Gönderen Konu: Yeni kasa Corolla aldım ama davlumbaz yok !  (Okunma sayısı 65481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2015 i bekliyormuş ;)
« Yanıtla #200 : Mayıs 27, 2014, 10:28:17 »
Uzun ömürlü olması konusu da alırken aklımda olan notlardandı ama donanım olarak geride kalıyor  bu bir gerçek ben aracı 3 veya 4 sene kullanmayaı düşünüyorum kullanırken de insan adam gibi dolu dolu bişey istiyor ama dediğim gibi maalesef bunların hepsine ayrı paralar vermek gerekecek ve bu üzüyor insanı

Ancak alırken bunların gözönünde bulundurulması gerekir. Sonuçta isteyerek alınıyor ve opsiyon listesini siz belirliyorsunuz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Mayıs 27, 2014, 10:28:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Mayıs 27, 2014, 10:29:25 »
Passat fiyatlarına bi bakın derim tekrar Okan bey ikinci el belki ama sıfır imkansız bu fiyata

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Mayıs 27, 2014, 10:30:13 »
Uzun ömürlü olması konusu da alırken aklımda olan notlardandı ama donanım olarak geride kalıyor  bu bir gerçek ben aracı 3 veya 4 sene kullanmayaı düşünüyorum kullanırken de insan adam gibi dolu dolu bişey istiyor ama dediğim gibi maalesef bunların hepsine ayrı paralar vermek gerekecek ve bu üzüyor insanı

siz bence aracınızı satıp astra 1.6 cdti ya da octavia 1.6 tdi gibi araçlardan bir tanesine geçin, ancak böyle mutlu olursunuz. az çok anlayabiliyorum durumunuzu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Mayıs 27, 2014, 10:30:28 »
Bence asil soru corollaya 70 bin tl verip burda sayilmayan eksik donanimlarda dahil olmak üzere  bir kenara koyarsak corollayi 70 bin tl ye başka hangi marka alinir ben 70 bin tl vercek olsam passat yönelirim aklima şuan başka  marka model gelmiyor  ki benim babamda toyotadan memnun  sorunsuz yolda birakmadi ama 70 bin tl verilmez diyor bir arabaya ama verirsen ne alirsin dedigimde vw alirim diyor  bencede oyle 70 bin tl verilip toyota alinmaz görüsündeyim amacim tartismak degil bu konular sürekli farkli yerlere gidiyor

Bence yazınızı şöyle düzeltelim 70binliraya toyota alınır fakat corolla alınmaz. Çok daha zengin donanımlı bir avensis alınır. Corolla modeli bu baz donanımı ile ve 1.33 motoru ile bile 50bin küsürlirayı hak etmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Mayıs 27, 2014, 10:31:08 »
şahsi düşüncemi yazmadan edemedim toyotanın servisi kim ucuzdur yedekparçası ucuzdur dedi acaba ben onu merakettim.kaldıki günümüzde japonlarda dahil hepsi pahalıki bu japon yani.servisde  hiçacımaz.ama gene japondurki donanımda fakirdir belki ama bakımdan bakıma servis görür eger düzgün kullanılır temiz binilirse.bu arada kendi segmentinde benzinlide gene az yakanlardandır ki  gene temiz ve düzgün kullanılırsa.avensisde bunun örneklerinden zaten.almanlar evet daha farklı yapıyor aracı ama buna nazaran bedelinide alıyor.ben eski kasalardankullanarak bu  yorumu  yaptım  ve şahsi düşüncemdir hiç inanmazdım birgün okadar performanslı arabaya binipde toyotaya düşkün olcagım.ankarada ekibinde de herkes bilirkiçok aklım uçmadıkça bir sonrakihedefim gene tüplü olcak şekilde avensis olur :) ama inşallah donanım olarak dahaiyilerini üretirler zamanı geldi geçiyor.sorunsuzlukda zaten hala tartışmam benşahsi düşüncem ama
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Mayıs 27, 2014, 10:31:48 »
Ben bunu satıp ev alacağım param olunca da ikinci el Mercedes ya da BMW ye yöneleceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Mayıs 27, 2014, 10:33:15 »
Passat fiyatlarına bi bakın derim tekrar Okan bey ikinci el belki ama sıfır imkansız bu fiyata
sıfır almadık hiç bir arabamizi almayida düsünmüyoruz devletin bu vergi sistemi yüzünden birde galiba sizin araba dizel , dizel passatla kiyasladigimiz zaman passat tabi daha pahali oluyor benzinli daha uygunada bulunabilir 2.elde  , mesala konu vardi burda yine yaris mi polo mu diye  geçen bir yaris fiyatlarina baktim 1.0 olanlara yeni kasa 32 30 gibi rakamlar yazmişlar poloyu savundugum halde yaris hoşuma gitti  belki seneye kendime bir yaris alabilirim diye düşündüm
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #207 : Mayıs 27, 2014, 10:35:01 »
Bence yazınızı şöyle düzeltelim 70binliraya toyota alınır fakat corolla alınmaz. Çok daha zengin donanımlı bir avensis alınır. Corolla modeli bu baz donanımı ile ve 1.33 motoru ile bile 50bin küsürlirayı hak etmiyor.
abi 70 bin tl ye avensis alinabilir tabi ama avensiste kasa agirlik problemleri var motor o kasayi kaldirabiliyor mu bunlar hep tartişilir tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Mayıs 27, 2014, 10:35:24 »
Dsg alınmaz zaten geçen arkadaşın arabası alev aldı e5 te Okan bey .mesele Toyota'nın kendi ülkesinde üretilen mazda ve hondaya göre bile daha az donanım sunması ve kullanıcıya tek tek para ödeyerek bu donanımları taktırması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #209 : Mayıs 27, 2014, 10:35:43 »
Ben bunu satıp ev alacağım param olunca da ikinci el Mercedes ya da BMW ye yöneleceğim

lütfen  yanlış anlamayın söliceğimi tamamen şahsi tecrubemdir lütfen yüksek model alın lütfen ve enküçük detayına kadar baktırın bu arabalarla ilgili 2 tane halkarasında türetilmiş laf vardır. :)

bmwyi bir alırken birde satarken mutlu olursunuz.

mercedes temiz alınmassa ev bark evlilik ömür yer derler.

kesinlikle dalga amaçlı sölemedim örneklerini gene ankarada bilen bilir
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #210 : Mayıs 27, 2014, 10:40:30 »
Dsg alınmaz zaten geçen arkadaşın arabası alev aldı e5 te Okan bey .mesele Toyota'nın kendi ülkesinde üretilen mazda ve hondaya göre bile daha az donanım sunması ve kullanıcıya tek tek para ödeyerek bu donanımları taktırması
dsg kullanan 2tane arkadasim var biri arabanin deyim yerindeyse parcalarcasina kullaniyor onunkinde ses var biraz ama digerinde yok dsg problemleri zaten biliniyor ama ben kendi kullanimimdan dolayi otomatik araba almam ve kullanmayida beceremiyorum acikcasi ne kadar rahat olsa bile diger ayagim gidiyor frene beceremiyorum bir turlu 2005 corollamiz var gecen giderken 3ten 2 cektim o kafa kaldirisini hangi otomatik vites yapabilir yada o hazi hangi otomatik araba verebilir  bir laf vardir profesyoneller manuel kullanir ama istanbul hariç :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Mayıs 27, 2014, 10:40:35 »
Ani senin dediğin 5 yaşını geçmiş araçlar için söylenebilir ama kasa değişmedikçe bu araçlar üzmez alırken de satarken de binerken de .toyotayı sahiplenen abilerim var burda ben de Toyota'nın uzun ömürlü olması yakıtı performansına bişey demiyorum sadece bu servislerin en basit crom çıtalara bile 800 tl demesi çok can sıkıcı jant sordum mgnezyum alaşımı adam 3000 dedi ki satış elemanı da alınmaz değmez dedi. Biraz daha donanım biraz daha uygun fiyatlar istiyorum kendi fikrim bu bu forum eğer ki dünyadaki bütün forumlar gibi Toyota mühendislerine yol gösterebiliyorsa bari bu dan sonraki arabalara koysunlar bizden sonra alanlar  bu sorunlarla karşılaşmasınlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #212 : Mayıs 27, 2014, 10:42:48 »
Ani senin dediğin 5 yaşını geçmiş araçlar için söylenebilir ama kasa değişmedikçe bu araçlar üzmez alırken de satarken de binerken de .toyotayı sahiplenen abilerim var burda ben de Toyota'nın uzun ömürlü olması yakıtı performansına bişey demiyorum sadece bu servislerin en basit crom çıtalara bile 800 tl demesi çok can sıkıcı jant sordum mgnezyum alaşımı adam 3000 dedi ki satış elemanı da alınmaz değmez dedi. Biraz daha donanım biraz daha uygun fiyatlar istiyorum kendi fikrim bu bu forum eğer ki dünyadaki bütün forumlar gibi Toyota mühendislerine yol gösterebiliyorsa bari bu dan sonraki arabalara koysunlar bizden sonra alanlar  bu sorunlarla karşılaşmasınlar
70 bin verip bmw de alabilirdiniz yada c180 bulunabilirdi buda bi seçenek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #213 : Mayıs 27, 2014, 10:45:28 »
o iki alman tartışılmaz bence yani ben sadece sölemek istedim hem yeni hem eski modelleri için.üstüne çok ekleme yapamam çünkü ben koyu bir bmwciyim aldıgım zevki keyifi hiçbirzaman hiçbir arabaya degişmem ama sanayi durumunuda biliyorum kendimce.çok çok iyi bakın derim alırken sadece hepsi o kadar.ama dediğiniz olayı maalesef artık birçok marka yapıyor.evet almanlar bu işi daha az yapıyor ama fiyatınıda o na göre koyuyor zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Mayıs 27, 2014, 10:46:18 »
Kasa hoşuma gitti yakıt olayı da istanbulda çok önemli yoksa dediğiniz gib c180 alınırdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #215 : Mayıs 27, 2014, 10:48:45 »
Kasa hoşuma gitti yakıt olayı da istanbulda çok önemli yoksa dediğiniz gib c180 alınırdı
bizde vardi c180 makyajli kasa yeni tip direksiyon olanlardan amg 1.8 di 80 90 bin tl gibi bir rakama alip sattik oyle hatirliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Mayıs 27, 2014, 10:54:51 »
Konu dağılsın istemiyorum bu şikayetleri topluca yapalım benim gibi alıp aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar toplu bir maille dile getirelim şikayetlerimizi belirtelim bunun Toyota kullanıcılarına zarar verdiğini görsünler adamlar bence herkes memnun kimseden ses çıkmadı deyip aynı sorunu diğer alacaklara da yaşatacaklar bunun önüne geçebilirsek içim rahat edecek duyarlı olanlarla konuşalım nereye yazılacaksa şikayet yazalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Mayıs 27, 2014, 11:11:42 »
Geçen gün okuduğum bir İngilizce haber sitesinde corollanın hem iç hem dış hem de mekanik donanımları arttıracağı yalnız bunun 2015 yılının Haziran ayında yapacağı yazıyordu .. Yok yani anlamıyorum biz aldık hata mı ettik çok sinirliyim yok ayna kapama modülü yok cam kapama modülü yok navigasyon derken araba oldu 70000tl yani bu insanlara yapılmış büyük bir hakarettir bi daha da Toyota almam tavsiyede de bulunmam

abi pardonda bazen toyota diye atlıyoruz. donanıma göre pahalı olan bir araç sırf sorunsuz diye tercih ediliyor haliyle corolla fiyatları avensisi geçiyor. araçta davlumbaz bile yoksa kusura bakmayında almasaydınız. haa diğerleri ucuz mu değil ama marka satmaya başladı toyota tüketici olarak ders vermemiz lazım.
aynısını ww yapıyor hatta toyodan daha  fazla adamı eşek yerine koyuyorlar.
o zaman ne yapacağız
sıfır almayacağız kardeşim olay bu
marka fanatizmimiz böyle artarsa adamlarda bizi ufaktan ufaktan böyler kerkiyor durum bu[/b]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Mayıs 27, 2014, 11:14:28 »
Var öyle bi durum babalarımız Toyota kullandı dedem galericiydi o da Toyota kullanırdı gel görki o döneme göre donanım olarak hiç te eksik değildi Toyota son dönemde böyle bir durum söz konusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Mayıs 27, 2014, 11:15:39 »
Serhat bey çok samimi söylüyorum siz en kısa sürede arabanızı satın.Zira içiniz kurt düşmeyi bırak kemirmiş resmen.sorununuza yazık ki bir çözüm yok.Siz beğendiniz,siz seçtiniz ve kullanıp kullanmamaya da siz karar vereceksiniz.

Ben olsam aldıktan sonra değil almadan önce araştırırdım.Ki bu ve başka forumlar inanılmaz detaylar mevcut.Mesela bir arkadaş aracın el tutacağının vida kapagı neden yok diye kafaya takmıştı.

Serhat Bey' e hak veriyorum. Araç alırken kimsenin "cam açma kapama, ayna tuşları ışıklı mı - ışıksız mı, otomatik kilitleme var mı- yok mu, vb..." sorular sorduğunu sanmıyorum. Çünkü bunlar toyota gibi bir markadan standart olarak beklenen özellikler. Ben aracımı seviyorum, zevkle kullanıyorum. Ama gece aracıma binip aracı çalıştırdıktan sonra karanlıkta nerede bu ayna açma tuşları diye el yordamıyla yoklamak sinirimi bozuyor. Camların otomatik olmaması sinirimi bozuyor. Kapıların otomatik kitlenmemesi sinirimi bozuyor.