Gönderen Konu: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları  (Okunma sayısı 31219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları
« Yanıtla #40 : Mayıs 20, 2014, 11:26:09 »
Konu başka yerlere gitmiş gibi görünüyor ama Ogün kusura bakma bir türlü resim çekip atmak nasip olmadı aracı 3-4 defa yıkadık şu kadarını deyim hala araç sanki yeni bayiden çıkmışçasına ışıl ışıl valla gerçekten süper çıktı hani fiyat performans olarak değme ürünlere taş çıkartır kesinlikle belirtmek isterim .Bu işi çok para harcamadan iyi performans isteniyor ise kesinlikle deneyin derim benim beklentilerimin üzerinde bir ürün çıktı .Formula 1  ürünün adı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 20, 2014, 11:26:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 20, 2014, 11:27:43 »
Bende aresonx öneriyorum resimde paylaşabilirim isterseniz k.bakmayin konu biraz sapti :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 20, 2014, 11:30:25 »
yücel abi koleksiyon arasında duruyor bekliyor formula1  :) ama güvendiğim arkadaşlarda aynı düşücede öneriyorlar önceden de sölemiştim.memnun kalmana sevindim perçinlemiş olduk keşke fotoda olsaydı.çünkü birkaç yorumdada yazdım arkadaşlara örnek olsun diye turtle teflon cila kullancam yakın zamanda nişanlımın arabasında onunda fotolarını eklicem birde daha detaylı çalışılmış meguiars yeni çalışmamı eklicem karşılaştırmış olurduk.sadece cilamı çalıştınız yücel abi yoksa koruyucu falanda çalıştınızmı peki..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 11:32:04
konum resime açıktır okan sıkıntı degil.maksat  herkese örnek olsun.istediğin zaman koy.zaten seviyorum bu işi koleksiyona eklerim belki  :D :D

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 11:35:05
F/P olarak degerlendirelim resimleri koyda sana zahmet olmassa..ben o ürüne önyargılıyım mesala...bir formula bir turtle teflonun yerini tutarmı görelim bence..karşılaştırma yapalım diye düşünüyorum.başarılıysa paramız cebimize kalır ucuzsa tabi fiyatınıda bilmiyorum..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Mayıs 20, 2014, 11:51:19 »
Ogün açıkçası biz fazla detay gitmiyoruz hani çokta profesyonel anlamda bu işi bilmiyoruz ondan dolayı kendi çapımızda uğraşıyoruz. Biz sadece cila uyguladık ama çok memnun kaldık .Ekstra bir işlem yapmadık
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 20, 2014, 12:00:51 »
yücel abi şöle diyim belki sonrakinde uygulamak istersin diye.cilayı uyguladıktan sonra(2saat ile 24saat arası sana kalmış tercih abi)cilayı nasıl uyguladıysan aynı şekilde birde cila koruyucu parlatıcı ürünler var.cilayı boyayı korusun dış etkenlere karşı diye yapıyorsun mesala bunuda cilayı korusun diye yapıyorsun.uygulama şekli aynı hiçbir farkı yok..normal cila mesala 4ay gidiyorsa bu uygulamayla 2ay daha ömür katarsın diye düşünüyorum.kış ayı için çok iyi oluyor.ankarada kışın cila çekme şansımız çok olmuyor kaplalı garajımız yoksa..oyüzden kışı çıkartmaya birebir oluyor diye düşünüyorum.uygulama şekli aynı yani degişen birşey olmuyor.bende çok prof degilim zaten abi.kendi çapımızda işte vakit ayırarak kafa dagıtmak keyif almak için ugraşıyorum.tavsiyeederim ama..parlaklıgınıda arttırmış oluyorsun.begenmene sevindim ama yücel abi çok övdükleri için almıştım hep bir soru işareti kalmıştı enazından perçinlemiş oldum.şuan ençok merakettiğim turtle teflon cilaydı sabırsızlıkla haziranın 7sini  bekliyorum uygulamak için onuda bakalım..turtle teflon cila ve turtle cila koruyucu parlatıcı sürücem üstünede bakalım nasıl olcak
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mayıs 20, 2014, 12:30:02 »
Aresonx ucuz öyle pahali bir şey degil 25 tl falandi galiba bizde alirken sonax alicaktik bunu aldik 2.mi 3.kutum bu memnunum şuan bi kere  turtle aldim yeşil kutu teflonlu degil memnun kalmadim duruyo oyle çeyregini bile  kulanmadim bi tanede içini koydum :) yaz gelsede tamemen başlasam yine garaj yikamaciliğima :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 20, 2014, 12:50:04 »
fotolarda en güzel kaput meydana çıkmış.yan tarafları hem uzak hem yakın alsaydın aslında daha iyi olabilirmiş anlamak için.ama kaput oldukça iyi durumda gerçekten.turtle teflon cila 29tl aslında tam kıyaslamalık ürünler olcak fotolarda bende yükleyince fiyat performans olarak.ama kötü  durmuyor bence başarılı olmuş.fenadegil gerçekten.tabi uygulamadaki başarıda önemli buarada  :) ellerinize sağlık. ama dikkatimi çekti yanlış mı gördüm bilmiyorum direksiyona kılıf dikseniz iyi olcak dsanki

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 12:51:05
ömrü kalıcılığı yagmur toz durumu vs hakkındada bilgi verirsen iyi olur birde
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 20, 2014, 12:58:01 »
fotolarda en güzel kaput meydana çıkmış.yan tarafları hem uzak hem yakın alsaydın aslında daha iyi olabilirmiş anlamak için.ama kaput oldukça iyi durumda gerçekten.turtle teflon cila 29tl aslında tam kıyaslamalık ürünler olcak fotolarda bende yükleyince fiyat performans olarak.ama kötü  durmuyor bence başarılı olmuş.fenadegil gerçekten.tabi uygulamadaki başarıda önemli buarada  :) ellerinize sağlık. ama dikkatimi çekti yanlış mı gördüm bilmiyorum direksiyona kılıf dikseniz iyi olcak dsanki

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 12:51:05
ömrü kalıcılığı yagmur toz durumu vs hakkındada bilgi verirsen iyi olur birde
yanlarda en az bu kadar geçen yazdan kalma resimler bu yaz atınca tekrar çekicem biz her hafta can sıkıntısından arabaya cila atığımız için  :D boya alıştı artık sizde paylaşırsanız kıyaslama yapabiliriz direksiyonda soyulma biraz var çok belli olmuyor sertleşti güneşin altında kala kala rengide açtı kılık diktirmeyi düşünüyorum ama ton farkı olabilir direksiyonun orta kısmıyla  ömrü 3 4 ay toz çok olmuyor genelde siyah arabalarda toz çok belli oluyo sadece camlarım toz oluyor yağmur da boncuk boncuk oluyo silecek çalıştırmadığım oluyo kayıyo gidiyor camlarada tabi vuruyorum cilayı

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 13:01:57
yandan çekim bi tane belki fikir verir ama fotoraf ile bakmak farklı oluyor gerçekte farklı   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mayıs 20, 2014, 13:12:15 »
fotoları güncellemekte yarar var ozaman :) ben işte 8 haziranda atmış olurum fotoları diye düşünüyorum önce detaylı temizliğe girecek iş dış araba randevu aldık biyerden.sonrada sıkı bir çalışma olcak arkasından :)direksiyon konusuna gelince öle ahım şahım ton farkı olmuyor yaa bence çok abartılıyor bende var herkez begeniyor bende begeniyorum yani 150tl ölürümde vermem yani direksiyon kaplamasına.birde olayı diger açıdan düşünmek lazım.gittikçe soyulursa yeni direksiyon ister yani.görünüşden ziyade kullanışlılıgıda önemli yani.hoş cila işi yakından belli olur gerçek görmeyi gerektirir ama fotoda başarılı duruyor yakın çekimlerinide yapıpı koydugunda biraz daha iyi anlarız.dediğin kadar dayanıyorsa markasına fiyatına göre iyi yani..her hafta çekmekde iyi degildir yaa bence  :) yani yapan çok onu biliyorumda..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 20, 2014, 13:54:36 »
Ton farkı olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 20, 2014, 14:39:33 »
Bu çok iyi olmuş gerçekten bende 20 haziranda anca atmiş olurum resimleri direksiyonuda halletmeye çalişcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mayıs 20, 2014, 15:21:12 »
Gökhan direksiyonu nerde yaptırdın çok güzel olmuş birde direksiyonda ses ayar düğmesi teralar da varmıydı sen sonradan mı eklettin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 20, 2014, 15:23:08 »
Terada yok  bizim araç tera

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mayıs 20, 2014, 16:40:37 »
Benimkide terra. Direksiyon simidim eskimişti kaplatma parasına komple direksiyon aldım. Tuşlarıyla birlikte Sıfırdı. Hala satılıyor sanırım. İstanbuldan bursaya gönderdi kendisi. Bursadan bir aracı yardımıyla görüp aldım.  Bu arada eski direksiyonumuda 60 tl ye sattım :) Yani 140 tl ye hem kumandalı hemde deri direksiyonum oldu. Bizim araçlarda teyp kontrol tuşları çok büyük rahatlık teyp ele çok uzak kanal vs değiştirirken otururken doğrulmak gerekiyor boyum gereği ben koltuğu en geride ve en alçakta sırtıda biraz yatık kullandığımdan sorun oluyordu :D Şimdi rahatım tavsiye ederim. Airbag kulakları kesilmesi gerekiyor. 200 tl ye aldım kargo parası vs ödemedim. 

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56834.0   bu konudada var gerekli bilgiler

link:

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-toyota-corolla-direksiyon-simidi-deri-yeni-sifir-118045774/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mayıs 20, 2014, 16:47:44 »
Çok iyiymiş tuş calişiyor yani  airbag kulagi kesilmesi nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 20, 2014, 16:50:09 »
Benimkide terra. Direksiyon simidim eskimişti kaplatma parasına komple direksiyon aldım. Tuşlarıyla birlikte Sıfırdı. Hala satılıyor sanırım. İstanbuldan bursaya gönderdi kendisi. Bursadan bir aracı yardımıyla görüp aldım.  Bu arada eski direksiyonumuda 60 tl ye sattım :) Yani 140 tl ye hem kumandalı hemde deri direksiyonum oldu. Bizim araçlarda teyp kontrol tuşları çok büyük rahatlık teyp ele çok uzak kanal vs değiştirirken otururken doğrulmak gerekiyor boyum gereği ben koltuğu en geride ve en alçakta sırtıda biraz yatık kullandığımdan sorun oluyordu :D Şimdi rahatım tavsiye ederim. Airbag kulakları kesilmesi gerekiyor. 200 tl ye aldım kargo parası vs ödemedim. 

link:

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-toyota-corolla-direksiyon-simidi-deri-yeni-sifir-118045774/detay
Makyajlı kasa TERRA'larda direksiyondan kumanda hiç bir şekilde yok mu ?
Makyajsız TERRA'da direksiyonun altında, direksiyonla tümleşik kontrol tuşları var, ona istinaden soruyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mayıs 20, 2014, 16:50:36 »
Çok iyiymiş tuş calişiyor yani  airbag kulagi kesilmesi nedir

Tabi çalışıyor sadece soketi yerine takıyorsun o kadar. Tuşların yerine kadar uzanıyor terralarda airbag in fazlalıkları. onlar kesiliyor sadece

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56834.0

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 16:51:59
Makyajlı kasa TERRA'larda direksiyondan kumanda hiç bir şekilde yok mu ?
Makyajsız TERRA'da direksiyonun altında, direksiyonla tümleşik kontrol tuşları var, ona istinaden soruyorum.

Makyajsızlarda var makyajlı terralarda yok. Sadece sport ve sol modellerinde oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 21, 2014, 00:32:06 »
hiçbir makine kullanmadim. Tamamiyle el işçiliği. Ben pastaya ve makina ile bu işlerin yapılmasına karşı bir insanım belki yanlis biliyorumdur ama el ile yapilmasi guzel bir iscilik ile daha sağlıklı geliyor bana. Bu fotodakiler biraz hizli yapılmış hali. Bu pazar bayaga bir zaman ayırıp daha iyisini yapıcam. Ama bu haliylede guzel geldi gözüme deydi emegime bence.

baya bir yorulmuşsunuzdur ama emeğinize değmiş:) elinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mayıs 21, 2014, 06:14:02 »