0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yahu beyler niye böyleyiz biz anlamadım ki , her güzelin bir kusuru vardır. eksiklikleri elbette tüketici talep etme hakkına sahip. diğer yandan toyotada aptal değil , mutlaka bir amacı vardır ufacık bir ampul bile koymamış olsa. bizim çocuklar passatı incelemişler , valla şaşırdım kaldım.. link http://www.oto-park.com/haberler/mavna-2013-volkswagen-passat-16-tdi-comfortline/1855
Sizi biraz araştırmacı olmaya davet ediyorum, 'yaygara' kelimesinin anlamı güzel bir başlangıç noktası olabilir Gelelim diğer hususa, bu forumda her model Toyota'nın artıları da konuşuldu, eksileri de...Bizler de aracımızda gördüğümüz olumsuzlukları paylaşıyoruz zaten...Sizin yazdığınız şeyler de yok değil, kimse bunları inkar etmiyor, ama gidip görüp, araştırıp da almış olsaydınız tüm bunların farkında olacaktınız zaten...Broşürü incelemek yeterli değildir, Google'a yeni corolla yazsaydınız bile aracın tüm olumsuzlukları hakkında fikriniz olurdu...Ha yok araştırmadan, şöyle bir bakıp, broşürü okuyup almışsanız, burada hatayı biraz da kendinizde aramalısınız... Onun yerine şimdi niye aldım ben bu aracı pişman oldum kimseye tavsiye etmem tavırlarında olmanız güzel Türkçe'mizde yaygara yapmak olarak tanımlanabilir...Ayrıca ben size yaygara yapmayın da demedim, sadece yaptığınız yaygaranın sebebini bilmek istedim...
Eksik yönler had safada da önemli eksiklikler bu parayada yazıkArabada da artı yön yok bu aradaMesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2014, 13:39:52 Araştırmacı olmaya davet ediyorsun ama kelime anlamı hoş bir şey değil araştırdınız mı bilmiyorum."Yaygara :Gereksiz yere bağırıp çağırmak , ortalığı kaldırmak "Türkçedeki tabiri bu kelimenin lütfen Türkçe'ye sığınmayın. Yanlış kullandıysanız deyin yanlış kullandım. Ama bu kadar kişinin tepkisi, kelime anlamını bildiği içindir. Millet 6 sayfa yazı yazmış bu kelime yakışmıyor
Amerika versiyonuna bir göz attığımızda aslında nelerin eksik olduğunu gayet iyi görüyoruz Toyota'yı eski 98 modelinden bu yana biliyorum görüyorum efsane Türkiye de Toyota'yı Toyota yaptı satıldığını görünce bu adamlar bence de donanım olarak bişey koymasak ta satılır düşüncesine kapıldılar
JUST IN TIME (TAM ZAMANINDA ÜRETİM)TAM ZAMANINDA ÜRETİMİN DOĞUŞU Japon şirketleri, 1973 petrol krizi sonrasında girdikleri darboğazdan kurtulmak ve düşen karlılık düzeyini yükseltmek amacıyla, yeni yöntem arayışlarına girmişlerdir. Bu çabalar sonucunda TOYOTA firmasının geliştirdiği Tam Zamanında Üretim ( Just In Time) doğdu. Bu sistem, çeşitli tüketici istekleri ve sürekli artan uluslararası rekabet koşullarında olgunlaştırıldı. Günümüzde bu sistem, tüm sanayi şirketlerinin uygulamayı hedeflediği bir model haline geldi. Yalın / Tam Zamanında Üretim Müşterinin istediği, ihtiyaç duyulan ürünü, en az miktarda malzeme, ekipman, işgücü ve alan kullanarak, ihtiyaç duyulan zamanda, ihtiyaç duyulan miktar kadar üretmek tekniğidir. Bu yaklaşım işlenmeyi bekleyen malzemenin ve iş bekleyen çalışan ve makinenin olmadığı bir sistem hedefler ve amacı envanteri en az seviyede tutmak ve kaliteyi yükseltmektir.Toyota’nın problemleri:*Satılamamış envanter (İstikrarsız iç piyasa) *Kalite problemleri JIT’İN İLKELERİ*Her üretim birimi, hem müşteri, hem sunucudur. *Müşteriler ve sunucular, üretim sürecinin uzantısıdır. *Sürekli olarak basite giden yollar aranmalıdır. *Problemi çözmek yerine, önlemek gerekir. *Malzeme, yarı mamul, mamul, ihtiyaç duyulduğu anda ( tam zamanında ) üretilir ya da elde edilir.
Adem Bey konyadaki servis ismi ve yetkili kişinin telefonunu verebilirmisin acaba? iş emrini açan formen veya yetkili kimse işte cevabınızı bekliyorum.çünkü İzmirde serviste hala davlumbaz olayına inamıyorlarda kanıtlamak için.
Arkadaşlar konuyu kiltlemeye sebep pek bir şey yok aslında ama bazı hususların üzerine eğilmek gerekiyor.Her ortamda farklı görüşler olur ve olacaktır.Tabi bu ifade tarzınıda beraberinde getiriyor.Bizim forumun en güzel yanı otokontrolün iyi olmasıdır.Kotrol kayıp olduğunda ise müdahale için varız zaten.Amacımız üzüm yemek.Fakat farkımız şu; biz üzümün parasını vererek yeriz.Bağcı satmıyorum derse almayız.Bağcı satmıyorum dediği halde yemeğe kalkanı affetmeyiz.Bağcıdan çok o bağı koruruz.üzüm yemek isteyen parasını verdiği halde bağcı üzüm vermez se bir olur bağcıyı uyarırız.Bağcıya çekirdeksiz üzüm parası verip çekirdekli üzüm alırsak;bağcıya hatasını düzeltmesi için müracaat ederiz.Bağcıyla konuşuruz.Bağcı hile yaparsa bir daha oradan üzüm de almayız.Bağcı çekirdekli üzümü tezgaha koyar ve biz alırsak ama daha sonra hay Allah biz çekirdeksiz istiyorduk sonucuna varırsak,daha ki sefere daha dikkatli oluruz.Bağcı çekirdeksiz deyip çekirdekli üzüm verirse, o üzümü bağcıyla birlikte şarap yapar içeriz gerekirse. Ama önce hatasını düzeltmesini isteriz.Bağcıyı dövmek bizi haklıyken haksız kılar.Bağcı edepsizlik ederse hakkımızı evvela bağcı nezdinde ararız olamdı mı? Mahkemeye gideriz....Asıl mesele şu :Biz hangi üzümden yemek istiyoruz? Çekirdekli ,çekirdeksiz.Çekirdekli ve tatlı ,çekirdekli ve ekşi.Çekirdeksiz ve tatlı,çekirdeksiz tatlı ve sarı.Çekirdekli tatlı ve mor liste böyle uzar gider.Evet hangi üzüm daha güzel dostlar......
donanımsız otomobil bir noktadan sonra insanı bunaltıyor. konuyu açan arkadaşa katılıyorum. fakat şöyle bir gerçek var ki çok donanımla sürekli sanayiye gidip servise gidip gelirine onları ortak etmektense sade donanım ile masrafsız kullanım en mantıklısı. canınızı sıkmayın donanım yok diye. adam 2500 tl ye telefon alıyor şarjı bitmesin diye tüm sensörlerini kapatıyor sadece alo demek ve mesajlaşmak için kullanıyor. gereksiz donanım diye birşey yoktur kesinlikle fakat fazla donanım sürekli kullanılacak diye birşey yok. 80 bin tl ye satılan c180 lerde donanım olarak DUYDUĞUM KADARI ile toyotalardan daha fazla donanımlı değilmiş. e sonuç olarak verilen para ve karşılığındaki kalite değişmiyor. bence boş bir mercedes yerine dolu ama boş mercedes kadar donanımı olan toyota daha iyidir. en azından servise gitmek yerine eski modelse aldığın sanayiye gittiğinde usta oğlanın düğün masrafı çıktı gözüyle bakmaz. kimse demesin ki merso ile toyotayı bir tutuyor. öyle birşey kastetmiyorum. sadece dayanıklılık ile özellik arasında bir seçim yapmak gerekiyor. her ikisi olsun diyorsan 150 bin ve üzeri miktarları verip audi a6 vb araçlara veya mercedes e kasa araçlara binmekten başka çare yok. citroen c5 te yok yok denebilir. 2012 modelini 2. el de 38 bin tl ye gördüm geçen. onu alan da mutlu olmayacaktır. rahat olun. ne kadar köfte o kadar ekmek.ben 94 model r9 broadway e biniyorum. köyde görev yapan biri olarak beni bu araba çok mutlu ediyor. sizde mutlu olun. ben koltuktan dolayı belim ağrıya ağrıya mutlu olabiliyorsam
başlığı okudum yazılanların hepsini okumadım buna benzer bir konudan vakti zamanında bende bahsetmiştim ve sitede öyle tipler açtıgım konuya yazmışlardı ki sanırsınız toyota markası babalarının bende toyotayı kötülüyorum öyle bi savunuyorlardı anlatamam.. Adam 70 bin vermiş araba almış çamurluk bilmem nesi yok o parayı eriyosa alan kişi böyle şeyleri düşünmeyecek teknik konuya sahip olmak zorunda değil herkes o fiyatı veriyosa satan firma bunu sağlamak zorunda.. kalkmış cinsin biri yok binmedinmi neden yaygara koparıyosun demiş.. böyle bi üslup tarzı yok.. sen bi git bakalım avrupadaki abd'deki toyotaların donanımına kendi halkına nasıl boş arabaları kakalamış gör.. kıraldan çok kıralcılar sizi
Arkadaşlakırarak birşeyler ıspat edemeyiz.Zaten neyi ıspat etmek zorndayız?Var veya yok herkez istedigi yorumu yapabilir.
mercedes c180 donanimsiz diyorsaniz zaten bizde birakalim gidelim buralardan toyota ya 70 bin verilcegine 70 80 arasi c180 alinsa sizce hangisi donanimli olur bir defa arkadan itiş bir araç mercedes corolla ile bir tutamazsiniz kendinizde demişsiniz ama kiyaslamişsiniz ben c180 alipta sanayiyede gitmem bizdede vardi en baba masrafi 1.500tl civari tutuyor oda otomatik araba her gidiste balata mi disk degismesi zorunluymus galiba bizim arabanin da diskler asinmisti fren mesafesi icin degistirdik ne kadar ekmek okadar köfte bu söz çok dogru 70 bin tl verip köftenin ne kadarini yiyebiliyoruz ?
ben duyduğumu yazdım. büyük harflerle yazdığım yere dikkat ederseniz iyi olur. ben kıyaslamayı bütçeler üzerine yaptım. beş tane 1500 ü üst üste koyarsan benim arabadan alırsın. çok paran varsa zaten c180 e bakmazsın gider e250 alırsın. beni anlamamışsınız. araba arabadır. mercedes istediği klasmanda yer buldu kendine fazlasıyla. toyota da mercedesin rakibi değil zaten. kıyaslamayı otomobiller üzerine değil gelir gider parametresi üzerine yaptım.