Gönderen Konu: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları  (Okunma sayısı 31217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları
« Yanıtla #80 : Mayıs 24, 2014, 01:05:53 »
Yavvv bari nemide gitsin de sabah erkenden kalkayim gideyim ustunu orteyim koltuklarin gunes vurmasin terleme yapmasın valla icime kusku dustuki simdi ben birguzel gideyim kilimlerimi koyayim koltugun ustune yaaa vet gideyim yapayım ben en iyisi gideyim koyayım yaa

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:06:26
Yavvv bari nemide gitsin de sabah erkenden kalkayim gideyim ustunu orteyim koltuklarin gunes vurmasin terleme yapmasın valla icime kusku dustuki simdi ben birguzel gideyim kilimlerimi koyayim koltugun ustune yaaa vet gideyim yapayım
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 24, 2014, 01:05:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 24, 2014, 01:06:52 »
valla sürekli ben cevap veriyorum korktum bir an :D
Öyle çok korkacak bir olay yok aslında.

Ben de kapı döşemelerini sildiğimde sarkacak diye korktum.
 Sildikten sonra baktım bir şey yok bol bol köpükledim diğer tarafları da. İlk yaptığımda 3 gün kurumadığını biliyorum yine de kusma vs. olmadı çok şükür.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 24, 2014, 01:11:11 »
Öyle çok korkacak bir olay yok aslında.

Ben de kapı döşemelerini sildiğimde sarkacak diye korktum.
 Sildikten sonra baktım bir şey yok bol bol köpükledim diğer tarafları da. İlk yaptığımda 3 gün kurumadığını biliyorum yine de kusma vs. olmadı çok şükür.
şimdi aklima araba ilk alindiğinda koşarak garaja inip bindigimde ki kokusu geldi bazen bi yerde aliyorum soruyorum koku ne bilen var mi diye :D simdi ise icinde çok agir bi koku var her binen ayni seyi söylüyor haziranda bende giriscem arabaya cila koltuklar falan :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mayıs 24, 2014, 01:18:27 »
Yavvv bari nemide gitsin de sabah erkenden kalkayim gideyim ustunu orteyim koltuklarin gunes vurmasin terleme yapmasın valla icime kusku dustuki simdi ben birguzel gideyim kilimlerimi koyayim koltugun ustune yaaa vet gideyim yapayım ben en iyisi gideyim koyayım yaa

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:06:26
Yavvv bari nemide gitsin de sabah erkenden kalkayim gideyim ustunu orteyim koltuklarin gunes vurmasin terleme yapmasın valla icime kusku dustuki simdi ben birguzel gideyim kilimlerimi koyayim koltugun ustune yaaa vet gideyim yapayım
Öğlene doğru kurumuş olur koltuklar.

şimdi aklima araba ilk alindiğinda koşarak garaja inip bindigimde ki kokusu geldi bazen bi yerde aliyorum soruyorum koku ne bilen var mi diye :D simdi ise icinde çok agir bi koku var her binen ayni seyi söylüyor haziranda bende giriscem arabaya cila koltuklar falan :D
Zamanla  değişik kokular oluşabiliyor.
Maalesef sadece paspasları silkelemek, iç temizliğe girmiyor.
Ben arabayı aldığımda koltukları leş giiydi, oturulduğu zaman toz kalkıyordu, arabanın içerisinde de oldukça ağır bir koku vardı.
İlk işim koltukları silmek ve arka koltuğu çıkartıp, koltuk altını temizlemek oldu. Okan ve üstad, bunu sizlere de tavsiye ederim. Benim araçta oradan çıkan pislik yaklaşık 5 kova(5'er LT) suyu kirletti. Müsait olduğunuz bir zamanda mutlaka el atın. Orayı sildikten sonra aracın içerisindeki o pis koku yok oldu.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Mayıs 24, 2014, 01:19:00 »
Ya kendimce gozum gibi bakmaya calisiyorum ihmalettigim oluyor bole temizliyorum falan üzülürüm yani öle birsey olursa koltuklari ilkdefa sildim zaten böle. Valla tirstim bian ustune kilim koydum simdi gunes vurmasin diye renkli oldugu icin guneside çekmez. .ama koku olarak oneride bukunabilirim isteyen olursa. .yok yaa birsey olmaz sonucta bu ürünler bilerrk satılıyor bencee düşünülmüştür bu.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mayıs 24, 2014, 01:21:01 »
Sarkma falan olmuyor ya bende geçen sonaxla tamizledim tertemiz oldu. kapılarıda vinetle sildim onlardada sıkıntı yok. Ama senin koltuk kumaşlarıyla benimki farklı olabilir. seninki kadifeli gibi sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 24, 2014, 01:23:34 »
Abi arka koltugu nasil söktün anlatirmisin  nasil sökebilirim  ön koltuklarida artik yerinde temizliycem
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mayıs 24, 2014, 01:23:51 »
Ya kendimce gozum gibi bakmaya calisiyorum ihmalettigim oluyor bole temizliyorum falan üzülürüm yani öle birsey olursa koltuklari ilkdefa sildim zaten böle. Valla tirstim bian ustune kilim koydum simdi gunes vurmasin diye renkli oldugu icin guneside çekmez. .ama koku olarak oneride bukunabilirim isteyen olursa. .yok yaa birsey olmaz sonucta bu ürünler bilerrk satılıyor bencee düşünülmüştür bu.
İnsan yaptığı uğraşın karşılığını almak istiyor.

Şimdi gördükçe "Ehh be, iyi ki temizlemişim" diyeceksin.

Biraz riske girmeden de tecrübe kazanılmıyor.
Araç iç temizliği için 200,00 TL isteyenler utansın.

Sarkma falan olmuyor ya bende geçen sonaxla tamizledim tertemiz oldu. kapılarıda vinetle sildim onlardada sıkıntı yok. Ama senin koltuk kumaşlarıyla benimki farklı olabilir. seninki kadifeli gibi sanki
Löküs onunkisi, koltuk döşemeleri farklı.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Mayıs 24, 2014, 01:25:56 »
O ic detay temizligi yaza anca yaza yapacagim bir iş ama yapmak istiyorum bakacam onada yani yüksel. Valla biraz kadifemsi biraz kumaş. .öle birsey :) valla yuksel aynen ole yani ona para ver buna para ver.yapa yapa ogrenek yani enazindan cok şükür emek verdik guzelde oldu acayip keyifli geldi aksam aksam kokusunu icime cekince  temizlendi yani emektar sonucta hic uzmedi bizde bir iyilik yapalim dedik ona sikinti cikmayacak inaniyorum ben yaa yok birsey olmayacak

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:26:32
O ic detay temizligi yaza anca yaza yapacagim bir iş ama yapmak istiyorum bakacam onada yani yüksel. Valla biraz kadifemsi biraz kumaş. .öle birsey :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:27:34
O ic detay temizligi yaza anca yaza yapacagim bir iş ama yapmak istiyorum bakacam onada yani yüksel. Valla biraz kadifemsi biraz kumaş. .öle birsey :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:27:35
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mayıs 24, 2014, 01:29:44 »
Abi arka koltugu nasil söktün anlatirmisin  nasil sökebilirim  ön koltuklarida artik yerinde temizliycem
Gerçekten çok basit.
Koltuğun sadece tabanla birleştiği ön kısımda 2 adet kanca var. Koltuğu sol veya sağ kısımdan tut, hafif yukarı kaldır ve koltuğun taban ile arasına baktığın zaman o kancaları göreceksin.
Onları boşa çıkardığın zaman koltuk boşa çıkmış oluyor.

Gerekirse video çekip anlatabilirim.

Şimdilik fotoğrafı koyayım, kafanda bir fikir olsun. Bahsettiğim kancaların girişleri ön tarafta görünüyor.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mayıs 24, 2014, 01:33:42 »
löküs derken?
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mayıs 24, 2014, 01:35:34 »
O ic detay temizligi yaza anca yaza yapacagim bir iş ama yapmak istiyorum bakacam onada yani yüksel. Valla biraz kadifemsi biraz kumaş. .öle birsey :) valla yuksel aynen ole yani ona para ver buna para ver.yapa yapa ogrenek yani enazindan cok şükür emek verdik guzelde oldu acayip keyifli geldi aksam aksam kokusunu icime cekince  temizlendi yani emektar sonucta hic uzmedi bizde bir iyilik yapalim dedik ona sikinti cikmayacak inaniyorum ben yaa yok birsey olmayacak

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:26:32

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:27:34

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:27:35
Hiiiç bu kadar kendini üzme. Bak, sakınan göze çöp batıyor :)

Kimse, senin arabanı senin gibi temizleyemez. Boşver sen... Manuel olarak, zevkini çıkara çıkara silmeye devam.
Benim iki defa ellerim soyuldu ama değdi en azından.
İnan motive olmak için inip de sildim koltukları, biz seviyoruz böyle işleri.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Mayıs 24, 2014, 01:35:37 »
Makyajsızlarda koltuk altını kaldırınca böyle çıplakmı duruyor ? Benimkinin altında döşeme var kaporta gözükmüyor.

Ogün baksana alet süper bişey http://videoixir.net/izle/7598142/ilposan-maxi-basincli-pompa-2.html  bunun hortumundan olsa yeter bana :D bende 8 lt automix de var 5 lt lik ufak basınçlıda var sadece onu satmazlarmı acaba :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mayıs 24, 2014, 01:38:50 »
Makyajsızlarda koltuk altını kaldırınca böyle çıplakmı duruyor ? Benimkinin altında döşeme var kaporta gözükmüyor.

Ogün baksana alet süper bişey http://videoixir.net/izle/7598142/ilposan-maxi-basincli-pompa-2.html  bunun hortumundan olsa yeter bana :D bende 8 lt automix de var 5 lt lik ufak basınçlıda var sadece onu satmazlarmı acaba :D :D
Fotoğrafı var mı ? Merak ettim doğrusu.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Mayıs 24, 2014, 01:40:17 »
Fotoğrafı var mı ? Merak ettim doğrusu.

Foto yok malesef ama dediğim gibi taban halısıyla aynı renk aynı şekilde komple kaplı orası belki makyajlılarda böyledir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Mayıs 24, 2014, 01:42:11 »

bu aleti yapanı buldum ben zaten ama o da iyi fiyat istiyor yaa nerdeyse bir hazneyle tüm arabayı köpüklüyor adam.modifiye etmiş tabi aleti

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 01:44:38
aynen öle yüksel valla çok güzel stres attırıyor adama yoruluyorum ama günün yorgunlugunuda alıyor yani.zaten çok keyif aldıgım için arabamdan bukadar ilgileniyorum..dediğin dogru çöp batarmı batar yani.bende yazacaktım unuttum eldivenle çalışılırsa çok daha iyi oluyormuş gerçekten.birde benim kumaşın türü ne olarak şimdi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Mayıs 24, 2014, 01:46:14 »
Foto yok malesef ama dediğim gibi taban halısıyla aynı renk aynı şekilde komple kaplı orası belki makyajlılarda böyledir
Daha önce Mesut Bey (Mesut AKIN), arka koltukları söküp fotoğraflarını paylaşmıştı.
Biraz araştırdım ve o konuyu buldum.

Evet, dediğin gibi taban halısıyla kaplı arka koltuk altları.

TOYOTA bu, makyajsıza bir şey eklemişken diğerinden çalıyor, ötekine koymamışken diğerine koyuyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=10657.msg792368#msg792368
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mayıs 24, 2014, 01:47:18 »
Daha önce Mesut Bey (Mesut AKIN), arka koltukları söküp fotoğraflarını paylaşmıştı.
Biraz araştırdım ve o konuyu buldum.

Evet, dediğin gibi taban halısıyla kaplı arka koltuk altları.

TOYOTA bu, makyajsıza bir şey eklemişken diğerinden çalıyor, ötekine koymamışken diğerine koyuyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=10657.msg792368#msg792368

evet örneğin direksiyon kumandası :)  Acaba ses izolasyonu içinmi yaptılar böyle yada belki hb lere özel birşeydir bilmiyorum makyajsız hb aracı olan varsa oda paylaşır anlarız.  Senin araç terramı ? Kolçak üstü kaplımı yoksa çıplak plastikmi ? benimki plastik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mayıs 24, 2014, 03:22:27 »
evet örneğin direksiyon kumandası :)  Acaba ses izolasyonu içinmi yaptılar böyle yada belki hb lere özel birşeydir bilmiyorum makyajsız hb aracı olan varsa oda paylaşır anlarız.  Senin araç terramı ? Kolçak üstü kaplımı yoksa çıplak plastikmi ? benimki plastik

benimki kapli kolcak.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Mayıs 24, 2014, 04:04:01 »