Gönderen Konu: Yeni kasa Corolla aldım ama davlumbaz yok !  (Okunma sayısı 61266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni kasa corollada arka çamurluk davlumbazı neden yok?
« Yanıtla #320 : Mayıs 28, 2014, 20:22:37 »
Biz TCT uyelerine hicbir sekilde kargo ucreti odetmiyoruz ki ?

Ayrica sadece aracin plakasinin verilmesi de yeterli TR-NET uzerinden arac gecmisini gorebilirler il farketmeksizin.

ben kargo ücreti almadığınızı bilmiyordum. herhalde alıyorlardır diye düşünmüştüm..

bu arada az önce aracı parkederken ön tamponu çarptım. arabanın ilk çiziği, nazarlık diyelim. gerçi araba yollarda çok dikkat çekiyor. bu kadar nazara göre şu anda perti çıkması lazımdı iyi dayandı yinede :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Mayıs 28, 2014, 20:22:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla aldım ama....
« Yanıtla #321 : Mayıs 28, 2014, 20:24:14 »
valla ben ilk önce 2010  model e250 amg mercedes kullandim 1.8 184 beygir ondan sonra 2011 model 1.8 amg c180 156 beygir bunlari zatem tutup toyota ile kiyaslanamaz gelelim bakim fiyatlarina bizim diskler degisti diye böyle oldu fiyat normal de 700 falan ki ben e12 toyotanin bakimini DERİNDERE de 700TL ye yaptirdim sonrada gitmedim servise  ozaman burda kimse arabasina bakim yapmasin benzinde koymasin yoksa araba parasi toplanir

o konuda tecrübem olmadığı için bir şey diyemeyeceğim. diğer markalara boşa bakıyoruz o zaman. mercedesten başka araba almamak lazım.
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Mayıs 28, 2014, 20:25:28 »
Bize ulasilamamasinin, ulasmak isteyenlerin kabahati olmamasi zihniyeti ile calisiyoruz diyelim kisaca :)

Allah nazardan ve daha kotusunden korusun, gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Mayıs 28, 2014, 20:28:10 »
Serhan Yılmaz a uyarı cezası verilmiştir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2014, 20:31:39
Yaziyorum yaziyorum siliyorum valla oguzhan.yani kocaman baslik acildi davlumbaz sorunu diye.aracin sorunlari burda hep dile getirildi nerde savunduk anlamadım. Ama bu arabada bunlardan olusmuyor kimse iyi taraflarini yazmadi su konuda.nasil olsa iyi onlar gerek yok diye herhalde..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2014, 19:06:08
haklisin ahmet abi kusurabakma tamamdir.kralci degiliz ama onu belirtiyimde
Toyotanın bana sağladığı en büyük fayda sizler gibi dostları kazandırmak oldu.Kelimenin anlamı ile Adam diyeceğim adamlar var burada
Corollanın en büyük olumsuz tarafı bağımlılık yapmasıdır :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Mayıs 28, 2014, 20:35:36 »
en güzeli sözü mehmet abi söledi.o senin içinin güzelliği abi.iyiki ankaradasın iyiki tanışmısız gerçekten.

o noktayada katılıyorum satacam satamıyorum gitmiyor elim yani :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #325 : Mayıs 28, 2014, 20:42:39 »
Ben de başka araba almamak için artık kendimi kandırdığıma inanmaya başladım.Çankayada bir camry buldum ama adam satmıyor arkadaş turşu mu kuracak nedir :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #326 : Mayıs 28, 2014, 20:47:33 »
Ben de başka araba almamak için artık kendimi kandırdığıma inanmaya başladım.Çankayada bir camry buldum ama adam satmıyor arkadaş turşu mu kuracak nedir :))

el atalimmi abi yunusa falan soliyim  :rofl: sana yakışır abi gerçekten ne fiyat verdin de istemedi mehmet abi yada fiyat verdin mi sicak paraya kolay kolay hayir demezler ama..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #327 : Mayıs 28, 2014, 21:06:40 »
40 a kadar çıktım ama adam 60 larda arabana iyi bak çizecem dedim gülüştük :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #328 : Mayıs 28, 2014, 21:34:48 »
40 a kadar çıktım ama adam 60 larda arabana iyi bak çizecem dedim gülüştük :)))

hemen hallediyoruz abi ben bi telefon acayim arkadaslara :rofl:  piyasasi az olan bir araba acaba kışa nolur piyasası kac modeldide 60 fiyat cekti abi öle
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #329 : Mayıs 28, 2014, 22:05:21 »
hemen hallediyoruz abi ben bi telefon acayim arkadaslara :rofl:  piyasasi az olan bir araba acaba kışa nolur piyasası kac modeldide 60 fiyat cekti abi öle
2009 model  kısa 2007-2008 alırız gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #330 : Mayıs 28, 2014, 22:14:50 »
Sizi biraz araştırmacı olmaya davet ediyorum, 'yaygara' kelimesinin anlamı güzel bir başlangıç noktası olabilir ;)
Gelelim diğer hususa, bu forumda her model Toyota'nın artıları da konuşuldu, eksileri de...
Bizler de aracımızda gördüğümüz olumsuzlukları paylaşıyoruz zaten...
Sizin yazdığınız şeyler de yok değil, kimse bunları inkar etmiyor, ama gidip görüp, araştırıp da almış olsaydınız tüm bunların farkında olacaktınız zaten...
Broşürü incelemek yeterli değildir, Google'a yeni corolla yazsaydınız bile aracın tüm olumsuzlukları hakkında fikriniz olurdu...
Ha yok araştırmadan, şöyle bir bakıp, broşürü okuyup almışsanız, burada hatayı biraz da kendinizde aramalısınız...  Onun yerine şimdi niye aldım ben bu aracı pişman oldum kimseye tavsiye etmem tavırlarında olmanız güzel Türkçe'mizde yaygara yapmak olarak tanımlanabilir...
Ayrıca ben size yaygara yapmayın da demedim, sadece yaptığınız yaygaranın sebebini bilmek istedim...

Merhaba,

Konunun kişisel polemiğe dönmesini arzu etmiyorum ve kişisel sataşma/yakıştırma yapılmadıkça bu tarz cevaplar vermiyorum. Farkında mısınız bilmiyorum ama yazdıklarınız fikir beyan etmekten öteye gidiyor ve kişisel sataşmaya giriyor.

Emin olun olabildiği kadar araştırmıştım almadan önce, yazdıklarımın neresinden araştırmadan aldığım yorumunu yaptığınızı anlamıyorum.
Bu foruma da arabayı almadan önce Toyota konusunda bilgi alabileceğim bir kaynak olarak gördüğüm için üye oldum. Foruma üyelik tarihim 13 Ekim, aracımı aldığım tarih 23 Ekim.
Siz aracınızı aldığınızda durum neydi bilemem ama ben aracımı aldığımda yeni kasa Corolla konusunda o zamanlar ne forumda ne de internette pek detaylı bilgiler yoktu takdir edersiniz ki. Olan bilgiler genelde eski kasada olduğu gibi motorun yağ yakıp yakmadıyla ve aracın MMT şanzımanıyla ilgiliydi.

Araştırma mevcut verilere dayanarak yapılır. Eğer ortada bariz bir veri yoksa kişiler sadece bu konuda değil Google' ı , tüm interneti araştırsa da bir sonuca varamazlar. Ben o zamana kadar beni yapmamakla itham ettiğiniz araştırma işini fazlasıyla yapmıştım ancak bahsettiğim eksikler konusunda hiçbir veri yoktu.

Aracı alırken bu eksikleri görmemin tek yolu camları tek tek açmak ya da bunu satış danışmanına sormak olurdu ki bunu yapmadım çünkü kafamda oluşmuş olan marka algısı nedeniyle bunu yapmak aklıma gelmedi. Bu konuda yapmış olabileceğim yegane hatam budur bence.

Ayrıca hiçbir şekilde aracımı aldığıma pişmanım kimseye tavsiye etmem şeklinde bir paylaşımım da olmadı. Bana yönelik böyle bir şey söylemenize de bir anlam veremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #331 : Mayıs 28, 2014, 22:15:31 »
fiyatlarını biraz düşürüyorlar abi sanki 44 e fln var.temiz gibi geldi bana istanbulda.senin çek nezaman dönüyordu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #332 : Mayıs 28, 2014, 22:45:18 »
Merhaba,

Konunun kişisel polemiğe dönmesini arzu etmiyorum ve kişisel sataşma/yakıştırma yapılmadıkça bu tarz cevaplar vermiyorum. Farkında mısınız bilmiyorum ama yazdıklarınız fikir beyan etmekten öteye gidiyor ve kişisel sataşmaya giriyor.

Emin olun olabildiği kadar araştırmıştım almadan önce, yazdıklarımın neresinden araştırmadan aldığım yorumunu yaptığınızı anlamıyorum.
Bu foruma da arabayı almadan önce Toyota konusunda bilgi alabileceğim bir kaynak olarak gördüğüm için üye oldum. Foruma üyelik tarihim 13 Ekim, aracımı aldığım tarih 23 Ekim.
Siz aracınızı aldığınızda durum neydi bilemem ama ben aracımı aldığımda yeni kasa Corolla konusunda o zamanlar ne forumda ne de internette pek detaylı bilgiler yoktu takdir edersiniz ki. Olan bilgiler genelde eski kasada olduğu gibi motorun yağ yakıp yakmadıyla ve aracın MMT şanzımanıyla ilgiliydi.

Araştırma mevcut verilere dayanarak yapılır. Eğer ortada bariz bir veri yoksa kişiler sadece bu konuda değil Google' ı , tüm interneti araştırsa da bir sonuca varamazlar. Ben o zamana kadar beni yapmamakla itham ettiğiniz araştırma işini fazlasıyla yapmıştım ancak bahsettiğim eksikler konusunda hiçbir veri yoktu.

Aracı alırken bu eksikleri görmemin tek yolu camları tek tek açmak ya da bunu satış danışmanına sormak olurdu ki bunu yapmadım çünkü kafamda oluşmuş olan marka algısı nedeniyle bunu yapmak aklıma gelmedi. Bu konuda yapmış olabileceğim yegane hatam budur bence.

Ayrıca hiçbir şekilde aracımı aldığıma pişmanım kimseye tavsiye etmem şeklinde bir paylaşımım da olmadı. Bana yönelik böyle bir şey söylemenize de bir anlam veremedim.

Son kısımda siz haklısınız, benim mesajımı alıntılayarak cevap verdiğiniz için, sizin konuyu açan kişi olduğunuzu varsayarak cevapladım, yaygara yaptığını söylememin sebebi de zaten pişmanım tavsiye etmem tarzı söylemlerdi...
Bunun adı görüş bildirmek veya eleştirmek değil, yaygara yapmaktır...
Bu durumda yaygara yapan kişi siz olmuyorsunuz tabi...
Yoksa ben de defalarca corolla hakkında olumsuz görüş bildirmiş biriyim, böylesi zaten problem olmamalı...

Öte yandan, davlumbazlar haricindeki sorunlar tabiri caizse tam bir Toyota klasiği, önceki kasada da yoktu mesela otomatik cam açma, hatta önceki kasada ayna kontrol tuşları tamamen ışıksız diye hatırlıyorum, yeni kasaya has konular değil bunlar... Dizellerde CC ve akıllı giriş olmayışı da bu eksiklerdendi mesela, akıllı giriş olayını çözmüşler bu kasada...

Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #333 : Mayıs 28, 2014, 22:48:34 »
teknolojiyi  geç kullanıyor yaa..gerçekten geç kullanıyor.amaşu açıdan bakıcak olursakda donanımda gene en az hatayı veren araçlardan diye düşünüyorum.geç getiriyor bize ama hatada vermiyor çok.tabi bu arada teyp işini çözmüş olmalarına ben bayılıyorum.zengin ettik teypçileri ekranlı teypler için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #334 : Mayıs 29, 2014, 09:00:27 »
yazmıyım yazmıyım demişsinde yazdıghımdan hiç bişey anlamamışsın.. 70 bin tl verip gözü kapalı araç mı alınsın diyoruz 70 bin verip aldıgın araçta çamurluk dablumbazı olacak arkadaş bunu gidipte sonradan taktırmayacaksın ben ne demek istemişim sen ne anlamışsın.. senin ülkende bir kere bile hatalı araçlar toplatılmış mı sıfır aldıgın aracın 3 kere turbosu değişmişmi sırf talebi karşılamak için klimasız araçları senin ülkendeki insanlara kakalamışlar mı.. anlayacagın şekilde kısaca tekrar söyliyeyim 70 binlira verip araba aldıysa biri bu tarz şeylerle uğraşmıyacak.. ikinci el araç almamasının sebebi budur.. bunlarla ugrasıcaksak gider 2. el araç alırız bilmem anlatabildim mi?sizin gibilere laf anlatılmaz hayır toyota ta çalışsanız ordan ekmnek yeseniz anlarım da bu savunma neden onu anlamıyorum..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2014, 09:18:55
Ayrıca anlatılmak istenen şu o kadar para verip asgarip müşterekleri bir araçtan beklemek tüm kullanıcaların hakkıdır... Bunu söylerim bidahada yazmam forumunuza forum demek fikirlerin paylaşıldıgı yerdir ben firkrimi söylüyorum ceza alıyorum adam kalkmış bu tiplere bişey anlatamazsın bunların modeli böyle diyor ama bölüm sorumlusu bana ceza veriyor ilginç.. sonrada toyotaclub niye ölü..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Mayıs 29, 2014, 09:31:04 »
Serhan Yılmaz "nasıl yöneticisin böyle" şeklide özel mesajda attı fakat ben buradan cevaplıyorum.

Yönetim herkese eşit mesafededir.Kararlarımızn ahbap çavuşlukla filan alakası yok.Diğer yandan bizler de birer kullanıcıyız dolayısı ile bizimde olumlu yada olumsuz fikirlerimiz elbette olacaktır.Konuyu takip edenler görecektir ki  bir kaç defa konu içerisinde bir kaş kişi uyarıldı fakat sadece iki kişi ceza aldı.Amaç ceza vermek değil ortak payda da buluşabilmektir.

Yüzlerce defa yazdığım gibi sorunlar tartışacağız fakat işe yaraması için bir şekilde bu şikayetlerin Toyota müşteri hizmetlerine ulaşması gerekiyor.
Tüketici haklarının başında "Ayıplı mal " diye tabir ettiğimiz malların iade edilebileceği maddesi vardır.Sıfır alınan bir araçta bariz hatalar var ise iade edin gitsin.Mahkeme ise mahkeme.Toyota müşteri hizmetlerinde Türkiye de biraz zayıf ama sonuç alınamaz diye bir şey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #336 : Mayıs 29, 2014, 09:35:27 »
burası forum sitesi değilmi beğenin beğenmeyin fikrimi paylaşırım kimseye hakaret etmedikten sonra.. ben etmemişim ceza alıyorum adam etmiş ona bişey yok.. küstürüyorsunuz milleti foruma.. ayrıca özel mesaj özelde kalır bölüm sorumlusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #337 : Mayıs 29, 2014, 09:40:48 »
Serhan bey fikrini belirtene saygımız sonsuz.

Ancak insanları eleştiriyorsak biraz garip oluyor.
Kaldı ki günümüz şartlarında C sınıfı binilecek orta donanımlı bir araba 70 bin liralarda. Lüx araç fiyatından bahsetmiyoruz. Yada farklı bakış ile maalesef 70bin lira sıfır araç için artık çok para degil.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #338 : Mayıs 29, 2014, 09:44:24 »
Merhaba,

Özgür bey yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. Benim yöntemim genelde test sürüşü şeklinde değildir.Alan bir arkadaşımla aracı kullanmak ve incelemek yada o araçta kiralayıp öyle test etmek şeklinde oluyor.Sıfır araba alırken bu bazen mümkün olmuyor biliyorum ama  yeni çıkan modeli hemen almayı ben tam yerine görmüyorum.Örneklersek benim 2011 elagance AT zenon Corolla yı bir çok açıdan sıfır corolladan üstün tutarım.
Aylardır camry  arıyorum oysa ortada avensis var yada full Corolla var. Benim derdim elimdeki para ile alabileceğim en iyi arabayı almak. Hatta Toyota olması istediğim bir şey ama şart değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #339 : Mayıs 29, 2014, 09:49:58 »
Serhan bey fikrini belirtene saygımız sonsuz.

Ancak insanları eleştiriyorsak biraz garip oluyor.
Kaldı ki günümüz şartlarında C sınıfı binilecek orta donanımlı bir araba 70 bin liralarda. Lüx araç fiyatından bahsetmiyoruz. Yada farklı bakış ile maalesef 70bin lira sıfır araç için artık çok para degil.

Bende fikrimi belirttim zaten fakat fikrime saygı göstermeyip bunların modeli böyle tarzında yaklaşımlar varken benim ceza almam ilginç.. 70 binlira sıfır araç için çok para yada az para olabilir bu bütçeye kişisel beklentilere göre değişir fakat benim demek istediğim şu sıfır araç alınıyorsa fiyatı hiç önemli değil araç asgari müşterekleri karşılamak zorunda kimse alırken aracın altında davlumbaz varmı bakmaz bunu üretici kendi sağlıyacak ona göre fiyatını belirleyecek.. Diğer donanımlardan bahsetmiyorum gerçi toyota hala park sensörsüz araç üretiyor bunlara girersek işin içinden çıkamayız..toyoya sahipleri pek fazla donanım aramazlar bekledikleri sorunsuz araçtır ama artık bunuda sağlamıyor toyota.. e olması gerekenleride araça koymuyorsa insanlar tabiki bunlardan yakınacaklardır burda garip olan bu beklentide olanlara bu forumdakilerin saldırması