0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyotanın donanım olarak çok bariz eksiklikleri olabilir parayla donanım satıyor olabilir.hepsine katılıyorum peki bunu şuan hangi marka yapmıyor.vw mi fordmu bmw mi..yapmıyorlardır dogru ama enson baktıgımda 520 bmw 185bin tl idi.en boşu en dolu arabadan dolu gibi.yani şurda hiç şunu tartışmadık motorumda şöle bir hata var yakıtım şöle kasasında böle bir kusur çıktı...hala iddaa ediyorum bu benim şahsi görüşüm 55000de vw satıp toyotayla kıyaslamayın derim binelim 200bin km yapalım vw ler ile ve toyotayla yapalım birde öle karşılaştıralım.her açıdan konforu açısından motoru açısından..ciddi anlamda hala diger firmalara göre sorunsuzlugunu koruyan bir araba.ama şöle bir gerçek var ben gene şahsi görüşüm olarak begenmediğim içine binince keyif almadıgım arabayı o andan itibaren satarım.arabanın olumsuz gördüğüm yerlerini bildiririm ve işim biter.toyota belki türkiyeyi çok önemsemiyor ve iyi arabalar göndermiyor ama bu haliyle bile piyasası ortada.ikinci el olarakda sölemeye gerek yok.tonlarca jetta hala satılmayı bekliyor.niye vw örnegini verdim dicek olursanız almanların kıyaslancak modellerinden biri oldugu için
İlk cümlenize sonuna kadar katılıyorum ama son cümlenize asla katılmam. Bende aracımı yeni aldım 1.33 life Corolla. Bütçem max 50ydi , yeni oğlum olduğu için geniş bir araca ihtiyacım vardı ve corollanın dış görünüşüne tabiri caizse aşık oldum ve bence c plus segmentte jettadanda , astra sedandanda mantıklı. hem diğer c plus rakiplerinden enaz 4-5bin ucuz hem Güvenlik donanımı olarak kusursuz , iç hacim boyutlar d segmente yakın. Kusursuzmu? hayır değil , mesela bağımsız süspansiyon olmasını çok isterdim yada otomatik kapanan kapı ve cam modülü olmasını ama yok. Ama yinede kendis sınıfında ençok hakeden araç bana göre. Jetta veya astranın çok daha komik eksileri var emin ol. Buarada performans konusuna geleceksek , 2 yıl Hyundai i20 1.2 lpg li semipro jant ile 1300 kiloluk 70beygirlik bir aracı kullanan biri olarak bana Corolla jet uçağı gibi geldi küçük motor ustalık gerektirir , doğru anda doğru vitesle ne araç seni üzer nede sen aracı
Yorumunuza katılmıyorum. Özellikler sanırım biraz da göreceli. Az önceki yorumumda Mazda3'ün artılarından bahsetmiştim. Güvenlik, konfor ekipmanları bakımından Corolladan çok üstün, ANCAK Toyota gibi Mazda'da da kontrol düğmeleri cam acıp kapama modülü maalesef ışıksızdı. Ha bu ne kadar büyük eksiklik, o tartışılır. Bence büyük bir sorun değil. Daha öncede söylemiştim, her aracın birbirine göre artı ve eksileri vardır. Onlar olmasa rekabet de olmazdı zaten. O yüzden kullanmış olduğum tüm araçlarımı ne kötülerim ne de göklere çıkarırım. (Fiesta, Focus, C-Max, Mazda3 ve Corolla için konuşuyorum) Herkesin kendi zevkidir ve kendine göre beklentileri vardır. Herkes birbirinin fikrine de saygı duymalıdır. Ben şu an her ne kadar konfor adına C-Max ve Mazda3'teki konforu bulamasam da Corollamı seviyorum. Saygılar...
Gökhan Bey Corolla'nız hayırlı olsun. Peki aracınızı 50.000tl ye değilde sıfır fiyatını 43.000tl'ye alsanız daha iyi olmazmıydı? Artık rakamlar o kadar büyümeye başladı ki algımız değişti. 50 binler 70 binler havada uçuşuyor. Dikkat etmemiz lazım zira Türkiye'de araçları daha pahalı kullanmaya hem başlayacağız hem de buna alışacağız. Bunu 1,33cc corolla iyi olmadığı için söylemedim ancak 1.6 motorun daha kuvvetli ve seri bir motora sahip olma özelliğini de göz ardı edemeyiz. Burada asıl sorun ürünün ederinden fazlaya satılması ve çok basit donanım eksiklerinin olması.
Ama ne olursa olsun Toyota her zaman toyotadır. En azından insanları yolda bırakmıyor. Sırf bu yüzden bazı eksikleri gözardı edilebilir. Ben araç alırken çok araştırdım ve Avensise karar verdim. Benc f/p olarak Toyotanın en iyisi. Corolla gereksiz yere pahalı.
Ben de zaten büyük bir sorun olduğunu söylemiyorum. Daha önceki yorumlarımda da söyledim. Aracımı oldukça keyif alarak kullanıyorum ve diyorum ki; keyifle kullanmama rağmen aracıma bindiğimde, özellikle gece aynaları açmak için ya da ayna ayarı yapmak için el yordamıyla düğme aramak benim keyfimi kaçırıyor. Benim için bu ufak bir sorun ama yine de bu bir eksikliktir bana göre. Ben de sizin görüşünüze saygı duyuyorum. Özellikle cam açma düğmelerinin ışıksız olması benim içinde çok büyük bir sorun değil. Elinizi attığınızda geliyor zaten. Ama bir eksikliktir sonuçta. Her aracın eksikliği başka. Eksikliğini görmezden gelmeye çalışmanın ne faydası var. Arabamı kullanmaktan zevk alıyorsam kullanırım. Almıyorsam satar başkasını alırım.
konyada serviste mi taktırdınız?bitüself kaplaması yada diğer yalıtımlardan yaptınız mı yoksa olduğu gibi mi montaj yaptırdınız?
Konforuna duskun kisiler toyotayi pek tercih etmezler. etmemelilerde zaten.Yakit ve uzun omur tercihidir asil olan. chovrelet ler konforludur tercih edilebilir. bana uymaz o baska. yakittan yana uzer kullanicisini. ve agzimiza pelesenk olmus bir dsg sorunu var. neden sadece dsg baska sorunlari yokmu elbet vardir. ama bir dsg arizasina 10.000-24.000 tl fiyat cikinca insan hayattan soguyor. ayna kapatma modulu degilki 300-500 e halledilsin. donanim donanim diyoruzda bu da goreceli. cam sileceklerimi ben kendim acabilirim. farlarida acabilirim. lastik basinc sensoru de olmasa da olur hani yani. aynalar ve camlar otomatik olsa cok iyi olurdu. konsolda her tarafin isil isil olmasini istemezdim ben modelini hatirlamiyorum 2002-2007 5kapi fluence geri vitese takinca sag dikiz yere bakiyodu cok guzel bi seydi.
Benim anlamadığım nokta, almadan önce görmediniz mi siz bu arabayı, sürmediniz mi, içine girmediniz mi...Toyota corolla'ya kadar araba mı yoktu da aldınız..?neyin yaygarasını yapıyorsunuz..?
Tarzınız süper olmuş, demek yaygara yapıyoruz!İnsanların fikirlerini beyan etmelerine "yaygara yapmak" demeye neden ihtiyaç duydunuz çok merak ettim. Forum fikir paylaşma yeri değil midir? Siz insanları bu şekilde payladığınızda aslında forumun amacına ters davranmış olmuyor musunuz?Ya da siz rahatsız oldunuz ya da fırça attınız diye insanların fikirlerini açıklamaktan vazgeçeceğini mi düşünüyorsunuz?