Gönderen Konu: Yeni kasa Corolla aldım ama davlumbaz yok !  (Okunma sayısı 61265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2015 i bekliyormuş ;)
« Yanıtla #220 : Mayıs 27, 2014, 11:18:14 »
Abi emin olun bu sorunu yaşayan az insan yok pimpirikli değiliz bu parayı alıp bunları koymayan Toyota'ya sinirliyiz bunu dile getirelim lütfen destekçi olalım birbirimize ve buraya şikayetçi olan arkadaşlar yazsın ve dile getirilsin ne demek ya gece camları el yordamıyla açmak hangi çağdayız Allah aşkına

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Mayıs 27, 2014, 11:18:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Mayıs 27, 2014, 11:22:18 »
Abi emin olun bu sorunu yaşayan az insan yok pimpirikli değiliz bu parayı alıp bunları koymayan Toyota'ya sinirliyiz bunu dile getirelim lütfen destekçi olalım birbirimize ve buraya şikayetçi olan arkadaşlar yazsın ve dile getirilsin ne demek ya gece camları el yordamıyla açmak hangi çağdayız Allah aşkına

change.org da kampanya mı başlatsak acaba? Şikayetimizi dile getireceğiz derken kendi araç değerimize de zarar verir miyiz? En iyisi Toyota' ya bireysel e-posta atmak sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Mayıs 27, 2014, 11:33:20 »
Corollaya mail atmak en mantıklısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Mayıs 27, 2014, 11:39:28 »
Geçen gün okuduğum bir İngilizce haber sitesinde corollanın hem iç hem dış hem de mekanik donanımları arttıracağı yalnız bunun 2015 yılının Haziran ayında yapacağı yazıyordu .. Yok yani anlamıyorum biz aldık hata mı ettik çok sinirliyim yok ayna kapama modülü yok cam kapama modülü yok navigasyon derken araba oldu 70000tl yani bu insanlara yapılmış büyük bir hakarettir bi daha da Toyota almam tavsiyede de bulunmam

Buna farklı bir bakış açısı ile bakar isek;
2020 model Corolla süper donanımlı olacakmış. Hiç araba almayıpta onumu beklesek acaba?

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Mayıs 27, 2014, 11:46:12 »
2005 corolla var onlarda bile cam acma dügmeleri isikli yabacilarda sunroof var bizde yok mercekli xenon var bizde yok  davlunbaz yok bana kalirsa wv nin tek eksigi esp oda zaten yasayla geliyor artik
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Mayıs 27, 2014, 11:48:57 »
Ahmet bey biz corollanın günümüz standartlarına uygun konfigürasyona gelmesini istiyoruz ikibinyirmide ne olacağını bilemeyiz tabi ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #226 : Mayıs 27, 2014, 12:02:34 »
toyotaya donanım gelmez , toyota zaten denenmemiş sağlam olmayan bir şeyi arabaya koymaz. bozulma ihtimali yoksa yada piyasada iyice yer ettiyse konulur. mazda aynı şekilde.

donanım istiyorsanız fransızlara bakmalısınız. toyotayı beğenenler genelde 2. el alanlar.. sanayi ile akraba olmamak için gerçekten çok tercih eden var. haklılarda.. bende sanayide büyüdüm, halada hafta birkaç kez gider arabaların altına yatarım. ve yine diyorum ki toyota iyi kardeşim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Mayıs 27, 2014, 12:17:19 »
Bir de şöyle bir şey var; insanlar bu forumda aracında olması gereken şeyleri yani verdiği paranın hakkını bekleyerek serzenişlerini hatta gayri ihtiyari pişmanlıklarını samimi olarak yazıyorlar. Buraya kadar gayet normal fakat cevap veren bazı arkadaşlara bakıyorum(bunu başka konularda da gördüm) yardımcı olmak yerine bismillah daha 2. mesajda "bence aracınızı hemen satın kurtulun başka araç alın" gibi şeyleri ben çok doğru bulmuyorum, şahsi düşüncem bu en azından. Serhat kardeşim zaten kullanmak için almış satmak için değil belli ki ve bazı özelliklerini beğenmese de kullanacaktır bir süre kazasız belasız inşallah, zaten satacak olsa burada işi ne koyardı ilanını sessiz sedasız...

Serhat Bey müşteri olarak biz haklıyız tabi ki, bir de insan alırken ufak detayları düşünmüyor marka Toyota ve yeni model olunca bazı küçük detayların olmayacağını tahmin edemiyor o sıralarda. Bu konuda bence en doğru çözüm bireysel olarak bariz eksikleri mail olarak Toyota ya bildirmek.

Hayırlı olsun tekrar, kazasız belasız sürüşler dilerim herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #228 : Mayıs 27, 2014, 12:24:53 »
2005 corolla var onlarda bile cam acma dügmeleri isikli yabacilarda sunroof var bizde yok mercekli xenon var bizde yok  davlunbaz yok bana kalirsa wv nin tek eksigi esp oda zaten yasayla geliyor artik

okan güzel bir noktaya parmak bastın. benim anlamadığım da bu işte. eski kasada olan bir özelliği-aksesuarı neden yeni kasaya koymuyorsun. arada 10 yıl var. babamda 2014 corolla var, abim de ise 2004 corolla. çok basit bir şey aslında. o düğmenin üzerinde ışıklı bir işaret. yok daha öncden koymuşsun zaten yeni kasa(lar)nda da devam ettirsene.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #229 : Mayıs 27, 2014, 12:33:12 »
toyota'ya ileti gönderdikten sonra olumlu bir sonuç alınacağına inanıyor musunuz ? veya nasıl bir yaptırım bekliyorsunuz ? araçların servise çağrılıp ışıksız düğmeleri ışıklı olanlarla değiştirilmesini mi yoksa davlumbazların standart donanıma alınmasını mı ? ya da bunları bütün araçlara uygulayacaklarını bir düşünün. bu yüzden araç makyajlanmadıkça muhtemelen tek bir kalem değişiklik yapılmayacak. değişiklik yapılır da eksiklikler giderilirse de kullandığınız araçların değeri düşer. yani kısacası burada bütün yollar bu işi satın alma aşamasında değerlendirmenize çıkıyor. bir insan, ışıksız cam açma/kapama düğmeleri büyük bir eksiklik diyorsa ve aracı alırken buna bakmıyorsa (gece de olmasına gerek yok) burada bilinçsiz bir tüketici vardır. bütün donanım elemanları için geçerlidir bu konu.

toyota'ya nasıl kafa tutarsınız peki? örneğin araçta zamanla baş gösteren bir sorun söz konusu olur (örneğin auris'teki balatadan ses gelme durumu) daha sonra topluca şikayet edilir ve firma bunu düzeltmek adına sorunun çözümünü belirledikten sonra geri çağırma kampanyası başlatır. servise gidip ücretsiz bir şekilde rahatsız edici olan durum ortadan kaldırılır.

satın aldığım araçta niye davlumbaz yok ya da şu donanımlar neden eksik derseniz, karşı taraf size güler. kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Mayıs 27, 2014, 12:39:06 »
Yazılanların bir kısmını okudum ve kısaca size şunu deyim Toyota sorun istemeyen insanların tercihidir. Diğer markalar çok fazla elektronik kullanır fakat dikkat edersiniz ki sanayiden sorundan kurtulamazlar .Ben size şöyle bir örnek vereyim 1997 yılından bu tarafa Corolla kullanıyorum şu an 2006 Corolla sedan var terra modeli .29 bine aldım size şu kadarını deyim 29-30 bine emin olun çok donanım belki daha üst model başka araç alabilirdim ama dediğim gibi Toyota kullanıcısı tatminkar düzeyde özellikli ve sorunsuz araç seviyor bende öyleyim bana lazım olan özellikle var aracımda aynalar kendi kapansa da olur kapanmasa da ama sizin isteğiniz bu yöndeyse bence de kendinize eziyet etmeyin aracınızı satın o paraya çok çok donanımı olan her yeri elektronik bir çok araç var onları tercih edin .Ben ce bu sefer aracı almadan bütün detaylara iyice bakın aldıktan sonra pişman olmayın.

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Mayıs 27, 2014, 12:58:04 »
Toyotada eksik olarak kabul ettiğimiz donanımlar olsa iyi olurdu.
Ama, bu eksik donanımlara rağmen hala kendi sınıfında diğer markalara göre üstünlüğü varsa,
Bu + özelliklerinide hala uygun rakama verebiliyorsa ki o nedenle tercih ediyoruz anlamına gelmez mi?

Sorunsuzluğun bir bedeli vardır.

Daha ucuza ve donanım yüklü Hyundai İ30 bence bu konuda çok iyi.

Günümüzde Ucuz parça diye bir şey kalmadı.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #232 : Mayıs 27, 2014, 13:48:28 »
Toyota'dan beklenen ve aslında bu konunun özü şudur: 10 sene önceki araçlarında bile bulunan ve günümüzde ekstralığını yitirmiş olan özellikleri 2014 model aracına neden koymazsın? 60-70 bin aralığında sattığın bir araçta bir teker üstü davlumbazı neden çok görürsün ve koymazsın. En önemlisi bunları neden Türkiye'ye yaparsın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Mayıs 27, 2014, 13:53:29 »
Arkadaşlar sizler konuya katılınca sevindim ve biraz bekleyeyim dedim.Beni şaırtmadınız.Bu tarz konu ve şikayetler uzun yıllar devam ediyor ki ben 2004 ten bu yana takip ediyorum.Dikkat edin konu hep aynı
TOYOTA DONANIM OLARAK ZAYIF    evet haklıyım,haklısınız.Ancak bu şirket bunu piyasaya sürüyor alıp almamak tamamen bizlere kalmış.
bazı ufak tefek eksiklerinizi düzeltmek istiyorum.
1-Toyota dünyanın en büyük otomotiv firmalarından biridir ki başlarda gelir
2-Toyota teknolojinin gerisinde değildir
3-Toyotanın Türkiye pazarlama stretejisi KÖTÜDÜR
4-Toyota'nın önceliği sorunsuzluktur.Bazen sorunsuzluk adına çok fazla konfordan ödün veriyor
5-Toyota Türkiyede vergi politikası yüzünden asıl amiral gemilerini satamıyor   
6-Türkiye'de  satılan araçlar daha çok orta ve alt sınıfa hitap eder.
7-Yorum yapanların çogu yerden yere vurdukları araçları tanımıyor.

oysa aynı araçalrın başka ülkelerdeki donanımlarına bakınca sinirlenmemek elde değil.Örnek Taivan daki arakdaşım arkadaşım da corollaya biniyor fakat onun aracında sunroof tan tutun konu edilen tüm ayrıntılar harika şekilde çözülmüş.1,8 ve 2,0 moto cabası birde hybird var ki illet oluyorum :)
Birde adam bu kadar zengin arabaya 25 000 usd verirken ben ambiaye tabirle çıplak arabaya 40 000 usd veriyorum.Hiç adil değil ama böyle
Avalon neden Türkiye ye gelmez anlamıyorum. 

Tüketicilerin zebk ve tercihleri arzı belirler.Yani bizler seçici olursak firma istesede istemese de kendine çekli düzen vermek zorunda kalır.Aksi halde ya devlet desteği olır yada bu pazardan çekilier.Örnek Camry Türkiye de satışlistelerindan kalkmıştır.Ancak özel siparişler alabilirsiniz.   
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #234 : Mayıs 27, 2014, 14:02:49 »

3-Toyotanın Türkiye pazarlama stretejisi KÖTÜDÜR

Tamamen katılıyorum. Olay bundan ibaret. Daha az maliyet ile de daha fazla kâr elde etmek düşünceside cabası.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 27, 2014, 14:06:45
Bu arada yine belirtiyorum: Corolla modelini isterlerse  dikiz aynasız satsınlar. Bizim insanımızın yine bu aracı alacağını düşünüyorum, işte bunu Toyota bizden iyi biliyor. Toyota hesaplarını incelemedim sonuçta ama Türkiye'de en fazla hasılatı Corolla modelinden yaptığını düşünüyorum ve ülkemizdeki amiral gemisidir. Özellikle Corolla modelinin bu kadar donanımsız olmasını ben buna bağlıyorum. 1+1=2 Bunuda avatardaki araç sayesinde yapabildiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla aldım ama....
« Yanıtla #235 : Mayıs 27, 2014, 14:11:30 »
Diyosunuz ki  en ince ayrintisina kadar bakin  bu ince ayrintilar ancak alip binince ortaya cikiyor belli bir sureden sonra toyota ust siralarda yarisiyor olabilir diger markalarla satista ama bu demek degil ki her alan memnun burda tabi herkes memnundur ama bakin bazi yonlerinden sikayetciler var  ayrica bu donanimlar eksik degildir toyotanin hirsizligidir cunku yabanci ulkelerde girtlak dolu donanimli araclari kaca satiyorlar bizde bos arabalari kaca satiyorlar 70 bin tl ye aldiginiz arabada xenon yok sunroof yok davlunbaz  yok bunlar hirsizliktir benim icin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #236 : Mayıs 27, 2014, 14:14:20 »
toyota şu anda türkiyede çok net bir şekilde bir zamanlar Volkswagen in yaptığını yapıyor. eski tarihlerde imaj oluşturmak için arabaları oldukça dolu satan Volkswagen, son zamanlarda artık markanın pazardaki yerini ve " nede olsa satıyoruz" mantığını kullanarak araçları eski modellerle kıyaslanamayacak ölcüde boş satıyorlar ve ekstra donanımlarla fiyatlar fazlasıyla yükseliyor. Toyota da türkiye pazarında tüm yorumlardada geçtiği gibi " çok sağlam araba" imajını kullanarak aynı yolda ilerliyor. fiyatlar yükseliyor araçların donanım seviyeleri ve kalite değerleri düşüyor. Hadi donanımları geçtim bunları bilerek araba alıyoruz fakat kapanmıyan bagaj kapakları, olmayan teker davlumbazları, sarı farlar, çağın gerisinde kalmış ama "yeni "şanzıman ve tepkileri, sanki üstü açık araba gibi içeri giren rüzgar sesi ve herşeyi duyduğunuz yalıtım. Bu tür şeyleri aracı almadan ve uzun süre tecrübe etmeden bilemiyorsunuz ne yazikki, o yüzden aracı almadan yaptığınız şey ise aracın yıllardır ülkede bıraktığı "sağlam iyi araba" imajına güvenerek satın almanız oluyor...  Markanın yapması gereken bu imajı iyileştirmek olmalıyken aksine bu imajdan yararlanarak kendini savunuyor ve hiç bir şekilde yukardaki sorunların düzeltimesi açısından herhangi bir şey yapmıyor Toyota kullanıcıların markadan soğumasına sebep verende bu oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Mayıs 27, 2014, 14:24:48 »
Şimdi Toyota modellerin donanımı belli, özellikleri belli, fiyatı belli... Bu olay başka markalar için de geçerli; onlarında donanımı, özellikleri, fiyatı belli...

Tüketici olarak bizim yapacağımız şey bu nitelikleri, otomobili almadan önce süzgeçten geçirmek ve kararımızı ona göre vermek. Forumdan bir kullanıcı arkadaş bir kaç gün önce mesajında şöyle bir cümle kurmuştu: "Hiçbir araç mükemmel değildir." Evet, gerçekten de öyledir... Her aracın üstün olduğu yanlar ve eksik tarafları vardır...

Bir de şu var ki Türkiye'de uygulanan anormal vergiler Toyota'yı (elbette diğer firmaları da) bazı konularda kısıtlıyor. Benim Aracım benzinli 2014 model 1.6 Auris. Bu modelin hibrit versiyonu da var ama motoru 2.0 olduğu için ülkemizdeki vergisi uçuk derecede ve bu yüzden de Toyota bu modeli Türkiye'de satışa koymuyor. Aslında hibrit modellerin -çevreci olduklarından dolayı- daha düşük bir vergi ile kullanıma sunulup teşvik edilmesi gerekmez mi?

Mesela bu model Türkiye'de satılsa idi ben tercih ederdim...

Velhasıl, incelememizi baştan iyi yapıp kararımızı ona göre vermemiz gerekir...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #238 : Mayıs 27, 2014, 14:25:18 »
Bizim amacımız bizim gibi olmasın başkalarının sonu .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 27, 2014, 14:53:55
Bu söylediklerinizin hiçbiri araç içinde camların ışıklı düğmelerinin olmamasını sadece ön şöför camının otomatik olmasını açıklayamaz dünyada böyle bişey yok arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Mayıs 27, 2014, 14:36:35 »
Biraz Toyota avukatlığı yapayım bende :)

Şimdi dostlar evvela hırsızlık bir yada birilerine ait oaln birşeyi ondan habersiz ve ona rağmen ve de ona zarar vererek almaktır.Yasal olarak ta ahlak olarak ta İnanç olarak ta yalnıştır ve yasaktır.Toyota kimseden bir çey çalmıyor.Ürününü teşhir ediyor bizlerde gidip para verip alıyoruz.

Araç alırken ihtiyaçları iyi tespit etmek lazım. Konfor istiyorsanız avensis ve üstüne bakacaksınız...

En önemli nokta ise şu : Pazarlama okuyan arkadaşalar da bilirler ki arz ve talep dengesi asla sıfır noktasında olmaz.Ya arz talebi belirler yada talep arzı etkiler.Sokak dili ile söylersek.az bulunan ama kaliteli olan pahalı olur.( Sorunsuzluk ).Sok satıp sürümden kazanmak.İşte günümüz otomotiv staretejisi budur.Amaç ömürlük araçlar üretmek değil daha çabuk tüketilen araçlar üretmek.Güvelik tedbirleri ise çok önemli uygulabilir değil.Örnek çarpışma testleri 50-65 kmh arası hızla yapılır.Pekiiii kim 50-65 hızla giderken kaza yapar.Zaten herkes bu hızlara raiyet etse ne trafik olur nede  kaza (kısmen tabi)
Üretilen araçlar  en fazla 120 kmh hız yapmak için üretimiş test edilmiş ve satılmıştır.Gürültüden şkayet edenler kaç km hızla araç kullanıyorsunuz.
Dünya devleri modüler üretime geçmiştir.Bununda pazarlama ve iktisattaki karşılığı "sadece kullandığın şeye para öde" . Baz ürün alırsın sonra datayları sen oluşturusun.Mesela benim için şerit takip modülü gereksiz zira olduğum yerde adam gibi yol yok geçtim çizgilerden (Örnek sadece )
Bulunduğum yer genelde kış  ise sunroof  gereksiz.Yada bulunduğum ortam çok tozlu zaten ne cam nede suroof açamam o halde neden para vereyim.
Oysaaaaa ben aracımı liste fiyatı 49.000 tl (2011 ) ama ben bazı eklemeler istedim.Ödediğim toplam 56.000 tl.O halde corolla 49 000 değil 56 000 tldir. Ben 56 000 tl ye ne alabilirim şeklinde liste yaptım sonra d sınıf avensiz 1,6 mı  c sınıf premium ve hatta benim özel siparişlerimle extra + corolla mı?  Ben corolla aldım....

Daha yüksek konfor ,daha yüksek güvenlik,daha yüksek prestiş ve daha yüksek al beni ile ikinci el mercedes alabilirdim.yada o zaman için 3 yaşında passat alabilirdim.

sözün özü 5 lira verip  80 liralık dövmeyin.  5 lira verdiniz 5 liralık dövün.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...