0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizim amacımız bizim gibi olmasın başkalarının sonu .
toyota'ya ileti gönderdikten sonra olumlu bir sonuç alınacağına inanıyor musunuz ? veya nasıl bir yaptırım bekliyorsunuz ? araçların servise çağrılıp ışıksız düğmeleri ışıklı olanlarla değiştirilmesini mi yoksa davlumbazların standart donanıma alınmasını mı ? ya da bunları bütün araçlara uygulayacaklarını bir düşünün. bu yüzden araç makyajlanmadıkça muhtemelen tek bir kalem değişiklik yapılmayacak. değişiklik yapılır da eksiklikler giderilirse de kullandığınız araçların değeri düşer. yani kısacası burada bütün yollar bu işi satın alma aşamasında değerlendirmenize çıkıyor. bir insan, ışıksız cam açma/kapama düğmeleri büyük bir eksiklik diyorsa ve aracı alırken buna bakmıyorsa (gece de olmasına gerek yok) burada bilinçsiz bir tüketici vardır. bütün donanım elemanları için geçerlidir bu konu. toyota'ya nasıl kafa tutarsınız peki? örneğin araçta zamanla baş gösteren bir sorun söz konusu olur (örneğin auris'teki balatadan ses gelme durumu) daha sonra topluca şikayet edilir ve firma bunu düzeltmek adına sorunun çözümünü belirledikten sonra geri çağırma kampanyası başlatır. servise gidip ücretsiz bir şekilde rahatsız edici olan durum ortadan kaldırılır.satın aldığım araçta niye davlumbaz yok ya da şu donanımlar neden eksik derseniz, karşı taraf size güler. kusura bakmayın.
Parasini verdiyseniz susun eleştirmeyin demek olmaz aksine parayi verdiysek eleştiririz
Bence yazınızı şöyle düzeltelim 70binliraya toyota alınır fakat corolla alınmaz. Çok daha zengin donanımlı bir avensis alınır. Corolla modeli bu baz donanımı ile ve 1.33 motoru ile bile 50bin küsürlirayı hak etmiyor.
Ne kadar empatiden yoksun bir yorum. Kimseyi bilinçsiz tüketici olarak sınıflandırma gibi bir hakkınız olduğunu sanmıyorum. Uslubunuza dikkat edin lütfen. Söylediğiniz gibi bilinçsiz bir tüketici olduğumu ya da "aracın tüm kontrol düğmeleri arasında ışıksız olan var mı" diye kontrol etmeden araç satın alanların da bilinçsiz bir tüketici olduğunu düşünmüyorum. Çünkü araçların bütün kontrol düğmeleri ışıklı olmalıdır zaten. Ben bu yaşıma kadar kontrol düğmelerinin yarısı ışıklı, yarısı ışıksız araç görmedim pek. Hele Toyota sınıfında araçlarda hiç görmedim. Ha siz Toyota' yı Dacia ve benzeri araçlarla kıyaslıyorsanız orasını bilemem. Burada yazılan VW polonun başlangıç donanımında bile bütün kontrol düğmeleri ışıl ışıl yanıyor. Aldığımız aracın beğenmediğim bir yanı varsa da bunu eleştirmek en doğal hakkımızdır. Bundan neden bu kadar rahatsız olduğunuzu anlayabilmiş değilim.
Okan sana eleştirme diyen yok zaten. Sadece şikayetlerimizden sonuç almak için ilk yöntem müşteri hizmetlerine yazmak, bunun dışında beğenmediğimiz malı almamak diyoruz.Senin yaşındayken kavgayla çok şey çözeceğimi düşünürdüm ama aklın çok çok üstün olduğunu tecrübe ile gördüm.Doğruyu savunmakla fanatik olmak farklı şeyler. "Aklı sabır ile birleştir ve zekan ile konuş " der atamız
neyin empatisinden bahsediyorsunuz anlamış değilim. araç alırken biri peşinizden mi koşturuyordu da aceleden parayı ödeyip aracı ambalajlayıp aldınız acaba ? sizi bilmem ama para kolay kazanılan bir şey değil, kaldı ki kolay bile olsa eğer sizin için sorun teşkil edecek bir donanım eksikliği düşüncesinde ve "bilinçli" bir müşteri iseniz aracı incelerken ilk önce varlığını kontrol ederseniz. diğer yandan "aa corolla mı çıkmış, tamam ya zaten yılların toyota'sı" şeklinde düşünce ile gidip motor, donanım ve renk seçip araç satın alırsanız serhat bey ile benzer bir duruma düşersiniz. ayrıca araçların cam kontrol düğmeleri ışıklı olmak zorunda değildir. daha önceden de böyleydi, aksi bir yasa çıkmadıkça sonra da böyle olacak. mehmet ali bey'in de söylediği gibi, ortada çalma çırpma durumu yok. ürün ortada, showroom'da sergileniyor ve test sürüşü imkânı sunuluyor. donanım listeleri hem internette hem de broşürlerde boy boy yer alıyor. satın aldıktan sonra "bu neden eksik veya konulmamış?" diyebilirsiniz elbet, eksikliğine rağmen imkânlar ve beklentiler doğrultusunda en mantıklı araç olarak belirlemişsinizdir ve almışsınızdır. bu konuda şikayet etmek doğal hakkınızdır, abartmadıktan sonra kimse bir şey diyemez ancak "bilmeden aldım, şu yok bu yokmuş" durumu olursa bunun adına "bilinçsiz tüketici" derim ben. okurken de gülerim. 70 bin tl'den bahsediyoruz. ortalama bir mühendisin 2 yıllık maaşı yani.