Anket

Dikkat Xenon Var

Moderatöre Rapor etmek istiyorum
36 (70.6%)
Bu konuya Katılmıyorum
15 (29.4%)

Toplam Oy Verenler: 50

Gönderen Konu: Dikkat Xenon Var!  (Okunma sayısı 8951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikkat Xenon Var!
« Yanıtla #40 : Mart 24, 2014, 22:43:38 »
Merhaba otomobil severler,

Yeri geldikçe, bazı konularda süratlerden bahsedilirken, 120km/h üzeri olanlardan bahsetmiyoruz veya yeni üyelerimiz buna dikkat etmiyorlarsa yöneticilerimiz tarafından o kelimeler düzeltiliyor ve kişiler uyarılıyor. Bu konuya dikkat etmek, güvenliği ve özendiriciliği kontrol altında tutmanın çok doğru bir hareket olduğu, bütün üye arkadaşlarımız tarafından da kabul edilmektedir.

Son zamanlarda, bazı arkadaşlarımızın yaşadığı olayların anlatıldığı konu sayısında istatistik birikim oranı olmasada, ülke genelinde yaşanan bir gerçeklik var ki, o da xenon ampullerinin uygun olmayan ön far ve sis farlarında kullanılmaları sonucu olan kazalar veya çok riskli düşülen durumlar.

Çoğumuzun da kabul ettiği bu yanlış uygulamanın, Toyota sitemizde işlenmesini, özendirilmesini, genel güvenliği tehlikeye sokan bir uygulama olmaktan çıkartmak için, yöneticilerimizinde hem fikir olacağı bir uygulamayı düşünmenizi, doğru buluyorsanız katkıda bulunmanızı istiyorum.

Bugünden itibaren, Xenon ampullerinin, uygun olmayan far sistemlerinde kullanılmaları ile ilgili herhangi bir yorum veya uygulama gördüğünüzde "Moderatöre Rapor Et" ile bilgi verebilir ve bu yanlış uygulamanın yavaşça ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Tekin bey ifadelerinizin büyük bölümüne katılmakla birlikte forum üyelerini ilk okul çocuğu gibi terbiye etme yöntemine kesinlikle karşıyım.  Zaten bumilletin başına ne geldiyse bu tip davranışlardan geldi, ben başörtüsünü sevmiyorum, ninelerimiz böyle mi bağlıyordu küt yasak. kadınlar eskiden pantolon mu giyiyordu? o da mecliste yasak. Bu ve buna benzer yasakçı zihniyeti kabul etmek mümkün değildir, bu forumda her mesleğe mensup üyeler var bunları terbiye etmeye çalışmak uygun bir davranış olamaz çünkü muhataplarımız belkide her hususda bizden ileri insanlar olabilir.
Ben arabayı aldığımda xenon ampuller vardı ben onları söküp philips cristal vision ampuller taktım, xenon un zararlarından bahsetmek isteyen arkadaşlarda, xenon sevdalılarıda fikirlerini rahatlıkla söyleyp müdafaa edebilmeliler yoksa burası forum değil aklına yasak konular gelenlerin uygulama yeri olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 24, 2014, 22:43:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 25, 2014, 14:03:17 »
  Arkadaşlar, elbet ki de belli kurallar olacak, yoksa kaos olur. Tabi ki de herkes fikrini ortaya koyacak. Hep beraber, en güzeli, sağlıklısını yapmak amacımız değil mi? Yanlışı göstermek hepimizin ortak sorumluluğu değil mi? Yanlışı savunan, doğruyu savunan şeklinde bir ayrım olma ihtimali var mı, bu bizlere yakışır mı?
 Tabiri mi mazur görün, modifiye, tunning'e kimse karşı değil, gecemodifiye'ye karşıyız. Bir şey yapılacaksa, en güzel, sağlıklı şekilde yapılsın, onun önü açılsın.
 Yanlış şeyden rahatsızlık duyan keyfinden rahatsız olmuyor ki, yanlış şey gerçekten sıkıntı yaratıyor, bunu herkes biliyor, güzele, doğruya, sağlıklıya da herkes hakkını veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 25, 2014, 23:15:29 »
Yasal kullanımlara kim hayır dedi ben duyamadım!! Bu yüzden kim suçlanıyor onu da anlamadım açıkçası. Herkesin bir bildiği var demek ki.
Kaldı ki diğer kullanımlar 2918 sayılı trafik kanununa göre suçtur ve yapılmasını zaten devlet yasaklamıştır.

Md. 63 Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımı bulundurmamak
Md. 32 Araç üzerindeki teknik değişiklik yapmak (tescil kuruluşuna bildirmeden)

Bu maddelerden işlem görebilir ve aracınız trafikten men edilebilir, ayrıca uygun olmayan ışık donanımları söktürülür.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 26, 2014, 08:45:41 »
Yasal kullanımlara kim hayır dedi ben duyamadım!! Bu yüzden kim suçlanıyor onu da anlamadım açıkçası. Herkesin bir bildiği var demek ki.
Kaldı ki diğer kullanımlar 2918 sayılı trafik kanununa göre suçtur ve yapılmasını zaten devlet yasaklamıştır.

Md. 63 Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımı bulundurmamak
Md. 32 Araç üzerindeki teknik değişiklik yapmak (tescil kuruluşuna bildirmeden)

Bu maddelerden işlem görebilir ve aracınız trafikten men edilebilir, ayrıca uygun olmayan ışık donanımları söktürülür.

+1 Aynen Gökhan Bey katılıyorum.
Adam, ucuz 40-50 TL'lik xenon çakmalarını takmış arabasına arkamızdan geliyor,saat gece 21:00 civarı,araba da ailemiz var. Bahçeşehir civarlarında otobandayız.
Ben orta şeritten yavaş gidiyorum,geçsin ki rahat gidelim diye arkadaş böyle bir ışık,aydınlatma olamaz. 10 dk'ya yakın eziyet çektik yemin ederim.Hiç mi etrafı düşünmezsin,insan bu kadar mı öküz olur.
Arkadan gelen ışık yüzünden önümüzü göremiyoruz, çakma xenon'ların takılı olduğu arabanın marka,modelini yazmayacağım sonra yanlış anlama oluyor..
Orjinal takılan hiçbir şeye karşı değilim fakat etrafa rahatsızlık,huzursuzluk verip, tehlike arz ediyorsa yakaladığını trafikten men edeceksin..

I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 26, 2014, 09:35:29 »
cevap mesajlarından sanki çakma xenonları tasvip ediyormuşuz izlenimini alıyorum, bizler yani benim gibi düşünenler forumda bu konuda konu açmanın mesaj yazmanın yasaklanmasına karşıyız. Konu ne olursa olsun ifade özgürlüğü değiştirilemez haktır, o zaman twitter in yasaklanmasına neden kızıyoruz ki? bu benim teröristim iyidir senin teröristin kötüdür demek gibi bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 26, 2014, 09:47:36 »
cevap mesajlarından sanki çakma xenonları tasvip ediyormuşuz izlenimini alıyorum, bizler yani benim gibi düşünenler forumda bu konuda konu açmanın mesaj yazmanın yasaklanmasına karşıyız. Konu ne olursa olsun ifade özgürlüğü değiştirilemez haktır, o zaman twitter in yasaklanmasına neden kızıyoruz ki? bu benim teröristim iyidir senin teröristin kötüdür demek gibi bir şey.

atilla abi yazılanları iyi okursan iyi olur burda bir yasaklamadan bahsetmiyoruz.konuyun acan kişi veya böle bir tavsiyede bulunuan kişiye yüksek hız ihlali vs konularda nasıl uyarı veriliyorsa aynı şekilde uyarı verilmesinden daha böle bir girişimde bulunmadan engellemeye çalışmakdan bahsediyoruz
mzgürlük dedigimiz şeyi başkasının canına sebep olacak şekilde kullanmak da özgürlük degildir ayrıca.bu tür olaylar az kalsın forumdan birinin can kaybına sebep oluyordu özgürlük bu degil.amacımız yasaklamak konuyu kaldırmak degil uyarmak gördüğümüzde sadece.ayrıca bu farlar zaten yasak.
zaten bu olayda bilinçli kullanan ayarını yaptıran sise taktırıp farı aşagıya baktıranlar için degil.bilinçsizce kısalara takıp ayarını yaptıramayan ilgilenmiyen kullanmak için kullanan kişiler için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 26, 2014, 10:04:30 »
atilla abi yazılanları iyi okursan iyi olur burda bir yasaklamadan bahsetmiyoruz.konuyun acan kişi veya böle bir tavsiyede bulunuan kişiye yüksek hız ihlali vs konularda nasıl uyarı veriliyorsa aynı şekilde uyarı verilmesinden daha böle bir girişimde bulunmadan engellemeye çalışmakdan bahsediyoruz
mzgürlük dedigimiz şeyi başkasının canına sebep olacak şekilde kullanmak da özgürlük degildir ayrıca.bu tür olaylar az kalsın forumdan birinin can kaybına sebep oluyordu özgürlük bu degil.amacımız yasaklamak konuyu kaldırmak degil uyarmak gördüğümüzde sadece.ayrıca bu farlar zaten yasak.
ben yazılanları okudumda sen okumadın galiba, ben Tekin beyin bu konuya yasak getirme talebini eleştirdim, yüksek hızdan bahsedilmiyorda kazalara engel mi olabiliyoruz? Bu forumun üyeleri birisi xenon farı methetti diye arabasına takacak kadar ufku kapalı mı? Veya yüksek hızdan bahsetti diye hemen arabasının gazına basacak kadar maceraperest mi? benim bu yaşa gelene kadar edindiğim tecrübeye göre her şeyi bileceksin ama yapmayacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 26, 2014, 10:18:31 »
ben yazılanları okudumda sen okumadın galiba, ben Tekin beyin bu konuya yasak getirme talebini eleştirdim, yüksek hızdan bahsedilmiyorda kazalara engel mi olabiliyoruz? Bu forumun üyeleri birisi xenon farı methetti diye arabasına takacak kadar ufku kapalı mı? Veya yüksek hızdan bahsetti diye hemen arabasının gazına basacak kadar maceraperest mi? benim bu yaşa gelene kadar edindiğim tecrübeye göre her şeyi bileceksin ama yapmayacaksın.

tekin beyin yazısı arkasından konu birçok düzeltmeye maruz kaldı zaten.oyüzden dedim.ne bir ceza ne bir yaptırım sözkonusu.kimseninde zaten böle bir hakkı yok.kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz zaten.forumda bunların örnekleri var zaten o yüzden bu konu açıldı.olay sadece forumdaki insanları bulalım  uyaralım olayı degil.açılan başlıklarda karşı tarafı uyarıp bilgilendirmek bilinçlendirmek.bilinçsiz kullanıcılardan olmamasını saglamak.siz yeteri kadar tecrubeye sahip olabilirsiniz ama herkes bukadar tecrubeye sahip olmıyabiliyor bu da çok dogal.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 26, 2014, 10:20:53 »
ortada şöyle bir durum var, yasaklansın veya otomatik uyarı mesajı verilsin; kişini yapmış olduğu eylem değiştirilemez, sadece forum ortamında paylaşma şeklini değiştirebiliriz ya da engelleyebiliriz. bu yüzden yeteri kadar bilinçli insanın olduğunu düşündüğüm bu forumda xenon konusu açıldığında eğer ortada trafik kurallarına aykırı ya da insan sağlığını tehlikeye düşürecek bir sorun varsa zaten birden fazla üye ilgili şahsa gerekli uyarıları yapmaktadır.

bana kalırsa böyle bir başlığın açılması bile gereksiz ancak şöyle bir uygulama yönetimin insiyatifi doğrultusunda gerçekleştirilebilir: aydınlatma sistemi veya trafik kurallarına aykırı herhangi bir konuda üyelerin/yönetimin iletilerini dikkate almayan, yaptığı hatalı davranışı savunan ve üyelerle polemiğe giren bir şahıs olması durumunda ilgili üyeye ceza verilebilir. en azından bir kere de olsa yaptığı hatayı görmesine şans verilmesi gerek olduğunu düşünüyorum ki, genellikle gösteriş amacıyla bu uygulamaları yapan gençler tecrübe kazansın. ülkemizde bu zamana kadar ne ehliyet sistemi düzgün çalıştı, ne de trafik amirlerinin bazı konulardaki duyarsızlıkları ve denetim eksikliği değişti. bu yüzden bizim takınacağımız tavır, trafik ve hayat için çok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mart 26, 2014, 10:28:13 »
ortada şöyle bir durum var, yasaklansın veya otomatik uyarı mesajı verilsin; kişini yapmış olduğu eylem değiştirilemez, sadece forum ortamında paylaşma şeklini değiştirebiliriz ya da engelleyebiliriz. bu yüzden yeteri kadar bilinçli insanın olduğunu düşündüğüm bu forumda xenon konusu açıldığında eğer ortada trafik kurallarına aykırı ya da insan sağlığını tehlikeye düşürecek bir sorun varsa zaten birden fazla üye ilgili şahsa gerekli uyarıları yapmaktadır.

bana kalırsa böyle bir başlığın açılması bile gereksiz ancak şöyle bir uygulama yönetimin insiyatifi doğrultusunda gerçekleştirilebilir: aydınlatma sistemi veya trafik kurallarına aykırı herhangi bir konuda üyelerin/yönetimin iletilerini dikkate almayan, yaptığı hatalı davranışı savunan ve üyelerle polemiğe giren bir şahıs olması durumunda ilgili üyeye ceza verilebilir. en azından bir kere de olsa yaptığı hatayı görmesine şans verilmesi gerek olduğunu düşünüyorum ki, genellikle gösteriş amacıyla bu uygulamaları yapan gençler tecrübe kazansın. ülkemizde bu zamana kadar ne ehliyet sistemi düzgün çalıştı, ne de trafik amirlerinin bazı konulardaki duyarsızlıkları ve denetim eksikliği değişti. bu yüzden bizim takınacağımız tavır, trafik ve hayat için çok önemli.

böle bir başlık bu yüzden açıldı zaten normalde trafikde böle bir durum yasakken sayısının nekadar oldugunu söliyemicek kadar çok tutarda bu tür bir kullanım var.forumdada dikkatimizi çektigimizde hemen uyaralım bilinçlendirelim kullanacaksada bilinçli kullansın  karşısındakine zarar vermicek şekilde kullansın diye bu tür bir başlık açıldı.yoksa birileri cezalandırılsın agır dille eleştirilsin diye bir mantık şuan güdülmüyor zaten.zaten yaptırmak isteyen gene yaptırıcak yani bundan kaçış yok.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 26, 2014, 10:37:56 »
Atilla abicim, bu konu ile ilgili yaptığım çok az yorumda ve ilk konu açılış yazımda, dikkatli okursan, xenona veya xenon konularına yasak talebim diye bir şey yok.

Zaten böyle bir yasak talebimin olması komik olurdu.
Düşünceleri veya kişisel uygulamaları dünyanın hiç bir yerinde engelleyemezsin.
Kaldıki forumumuzda 120km'h hız üzerinden bahsederken artık herkes "yüksek süratle" seyerederken gibi laflar kullanıyor, bu güzel bir gelişme.

Fakat bundan sonra, uygun olmayan far sistemlerine takılı olan xenon ampulün anlatımı içeriğine arkadaşlarımız daha dikkatli olmalılar. Eğer anlatım tarzları veya uygulamaları yanlış ise, aynı sürat sansürlemesi gibi sansürlenebilir, bunun uygulanması, sansürlenmesi veya ne derecede sansürleneceği, yöneticilerin karar vereceği bir durumdur.

Sonuç olarak, bu forum dışında, ülke çapında yanlış ve kanunen yasak bir şey varsa bunu herkesin öncelikle kabullenmesi gerekir.

Yanlış ve kanunen yasak bir uygulama, forumumuzda istenildiği kadar tartışılabilir, onlarca konu açılabilir, hatta ses çıkaran egzostlar ve sürat dahil herkes istediği herşeyi yazabilir.

Fakat, "Popüler Yanlış Uygulama" gerçekleri değişmez.

"Herşeyi bileceksin ama yapmayacaksın" çok güzel bir son cümle.

Ama gençler önce bunu yaşayacaklar, sonra biz yaşlılar eleştireceğiz, sonra bir kaza ucuz atlatılacak, ve böyle bir konu açılacak..
Ve işte artık herkes herşeyi biliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 26, 2014, 10:44:47 »
Atilla abicim, bu konu ile ilgili yaptığım çok az yorumda ve ilk konu açılış yazımda, dikkatli okursan, xenona veya xenon konularına yasak talebim diye bir şey yok.

Zaten böyle bir yasak talebimin olması komik olurdu.
Düşünceleri veya kişisel uygulamaları dünyanın hiç bir yerinde engelleyemezsin.
Kaldıki forumumuzda 120km'h hız üzerinden bahsederken artık herkes "yüksek süratle" seyerederken gibi laflar kullanıyor, bu güzel bir gelişme.

Fakat bundan sonra, uygun olmayan far sistemlerine takılı olan xenon ampulün anlatımı içeriğine arkadaşlarımız daha dikkatli olmalılar. Eğer anlatım tarzları veya uygulamaları yanlış ise, aynı sürat sansürlemesi gibi sansürlenebilir, bunun uygulanması, sansürlenmesi veya ne derecede sansürleneceği, yöneticilerin karar vereceği bir durumdur.

Sonuç olarak, bu forum dışında, ülke çapında yanlış ve kanunen yasak bir şey varsa bunu herkesin öncelikle kabullenmesi gerekir.

Yanlış ve kanunen yasak bir uygulama, forumumuzda istenildiği kadar tartışılabilir, onlarca konu açılabilir, hatta ses çıkaran egzostlar ve sürat dahil herkes istediği herşeyi yazabilir.

Fakat, "Popüler Yanlış Uygulama" gerçekleri değişmez.

"Herşeyi bileceksin ama yapmayacaksın" çok güzel bir son cümle.

Ama gençler önce bunu yaşayacaklar, sonra biz yaşlılar eleştireceğiz, sonra bir kaza ucuz atlatılacak, ve böyle bir konu açılacak..
Ve işte artık herkes herşeyi biliyor :)

+ 1
Saygılarımla Tekin abi :)
İnşallah Mayıs buluşmasında görüşürüz..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 26, 2014, 11:13:19 »
  ''Yassahhh kardeşim yassah.'' Tabi ki de böyle demiyoruz ama bilince ulaşmak ve bunu yaymak hepimizin görevi. Düşünce özgürlüğüne evet ama o düşüncenin başında Medeniyet olmalı, yoksa başkalarına vurdumduymaz şekilde zarar verilebiliyor. Tabi ki de farklı düşünceler ortaya konacak. Yasal düzenlemelere uygun olmayan zenon sistemleri savunanlar da olacak. Ama bu arkadaşlar öncelikle uyarında olabileceğini göz ardı etmemeli Savundukları olguyu da bilimsel, mantık tabanına oturtup kabul ettirmeye çalışmalı yoksa ben başkasına zarar verse de istediğimi yaparım mantığı bize, buradaki kimseye yakışmaz.

Bazı ülkelerde, bazı bölgelerde, yapılacak evin önce basit bir iskeleti yapılır ve süre tanınır. Bu sürede komşulardan şikayet gelmez ise evin yapımına izin verilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 26, 2014, 11:53:38 »
Dün benim de başıma geldi bir tane transprterci arkama takıldı sisler farlar zenon. Yavaşladım önüme aldım zenonların seviyesini en üste çıkardım uzunları yaktım fazla dayanamadı ışıklarda durdu indi arabadan uzunları kasti yaktın sen diye yanıma geldi evet dedim bi de araba 5 kişi olduğu için arka daha da yerde farlar yukarıdaydı onun da etkisi büyük. Senin sislerin de uzundan farksız dedim göz almaz onlar felan arkadaşları öncü kuvvet yolladım adamın üstüne ben de sopamla beraber indim hadi sislerini de kapat yavaş yavaş yol al dedim keşke videoya çekseydim böyle bi kaçış yok :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 26, 2014, 17:37:58 »

Bugünden itibaren, Xenon ampullerinin, uygun olmayan far sistemlerinde kullanılmaları ile ilgili herhangi bir yorum veya uygulama gördüğünüzde "Moderatöre Rapor Et" ile bilgi verebilir ve bu yanlış uygulamanın yavaşça ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Ya yazdığınızın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz ya şikayet edince ne olacağını bilmiyorsunuz ya da biz ne demek istediğinizi anlamıyoruz. Kaç gündür gereksiz yere ne uzadı bu mevzu. Sen onu dedin ben bunu anlattım diye birbirini destekleyen yorumlardan ziyade bir Allah kulu da çıkıp xenonu şöyle takın ampulü böyle takın diye bir çözüm söylemedi. Atilla abi benim anlatmaya çalıştığım şeyi gayet net bakkal hesabıyla anlatmış. Xenonsuz olmaz yaşayamayız demiyoruz. Konunun başında yukarda alıntı yaptığım cümlelerde sorun olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 26, 2014, 17:43:24 »
Ya yazdığınızın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz ya şikayet edince ne olacağını bilmiyorsunuz ya da biz ne demek istediğinizi anlamıyoruz. Kaç gündür gereksiz yere ne uzadı bu mevzu. Sen onu dedin ben bunu anlattım diye birbirini destekleyen yorumlardan ziyade bir Allah kulu da çıkıp xenonu şöyle takın ampulü böyle takın diye bir çözüm söylemedi. Atilla abi benim anlatmaya çalıştığım şeyi gayet net bakkal hesabıyla anlatmış. Xenonsuz olmaz yaşayamayız demiyoruz. Konunun başında yukarda alıntı yaptığım cümlelerde sorun olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

tekin bey böle birşey yazmış olabilir ama konunun geneline bakıcak olursanız eger alper abi ve birçok kişi sadece yanlış uygulamanın uyarılması ve karşıdaki kişinin bilinçli bir xenon uygulayıcısı yapılmaya çalışılmasından bahsediyoruz.yoksa bir forumda kimse kimseye böle bir konu yüzünden yaptırım zaten uygulayamaz.ama şu konuda hak veriyorum lütfen tekin beyede söleyelim bu kadar kesin yargılara varmasın yani.uygun olmayan xenonda uygun hale getirilir önemli olan karşıdaki insanda o bilinci uyandırmak
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 26, 2014, 17:55:34 »
Ya yazdığınızın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz ya şikayet edince ne olacağını bilmiyorsunuz ya da biz ne demek istediğinizi anlamıyoruz.
Moderatör raporu gönderildiğinde ne olacağını siz biliyor musunuz?

Çünkü ben bilmiyorum :) Her raporu tartışıp duruma göre önlem alıyoruz.

edit:

Ayrıca kısa ve uyarıcı bir konu uzun süredir elektrik bölümümüzde sabit başlık olarak mevcut, bakıp inceleyen oldu mu?
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=26191.0
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 26, 2014, 18:11:06 »
tekin bey böle birşey yazmış olabilir ama konunun geneline bakıcak olursanız eger alper abi ve birçok kişi sadece yanlış uygulamanın uyarılması ve karşıdaki kişinin bilinçli bir xenon uygulayıcısı yapılmaya çalışılmasından bahsediyoruz.yoksa bir forumda kimse kimseye böle bir konu yüzünden yaptırım zaten uygulayamaz.ama şu konuda hak veriyorum lütfen tekin beyede söleyelim bu kadar kesin yargılara varmasın yani.uygun olmayan xenonda uygun hale getirilir önemli olan karşıdaki insanda o bilinci uyandırmak
+1907

edit:

Ayrıca kısa ve uyarıcı bir konu uzun süredir elektrik bölümümüzde sabit başlık olarak mevcut, bakıp inceleyen oldu mu?

Demekki sizde anlamadınız. Ben yazacağım birşey yüzünden hakaret, küfür, aşağılama vs olmadığı sürece neden bir çekince yaşayayım. Xenon yazdım ama acaba kim moderatöre bildirecek 3 5 uyarıdan sonra ne olur vb düşüncelerle kafamı dağıtmak hoş vakit geçirmek için girdiğim forumumda neden huzursuz olayım.
Ben merceklerimi otomatik sensörlü yapmak için araştırmaya başladım. Herşey konuda gezinmekle olmuyor bilginize.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 26, 2014, 18:13:33 »

edit:

genede bir yaptırım olmasındansa sorunun güzelce anlatılıp bilinçli bir hale getirilmesi daha güzel bir uygulama olur diye düşünüyorum bende alper abi.illaki tabikide uyarılsın uygulamanın trafik düzenini tehlikeye soktugu konusunda vs uyarı alması yeterli olur diye düşündüm ben.çokda abartmanın bir anlamı yok bencede sonuçta bir forum bilinçlensin yeter
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 26, 2014, 18:18:39 »
Demekki sizde anlamadınız. Ben yazacağım birşey yüzünden hakaret, küfür, aşağılama vs olmadığı sürece neden bir çekince yaşayayım. Xenon yazdım ama acaba kim moderatöre bildirecek 3 5 uyarıdan sonra ne olur vb düşüncelerle kafamı dağıtmak hoş vakit geçirmek için girdiğim forumumda neden huzursuz olayım.
Ben merceklerimi otomatik sensörlü yapmak için araştırmaya başladım. Herşey konuda gezinmekle olmuyor bilginize.
Site kuralları ve dolayısıyla trafik kurallarına uygun hareket ettiğiniz sürece hiçbir şekilde çekince yaşamanıza gerek yok.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler