0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zamanın birinde arabana talip olmuştum Erhan'ım. Fiyatta anlaşamamıştık. (Bakanlık HİGM - Alper)Lastik değişimi konusunda, ben yerli malı olsun diye Lassa Atrakta modelini aldım adeti 100 TL'den, hiç memnun değilim. Benim eski üzerinden çıkardığım 2006'lı Goodyearlar daha iyiydi sanki... Bi arkadaş Yokahama tavsiye etmişti. Menşei Japon mudur acaba?
mehmet bey ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum...frenlarini sevmiyorum......
tesekkur ederım alper kardes bırde full sıralı lpg ttaktırsa k o ne kadar yakar acaba birde cekıste fark edermı cunku tek noktada benzınden gaza gectıgınde cok fark edıyor araba. aslında benım detaylı bır kac sorum olacak ben arabayı kasımda aldım memurum kendım arabayıda bı memurdan aldım bu tek noktadan olan lpg nın bakımı varmı herhangı bır perıyodık falan bırde arac dık rampalarda 70 e kadar dusuyor ıcınde sadece ben olmama ragmen yuk falan yok yanı bu normalmı sence araba 188.000 de ben 180.000 de aldım arabayı caba herhangı bır ıslem yaptırmam gerekıyor mu yardımcı olursanız cok memnun olurum
iyi geceler ae101lerin orjinal baskı balata markası nedir acaba simdiden teşekkürler..
Arkadaşlar öncelikle iyi günler herkese.Başıma gelen olayı anlatayım size.Aracımda bir süredir su eksiltme sorunu vardı. Sürekli takip ederek haftadan haftaya ya da 10 günde bir tamamlayarak devam ediyodum. Tokat'ta çalıştığım için oranın ustalarına kurcalatmak istemedim açıkçası. Devirdaimde kaçak olduğunu biliyodum. Ankara'ya arabayla ilk gittiğimde bu işi çözecektim. Neyse aradan 1 ay geçti bu şekilde kullanıyorum arabayı. Arabada son zamanlarda vitesi boşa atınca stop etme sorunu başlamıştı. Stop etmese de rolanti 200-300'e kadar düşüyodu. Stop ederse de geri çalıştırırken çok zor çalışıyordu.Neyse Cuma akşamı Tokattan Ankara'ya gelirken ilk vukuatı Tokat'ın çıkışında yaptı. Boşa almam gerekti ışıklara yaklaşırken araba stop etti. Çalıştırana kadar göbeğim çatladı. Neyse çalıştıktan sonra yola koyuldum. Kırıkkale'ye yaklaştığımda bu sefer hafiften hafiften tekleme sorunu başladı. Sanki yakıta pislik karışık kafayı vurur ya araba. O şekilde. Bir süre sonra bu teklemeler artmaya başladı. Benzinde de gazda da farkeden birşey yok ikisinde de yapıyordu bunu. Bi şekilde Ankara'ya atıyım kendimi ilk iş sabah zaten sanayiye gidecektim. Tam Ankara'ya girdim Eryaman'a gitmek için otobana girdim Pursakların oraya geldim araba artık gitmem dedi. Tekleme olayı iyice büyüdü. Araba gaz yemiyo, çok şiddetli ileri geri kafa sallıyodu. En sonunda stop etti ve çalışmadı. Çekiciyi çağırdım arabayı cuma akşama bıraktık sanayiye.Neyse dün gittim işte usta baktı. 1-2 kontrol yaptı. Radyatör kapağını açtı ve suya yağ karıştığını gördü. Krem gibi bi madde vardı yağın içinde. Gaza yüklenince su atma olayı da vardı egzozdan. Sonuç olarak conta yanığı teşhisi koydular.Neyse motoru söküp dağıttılar ve silindir kapak contasının yandığını tespit ettiler. Arabayı bıraktım. Ne gerekiyosa yap dedim ustaya. Pazartesi akşama alacam muhtemelen arabayı.Yalnız kafama takılan şeyler var. Şimdi bu bahsettiğim sorunlar gerçekten direk silindir kapak contasının yandığını mı gösteriyor. Tamam conta yanmış o görüldü fakat yukarıda bahsettiğim sorunların nedeni başka birşey olamaz mı. Mesela distribütör, bobin falan gibi. Ustaya sordum, sorunun kaynağı kesinlikle conta mı, başka birşey olabilir mi dedim. Hayır dedi sorunu bulduk. Kesinlikle conta dedi.Konu hakkında fikir ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Aisin.
64 mü 94 mü benim arabayla çıktım da 105 çıktı diye gözlerim dolu dolu oldu