Gönderen Konu: Yeni kasa Corolla aldım ama davlumbaz yok !  (Okunma sayısı 61264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla aldım ama....
« Yanıtla #240 : Mayıs 27, 2014, 14:39:35 »
Ben hukuk fakültesi öğrencisiyim :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 27, 2014, 14:53:40
Basit eksiklikler bunlar Toyota'yı maddi açıdan zorlamaz ama müşteriyi üzüyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Mayıs 27, 2014, 14:39:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Mayıs 27, 2014, 14:52:59 »
Bizim amacımız bizim gibi olmasın başkalarının sonu .
Serhat kardeşim
öncelikle konu sen değilsin zaten ki kimse şahsına laf söyleyemez ama yukarıda da açıkladım bu konu inan ki yeni değil.Alırken heves ediyoruz sonra ufak tefekler can sıkıyor. Aracını tanıdıkça güzel yönlerini görmeye başlaycaksın

Diğer konu  mesajlarını tek mesajda toplamay bak;yardım gerekirse herhangi bir yöneticimizden yardım alabilirsin.

Bende daha düzgün yazmaya çalışayım   :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2015 i bekliyormuş ;)
« Yanıtla #242 : Mayıs 27, 2014, 15:13:05 »
toyota'ya ileti gönderdikten sonra olumlu bir sonuç alınacağına inanıyor musunuz ? veya nasıl bir yaptırım bekliyorsunuz ? araçların servise çağrılıp ışıksız düğmeleri ışıklı olanlarla değiştirilmesini mi yoksa davlumbazların standart donanıma alınmasını mı ? ya da bunları bütün araçlara uygulayacaklarını bir düşünün. bu yüzden araç makyajlanmadıkça muhtemelen tek bir kalem değişiklik yapılmayacak. değişiklik yapılır da eksiklikler giderilirse de kullandığınız araçların değeri düşer. yani kısacası burada bütün yollar bu işi satın alma aşamasında değerlendirmenize çıkıyor. bir insan, ışıksız cam açma/kapama düğmeleri büyük bir eksiklik diyorsa ve aracı alırken buna bakmıyorsa (gece de olmasına gerek yok) burada bilinçsiz bir tüketici vardır. bütün donanım elemanları için geçerlidir bu konu.

toyota'ya nasıl kafa tutarsınız peki? örneğin araçta zamanla baş gösteren bir sorun söz konusu olur (örneğin auris'teki balatadan ses gelme durumu) daha sonra topluca şikayet edilir ve firma bunu düzeltmek adına sorunun çözümünü belirledikten sonra geri çağırma kampanyası başlatır. servise gidip ücretsiz bir şekilde rahatsız edici olan durum ortadan kaldırılır.

satın aldığım araçta niye davlumbaz yok ya da şu donanımlar neden eksik derseniz, karşı taraf size güler. kusura bakmayın.

Ne kadar empatiden yoksun bir yorum. Kimseyi bilinçsiz tüketici olarak sınıflandırma gibi bir hakkınız olduğunu sanmıyorum. Uslubunuza dikkat edin lütfen. Söylediğiniz gibi bilinçsiz bir tüketici olduğumu ya da "aracın tüm kontrol düğmeleri arasında ışıksız olan var mı" diye kontrol etmeden araç satın alanların da bilinçsiz bir tüketici olduğunu düşünmüyorum. Çünkü araçların bütün kontrol düğmeleri ışıklı olmalıdır zaten. Ben bu yaşıma kadar kontrol düğmelerinin yarısı ışıklı, yarısı ışıksız araç görmedim pek. Hele Toyota sınıfında araçlarda hiç görmedim. Ha siz Toyota' yı Dacia ve benzeri araçlarla kıyaslıyorsanız orasını bilemem. Burada yazılan VW polonun başlangıç donanımında bile bütün kontrol düğmeleri ışıl ışıl yanıyor. Aldığımız aracın beğenmediğim bir yanı varsa da bunu eleştirmek en doğal hakkımızdır. Bundan neden bu kadar rahatsız olduğunuzu anlayabilmiş değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Mayıs 27, 2014, 15:22:31 »
Ayrıca aracın sağlamlığı dayanıklılığı ile bu tip küçük şeylerin araca konmaması arasında bir ilişki yok .o eksik bu eksik şu eksik kardeşim ama araç sağlam dememeli kimse bu doğru değil hem sağlam hem de bu gibi eksikliklerin olmadığı bir araç yapsınlar alan insan sonradan üzülmesin alırken bakmadım ben de davlumbaza ışıklandırmalara ayna kapanması var mı camlar otomatik mi diye 2011 modelde bile bunlar var ne gerek var bakmaya diyor insan en çok ta bu şok yaratıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Mayıs 27, 2014, 15:41:20 »
ilginç adamlar , lexus yapıyorlar dünyanın en sessiz arabası oluyor. toyota olunca düşünemiyorlar demekki :)

arkadaşlar , ufak süprizler isteyen insanlar alman araçları alır. kaç para olursa olsun. hayatı kolaylaştıran ayrıntıları vardır. araba müşteriye verilmeden günlük kullanılır..  herhalde japonlarda böyle bişey yok :)  benimde param olsa valla alman alırım. işte forum tecrübesi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Mayıs 27, 2014, 15:43:21 »
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Mayıs 27, 2014, 15:44:06 »
Parasini verdiyseniz susun eleştirmeyin demek olmaz aksine parayi verdiysek eleştiririz 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Mayıs 27, 2014, 15:44:28 »
Açıkçası 2011 Mazda3 aldım sıfır.... Servis ayağı ve 2. elinin ölü olması nedeniyle 6 ay önce 40.000 tl.ye sattım, hem de 2 ayda zor sattım. Yerine 2011 Corolla Elegant aldım ve biniyorum. Bana sorarsanız Corollanın 3 artısı LPG'ye uyumunun süper olması (düşük yakıt) , motor gücü ve 2.eldeki sürekliliği. Şu an daha düşük donanımlı Elegant Corolla 47.000 tl. civarı... Onun dışında Mazda 3 ile donanımını kıyaslamıyorum bile, Mazda3'te yok yok, herşey full+full standart donanım... Opsiyon yok... Ama Türkiye böyle bir memleket maalesef. Daha iyiler kaybedebiliyor burada... Saygılar...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #248 : Mayıs 27, 2014, 15:50:39 »
Konfor istiyosak avensis mi alicaz burda corolla kullananlar konfordan yana bi sikintisi yok ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Mayıs 27, 2014, 15:52:28 »
Parasini verdiyseniz susun eleştirmeyin demek olmaz aksine parayi verdiysek eleştiririz 
Okan sana eleştirme diyen yok zaten. Sadece şikayetlerimizden sonuç almak için ilk yöntem müşteri hizmetlerine yazmak, bunun dışında beğenmediğimiz malı almamak diyoruz.

Senin yaşındayken kavgayla çok şey çözeceğimi düşünürdüm ama aklın çok çok üstün olduğunu tecrübe ile gördüm.
Doğruyu savunmakla fanatik olmak farklı şeyler.

"Aklı sabır ile birleştir ve zekan ile konuş " der atamız
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Mayıs 27, 2014, 15:55:51 »
Ww grupunun(grup diyorum !) sınıfıyla toyotanın arabaları çok farklı... ww başta çok iyiydi şimdi marka satıyor lafını neye göre söylüyorsunuz su an WW Gerçekten araba yapmıyor mu. Standart donanımı toyotanın standartında fazla.Adamlar bir dgs hatası yapmış bizim site topa tutuyor... Toyotanın sağlamlığını konuşuyoruz bütün forumda. Avensis  ciddi anlamda kusursuz bir araba mı her anlamıyla.2014 Corollada efsane kasadan sonra ilk defa tip ve tasarım yaptılar. Toyotayı türkiyede söhret yapan efsane kasadır.efsane kasadan sonra  toyotayı  satan sadece sağlamlığıdır tipi değildir. (Bence) Son seride muhtesem bir tip.(çok kişiden duydum bunu)..
Arabayı alan arkadaş burda bir itirafta bulunmuş. Bazen insanın basiretinin bağlandığı durum vardır. O vakit ne kıyas yapar ne mantık öyle bir ana gelir. Alıcı toyota sağlamdır hipnozuna kapılmış  kör etmiş. Burda hepimizin payı var. Biz göklere çıkardığımız bir marka en iyi pazarını sallamıyor.
Mesela 70 milyar verdin insan bi bakmaz mı değil, mesele 70 mılyara otomatik düğmesi olmayan  bir arabadır. Biri arabayı kötüleyince Ww de dgs var biz ne yapalım anlayışı fanatikliktir.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Mayıs 27, 2014, 15:57:53 »
Bence yazınızı şöyle düzeltelim 70binliraya toyota alınır fakat corolla alınmaz. Çok daha zengin donanımlı bir avensis alınır. Corolla modeli bu baz donanımı ile ve 1.33 motoru ile bile 50bin küsürlirayı hak etmiyor.
İlk cümlenize sonuna kadar katılıyorum ama son cümlenize asla katılmam. Bende aracımı yeni aldım 1.33 life Corolla. Bütçem max 50ydi , yeni oğlum olduğu için geniş bir araca ihtiyacım vardı ve corollanın dış görünüşüne tabiri caizse aşık oldum ve bence c plus segmentte jettadanda , astra sedandanda mantıklı. hem diğer c plus rakiplerinden enaz 4-5bin ucuz hem Güvenlik donanımı olarak kusursuz , iç hacim boyutlar d segmente yakın. Kusursuzmu? hayır değil , mesela bağımsız süspansiyon olmasını çok isterdim yada otomatik kapanan kapı ve cam modülü olmasını ama yok. Ama yinede kendis sınıfında ençok hakeden araç bana göre. Jetta veya astranın çok daha komik eksileri var emin ol. Buarada performans konusuna geleceksek , 2 yıl Hyundai i20 1.2 lpg li semipro jant ile 1300 kiloluk 70beygirlik bir aracı kullanan biri olarak bana Corolla jet uçağı gibi geldi :) küçük motor ustalık gerektirir , doğru anda doğru vitesle ne araç seni üzer nede sen aracı  :tamam:
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Mayıs 27, 2014, 16:01:40 »
Ne kadar empatiden yoksun bir yorum. Kimseyi bilinçsiz tüketici olarak sınıflandırma gibi bir hakkınız olduğunu sanmıyorum. Uslubunuza dikkat edin lütfen. Söylediğiniz gibi bilinçsiz bir tüketici olduğumu ya da "aracın tüm kontrol düğmeleri arasında ışıksız olan var mı" diye kontrol etmeden araç satın alanların da bilinçsiz bir tüketici olduğunu düşünmüyorum. Çünkü araçların bütün kontrol düğmeleri ışıklı olmalıdır zaten. Ben bu yaşıma kadar kontrol düğmelerinin yarısı ışıklı, yarısı ışıksız araç görmedim pek. Hele Toyota sınıfında araçlarda hiç görmedim. Ha siz Toyota' yı Dacia ve benzeri araçlarla kıyaslıyorsanız orasını bilemem. Burada yazılan VW polonun başlangıç donanımında bile bütün kontrol düğmeleri ışıl ışıl yanıyor. Aldığımız aracın beğenmediğim bir yanı varsa da bunu eleştirmek en doğal hakkımızdır. Bundan neden bu kadar rahatsız olduğunuzu anlayabilmiş değilim.

neyin empatisinden bahsediyorsunuz anlamış değilim. araç alırken biri peşinizden mi koşturuyordu da aceleden parayı ödeyip aracı ambalajlayıp aldınız acaba ? sizi bilmem ama para kolay kazanılan bir şey değil, kaldı ki kolay bile olsa eğer sizin için sorun teşkil edecek bir donanım eksikliği düşüncesinde ve "bilinçli" bir müşteri iseniz aracı incelerken ilk önce varlığını kontrol ederseniz. diğer yandan "aa corolla mı çıkmış, tamam ya zaten yılların toyota'sı" şeklinde düşünce ile gidip motor, donanım ve renk seçip araç satın alırsanız serhat bey ile benzer bir duruma düşersiniz. ayrıca araçların cam kontrol düğmeleri ışıklı olmak zorunda değildir. daha önceden de böyleydi, aksi bir yasa çıkmadıkça sonra da böyle olacak.

mehmet ali bey'in de söylediği gibi, ortada çalma çırpma durumu yok. ürün ortada, showroom'da sergileniyor ve test sürüşü imkânı sunuluyor. donanım listeleri hem internette hem de broşürlerde boy boy yer alıyor. satın aldıktan sonra "bu neden eksik veya konulmamış?" diyebilirsiniz elbet, eksikliğine rağmen imkânlar ve beklentiler doğrultusunda en mantıklı araç olarak belirlemişsinizdir ve almışsınızdır. bu konuda şikayet etmek doğal hakkınızdır, abartmadıktan sonra kimse bir şey diyemez ancak "bilmeden aldım, şu yok bu yokmuş" durumu olursa bunun adına "bilinçsiz tüketici" derim ben. okurken de gülerim. 70 bin tl'den bahsediyoruz. ortalama bir mühendisin 2 yıllık maaşı yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #253 : Mayıs 27, 2014, 16:03:45 »
Okan sana eleştirme diyen yok zaten. Sadece şikayetlerimizden sonuç almak için ilk yöntem müşteri hizmetlerine yazmak, bunun dışında beğenmediğimiz malı almamak diyoruz.

Senin yaşındayken kavgayla çok şey çözeceğimi düşünürdüm ama aklın çok çok üstün olduğunu tecrübe ile gördüm.
Doğruyu savunmakla fanatik olmak farklı şeyler.

"Aklı sabır ile birleştir ve zekan ile konuş " der atamız
amacim kavga etmek değil ki benim zaten yaşimdan dolayida kavga etmek gibi bişeyin ortaya çikmasi çok garip benim amacim burda eleştirmekti sizinde dediginiz gibi doğruyuda savunduguma inaniyorum fanatik değilim zaten ortada fanatik olcak bir durum görmüyorum ben ayrica şikayet edip mail atmaklada çözülcegini sanmiyorum  dikkate bile almazlar  çünkü  kendi arabami eleştirmek zaten çogu insanin yapamiycagi şeydir çünkü kimse arabasina toz kondurmaz 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Mayıs 27, 2014, 16:06:01 »
Biz konduruypruz ve bizim gibi düşünenler olmalı . Adamlar yurtdışında forumlara göre hareket ediyor resmen sorduk soruşturduk müşteriler bunu istiyor deyip eksilerini gideriyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Mayıs 27, 2014, 16:08:09 »
Beyler tartışma ortamından çok eleştirin siz toyota fansınız. Toyota malı götürüyor bize de züğürtlüğü kalıyor.En fazla eleştirmesi gereken bizlersiniz.mevzu bağcıyı dövmekte.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #256 : Mayıs 27, 2014, 16:10:59 »
Burda araç alanlar keşke almasaydim demiyor bunlar eksik bunlar küçük şeyler toyotaya yakişmadi diyor bunlari diyenlere almasaydiniz satin başka araç alin demek yanliş bence ,bir araca bu kadar para veriyosaniz benim kendi düsüncem o araba zaten çogu firmaya geliyor 1hafta kiralayip herseyini inceleyip bakmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Mayıs 27, 2014, 16:11:27 »
toyotanın donanım olarak çok bariz eksiklikleri olabilir parayla donanım satıyor olabilir.hepsine katılıyorum peki bunu şuan hangi marka yapmıyor.vw mi fordmu bmw mi..yapmıyorlardır dogru ama enson baktıgımda 520 bmw 185bin tl idi.en boşu en dolu arabadan dolu gibi.yani şurda hiç şunu tartışmadık motorumda şöle bir hata var yakıtım şöle kasasında böle bir kusur çıktı...hala iddaa ediyorum bu benim şahsi görüşüm 55000de vw satıp toyotayla kıyaslamayın derim binelim 200bin km yapalım vw ler ile ve toyotayla yapalım birde öle karşılaştıralım.her açıdan konforu açısından motoru açısından..ciddi anlamda hala diger firmalara göre sorunsuzlugunu koruyan bir araba.ama şöle bir gerçek var ben gene şahsi görüşüm olarak begenmediğim içine binince keyif almadıgım arabayı o andan itibaren satarım.arabanın olumsuz gördüğüm yerlerini bildiririm ve işim biter.toyota belki türkiyeyi çok önemsemiyor ve iyi arabalar göndermiyor ama bu haliyle bile piyasası ortada.ikinci el olarakda sölemeye gerek yok.tonlarca jetta hala satılmayı bekliyor.niye vw örnegini verdim dicek olursanız almanların kıyaslancak modellerinden biri oldugu için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Mayıs 27, 2014, 16:12:50 »

Yorumunuza katılmıyorum. Özellikler sanırım biraz da göreceli. Az önceki yorumumda Mazda3'ün artılarından bahsetmiştim. Güvenlik, konfor ekipmanları bakımından Corolladan çok üstün, ANCAK Toyota gibi Mazda'da da kontrol düğmeleri cam acıp kapama modülü maalesef ışıksızdı. Ha bu ne kadar büyük eksiklik, o tartışılır. Bence büyük bir sorun değil. Daha öncede söylemiştim, her aracın birbirine göre artı ve eksileri vardır. Onlar olmasa rekabet de olmazdı zaten. O yüzden kullanmış olduğum tüm araçlarımı ne kötülerim ne de göklere çıkarırım. (Fiesta, Focus, C-Max, Mazda3 ve Corolla için konuşuyorum) Herkesin kendi zevkidir ve kendine göre beklentileri vardır. Herkes birbirinin fikrine de saygı duymalıdır. Ben şu an her ne kadar konfor adına C-Max ve Mazda3'teki konforu bulamasam da Corollamı seviyorum. Saygılar...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Mayıs 27, 2014, 16:20:53 »
neyin empatisinden bahsediyorsunuz anlamış değilim. araç alırken biri peşinizden mi koşturuyordu da aceleden parayı ödeyip aracı ambalajlayıp aldınız acaba ? sizi bilmem ama para kolay kazanılan bir şey değil, kaldı ki kolay bile olsa eğer sizin için sorun teşkil edecek bir donanım eksikliği düşüncesinde ve "bilinçli" bir müşteri iseniz aracı incelerken ilk önce varlığını kontrol ederseniz. diğer yandan "aa corolla mı çıkmış, tamam ya zaten yılların toyota'sı" şeklinde düşünce ile gidip motor, donanım ve renk seçip araç satın alırsanız serhat bey ile benzer bir duruma düşersiniz. ayrıca araçların cam kontrol düğmeleri ışıklı olmak zorunda değildir. daha önceden de böyleydi, aksi bir yasa çıkmadıkça sonra da böyle olacak.

mehmet ali bey'in de söylediği gibi, ortada çalma çırpma durumu yok. ürün ortada, showroom'da sergileniyor ve test sürüşü imkânı sunuluyor. donanım listeleri hem internette hem de broşürlerde boy boy yer alıyor. satın aldıktan sonra "bu neden eksik veya konulmamış?" diyebilirsiniz elbet, eksikliğine rağmen imkânlar ve beklentiler doğrultusunda en mantıklı araç olarak belirlemişsinizdir ve almışsınızdır. bu konuda şikayet etmek doğal hakkınızdır, abartmadıktan sonra kimse bir şey diyemez ancak "bilmeden aldım, şu yok bu yokmuş" durumu olursa bunun adına "bilinçsiz tüketici" derim ben. okurken de gülerim. 70 bin tl'den bahsediyoruz. ortalama bir mühendisin 2 yıllık maaşı yani.

Anlayamayacak kapasitede olduğunuzu sanmıyorum. O halde anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ben de derdimi daha fazla size anlatmaya uğraşmayacağım. Fanatiklikle hiç bir yere varamazsınız. Karşındaki insanı anlamaya çalışmamak empati yoksunluğudur, bencilliktir. Biraz daha aklı selim hareket etmenizi tavsiye ederim. Saldırgan tavırlar hiç hoş değil. İnsan biraz eleştriye açık olmalı. Ayna düğmesinin ışığının olmaması beni Toyota' dan soğutmaz ama senin gibiler soğutacak bu gidişle.