Toplam Oy Verenler: 50
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba otomobil severler,Yeri geldikçe, bazı konularda süratlerden bahsedilirken, 120km/h üzeri olanlardan bahsetmiyoruz veya yeni üyelerimiz buna dikkat etmiyorlarsa yöneticilerimiz tarafından o kelimeler düzeltiliyor ve kişiler uyarılıyor. Bu konuya dikkat etmek, güvenliği ve özendiriciliği kontrol altında tutmanın çok doğru bir hareket olduğu, bütün üye arkadaşlarımız tarafından da kabul edilmektedir.Son zamanlarda, bazı arkadaşlarımızın yaşadığı olayların anlatıldığı konu sayısında istatistik birikim oranı olmasada, ülke genelinde yaşanan bir gerçeklik var ki, o da xenon ampullerinin uygun olmayan ön far ve sis farlarında kullanılmaları sonucu olan kazalar veya çok riskli düşülen durumlar.Çoğumuzun da kabul ettiği bu yanlış uygulamanın, Toyota sitemizde işlenmesini, özendirilmesini, genel güvenliği tehlikeye sokan bir uygulama olmaktan çıkartmak için, yöneticilerimizinde hem fikir olacağı bir uygulamayı düşünmenizi, doğru buluyorsanız katkıda bulunmanızı istiyorum. Bugünden itibaren, Xenon ampullerinin, uygun olmayan far sistemlerinde kullanılmaları ile ilgili herhangi bir yorum veya uygulama gördüğünüzde "Moderatöre Rapor Et" ile bilgi verebilir ve bu yanlış uygulamanın yavaşça ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Yasal kullanımlara kim hayır dedi ben duyamadım!! Bu yüzden kim suçlanıyor onu da anlamadım açıkçası. Herkesin bir bildiği var demek ki.Kaldı ki diğer kullanımlar 2918 sayılı trafik kanununa göre suçtur ve yapılmasını zaten devlet yasaklamıştır. Md. 63 Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımı bulundurmamakMd. 32 Araç üzerindeki teknik değişiklik yapmak (tescil kuruluşuna bildirmeden)Bu maddelerden işlem görebilir ve aracınız trafikten men edilebilir, ayrıca uygun olmayan ışık donanımları söktürülür.
cevap mesajlarından sanki çakma xenonları tasvip ediyormuşuz izlenimini alıyorum, bizler yani benim gibi düşünenler forumda bu konuda konu açmanın mesaj yazmanın yasaklanmasına karşıyız. Konu ne olursa olsun ifade özgürlüğü değiştirilemez haktır, o zaman twitter in yasaklanmasına neden kızıyoruz ki? bu benim teröristim iyidir senin teröristin kötüdür demek gibi bir şey.
atilla abi yazılanları iyi okursan iyi olur burda bir yasaklamadan bahsetmiyoruz.konuyun acan kişi veya böle bir tavsiyede bulunuan kişiye yüksek hız ihlali vs konularda nasıl uyarı veriliyorsa aynı şekilde uyarı verilmesinden daha böle bir girişimde bulunmadan engellemeye çalışmakdan bahsediyoruzmzgürlük dedigimiz şeyi başkasının canına sebep olacak şekilde kullanmak da özgürlük degildir ayrıca.bu tür olaylar az kalsın forumdan birinin can kaybına sebep oluyordu özgürlük bu degil.amacımız yasaklamak konuyu kaldırmak degil uyarmak gördüğümüzde sadece.ayrıca bu farlar zaten yasak.
ben yazılanları okudumda sen okumadın galiba, ben Tekin beyin bu konuya yasak getirme talebini eleştirdim, yüksek hızdan bahsedilmiyorda kazalara engel mi olabiliyoruz? Bu forumun üyeleri birisi xenon farı methetti diye arabasına takacak kadar ufku kapalı mı? Veya yüksek hızdan bahsetti diye hemen arabasının gazına basacak kadar maceraperest mi? benim bu yaşa gelene kadar edindiğim tecrübeye göre her şeyi bileceksin ama yapmayacaksın.
ortada şöyle bir durum var, yasaklansın veya otomatik uyarı mesajı verilsin; kişini yapmış olduğu eylem değiştirilemez, sadece forum ortamında paylaşma şeklini değiştirebiliriz ya da engelleyebiliriz. bu yüzden yeteri kadar bilinçli insanın olduğunu düşündüğüm bu forumda xenon konusu açıldığında eğer ortada trafik kurallarına aykırı ya da insan sağlığını tehlikeye düşürecek bir sorun varsa zaten birden fazla üye ilgili şahsa gerekli uyarıları yapmaktadır. bana kalırsa böyle bir başlığın açılması bile gereksiz ancak şöyle bir uygulama yönetimin insiyatifi doğrultusunda gerçekleştirilebilir: aydınlatma sistemi veya trafik kurallarına aykırı herhangi bir konuda üyelerin/yönetimin iletilerini dikkate almayan, yaptığı hatalı davranışı savunan ve üyelerle polemiğe giren bir şahıs olması durumunda ilgili üyeye ceza verilebilir. en azından bir kere de olsa yaptığı hatayı görmesine şans verilmesi gerek olduğunu düşünüyorum ki, genellikle gösteriş amacıyla bu uygulamaları yapan gençler tecrübe kazansın. ülkemizde bu zamana kadar ne ehliyet sistemi düzgün çalıştı, ne de trafik amirlerinin bazı konulardaki duyarsızlıkları ve denetim eksikliği değişti. bu yüzden bizim takınacağımız tavır, trafik ve hayat için çok önemli.
Atilla abicim, bu konu ile ilgili yaptığım çok az yorumda ve ilk konu açılış yazımda, dikkatli okursan, xenona veya xenon konularına yasak talebim diye bir şey yok.Zaten böyle bir yasak talebimin olması komik olurdu.Düşünceleri veya kişisel uygulamaları dünyanın hiç bir yerinde engelleyemezsin.Kaldıki forumumuzda 120km'h hız üzerinden bahsederken artık herkes "yüksek süratle" seyerederken gibi laflar kullanıyor, bu güzel bir gelişme.Fakat bundan sonra, uygun olmayan far sistemlerine takılı olan xenon ampulün anlatımı içeriğine arkadaşlarımız daha dikkatli olmalılar. Eğer anlatım tarzları veya uygulamaları yanlış ise, aynı sürat sansürlemesi gibi sansürlenebilir, bunun uygulanması, sansürlenmesi veya ne derecede sansürleneceği, yöneticilerin karar vereceği bir durumdur.Sonuç olarak, bu forum dışında, ülke çapında yanlış ve kanunen yasak bir şey varsa bunu herkesin öncelikle kabullenmesi gerekir.Yanlış ve kanunen yasak bir uygulama, forumumuzda istenildiği kadar tartışılabilir, onlarca konu açılabilir, hatta ses çıkaran egzostlar ve sürat dahil herkes istediği herşeyi yazabilir. Fakat, "Popüler Yanlış Uygulama" gerçekleri değişmez. "Herşeyi bileceksin ama yapmayacaksın" çok güzel bir son cümle.Ama gençler önce bunu yaşayacaklar, sonra biz yaşlılar eleştireceğiz, sonra bir kaza ucuz atlatılacak, ve böyle bir konu açılacak..Ve işte artık herkes herşeyi biliyor
Bugünden itibaren, Xenon ampullerinin, uygun olmayan far sistemlerinde kullanılmaları ile ilgili herhangi bir yorum veya uygulama gördüğünüzde "Moderatöre Rapor Et" ile bilgi verebilir ve bu yanlış uygulamanın yavaşça ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Ya yazdığınızın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz ya şikayet edince ne olacağını bilmiyorsunuz ya da biz ne demek istediğinizi anlamıyoruz. Kaç gündür gereksiz yere ne uzadı bu mevzu. Sen onu dedin ben bunu anlattım diye birbirini destekleyen yorumlardan ziyade bir Allah kulu da çıkıp xenonu şöyle takın ampulü böyle takın diye bir çözüm söylemedi. Atilla abi benim anlatmaya çalıştığım şeyi gayet net bakkal hesabıyla anlatmış. Xenonsuz olmaz yaşayamayız demiyoruz. Konunun başında yukarda alıntı yaptığım cümlelerde sorun olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.
Ya yazdığınızın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz ya şikayet edince ne olacağını bilmiyorsunuz ya da biz ne demek istediğinizi anlamıyoruz.
tekin bey böle birşey yazmış olabilir ama konunun geneline bakıcak olursanız eger alper abi ve birçok kişi sadece yanlış uygulamanın uyarılması ve karşıdaki kişinin bilinçli bir xenon uygulayıcısı yapılmaya çalışılmasından bahsediyoruz.yoksa bir forumda kimse kimseye böle bir konu yüzünden yaptırım zaten uygulayamaz.ama şu konuda hak veriyorum lütfen tekin beyede söleyelim bu kadar kesin yargılara varmasın yani.uygun olmayan xenonda uygun hale getirilir önemli olan karşıdaki insanda o bilinci uyandırmak
Moderatör raporu gönderildiğinde ne olacağını siz biliyor musunuz?Çünkü ben bilmiyorum Her raporu tartışıp duruma göre önlem alıyoruz.edit:Ayrıca kısa ve uyarıcı bir konu uzun süredir elektrik bölümümüzde sabit başlık olarak mevcut, bakıp inceleyen oldu mu?http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=26191.0
Demekki sizde anlamadınız. Ben yazacağım birşey yüzünden hakaret, küfür, aşağılama vs olmadığı sürece neden bir çekince yaşayayım. Xenon yazdım ama acaba kim moderatöre bildirecek 3 5 uyarıdan sonra ne olur vb düşüncelerle kafamı dağıtmak hoş vakit geçirmek için girdiğim forumumda neden huzursuz olayım.Ben merceklerimi otomatik sensörlü yapmak için araştırmaya başladım. Herşey konuda gezinmekle olmuyor bilginize.