 29, 2014, 11:41:55 »
Yine sislere xenon uygulanan konu açılmış burdaki konuşmalar ve yaşanan şeylere rağmen

Ne olacaktı adam konu mu açmasın burada konuşuldu diye?  Bende yıllarca karşı çıktım önlemsiz kullanan xenon'a halada karşıyım kullanmadım kullanmamda eşimde dostumada kullandırtmadım! 

He burada uyarını yaparsın ya da nerede uyarılacaksa uyarını yaparsın ''kardeşim/dostum arkadaşım bunu yapıyorsun ama bu şu sebepten yanlış lütfen dikkat et'' deriz senin benim işim bu noktada biter. 

Zaten memleket hararetli, değil osuruktan birbirinin nefes almasından nem kapar durumdayken böylesine polemike meyilli bi konunun halaaaaa üzerine gitmenin mantığı yoktur olamazda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mart 29, 2014, 17:56:23 »
Ne olacaktı adam konu mu açmasın burada konuşuldu diye?  Bende yıllarca karşı çıktım önlemsiz kullanan xenon'a halada karşıyım kullanmadım kullanmamda eşimde dostumada kullandırtmadım! 

He burada uyarını yaparsın ya da nerede uyarılacaksa uyarını yaparsın ''kardeşim/dostum arkadaşım bunu yapıyorsun ama bu şu sebepten yanlış lütfen dikkat et'' deriz senin benim işim bu noktada biter. 

Zaten memleket hararetli, değil osuruktan birbirinin nefes almasından nem kapar durumdayken böylesine polemike meyilli bi konunun halaaaaa üzerine gitmenin mantığı yoktur olamazda.

+1907
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mart 29, 2014, 18:03:52 »
Mercekleri Xenonlarda gözümü alıyor sizlerin almıyor mu acaba? Xenon kelvin değeri far ayarı olmadan hiç bir araçta bulumamalı diyorum.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mart 29, 2014, 20:47:51 »
Benim anlatmaya çalıştığım şey farkliydi burda biri ölümden dönmüş birbirimize azcik saygimiz olabilirdi konu acip takmiyorum der gibi olmuş benim demek istedigim buydu amacim tartisma cikarmak degil  benim xenondan anladigim tek sey mercek bi xenon olayi normal xenona ayar yapilir göz almaz diye bi uygulama yada böyle bisey bilmiyorum eger öyleyse k.bakmayin ama sislere bile xenon takip karisdan gelene veya arkadan gelip stadyum aydinlatir gibi gezenlere bisey demiyorum zaten konu kac sayfa olmus herkes demis diycegini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 29, 2014, 21:05:04 »
Sislere bile xenon takip karisdan gelene veya arkadan gelip stadyum aydinlatir gibi gezenlere bisey demiyorum zaten konu kac sayfa olmus herkes demis diycegini

Ben onlara çok şey söylüyorum. Arkadan ya da karşıdan gelmesi fark etmez, gözümü alıyorsa gerekeni söylüyorum. Burada arkadaşım olsa da söylerim, tanımasam da söylerim.

İnadına olsun olmasın, sadece görsel olarak güzel görünüyor diye trafiğe tehlikeye sokacak uygulama yapan babamın oğlu olsun aynı eleştirimi yaparım arkadaş.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 29, 2014, 21:28:42 »
 Bu tarz, başkalarını rahatsız eden, zarar veren uygulamalarda inat eden ve işin doğrusunu uygulamayanların da sorunlarının çözüldüğü merkezler var diye biliyorum. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Mart 29, 2014, 21:30:52 »
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mart 29, 2014, 22:25:25 »
Bende özelikle trafikte bu tür insanlara gereken cevabi yolu verip bu sefer ben  arkasina gecip uzunlari  acip cevap veriyorum bu is guzel duruyo diye baskasinin kaza yapmasina sebeb verebilir  vede sislere mercek takan da gördüm  ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama insanlar azcik bilinçli olmali  burda xenon konusu acan arkadaşlar abilerim niye orjinalini yaptirmiyoda isi kisa yollu ucuz herkesin canini tehlikeye atiyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 205000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mart 29, 2014, 23:55:30 »
Benimde aracımda aldıgımda xenon far takılıydı, bugün tesisatını söküp normal ampul takdırdım. Gayette güzel görüş sağlıyorlar. Kullanan içinde xenon far bir avantaj sağlamıyor bence, sadece karşıdan gelen araca yada önünüzde ilerleyen aracın soförüne verdiği rahatsızlıktan başka özelliği yok diye düşünüyorum. Xenon kullandıgım için rahatsız oluyordum acıkcası ve ilk fırsatta normale dönüş yaptım.
İlker ÖZKAYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mart 30, 2014, 00:48:46 »
İzmit Köseköy tarafında ki istasyonla Elazığda ki istasyon..
Bu arada laflarınızı üstüme alınmıyorum sislerimi gerekmedikçe yakmıyorum artık gerektiğinde yaktığım zamanda, siteden şahitlerimde var normal sislerden kat kat daha iyi görüş sağlıyor illa ki deneyenler vardır..Angel farlarımdan dolayı far motorunu iptal ettim dememden farlarımın ayarsız olduğu anlaşılmasın ben hem görüşümü hem görüntüyü hemde karşı tarafı düşünerek bu uygulamalara devam ediyorum..Bu zamana kadarda kimseden ne sellektör yedim ne de şikayet aldım.
Unutmayın xenon çıktığında o deli xenon hastalığı herkezde mevcuttu dünyanın paraları yatırılırdı kimsede kötü demezdi işte zaman hepsini örttü bir süre sonra kişisel zevkini doyuranlar bu işi yanlış bulmaya başladı..Onun için bu konuda ki dayattırmayı anlamıyorum..ACD abininde dediği gibi uyarı yapılır takan takar takmıyan takmaz bu kadar basit..Herneyse herkese kolay gelsin ;)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega