Anket

Dikkat Xenon Var

Moderatöre Rapor etmek istiyorum
36 (70.6%)
Bu konuya Katılmıyorum
15 (29.4%)

Toplam Oy Verenler: 50

Gönderen Konu: Dikkat Xenon Var!  (Okunma sayısı 8959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Dikkat Xenon Var!
« : Mart 23, 2014, 22:41:19 »
Merhaba otomobil severler,

Yeri geldikçe, bazı konularda süratlerden bahsedilirken, 120km/h üzeri olanlardan bahsetmiyoruz veya yeni üyelerimiz buna dikkat etmiyorlarsa yöneticilerimiz tarafından o kelimeler düzeltiliyor ve kişiler uyarılıyor. Bu konuya dikkat etmek, güvenliği ve özendiriciliği kontrol altında tutmanın çok doğru bir hareket olduğu, bütün üye arkadaşlarımız tarafından da kabul edilmektedir.

Son zamanlarda, bazı arkadaşlarımızın yaşadığı olayların anlatıldığı konu sayısında istatistik birikim oranı olmasada, ülke genelinde yaşanan bir gerçeklik var ki, o da xenon ampullerinin uygun olmayan ön far ve sis farlarında kullanılmaları sonucu olan kazalar veya çok riskli düşülen durumlar.

Çoğumuzun da kabul ettiği bu yanlış uygulamanın, Toyota sitemizde işlenmesini, özendirilmesini, genel güvenliği tehlikeye sokan bir uygulama olmaktan çıkartmak için, yöneticilerimizinde hem fikir olacağı bir uygulamayı düşünmenizi, doğru buluyorsanız katkıda bulunmanızı istiyorum.

Bugünden itibaren, Xenon ampullerinin, uygun olmayan far sistemlerinde kullanılmaları ile ilgili herhangi bir yorum veya uygulama gördüğünüzde "Moderatöre Rapor Et" ile bilgi verebilir ve bu yanlış uygulamanın yavaşça ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

Dikkat Xenon Var!
« : Mart 23, 2014, 22:41:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikkat Xenon Var!
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2014, 22:44:14 »
Merhaba otomobil severler,

Yeri geldikçe, bazı konularda süratlerden bahsedilirken, 120km/h üzeri olanlardan bahsetmiyoruz veya yeni üyelerimiz buna dikkat etmiyorlarsa yöneticilerimiz tarafından o kelimeler düzeltiliyor ve kişiler uyarılıyor. Bu konuya dikkat etmek, güvenliği ve özendiriciliği kontrol altında tutmanın çok doğru bir hareket olduğu, bütün üye arkadaşlarımız tarafından da kabul edilmektedir.

Son zamanlarda, bazı arkadaşlarımızın yaşadığı olayların anlatıldığı konu sayısında istatistik birikim oranı olmasada, ülke genelinde yaşanan bir gerçeklik var ki, o da xenon ampullerinin uygun olmayan ön far ve sis farlarında kullanılmaları sonucu olan kazalar veya çok riskli düşülen durumlar.

Çoğumuzun da kabul ettiği bu yanlış uygulamanın, Toyota sitemizde işlenmesini, özendirilmesini, genel güvenliği tehlikeye sokan bir uygulama olmaktan çıkartmak için, yöneticilerimizinde hem fikir olacağı bir uygulamayı düşünmenizi, doğru buluyorsanız katkıda bulunmanızı istiyorum.

Bugünden itibaren, Xenon ampullerinin, uygun olmayan far sistemlerinde kullanılmaları ile ilgili herhangi bir yorum veya uygulama gördüğünüzde "Moderatöre Rapor Et" ile bilgi verebilir ve bu yanlış uygulamanın yavaşça ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilirsiniz.

+100
Teşekkürler ve sonuna kadar destekliyorum.
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2014, 22:49:59 »
Şimdi ilave ettiğim Anket ile konuyu destekleyici bir bilgi çıkarabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2014, 22:53:34 »
doğrusunu söylemek gerekirse bende xenon kullanıcısıyım ve bugünlerde içimi kemiriyordu bu konunuz bana sökmemin zamanı geldiğini doğruladı yarın ilk işim bu olacak
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1416 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2014, 23:07:27 »
Merhabalar güzel bir konuya değinmişsiniz teşekkür ederim
Bir kaç gün önce Ahmet bey xenon yüzünden kaza atlattığını yazdı forumda
Sadece xenon değil her konuda yanlışlıkları hep beraber düzeltmeye çalışırsak en azından kendi grubumuzdan başlayarak ve zamanla dahada genişleyerek  trafik kurallarına uyma adına bir şeyler yapabiliriz gibi geliyor bana.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2014, 23:30:29 »
Moderatöre bildirmekten çekinmeyin, biz gerekeni yaparız ;)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2014, 23:36:25 »
Bu uygulamanın hızda da olduğu gibi sadece sanal ortamda kalacağını düşünüyorum.Onun yerine xenon ile ilgili konu açılmalı ve sabitlenmeli bence...
Bilgi insanları daha çok ikna eder.Örneğin
http://www.techturkey.com/forum/genel/39562-merceksiz-farlara-xenon-ampul.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2014, 23:40:03 »
Bu problemin en büyük mağduru olarak elimden geleni yapmaya çalışırım.

Çözümün sadece forumda değil, günlük hayatta arkadaşları bilinçlenmesi yönündede faydalı olması ve uygunmasını canı gönülden temenni ederim.

Bilinçli sürücüler ile güvenli yolculuklar.

:alkis:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2014, 23:45:46 »
Kesinlikle çok haklısın Tekin abi. Ben merceksiz olarak takıkan ve diğer sürücüleri adeta kör eden şahıslardan gerçekten çok rahatsızım. Hele hele sislere xenon takanlara diyecek bişey bulamıyorum. Eğitimin şart olduğu aşikar. Bundan böyle bununla ilgili olan konulara daha da özenle tepki göstereceğim ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2014, 23:57:59 »
Sonuna kadar destekcisiyim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2014, 00:24:03 »
Ben de xenon kullanıcısıyım fakat far ayarım en aşağıda daha selektör yemedim sadece görsellik için kullanıyorum
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2014, 01:29:08 »
Ben de xenon kullanıcısıyım fakat far ayarım en aşağıda daha selektör yemedim sadece görsellik için kullanıyorum

Görsellik insan hayatından daha önemli değildir. Unutmayın! Sizin de karşınıza görselliğe önem veren biri çıkabilir. Bu yüzden hataları düzeltmeye önce kendimizden başlamalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2014, 01:41:12 »
Siteye agir kurallar getirmeye cakisiyorsunuz bence olmaz bu. Evet ben kullanmiyorum ama birisi gelip hevesle bugun taktirdim ettim diyecek ilk uygulamasidir bir bakmissiniz konu silinmis veya kisi 3 gun cezayi yemis o adam bir daha siteye ugrar mi ? tabiki de hayir  destekliyor muyum bu konuyu kismen ama tamamiyle degil diktatörce bir uygulama yapilmis olur.

Xenonun merceksiz farlarda kullanimindaki zararla hakkinda konu acilir bilinen veya bilinmeyenler bulunur arastirilir konu kimse birsey yazmadan kilitlenip sabitlenir. Yoksa xenonunu destekledi hemen moderatore rapor et hurra olursa olmaz o is sitedeki sıkılıktan kaynakli. Onu soyleme bunu destekleme yersin cezayi gibi eylemler yeterince yerinde olmayan kararlar olur. Saygilarimla
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2014, 02:00:34 »
Siteye agir kurallar getirmeye cakisiyorsunuz bence olmaz bu. Evet ben kullanmiyorum ama birisi gelip hevesle bugun taktirdim ettim diyecek ilk uygulamasidir bir bakmissiniz konu silinmis veya kisi 3 gun cezayi yemis o adam bir daha siteye ugrar mi ? tabiki de hayir  destekliyor muyum bu konuyu kismen ama tamamiyle degil diktatörce bir uygulama yapilmis olur.

Xenonun merceksiz farlarda kullanimindaki zararla hakkinda konu acilir bilinen veya bilinmeyenler bulunur arastirilir konu kimse birsey yazmadan kilitlenip sabitlenir. Yoksa xenonunu destekledi hemen moderatore rapor et hurra olursa olmaz o is sitedeki sıkılıktan kaynakli. Onu soyleme bunu destekleme yersin cezayi gibi eylemler yeterince yerinde olmayan kararlar olur. Saygilarimla

sölediklerinin dogrulugu var ercüment ama enson ki olayda az kalsın bir kaza olma ihtimali ve soucu belirsiz bir durum var.ama şu zaten bir gerçek arabaya güzel birşeyler yapmak hepimiz istiyoruz gücümüz ölçüsünde ama bunu en saglıklı en ucuz ve en zararsız şekilde yapmalıyız.hem kendimize hem araca hemde çevreye.özgürlük dedigimiz kavram başkalarına zarar vermek degil.merceksizin yaptıgı sonuçlar olumsuzlar ortada.böle birşey yapılmak isteniliyorsa en ucuz şekilde mercekli ayarlı güzel şekilde yapılmaya çalışır.olmuyosa zorlamanın anlamı yoktur diye düşünüyorum tamamen şahsi düşüncem tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 24, 2014, 09:31:20 »
Görsellik insan hayatından daha önemli değildir. Unutmayın! Sizin de karşınıza görselliğe önem veren biri çıkabilir. Bu yüzden hataları düzeltmeye önce kendimizden başlamalıyız.
Ben hata olduğunu düşünmüyorum. Farlarım yere bakıyor. Ahmet abinin başına gelenden haberim var. Sislere takmak akıl karı değil sisler yukarı bakar uzunlar gibi göz alır. Ben bilinçli kullanıyorum daha bugüne kadar selektör yemedim. Sökmeye de hiç niyetim yok
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2014, 09:46:01 »

Ercü biz konuyu silmesek ya da editlemesek bile ilk muayenede TÜV TÜRK söktürecek nasıl olsa. Bu arada sabit konu iyi fikir bilgilendirme amaçlı bu uygulanabilir. Gece yolculuğunda en çok şikayet ettiğim konulardan biri ile ilgili yapılacak bir bilinçlendirme çalışması olarak bakıyorum konuya ve böyle bakınca müdahale etmekte sakınca görmüyorum. Lakin senin bunu diktatörce bir yaklaşım olarak tanımlamandan rahatsız olduğum için açıklama gereği gördüm konu Xenon'a karşı eylem yapmak değil, konu insan hayatını korumak. Benim arabamda da Xenon var ama orjinal donanım olduğu için kimseyi rahatsız etmiyor. Corolla'nın aydınlatması yetmediği halde onca yıl o araca Xenon taktırmadım. Taktırmamamın tek sebebi ise karşıdan gelenleri rahatsız etmemekti.

Senin burada anlatmaya çalıştığın konuyu da anlıyorum ama bu kadar katı kuralları olan, sert bir yapı kurmuyoruz diye düşünüyorum. Bir de sırf bu yüzden foruma küsecek birinin bu foruma ne kadar faydası olacağını da ayrıca konuşabiliriz abicim ;)

Ben hata olduğunu düşünmüyorum. Farlarım yere bakıyor. Ahmet abinin başına gelenden haberim var. Sislere takmak akıl karı değil sisler yukarı bakar uzunlar gibi göz alır. Ben bilinçli kullanıyorum daha bugüne kadar selektör yemedim. Sökmeye de hiç niyetim yok

Seçkin sözümüz bilinçli kullanıcıya değil. Sen diyorsan ki kimseyi rahatsız etmiyorum, tehlike yaratmıyorum diyorsan güle güle kullan kardeşim. Buradaki sıkıntı merceksiz Xenon'ları gözümüzün içine sokanlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2014, 09:50:49 »
Kendi Cumhuriyetimizde ahkam kesmekten başka birşey olmaz bu adım. Foruma gelen adama işin aslını, doğrusunu mantık çerçevesinde anlatmak varken xenon mu al sana 3 gün sis mi al sana 5 gün diyerek bi yere varamayız. Ki adam öyle yapılınca gidip sinyale bile xenon takar hırsından. Ayarsız, merceksiz xenon kullanmanın zararlarını anlatan bir konu açılıp sabitlenmesini  destekliyorum.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2014, 09:55:03 »
  Doğru uygulamalar için xenon sistemleri ve dönüşümleri tartışılabilir. Hem bunların detayları daha iyi aktarılmış olur bu konu ile ilgilenen herkese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 24, 2014, 09:55:51 »
3 gün 5 gün nerden çıktı yahu? yok öyle birşey, hız sınırı ihlallerini nasıl uyarıyorsak bu da aynı şekilde uygulama olur.

Uyarı da şu şekilde olur:

Merceksiz, far yıkamasız ve otomatik far seviye ayarı olmadan xenon kullanmak tehlikeli ve trafik etiğine aykırıdır. Ayrıca aracınız muayeneden geçemez.

Bu kadar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2014, 09:59:06 »
Merceksiz xenonların zararları  xenonlara mercek nasıl takılır gibi bilgi olan bi konu açılırsa iyi olur ki bu şekilde bence kimse xenonu sökmez not: kendi arabamda xenon yok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE