Gönderen Konu: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları  (Okunma sayısı 31215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları
« Yanıtla #200 : Eylül 04, 2014, 22:34:29 »
Hare gidericiyi ne zaman uygulayacaksin abi ?

coming soon  ;) az kaldi onada malum eylul geldi o bana bakiyor ben ona.onunda zamani geldi.
arabanin icindeki koku tumden gitti taban tavan doseme bugun simdilik bitti.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Eylül 04, 2014, 22:34:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Eylül 04, 2014, 22:50:12 »
Abi çok harika olmus rengi baya acilmis tavanin  bizimkide baya kirli giriscektim bi gun yalan oldu icerisi les gibi kokuyo tavandada izler var sigara iciliyo ondan galiba , taksiciye helal olsun abi bide tupludur onun araba harbiden helal olsun :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #202 : Eylül 04, 2014, 22:55:59 »
Abi çok harika olmus rengi baya acilmis tavanin  bizimkide baya kirli giriscektim bi gun yalan oldu icerisi les gibi kokuyo tavandada izler var sigara iciliyo ondan galiba , taksiciye helal olsun abi bide tupludur onun araba harbiden helal olsun :D

2.foto da ışıgın yanında 3 tane küme halinde leke var hala okan.o sana renkdeki degişimi gzöstercektir diye düşünüyorum.çok tırsarak girdim tavana çok kibar hiç bastırmadan çok yüzeysel yapılmış hali bu.ama sarkmıyacak daha gibi bir izlenim uyandırdı bende 1-2 hafta içerisinde bir daha giricem  tavana birazcık çok azcık daha bastırarak sanki ozaman tümden çıkacak lekeler.ama sana şukadar söliyim o sigara isi acayip çıkıyor bezi sıktıgında tavanlarımız leş gibi haberin olsun.döşemelerim tabanım çok temiz çıktı ama tavan çok fenaymış.
o taksiye gelince önce atiker takmış şimdide brc takılı.adamın ikinci lpg sistemi yani :) aracı degiştirmeyi düşünmüyorum dedi 1milyonu görme hedefi varmış
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Eylül 04, 2014, 22:58:13 »
coming soon  ;) az kaldi onada malum eylul geldi o bana bakiyor ben ona.onunda zamani geldi.
arabanin icindeki koku tumden gitti taban tavan doseme bugun simdilik bitti.
Tamamdır.

Sen uygula da, UĞUR abiyle ben sonucu merak ediyoruz abi.  :D
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Eylül 04, 2014, 23:02:02 »
Vineti sıkıp köpürtünce daha iyitemizliyo ama tavanda o iş yaş :D  Bej koltukta denemiştim fabrikadan çıktığı gibi olmuştu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #205 : Eylül 04, 2014, 23:05:58 »
Tamamdır.

Sen uygula da, UĞUR abiyle ben sonucu merak ediyoruz abi.  :D

:) çok yakında uygulayacam ya hiç belli olmaz önümüzdeki hafta içi olur bu haftasonu olur bakacam bir duruma bekliyenler varsa yakında uygulamakda fayda var ozaman bekletmiyelim :)

bugun çok ilginç bir uygulama yaptık arkadaşla onu paylaşıyım o zaman bi de.turtle teflon meguiars nxt ve turtle cila koruyucu karıştırdık belli oranda ve bir aracı cilaladık keyfimize göre sonuç şu  :D

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Eylül 04, 2014, 23:10:30 »
sırf o hareler yüzünden salı bursa autokinge girdim normal boya koruma cila vs işlemiylede çıkar 250, birde nano ürün olan seramik kaaplama var dedi uzman 1000 lira fiyat verdi:((( biri 6 ay diğeri 2.5 yıl ömrü var dedi...birde aldığınız hare gidericinin sonucunu görelimde ona göre bakıcam:((((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #207 : Eylül 04, 2014, 23:15:28 »
sırf o hareler yüzünden salı bursa autokinge girdim normal boya koruma cila vs işlemiylede çıkar 250, birde nano ürün olan seramik kaaplama var dedi uzman 1000 lira fiyat verdi:((( biri 6 ay diğeri 2.5 yıl ömrü var dedi...birde aldığınız hare gidericinin sonucunu görelimde ona göre bakıcam:((((

ben bu hare giderici üründen fazlasıyla umutluyum.bazı sıkıntılarım oldu ilgilenemedim araçla ama en yakın zamanda gerçekten yapıcam çünkü aracım leş gibi geliyor gözüme artık.bu ürünü almamın tek amacı ultimate pastayla karşılaştırmak çünkü o hare bırakıyor.ama bu ürün hem çizik giderici hmde hare düşmanı olarak biliniyor.nitekim birazcık pasta birazcık hare olarak düşünüyorum.6 ay için o para fazla ama seramik kaplama araştırılabilir 2.5 yıl için biraz fazla fiyat ortalama 2yıl demek daha mantıklı geliyor bana.bi de tavsiyem çok autoking işine girmemeniz olur.enyakın zamanda yapıp sizide bilgilendiriyim ben ozaman burdan.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2014, 23:17:15
Vineti sıkıp köpürtünce daha iyitemizliyo ama tavanda o iş yaş :D  Bej koltukta denemiştim fabrikadan çıktığı gibi olmuştu :D

koltukları tabanı öle yaptım ama tavanda gerçekten yaş.2 aşamalı yaparım kafam rahat olur.birazcık bastırıcam birdahakinde arkadaşlarla bayaga inceledik ve daha yolu var diye karar verdik.bimden aldıgımız aletle püskürttüm buarada diger yerlere  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Eylül 04, 2014, 23:17:52 »
çok sevinirim gerçekten yükselle beraber takipteyim:))) tskler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #209 : Eylül 04, 2014, 23:18:39 »
çok sevinirim gerçekten yükselle beraber takipteyim:))) tskler

tamamdır o iş bende ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #210 : Eylül 05, 2014, 03:50:02 »
Yerim onların uzmanlığını abi ya.  :D

Evden bir kablo çekmeye bakar, sen rahat ol.  :rofl:
Polisaj makinası da bende, el koydum maşallah.  :lol: Bugün falan müsait olunca ara da vereyim abi ya.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #211 : Eylül 07, 2014, 12:14:47 »
ankarada bu iki gün yagmur var oyüzden gerekli dış  temizligini yapamadım arkadaşlar kısmet olursa önümüzdeki haftasonuna kadar yapmış olurum diye düşünüyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #212 : Eylül 15, 2014, 00:51:36 »
kışa girmeden önceki son temizligimide genel olarak yapmış bulunuyorum.atas vinetten iç temizlik olarak son derece memnun kaldım ve devamlı kullanırım diye düşünüyorum.araç dışı içinde ültimate pasta yerine nekadar mantıklı gelmesede meguiars swirlx ve herzamanki cilam olan nxt yi hepsinden öncede quikle gene şöle bir temizlik yaptım.
quik hala kesinlikle favorim olan bir ürün ve nxtyi de degiştirmeyi düşünmüyorum kesinlikle çok güzel bir ikili ki nxt nin kendi şampuanı ile gerçekten çok güzel bir uyum yakalıyor kesinlikle tavsiyeediyorum şahsi düşüncem olarak.ilkkez sadece deneme amaçlı ultimate pasta ile karşılaştırmak için swirlx aldım ve kullandım.istedigim sonucu elde edemedim.ama pişmanda degilim aldıgıma.birçok hareyi çizigi vs gideriyor ama şuan aracımda hala yatan hareler ve küçük çizikler mevcut.bir kısmını götürdü bir kısmını bıraktı.sert bir ürün güzel yani bence.ama sanırım i3lk uygulamam olması ve belkide çok ince attıgım için diger çiziklerde kaldı(azımsancak ölçüde degil kalanlar gitmesi gerekiyordu.)sebebini çözemedim ama şimdilik önermiyorum şahsi düşüncem olarak.belki bir makina yardımı ile daha kalın bir şekilde uygulanırsa daha çok götürür ama buda benim gözümde paranın hakkı sayılmaz.ürünü fazla kullanmak olur.fotolarınıda yakın zamanda yüklicem
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #213 : Eylül 15, 2014, 01:29:15 »
kışa girmeden önceki son temizligimide genel olarak yapmış bulunuyorum.atas vinetten iç temizlik olarak son derece memnun kaldım ve devamlı kullanırım diye düşünüyorum.araç dışı içinde ültimate pasta yerine nekadar mantıklı gelmesede meguiars swirlx ve herzamanki cilam olan nxt yi hepsinden öncede quikle gene şöle bir temizlik yaptım.
quik hala kesinlikle favorim olan bir ürün ve nxtyi de degiştirmeyi düşünmüyorum kesinlikle çok güzel bir ikili ki nxt nin kendi şampuanı ile gerçekten çok güzel bir uyum yakalıyor kesinlikle tavsiyeediyorum şahsi düşüncem olarak.ilkkez sadece deneme amaçlı ultimate pasta ile karşılaştırmak için swirlx aldım ve kullandım.istedigim sonucu elde edemedim.ama pişmanda degilim aldıgıma.birçok hareyi çizigi vs gideriyor ama şuan aracımda hala yatan hareler ve küçük çizikler mevcut.bir kısmını götürdü bir kısmını bıraktı.sert bir ürün güzel yani bence.ama sanırım i3lk uygulamam olması ve belkide çok ince attıgım için diger çiziklerde kaldı(azımsancak ölçüde degil kalanlar gitmesi gerekiyordu.)sebebini çözemedim ama şimdilik önermiyorum şahsi düşüncem olarak.belki bir makina yardımı ile daha kalın bir şekilde uygulanırsa daha çok götürür ama buda benim gözümde paranın hakkı sayılmaz.ürünü fazla kullanmak olur.fotolarınıda yakın zamanda yüklicem

Atas vinet candır. Araç içinde Torpido hariç (Malum parlamasın diye sürmüyorum)  heryeri temizliyor. Yanlız Normal temizlikte daha fazla sulandırıp kullan daha uzun gider. Çok güçlü olduğundan ağır kir harici fazla kullanmaya gerek kalmıyor. Sonax döşeme temizleyicinin yapamadığı işi yapıyor.

Bide sana plak2r lazım :D oda plastik aksamları temizler parlatır. Paspaslar. torpido ( çok sulandır fazla parlatmasın ) Lastikleride çok güzel parlatır ve en az 1 hafta öyle kalır lastikler. Janta bulaşırsa silmen lazım. Şuana kadar zarar vermedi ama tedbir amaçlı. Paspaslara sürdüğünde tozu tutmuyor o yüzden çabuk kirlenmiyor paspaslar en güzel yanıda bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #214 : Eylül 15, 2014, 01:34:23 »
torpidoyu parlatmıyorum biliyorsun güneşle birlikte hiç iyi olmuyor.normalden az kullandım miktar olarak ve su miktarını arttırdım ilk deneme için tavan falanda işin içine girince rikse atmadım.hala sarkma yok çok iyi durumda.hafif lekeler kaldı tavanda.iyi pismiş zaten.1hafta sonra falan tavana birdaha giricem.(beze sıkıp nemlendirip öle sildim tavanı)paspaslarıda kafama göre siliyorum kimi zaman bununla siliyorum kimi zaman arap sabunu ile siliyorum degişiyor yani.çok önemsemiyorum paspasları açıkcası.o ürünü sanmıyorum alcagımı ama bi incelerim kendimi tutarım umarım :) döşemeler zaten temiz imiş çok pislik çıkartmadı açıkcası en kolay onlar oldu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #215 : Eylül 15, 2014, 01:56:58 »
torpidoyu parlatmıyorum biliyorsun güneşle birlikte hiç iyi olmuyor.normalden az kullandım miktar olarak ve su miktarını arttırdım ilk deneme için tavan falanda işin içine girince rikse atmadım.hala sarkma yok çok iyi durumda.hafif lekeler kaldı tavanda.iyi pismiş zaten.1hafta sonra falan tavana birdaha giricem.(beze sıkıp nemlendirip öle sildim tavanı)paspaslarıda kafama göre siliyorum kimi zaman bununla siliyorum kimi zaman arap sabunu ile siliyorum degişiyor yani.çok önemsemiyorum paspasları açıkcası.o ürünü sanmıyorum alcagımı ama bi incelerim kendimi tutarım umarım :) döşemeler zaten temiz imiş çok pislik çıkartmadı açıkcası en kolay onlar oldu

Benim tavanla başım dertte. Ön kısımlardan sarkma başladı birden büyüdü kara kara düşünüyorum söksemmi diye :D Benden önceki sahibi çok titizmiş büyük ihtimalle sorun burda. Bende öyleyimde tavana el sürmezdim hiç.  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #216 : Eylül 15, 2014, 01:59:07 »

elime iç mekanın bu fotonun renk oynaması yapılmamış hali henüz geçmedi oyüzden bunu koydum   

bu son iki fotodan birini ve başka bir fotoyu meguiars ın yarışması için sırf zevkine göndercem.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2014, 02:03:16
ben dayanamadım açıkcası.iyikide el atmışım diyorum.abartmadan zamana yayarak birkrede degil 2.-3.kezde kesin çözüme ulaşcak şekilde aralıklarla çalışınca tavanda bence güzel olacak onu gördüm sezdim yani.ama sarkma başladıysa sıkıntı bir döşemeciye el attırsan iyi olur derim ben.işini bilen biri tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #217 : Eylül 15, 2014, 02:13:17 »
Şaka maka iyi parlamış abi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #218 : Eylül 15, 2014, 02:21:09 »
Şaka maka iyi parlamış abi.

teşekkürler yüksel.elimizden geldikçe işte aksatmadan korumaya çalışıyoruz.amcaoglu meraklı foto ve bu tür işlere saolsun hem ögretiyorum kendi çapımda hem yardımcı oluyor.olmasa olmazdıda yani açıkcası epey yardımcı oldu.nxt ve quik detayler gerçekten degişmem yani çok çok çok uzun süre.aslında bu 3 ürün çok güzel uyum sagladı yumuşaklık kayganlık parlaklık ve süre olarak çok iyiler hiç sözüm yok.ama dedigim gibi hareler biraz kaldı o da olmasaydı işte 4-4lük diyebilirdim.tek sıkıntım o oldu.ya ben iyi atamadım yapamadım yada 2.bir kat iyi olcak.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #219 : Eylül 15, 2014, 02:21:55 »
Eline sağlık güzel olmuş. Far cilası olarak ne kullanıyosun. Meguiars harici uygun fiyatlı bişey varmı ? Benimkiler çok kötü durmaya başladı.