0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla Abim.Benim efsanenin frenleri , 2 yıl önce vize öncesi p valfinin işlem görmesi neticesinde fren esnasında arkalar hemen kitleniyor..Vizeden geçiyor ama güven vermiyor.Arka savuruyor.Kıç atıyor .Pvalfi değişecek denmişti ozamanlar.380 tl cikti fiyatı.Frenlere ne yapabiliriz?
Arkdaslar orjinal e alternatif olabilecek motor takozu hangi marka tavsiye edersiniz debriyaj seti ve takoz değişimi yapacağım kısmetse hayırlısı Allah'tan bakalım.. Kalkışlarda ki sallantı sebebi buymuş ustanın demesi.Saygılar. Araç ae101. 1,6.
serdar hocam sakın yan sanayi parça alıp taktırma aracına ben başıma geleni okumadın sanırım arka motor takozunu yan sanayi aldım taktım.20 gün şanzıman sesi ile ugraştım .Orjinalini alıp taktım da sorun çözüldü sorun çözülsün diye 7 tane usta gezdim.600 tl param gitti.şanzıman komple degişecek diyen de oldu .şanzıman bilyası diyen de oldu neler neler psikolojim bozuldu .amam kardeşim sana dost tavsiyesi bu arabaya yan sanayi parça alıp kesinlikle takma .
merhaba herkese bi sorum olacaktı benım araba cok mu yakıyor acaba bana mı oyle gelıyor arqabada tek nokta lpg var 40 litrelik 80 ile 110 km arası hızla kullanıyorum genelde kaç kilometre gıtmesı lazım yardımcı olurmusunuz lütfen arkadaslar
amortisörleri yeni değiştirdim ama bu mersin'in yolları hem çukurlu hem de yamalı. bu sabah yine çukura düştüm, arbaya da acıdım, iyi dayanıyor bu yollara. Mersin Akdeniz oyunlarını aldı ya her tarafta yol çalışması var, gerçi her yaz bu çalışma oluyor. inşallah bu oyunlar sayesinde yollar düzelir de araçlarımız da rahat eder. arkadaşlar sizin oraların yolları nasıl.
Mehmet acaba senin pvalfini iptal edip direkmi bağladılar(sanıyorum içini boşaltıyorlar) ?
İçinden iki tane kalem pil şeklinde parça çıktı.Onların ucundaki plastik contayı çıkarıp geri takıyorlar pilleri.Vizeden geçiyor,sapma yok,
Sn. Yücel Bey, sizin de şanzımandan yana sıkıntınız olduğu için size soruyorum özellikle, Atilla Abi'me çok soru sordum. Bıktırdım zaten Diferansiyel kısmı değişti benim arabamın. Bilyalar falan değişti, ayna martu mudur nedir, o sağlam olduğundan değişmedi. Ustalar diferansiyele yan sanayi bilya takmış olabilir diye düşünüyorum. Çünkü araba hızlandığında sesi değişiyor. Araba değil de uçak oluyor sanki. Dediğim gibi bilyalardan olabilir mi?
bilyaların yan sanayi olması ses yapmaz. diferansiyel boşluk ayarını elledilerse veya yağsızken ayna mahrutinin dişleri hafif karıncalandıysa ses yapar. kullandıkça azalabilir. senin diferansiyeli kim yaptı? diferansiyelcimi, şanzımancımı yoksa normal tamircimi?.eğer diferansiyelci olsaydı büyük ihtimalle bu sorun olmazdı.
diferansiyele yağ koymayı unutan tamirciye götürdüm; o da hatasını düzeltmek için şanzımancıya yaptırdı, 10 numara oldu dedi. diferansiyelin kapağı açıldı, içindeki bilyaları değişti. ayna mahrutinin dişleri (ayna martu diyorum ben sürekli) karıncalandıysa; bunu değiştirmem mi gerekir acaba? güzelim arabama neler oldu böyle?