Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165127 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #940 : Nisan 30, 2011, 01:26:04 »
ARKADAŞLAR SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR

arkadaşlar 1 aydır benim uykularımı kaçıran neredeyse aracımı satmam neden olacak sorun uzun ugraşlar sonucunda çözülmüştür.Ankara ataman toyota ustalarına teşekkürü bir borç bilirim.Arkadaşlar aracımın arka motor takozu degişmiştir motor takozu yan sanayi takılmıştı Usta life kaldırır kaldırmaz abi bunu kim takştı dedi dedim böyle böyle abi bu olmaz orjinali olsun kopuk olsun bundan iyi dedi.Daha sonra kendilerinde çıkma ve orjinal yedek parçada bulunuyor.orjinal 180  tl oldugundan ben çıkma varmı demek zorunda kaldım şanzıma çok temiz sıfır ayarında bir çıkma denk geldi abi taktık.şanzıman yagını sordum abi olmaz bu arabanın şanzıman yagı orjinal japon tam sentetik yagdır heryerde bulunma her yag koyulmaz dedi .degiştir udtam dedim.orjinal janzuman yagınıda koydurdum.birde bor katkı aldım janzımanlar için özel 50 tl fiyatı var .şanzıman yagını üzerine birde o katkıyı koydular .Diger ustaların yanlış taktıgı vidalarıda söküp dogru yerlerine taktılar .liften indirdik yola çıktık araçta tık ses yok .hah dedi usta valla senin gibi ustanın elini öperim dedim.herşey dahil toplam 200 lira para harcadım.Usta bu araba kolay kolay ne şanzıman bozar neden motor arızası verir dedi .

orjinal çıkma kulak : 50
orjinal yag              :50
bor dişli katkısı       : 50
işçilik                      : 50

Gozun aydin. Usta sanzuman yaginin tam sentetik oldugunu soylemis. Dogru bilgi degil. Duzeltelim.

Atilla abi, zeka özürlünün biri aks kafalarını değiştirirken eksilen yağı koymamış diferansiyele. haliyle dediğin gibi arabanın şanzıman ayvayı yedi. Aslında diferansiyel yedi desek daha doğru olur. Bilyalar çil yavrusu gibi dağılmış, diferansiyelin ordaki. Dolayısıyla ben zaten komple yağı değiştireceğim. Yani akşam yazarken demişim ya "yağın hepsini değiştirsem olmaz mı?" diye. Başka şansım yok, çünkü şanzımanda şu an yağ falan yok :) saçma bir soru sormuşum o yüzden.
Kitapçıkta DEXRON III yazdığını keşfettim senden tavsiye aldıktan sonra. Ama diyor ki DEXRON II de kullanabilirsiniz. DEXRON III almam daha iyi olur sanırım??

Çok sağol Atilla Abi ve bilgilerini bizimle paylaşan diğer arkadaşlar, abiler, ablalar.

Bir usta nasıl bilmez diferansiyelden boşalan yağı şanzımandan değil, diferansiyek kısmından doldurması gerektiğini. işte bu yüzden ben tövbe ettim, bir daha otomatik falan almam.

Otomatik en sorunsuz sanzumandir.Sen, sasma otomatikten. Bilmeyen 'usta'ya is dusunce Toyota bile olsa teklemeye baslar.
Tahliye edilen yagin miktarini olcmek akillarina gelmedi herhalde.Diferansiyel tipalari kocaman, goz onunde.Bu ne diye sormaz mi insan?

DEXRON II de III de kullanabilirsin. Ona bakarsan DEXRON II de III de artik FI tarihinde kalmis. GM lisans verme isini bile sonlandirmis. En son DEXRON VI kullaniliyor simdi. GM ne kadar geriye donuk kullanilabilir dese de yagin viskozitesi cok farkli. Ben kullanmadim. Piyasada DEXRON II ya da III yagi adiyla bulabilir misin, bilmiyorum. Dedigim gibi tek basina lisansli urun olarak satilmiyor artik. DEX/Merc. diye satiliyor.

Atilla amcaya da bir alkis.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #941 : Nisan 30, 2011, 09:03:24 »
Ahmet bey bende tam sentetik diye biliyorum.Hatta bunu birkaç yerde duydum .Sonuç olarak orjinal kendi yagı neyse onu koydurdum.75-90
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #942 : Nisan 30, 2011, 09:12:21 »
otomatik konusuna gelince kullanımı çok rahat oluyor fakat araba kullanmış hissi olmuyor bende .Onun dışında toyota harici olanlarda çok sorun çıktıgını duydum yigenim
Ford da çalışıyor servis danışmanı .Aman abi akşama kadar görüyorum millet kan aglıyor aldıgına alacagına pişman oluyor diyor .Bu arada ATAMAN Toyota dedigim yerde çıkma şanzıman yedek parça felan var .Dün ben oradayken 2 tane a101 çıkma otomatik şanzıman geldi.Durumları nedir bilmiyorum ama lazım olan arkadaş varsa oradan temin edebilirler
isteyen olursa bana özel e mesaj atsın adres ve telefon numaralarını vereyim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #943 : Nisan 30, 2011, 09:17:37 »
 Yücel 75w90 nın yarı sentetik ve tam sentetik olarak iki versiyonu var. orijinali yarı sentetik, daha iyisi tam sentetik.sonuçta ikiside şahane. ben yarı sentetik castrol kullanmıştım, 2-3 gün sonra vitesler daha güzel oluyor çünkü ancak o sürede yağ en ücra köşelere ulaşıyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #944 : Mayıs 01, 2011, 11:26:13 »
cümleten merhaba abilerim ablalarım size bir şey danısacagım benım 1996 1.6 xei a/c var sadece sol çamurluğunda bir karış boya var başka hiç bir yerinde boya yok aracım bordo renkli 188.000 km de acaba suan satmak ıstesem ne kadara gider piyasası ne olur bilen varmı araç klimalı hıc bır sorunu yok lpg li ilginize cok tesekkur ederım simdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #945 : Mayıs 01, 2011, 12:52:36 »
cümleten merhaba abilerim ablalarım size bir şey danısacagım benım 1996 1.6 xei a/c var sadece sol çamurluğunda bir karış boya var başka hiç bir yerinde boya yok aracım bordo renkli 188.000 km de acaba suan satmak ıstesem ne kadara gider piyasası ne olur bilen varmı araç klimalı hıc bır sorunu yok lpg li ilginize cok tesekkur ederım simdiden
  12-14 arası bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #946 : Mayıs 01, 2011, 20:37:17 »
( ae101 xli  )  (genel konular fren balata ve disk bölümünde paylaştım ama )

fren hidrolik yagının önemini hatırlatmak istedim
25 nisan araç muayenesi öncesi fren balata kampanaları TRW marka ile yeniledim. birde fren hidrolik yagını tamamen boşalttırıp yeni fren hidroliği ile doldurtdum.

SONUÇ:
              25 nisan öncesine göre fren tepkime mesafesinde  %30 iyeleşme oldu.
              Bunun yanında birde lastiklerimiz yeni ve  lastik havaları kontrol edilirse ,
 frenler gerçekten istenen düzeye gelir diye düşünüyorum.....

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #947 : Mayıs 01, 2011, 22:20:57 »
arkadaşlar ayağımı gazdan kaldırıp fren tutunca araç stop ediyor.bu neden kaynaklanıyor olabilir.her durduğum ışıkta stop ediyor.tüpte olduğunuda belirteyim.yardımcı olurmusunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #948 : Mayıs 01, 2011, 22:34:24 »
( ae101 xli  )  (genel konular fren balata ve disk bölümünde paylaştım ama )

fren hidrolik yagının önemini hatırlatmak istedim
25 nisan araç muayenesi öncesi fren balata kampanaları TRW marka ile yeniledim. birde fren hidrolik yagını tamamen boşalttırıp yeni fren hidroliği ile doldurtdum.

SONUÇ:
              25 nisan öncesine göre fren tepkime mesafesinde  %30 iyeleşme oldu.
              Bunun yanında birde lastiklerimiz yeni ve  lastik havaları kontrol edilirse ,
 frenler gerçekten istenen düzeye gelir diye düşünüyorum.....
       daha dur, 15-20 gün daha bekle balatalar alışsın. lastik havalarınıda 30 veya 32 yap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #949 : Mayıs 01, 2011, 23:44:27 »
ben station da 30-29 yapıyorum yoksa arka zıplamaya başlıyor. birde aklıma takıldı benim aracım hem makaslı ama şasiye bağlı iki ufak amortisörler var. bu zıplamalar bu yüzden olmasın?

ikinci olarak kayış ötmeye başladı bunu direk değiştirmek en doğrusu değil mi?
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota gibi adam
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 220000
« Yanıtla #950 : Mayıs 02, 2011, 14:51:57 »
tüm arkadaşlara selam.  97 model Corolla XEİ A/C sahibiyim. Yaklaşık ikibuçuk ay oldu alalı. Genel olarak aracımdan memnunum. Ancak bazı tereddütler yaşıyorum. Bunları sizinle paşlaşıp bilgi sahibi olmak istiyorum. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Sağa veya sola manevralar yaparken direksiyonu hafifçe tam tur çevirip hidroliği hissetmeye başladığım anda  (aşırı yüklenme ve vurdurma yapmıyorum) kayış ötme sesi geliyor. Bu durum neden dolayı olur! acil müdahaleyi gerektirir mi? veya ileride bir sorun teşkil eder mi?
92 Subaru Legacy 1.8 GL (Boxer Motor)
97 Toyota Corolla XEİ AC,
04 Mazda 3 Dinamic
04 Yaris 1.0 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #951 : Mayıs 02, 2011, 15:22:16 »
tüm arkadaşlara selam.  97 model Corolla XEİ A/C sahibiyim. Yaklaşık ikibuçuk ay oldu alalı. Genel olarak aracımdan memnunum. Ancak bazı tereddütler yaşıyorum. Bunları sizinle paşlaşıp bilgi sahibi olmak istiyorum. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Sağa veya sola manevralar yaparken direksiyonu hafifçe tam tur çevirip hidroliği hissetmeye başladığım anda  (aşırı yüklenme ve vurdurma yapmıyorum) kayış ötme sesi geliyor. Bu durum neden dolayı olur! acil müdahaleyi gerektirir mi? veya ileride bir sorun teşkil eder mi?

kayışları değiştirt, uc uz bir olay.iyi bir marka taktır. dayco gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #952 : Mayıs 02, 2011, 16:07:17 »
Ahmet Özkök usta, sağolasın verdiğin bilgiler için.

Sonunda arabamı yaptırdım, Çorum'dan Ankara'ya da geldim. Şanzımana Mobil ATF (Dexron II D) koydurttum. Alaca'da fazla seçme şansım yoktu ama, Ankara'dakiler de bunu kullanıyorlardı, sanayide görmüştüm. Mobil olduğuna göre iyidir diye düşünüyorum. Diferansiyele 2 lt, şanzımana 7 litre yağ gitti. 100 TL tuttu.

Yağın Atilla Abi'nin dediği gibi şanzımanın tamamına işlemesi için belli bir süre geçecek sanırım. Yalnız bu süreçte çok dikkatimi çekti ve tepkim büyük. Ustalar 50 civata söktüyse 15 tanesini geri takmıyorlar. Emanete hıyanet ediyorlar resmen. Bu yaptıkları büyük ayıp ve hatta günahtır, haramdır. Vurdumduymaz oluyorlar genelde. İnşallah aksini gösteren, arabaya kendi arabası gibi bakan bir ustaya rastlarım bir gün.
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #953 : Mayıs 02, 2011, 18:17:19 »
" Yücel 75w90 nın yarı sentetik ve tam sentetik olarak iki versiyonu var. orijinali yarı sentetik, daha iyisi tam sentetik.sonuçta ikiside şahane. ben yarı sentetik castrol kullanmıştım, 2-3 gün sonra vitesler daha güzel oluyor çünkü ancak o sürede yağ en ücra köşelere ulaşıyor."

Atilla amca eger yanlış hatırlamıyor isem usta tam sentetil çok kaliteli bir yag koydum dedi babamında çok eski dostuymuş.Bu yag türkiyede ulunmaz yutdışından geliyor dedi.Çok kaliteli bir yag heryerde bulamazsın dedi.Birde bor koydum ileriki zaman oluşacak korozyondan koruman için şimdi tek kelime ile cirlop gibi oldu araba .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #954 : Mayıs 02, 2011, 18:19:25 »
Alper bey sorunun direksiyon kayışının gevşek olmasından kaynaklı.Vede kalitesiz olmasından kaynaklı orjinalini alıp takmanızı tavsiye ederiö veya kayış ayarlarını biraz gerdirmenizi tavsiye edirinm bu şekilde sesten kurtulabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #955 : Mayıs 02, 2011, 18:35:26 »
Sonunda arabamı yaptırdım, Çorum'dan Ankara'ya da geldim. Şanzımana Mobil ATF (Dexron II D) koydurttum. Alaca'da fazla seçme şansım yoktu ama, Ankara'dakiler de bunu kullanıyorlardı, sanayide görmüştüm. Mobil olduğuna göre iyidir diye düşünüyorum. Diferansiyele 2 lt, şanzımana 7 litre yağ gitti. 100 TL tuttu.

Yağın Atilla Abi'nin dediği gibi şanzımanın tamamına işlemesi için belli bir süre geçecek sanırım. Yalnız bu süreçte çok dikkatimi çekti ve tepkim büyük. Ustalar 50 civata söktüyse 15 tanesini geri takmıyorlar. Emanete hıyanet ediyorlar resmen. Bu yaptıkları büyük ayıp ve hatta günahtır, haramdır. Vurdumduymaz oluyorlar genelde. İnşallah aksini gösteren, arabaya kendi arabası gibi bakan bir ustaya rastlarım bir gün.

Hayirli olsun, gule gule kullanin.
Standarti karsiladiktan sonra marka onemli degil. Ama Mobil ismi bilinmeyen bir markaya gore daha fazla guven veriyor tabii.

ATF bir saatlik suruste bile tamamen devir-daim eder.
Vites gecislerinde bir degisiklik, rahatlama hissediliyor mu?

Hangi civatalari takmamislar Emin kardes?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #956 : Mayıs 02, 2011, 18:40:34 »
" Yücel 75w90 nın yarı sentetik ve tam sentetik olarak iki versiyonu var. orijinali yarı sentetik, daha iyisi tam sentetik.sonuçta ikiside şahane. ben yarı sentetik castrol kullanmıştım, 2-3 gün sonra vitesler daha güzel oluyor çünkü ancak o sürede yağ en ücra köşelere ulaşıyor."

Atilla amca eger yanlış hatırlamıyor isem usta tam sentetil çok kaliteli bir yag koydum dedi babamında çok eski dostuymuş.Bu yag türkiyede ulunmaz yutdışından geliyor dedi.Çok kaliteli bir yag heryerde bulamazsın dedi.Birde bor koydum ileriki zaman oluşacak korozyondan koruman için şimdi tek kelime ile cirlop gibi oldu araba .
   Yücel 75w90 olduktan sonra problem yok. mobilin tam sentetiği 1lt 37 lira civarı,castrol yarı sentetik 20 lira. ENEOS japon yağı onun 75w90 nı varsa belki ondan koymuşlardır. senin usta bu arabaların uzmanıysa 75w90 koyması lazım. sen bir ziyaretlerine gittiğinde yağın kutusuna bak. onlarda dolusu vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #957 : Mayıs 02, 2011, 18:44:39 »
Ahmet Özkök usta, sağolasın verdiğin bilgiler için.

güle güle kullan, otomatiklerde Ahmetin dediği gibi yağ kısa zamanda her yere ulaşır, manuellerde 2-3 günde vitesler çok daha yumuşak hale geliyor, tecrübeyle sabittir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #958 : Mayıs 02, 2011, 18:49:13 »
atilla amca beyaz 50 litrelik bir bidonun içinden koydular .Servislere bu şekilde geliyor herhalde .Markasını tam göremedim.Sorun çözüldü ya geri çok önemli degil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #959 : Mayıs 02, 2011, 22:00:43 »
Sayın arkadaşlar.
Şimdi benim arabadaki kötü yollarda karpuz gibi dağılma hissi yol ıslakken kayboluyor. Yani yol ıslakken araba fısır fısır gidiyor. Yumuşacık. Çukurları hiç hissettirmiyor. Acaba benim sorun amortisör değil de lastikler olabilir mi. Lastiklerim gerçekten kazık gibi.
Opel Astra GTC