Gönderen Konu: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları  (Okunma sayısı 31561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
ürün meguiars nxt generation tech 2.0 havayı güzel görünce işlerimi erken bitirince aracıma bir süpriz yapıyım dedim.Ne kadar becerebildim bilmiyorum elimden geldikçe yapmaya çalıştım.akşam karanlıgı çökünce cila koruyucu parlatıcı kaldı yarına yada pazara onuda yaparım en kısa zamanda.fotolar amatör çekim şarjım çok azdı
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2014, 03:30:14 »
Eline sağlık Ogün usta :D

Dip detailige girişcem biliyorsun NXT zevk melesi ama fk1000p ve collinite 915i de bir dene derim. FK1000p kullandım deneme amaçlı tüm araca uyguladım ilk yıkamada sadece camları bez ile kuruladım  ;)
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2014, 04:25:11 »
Eline sağlık Ogün usta :D

Dip detailige girişcem biliyorsun NXT zevk melesi ama fk1000p ve collinite 915i de bir dene derim. FK1000p kullandım deneme amaçlı tüm araca uyguladım ilk yıkamada sadece camları bez ile kuruladım  ;)

tesekkurederim biraz ugrastirdi ama deydi sanirim :) bulusmada bana bunlarla ilgili bilgi versene biraz. .bu soledigin urunler hakkinda bilgim yok gercekten merakimda var.elim yatkinsa alir koleksiyona atarim :D cok isteyerek aldim bu urunu acmaya kıyamıyordum bugune kismetmis bitirine kadar kullanirim  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2014, 11:15:37 »
Eline sağlık güzel olmuş bizde 15 gün önce biraderin araya formula 1 cila uyguladık amatör bir ürün ama gayet iyi sonuç verdi kalıcılığı ne kadar olur ona bir şey diyemem ama  parlatma olayı gerçekten çok beğendim araba resmen yandı .Renk te granit gri olunca
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2014, 14:19:51 »
Eline sağlık güzel olmuş bizde 15 gün önce biraderin araya formula 1 cila uyguladık amatör bir ürün ama gayet iyi sonuç verdi kalıcılığı ne kadar olur ona bir şey diyemem ama  parlatma olayı gerçekten çok beğendim araba resmen yandı .Renk te granit gri olunca

Abi bende koleksiyon oldu sorma :) oda var bende cok ovduler diye dayanamadim aldim.gercekten iyi sonuc verdigini söylüyorlar ama eger unutmassan kaliciligi hakkinda banada gene burdan bilgi verirsen sevinirim.cila koruyucusuda attınız mı abi.yorum icinde tesekkurederim bu arada.biraz yordu ama değdi bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2014, 16:54:41 »
Kaliciligi arabayi yikarken kulandiginiz veya yikamada kulanilan kimyasala ilgili ki yikamada köpükten çok kimyasali dayiyolar tankin icine cilali şampuan veya bulaşik deterjani kulaniyorum bulasik deterjani camda suyu kaydiriyo yagmurda :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2014, 16:58:25 »
Kaliciligi arabayi yikarken kulandiginiz veya yikamada kulanilan kimyasala ilgili ki yikamada köpükten çok kimyasali dayiyolar tankin icine cilali şampuan veya bulaşik deterjani kulaniyorum bulasik deterjani camda suyu kaydiriyo yagmurda :)

benim çok vaktim olmuyor bu iş için...mecburen gidiyorum benzinlige bozuk paramı atıp kendim köpükleyip kendim yıkıyorum ama köpüge birşey yapamıyorum tabi..keşke okadar vaktim olsada kendim yıkasam..yoksa çok özenirim  böle şeylere severim..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2014, 17:22:19 »

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2014, 17:22:47

Bulaşık deterjanı kullanma. Aracın boyasını zamanla perişan edersin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2014, 19:04:33 »

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2014, 17:22:47
Bulaşık deterjanı kullanma. Aracın boyasını zamanla perişan edersin....
ne gibi zarari olup olmadigini bilmiyorum ama sürekli cila pasta atarim 3 ayda bir 2haftada bir cila  zaten çogu benzinlik yikamalarida bulasik deterjani kullaniyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2014, 20:18:53 »
ne gibi zarari olup olmadigini bilmiyorum ama sürekli cila pasta atarim 3 ayda bir 2haftada bir cila  zaten çogu benzinlik yikamalarida bulasik deterjani kullaniyor

İçindeki kimyasallardan kaynaklı. Sonuçta bulaşık deterjanı yağı kiri temizlemek için yapılmış.
Arabanın üstündeki verniği vs kaldırıp atıyor sonrasında güneş yanığı olayları oluyor.

Bende benzinlikte basınçlıyla kendim yıkarım arabamı. Atas proteo şampuanı 2 lt lik basınçlı şişemle atarım aracıma. Oralardaki köpükleri tavsiye etmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2014, 02:51:54 »
Aracınıza bulaşık deterjanı kullanarak rezil etmeyin yazık olur,bulaşık deterjanı yapı olarak tüm yağ ve kiri sökmek üzere yapılmıştir av yüzden aracınızın üzerindeki cila tabakasını (cila bir çeşit yağdır) söker atar mutlaka araç yıkama şampuanı kullanın.
Av arada bende meguaris ürünleri kullanırım memnunum
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2014, 16:28:45 »
Kalıcılığı konusunda inşallah unutmazsam yazarım satan adam güzel uygulanırsa 3-6 ay arasında etkisi kalır dedi ben 3 aya fitim .Uygulamadan önce aracı 2 kez süngerle ovarak yıkadık iyice kuruladık akşam üzeri hafif serinlikte uygulama yaptım iyice bastıra bastıra boyaya yedirdim  1 süre bekledikten sonra kardeşimde arkadan yüzeyim parlatma işlemini girişti şöyle söyleyim 20 tl lik bir ürün için bizim istediğimizi karşıladı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2014, 16:33:37 »
Kalıcılığı konusunda inşallah unutmazsam yazarım satan adam güzel uygulanırsa 3-6 ay arasında etkisi kalır dedi ben 3 aya fitim .Uygulamadan önce aracı 2 kez süngerle ovarak yıkadık iyice kuruladık akşam üzeri hafif serinlikte uygulama yaptım iyice bastıra bastıra boyaya yedirdim  1 süre bekledikten sonra kardeşimde arkadan yüzeyim parlatma işlemini girişti şöyle söyleyim 20 tl lik bir ürün için bizim istediğimizi karşıladı

aslında abi hiç foto paylaşman mümkünmü burda bir karşılaştırsak hazır sende yapmışken ürünüde görmüş oluruz etkisini..valla için rahat olsun diyebilirim parasına göre fazlasıyla başarılı oldugunu sölüyolar..bu ürünü bitirdikten sonra yalan degil bende ona geçecem zaten köşede yatıyor.kalıcıgını bekliyorum ama bende senden..bende sana habervericem.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 17, 2014, 17:46:41 »
Kardeş biraderin arabayı pazar gün köy de yıkarız ciladan sonra ilk yıkanacak resimlerini çekerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 17, 2014, 18:14:51 »
Kardeş biraderin arabayı pazar gün köy de yıkarız ciladan sonra ilk yıkanacak resimlerini çekerim

teşekkürler yücel abi.ürünü merakettigim için istedim yanlış anlama valla..sevinirim paylaşırsan.hemde görmüş oluruz.ama gönül rahatlıgıyla kullanılcak ürün diye duyarım hep tavsiyeedilir senin vasıtanlada bölece ilgilenen olursa diye.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 19, 2014, 04:35:45 »
önümüzdeki haftasonu nişanlımın arabasını detaylı iç dış temizlik yaptırıp komple cilasını ve cila korumasını atıcam onada turtle wax plus ptfe yapıcam ve gene bu konuda paylaşcam aradaki farkı görmek için.tabi bu arada aracımın koltuklarınada turtle ın döşeme ve halı temizleyicisini uygulıcam tüm fotolar burda olcak

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2014, 06:01:45
buarada motor temizliği için öneri almak istiyorum.araç e12..sprey kullanma taraftarıyım..önceden sanayi ile içli dışlıydım gerek kalmıyordu ama artık bu tür şeylere son verdiğim için kendim yapmak istiyorum..bu konuda biraz araştırdım ve fotolu bir uygulama bulamadım fotolar açılmıyor artık kısacası konular eskimiş.tecrubeli abilerimden bilgi almak istiyorum.olmadı biryere verdirip yaptırıcam..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2014, 22:42:35 »
Meguars ürünü kullanip ustasi çok sağlam bi yere verilen para kesinlikle boşa degil geri kalan ustayim diyip eline makinayi alip teyare sallar gibi saliyanlara verilen para haram  sokak arasindaki yikamacilari bile neylerine guvenip motor yikar anlamiyorum adam aliyo makinayi  basıyor suyu motora allah korusun bişey olsa yikamayi satmak zorunda kalicak belkide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 19, 2014, 23:28:37 »
Dun gece dusundum bu carsamba gunu bi yuzeysel ic dis yikicam o arada nemli bir bezle silicem heryerini sonrada sonax fln alip cok az sungere sıkıp temizliyim diyorum.tabi borde hava basicam hertarafina.amacim parlatmak değil tozlardan arındırmak.nedersin?
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 19, 2014, 23:39:16 »
Hava tabancasi varsa çogu yikamacida oluyo koltuklarin içine bas asil kir orda çünkü koltugu elinle döversen bi ton toz cikiyor zaten arka koltugu sökebilirsinde dişinada cila atarsan eğer tamamen parlak olmaz parlaklik olur ama tam olmaz çünkü boya temiz değil ilk kil atilir sonra pasta sonra cila kil en ònemlisi boyadaki pisligi temizliyo uzerine yapisani 2 3 senedir cila atarim  pastada arada ama hiç kil atmadim çok güzel parlakliklarda yakaladim ama hiç bi zaman prof olmadi öyle diyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 19, 2014, 23:45:31 »
aslında abi hiç foto paylaşman mümkünmü burda bir karşılaştırsak hazır sende yapmışken ürünüde görmüş oluruz etkisini..valla için rahat olsun diyebilirim parasına göre fazlasıyla başarılı oldugunu sölüyolar..bu ürünü bitirdikten sonra yalan degil bende ona geçecem zaten köşede yatıyor.kalıcıgını bekliyorum ama bende senden..bende sana habervericem.

Ogün motor temizleme ile ilgili örnek video fikir verir sana..

Araç Motor Temizliği
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.