0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ARKADAŞLAR SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜRarkadaşlar 1 aydır benim uykularımı kaçıran neredeyse aracımı satmam neden olacak sorun uzun ugraşlar sonucunda çözülmüştür.Ankara ataman toyota ustalarına teşekkürü bir borç bilirim.Arkadaşlar aracımın arka motor takozu degişmiştir motor takozu yan sanayi takılmıştı Usta life kaldırır kaldırmaz abi bunu kim takştı dedi dedim böyle böyle abi bu olmaz orjinali olsun kopuk olsun bundan iyi dedi.Daha sonra kendilerinde çıkma ve orjinal yedek parçada bulunuyor.orjinal 180 tl oldugundan ben çıkma varmı demek zorunda kaldım şanzıma çok temiz sıfır ayarında bir çıkma denk geldi abi taktık.şanzıman yagını sordum abi olmaz bu arabanın şanzıman yagı orjinal japon tam sentetik yagdır heryerde bulunma her yag koyulmaz dedi .degiştir udtam dedim.orjinal janzuman yagınıda koydurdum.birde bor katkı aldım janzımanlar için özel 50 tl fiyatı var .şanzıman yagını üzerine birde o katkıyı koydular .Diger ustaların yanlış taktıgı vidalarıda söküp dogru yerlerine taktılar .liften indirdik yola çıktık araçta tık ses yok .hah dedi usta valla senin gibi ustanın elini öperim dedim.herşey dahil toplam 200 lira para harcadım.Usta bu araba kolay kolay ne şanzıman bozar neden motor arızası verir dedi .orjinal çıkma kulak : 50orjinal yag :50bor dişli katkısı : 50işçilik : 50
Atilla abi, zeka özürlünün biri aks kafalarını değiştirirken eksilen yağı koymamış diferansiyele. haliyle dediğin gibi arabanın şanzıman ayvayı yedi. Aslında diferansiyel yedi desek daha doğru olur. Bilyalar çil yavrusu gibi dağılmış, diferansiyelin ordaki. Dolayısıyla ben zaten komple yağı değiştireceğim. Yani akşam yazarken demişim ya "yağın hepsini değiştirsem olmaz mı?" diye. Başka şansım yok, çünkü şanzımanda şu an yağ falan yok saçma bir soru sormuşum o yüzden.Kitapçıkta DEXRON III yazdığını keşfettim senden tavsiye aldıktan sonra. Ama diyor ki DEXRON II de kullanabilirsiniz. DEXRON III almam daha iyi olur sanırım?? Çok sağol Atilla Abi ve bilgilerini bizimle paylaşan diğer arkadaşlar, abiler, ablalar.Bir usta nasıl bilmez diferansiyelden boşalan yağı şanzımandan değil, diferansiyek kısmından doldurması gerektiğini. işte bu yüzden ben tövbe ettim, bir daha otomatik falan almam.
cümleten merhaba abilerim ablalarım size bir şey danısacagım benım 1996 1.6 xei a/c var sadece sol çamurluğunda bir karış boya var başka hiç bir yerinde boya yok aracım bordo renkli 188.000 km de acaba suan satmak ıstesem ne kadara gider piyasası ne olur bilen varmı araç klimalı hıc bır sorunu yok lpg li ilginize cok tesekkur ederım simdiden
( ae101 xli ) (genel konular fren balata ve disk bölümünde paylaştım ama )fren hidrolik yagının önemini hatırlatmak istedim25 nisan araç muayenesi öncesi fren balata kampanaları TRW marka ile yeniledim. birde fren hidrolik yagını tamamen boşalttırıp yeni fren hidroliği ile doldurtdum.SONUÇ: 25 nisan öncesine göre fren tepkime mesafesinde %30 iyeleşme oldu. Bunun yanında birde lastiklerimiz yeni ve lastik havaları kontrol edilirse , frenler gerçekten istenen düzeye gelir diye düşünüyorum.....
tüm arkadaşlara selam. 97 model Corolla XEİ A/C sahibiyim. Yaklaşık ikibuçuk ay oldu alalı. Genel olarak aracımdan memnunum. Ancak bazı tereddütler yaşıyorum. Bunları sizinle paşlaşıp bilgi sahibi olmak istiyorum. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Sağa veya sola manevralar yaparken direksiyonu hafifçe tam tur çevirip hidroliği hissetmeye başladığım anda (aşırı yüklenme ve vurdurma yapmıyorum) kayış ötme sesi geliyor. Bu durum neden dolayı olur! acil müdahaleyi gerektirir mi? veya ileride bir sorun teşkil eder mi?
Sonunda arabamı yaptırdım, Çorum'dan Ankara'ya da geldim. Şanzımana Mobil ATF (Dexron II D) koydurttum. Alaca'da fazla seçme şansım yoktu ama, Ankara'dakiler de bunu kullanıyorlardı, sanayide görmüştüm. Mobil olduğuna göre iyidir diye düşünüyorum. Diferansiyele 2 lt, şanzımana 7 litre yağ gitti. 100 TL tuttu. Yağın Atilla Abi'nin dediği gibi şanzımanın tamamına işlemesi için belli bir süre geçecek sanırım. Yalnız bu süreçte çok dikkatimi çekti ve tepkim büyük. Ustalar 50 civata söktüyse 15 tanesini geri takmıyorlar. Emanete hıyanet ediyorlar resmen. Bu yaptıkları büyük ayıp ve hatta günahtır, haramdır. Vurdumduymaz oluyorlar genelde. İnşallah aksini gösteren, arabaya kendi arabası gibi bakan bir ustaya rastlarım bir gün.
" Yücel 75w90 nın yarı sentetik ve tam sentetik olarak iki versiyonu var. orijinali yarı sentetik, daha iyisi tam sentetik.sonuçta ikiside şahane. ben yarı sentetik castrol kullanmıştım, 2-3 gün sonra vitesler daha güzel oluyor çünkü ancak o sürede yağ en ücra köşelere ulaşıyor."Atilla amca eger yanlış hatırlamıyor isem usta tam sentetil çok kaliteli bir yag koydum dedi babamında çok eski dostuymuş.Bu yag türkiyede ulunmaz yutdışından geliyor dedi.Çok kaliteli bir yag heryerde bulamazsın dedi.Birde bor koydum ileriki zaman oluşacak korozyondan koruman için şimdi tek kelime ile cirlop gibi oldu araba .
Ahmet Özkök usta, sağolasın verdiğin bilgiler için.Sonunda arabamı yaptırdım, Çorum'dan Ankara'ya da geldim. Şanzımana Mobil ATF (Dexron II D) koydurttum. Alaca'da fazla seçme şansım yoktu ama, Ankara'dakiler de bunu kullanıyorlardı, sanayide görmüştüm. Mobil olduğuna göre iyidir diye düşünüyorum. Diferansiyele 2 lt, şanzımana 7 litre yağ gitti. 100 TL tuttu. Yağın Atilla Abi'nin dediği gibi şanzımanın tamamına işlemesi için belli bir süre geçecek sanırım. Yalnız bu süreçte çok dikkatimi çekti ve tepkim büyük. Ustalar 50 civata söktüyse 15 tanesini geri takmıyorlar. Emanete hıyanet ediyorlar resmen. Bu yaptıkları büyük ayıp ve hatta günahtır, haramdır. Vurdumduymaz oluyorlar genelde. İnşallah aksini gösteren, arabaya kendi arabası gibi bakan bir ustaya rastlarım bir gün.