Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1020 : Mayıs 11, 2011, 02:05:54 »
Türkay kardeş, senin arabanın pahalı zevkleri var sanırım, benzin gibi  :D Bizim araçların 5 yıldır LPG den boğazları tıkanmış. Buna da şükür  :olu:
105 çok iyi bir ölçüm maşallah. Aman nazar değmesin.  :alkis:
amin abi amin.. ama ciddi moralim bozuldu, 114 bekliyordum çünkü ben.. gittim ağır bir bakıma girdim, bujiler eskimişti onları yeniledim, yağ vs değiştirdim, filtreler vs akla ne gelirse değiştirdim ama bu sefer de dyno için para kalmadı :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1021 : Mayıs 11, 2011, 09:27:38 »
Türkay sapma payı vardır bu işin .Birde zaten bizim araçlar 105 beygir degil mi ? 94 -95 modeller 114  bg. 96 - 97  üretimliler 105 bg  98 üretim li kat lı olanlar 114 idye biliyorum .senin araçta 105 olabilir eger öyleyse güç kaybı yoktur aracında
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1022 : Mayıs 11, 2011, 09:37:30 »
arkadaşlar benim arçta birşeyler  dikkatimi çekiyor.Birincisi lastiklerimde yeni olmasına ragmen böyle bir kasise felan girince patır kütür sesler geliyor.ön takımda tablalarda herhangi birşey yok.Ön amartisörler fabrikasının taktıgı hala degişmedi vede patlamadı.Vites geçişleri bazen o kadar yumuşakki pamuk gibi bazen de çok sert baskı balata yeni degişti , şanzıman yagı orjinali koyuldu artı bor katkı koyuldu. özellikle 2-ve 3 vitesler çok sert dikkat ediyorum 3 vites bazen cartlayacak gibi oluyor sanki yarım debriyaj vites degiştiriyormuşum gibi .birde böyle köy yolunda  stabilize yollarda agır şekilde giderken direksiyondan bir tıkırtı geliyor .bunun içinde direksiyon tıkırtı burcu diye birşey varmış ondan oluyormuş dediler .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1023 : Mayıs 11, 2011, 11:11:04 »
arabada 20 beygir kayıp olucak o gün satarım o arabayı... Birde ben lpg kötü diyince yaşını başını almış abiler üstüme atlıyor. yok lpg iyimiş yok motora zararı yokmuş. işte kanıt....
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1024 : Mayıs 11, 2011, 11:37:24 »
Türkay sapma payı vardır bu işin .Birde zaten bizim araçlar 105 beygir degil mi ? 94 -95 modeller 114  bg. 96 - 97  üretimliler 105 bg  98 üretim li kat lı olanlar 114 idye biliyorum .senin araçta 105 olabilir eger öyleyse güç kaybı yoktur aracında
benim araba 98 zaten yücel abi, 114hp zaten..

aslında şöyşe bir şey oldu, lastikten alınan hp 105 çıktı, motordan alınan hp 120 çıktı.. yani 120ps, 105bhp çıktı.. şimdi aktarmada bir kayıp mı olmuş, başka bir sıkıntı mı var hiç bir fikrim yok. ben yine de çok emin değilim ve mutlu değilim sonuçtan, aldığım benzin kötüydü, bakımı yapılmamıştı, egsozda sorun vardı.. aslında şu ara çıkmam lazım her şey tamken..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1025 : Mayıs 11, 2011, 15:25:49 »
Kardeş aktarma organlarınla ilgili bir sıkıntı olabilir.Motordaki gücü tam olarak tekerlere iletmiyor olabilir birde .lastiklerinin durumu iyi degilse gücü zemine net aktaramaz . 105 beygir çok iyi bir rakam kardeş.Gerçi senin canavar benzinli diye biliyorum güç kaybı olmaması normal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1026 : Mayıs 11, 2011, 15:48:01 »
Kardeş aktarma organlarınla ilgili bir sıkıntı olabilir.Motordaki gücü tam olarak tekerlere iletmiyor olabilir birde .lastiklerinin durumu iyi degilse gücü zemine net aktaramaz . 105 beygir çok iyi bir rakam kardeş.Gerçi senin canavar benzinli diye biliyorum güç kaybı olmaması normal

aralıkta lpg taktırdım ben de malesef :( lastikler de kışlıktı ondan da zaten şüpheliyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1027 : Mayıs 11, 2011, 15:50:53 »
aralıkta lpg taktırdım ben de malesef :( lastikler de kışlıktı ondan da zaten şüpheliyim :)
  suçlu ayağa kalk! seni gidi kış lastiği seni. % 90 lastik.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1028 : Mayıs 11, 2011, 16:03:56 »
o zaman bir daha dynoya çıkmadan önce slick lastik alcam lastik sorununu halledelim bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1029 : Mayıs 11, 2011, 18:44:41 »
Atilla amca yardımın lazım.Benim yavruyla geçen köye gittim stabilize yolda direksiyonda sanki boşluk varmış gibi bir tıkırtı geliyor.geçen sende vardı pek önemsemedim ama sank artmış gibi geldi ön takımda felan hiçbirşey yok tablalar tabla lastikleri felan yenilendi ( Tıkırtı burcu ) diye bir parça varmış san ırım ondan dır diyorlar .

Birde vites geçişlerim bazen o kadar yumuşakki anlatamam pamuk gibi bazen resmen sert oldugunu hissediyorum. şanzıman yagı orjinal + olarak bor da koyduk . Baskı balata desen zaten yeni degişti.Oda kıllandırıyor beni niye diyecek olursan ya benim yazlık lastikler nanay yada baskı kaçırıyor .Debriyaj aşagıda kavrıyor orası güzel kalkışta silkeleme hiç yok .yokuşta kaldırdıgımda kalkmama diye birşey yok.ama böyle bir bazen gaza basıyorum araba bagırıyor gitmiyor gibi oluyor .bazende bastıkça gidiyor .anlam veremiyorum geçen gençlik işte bir yerde ışıklarda fırladım allah seni inadırsın 3 vites pati çekti araba .dedim kaçırsa 3 vites pati çeker mi araba balata kokusu felan da gelmiyor daha önce başıma gelmişti.balata kaçırınca balata kokusu geliyordu .Sende vardır deneme yöntemi tavsiyelerini ve arızalar için yapman gerekenleri söylersen sevinirim.

Birde gittigim yer aracıma 4 tane amartisör gerektigini söyledi ne marka almalıyım tahmini fiyat nedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1030 : Mayıs 11, 2011, 23:49:08 »
Yücel debriyaj alt ve üst merkezlerini kontrol ettir, hidroliğini değiştir güzelce havasını aldır. amortisör bozuk olursa önden tıkırtı gelebilir. KYB alacaksın , istanbulda 0212 577 25 15 güven oto sari kahveciyi ara telefona gökhanda çıkabilir selamımı söyle uygun fiat yapmalarını istediğimi söyle piyasanın baya altında orj. parçayı alırsın. sabri bey kardeşimin kayın biraderidir ve çok düzgün bir insandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1031 : Mayıs 12, 2011, 01:22:15 »
  suçlu ayağa kalk! seni gidi kış lastiği seni. % 90 lastik.

atılla amca benım arabanın baskı balatası bitti 120- 130 dan ses yapıo araba gitmioyor zaten ondan sonrada maliyet ne tutar ne marka önerirsin özel serviste yaptırcam
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1032 : Mayıs 12, 2011, 09:06:05 »
atılla amca benım arabanın baskı balatası bitti 120- 130 dan ses yapıo araba gitmioyor zaten ondan sonrada maliyet ne tutar ne marka önerirsin özel serviste yaptırcam
   AİSİN alacaksın önceki yazımda Yücele yazdıklarımı uygula. şanzıman yağı değişmediyse onuda değiştir 75w90 yarı sentetik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1033 : Mayıs 13, 2011, 14:29:00 »
Dün egsoz orta susturucusunu değiştirdim 40 Tl.
Artı Sol rot mili (Teknorot 30 Tl) yetkili serviste 225 Tl. ile;
Sol dış akis körüğü kelepçesi ve sol iç akis lalesi değişecekmiş.Sizce fiyatlar ve markalar nasıldır?Ayrıca serviste bu kadar fiyat farkı olması beni çok şaşırttı 60 Tl. falan olsa anlayacağım ama 11 kat fiyat farkı anormal değil mi? Teknorotta da 2 sene garanti var.Birde serviste telefonda aldığım son uyarı daha da enteresandı "biz değiştirirsek + işçilik alırız,bilginiz olsun" :) Atilla Abi bilhassa senin yorumunu merak ediyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1034 : Mayıs 13, 2011, 15:13:05 »
Dün egsoz orta susturucusunu değiştirdim 40 Tl.
Artı Sol rot mili (Teknorot 30 Tl) yetkili serviste 225 Tl. ile;
Sol dış akis körüğü kelepçesi ve sol iç akis lalesi değişecekmiş.Sizce fiyatlar ve markalar nasıldır?Ayrıca serviste bu kadar fiyat farkı olması beni çok şaşırttı 60 Tl. falan olsa anlayacağım ama 11 kat fiyat farkı anormal değil mi? Teknorotta da 2 sene garanti var.Birde serviste telefonda aldığım son uyarı daha da enteresandı "biz değiştirirsek + işçilik alırız,bilginiz olsun" :) Atilla Abi bilhassa senin yorumunu merak ediyorum.
   maalesef serviste parçalar çok pahalı. Türkiyede yerli ön takım malzemeleri yapıp mercedese ve bmw ye yollayan, mercedes ve bmw parça kutularıyla tekrar Türkiyeye parçaları orj. olarak getirilen markalarımız var. sanıyorum teknorotta onlardan biri. akıs kafalarında tridan veya pridan diye bir marka var alman malı onu bulursan orj.den farkı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1035 : Mayıs 13, 2011, 16:23:43 »
Ya atilla amca deli olacam bir akıl ver .Baskı balata aisin aldım orjinal taktırdım.volan bilgisayarlı tezgahta tornalandı .fakat araç ısınınca bagırıyor gitmiyor o sabah fırlayan atak araba gidiyor başka bir araba geliyor .2-3 yeri aradım abi orjinal takıldıysa sorun çıkarmaması lazım dediler.Lpg ile alakalı olabilecegini söylediler .Valla ben anlama veremiyorum.herhangi bir balata kokusu felan gelmiyor kavramada bir anormallik yok .Bu arada debriyaj pedal ayarı nasıl olmalı .şu an benim debriyaj pedalı fren pedalını hafiften aşagısında kavramasıda orta veya biraz aşagısında sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1036 : Mayıs 13, 2011, 16:35:47 »
Ya atilla amca deli olacam bir akıl ver .Baskı balata aisin aldım orjinal taktırdım.volan bilgisayarlı tezgahta tornalandı .fakat araç ısınınca bagırıyor gitmiyor o sabah fırlayan atak araba gidiyor başka bir araba geliyor .2-3 yeri aradım abi orjinal takıldıysa sorun çıkarmaması lazım dediler.Lpg ile alakalı olabilecegini söylediler .Valla ben anlama veremiyorum.herhangi bir balata kokusu felan gelmiyor kavramada bir anormallik yok .Bu arada debriyaj pedal ayarı nasıl olmalı .şu an benim debriyaj pedalı fren pedalını hafiften aşagısında kavramasıda orta veya biraz aşagısında sanırım.
    Yücel arabayı  sol ayağınla debriyaja bas, sağ ayağın frene basılı olsun ,vitesi 5 e tak, sağ ayağının burnuyla gaza 4500 devir olacak kadar bas. debriyajı yavaşça bırak (frene kuvvetli basacaksın) motorun  hemen stop etmesi lazım. motor stop ediyorsa debriyaj sağlamdır. sen motor ısınınca problem oluyor diyorsun, bu testi sabah motor soğukken, birde akşam motor bağırınca tekrar yap.bakalım netice ne olacak paylaş, tekrar istişare edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1037 : Mayıs 13, 2011, 16:42:31 »
peki pedal ayarı nasıl olmalı .Fren pedalı ile aynı noktada mı yoksa aşagıda mı şu an kavrama noktası aşagıda diyebilirim.Dedigin testi yapayım ama araca herahangi bir zararı varmı şanzumana çok fazla yük binmez mi .?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1038 : Mayıs 13, 2011, 16:49:14 »
peki pedal ayarı nasıl olmalı .Fren pedalı ile aynı noktada mı yoksa aşagıda mı şu an kavrama noktası aşagıda diyebilirim.Dedigin testi yapayım ama araca herahangi bir zararı varmı şanzumana çok fazla yük binmez mi .?
  ..............................................!!!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1039 : Mayıs 13, 2011, 17:37:33 »
Çok sağol Atilla abi, Veka marka Akis kafası (lalesi) bulabildim Çorum'da,1+1 sene garantili yine,parçacı tridan marka olanı bulamadı 2 yıldır Veka getirtiyorum dedi.Taktırsam sorun olur mu? Orjinal parçalar dehşet pahalı :(
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013