Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165128 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #900 : Nisan 27, 2011, 16:08:33 »
Atilla abi,sürekli yazılarınızı okuyorum,Yücel Beyin sorununu da en başından beri takip ediyorum,ama cidden bu konularda verdiğiniz fikirleri hep ince ince kaydediyorum hafızama.8 Marttan bu yana forumlardaki konuları peyderpey okuyor bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ve eminim ki bu forumu okumadan tamir-tadilat-bakım yaptıran birçok kişiden daha bilgili oldum.Kendi payıma teşekkür ediyorum size ve fikir beyan eden tüm forumdaşlara. :)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #901 : Nisan 27, 2011, 16:13:17 »
Atilla abi,sürekli yazılarınızı okuyorum,Yücel Beyin sorununu da en başından beri takip ediyorum,ama cidden bu konularda verdiğiniz fikirleri hep ince ince kaydediyorum hafızama.8 Marttan bu yana forumlardaki konuları peyderpey okuyor bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ve eminim ki bu forumu okumadan tamir-tadilat-bakım yaptıran birçok kişiden daha bilgili oldum.Kendi payıma teşekkür ediyorum size ve fikir beyan eden tüm forumdaşlara. :)

+1
benim hafızam o kadar kuvvetli değil malesef
onun için atilla abi bilgi adlı bi klasör açtım içine atıyorum lazım olan bilgileri :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #902 : Nisan 27, 2011, 18:20:05 »
+1
benim hafızam o kadar kuvvetli değil malesef
onun için atilla abi bilgi adlı bi klasör açtım içine atıyorum lazım olan bilgileri :D

çocuklar ikinizede çok teşekkür ederim.karınca kararınca deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum.bir işe yaramak ,faydalı olabilmek iyi bir şey.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #903 : Nisan 27, 2011, 18:53:45 »
Anladım Atilla amca senin yazdıgını okuduktan sonra ustayı aradım getiriyorum sabahtan hallederiz demi dedim başladı kıvırmaya parça Ankara dışından gelecek abi .Parça gelmezse araç birkaçgün burada kalır abi felan diye başladı yalpa yapmaya sanırım dediginiz dogru benim iyi bir şanzıman ustası bulup  bu işi öyle yaptırmam gerek veya bir tanıdık vasıtası ile bu işi yaptırmam gerek .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #904 : Nisan 27, 2011, 19:09:22 »
Anladım Atilla amca senin yazdıgını okuduktan sonra ustayı aradım getiriyorum sabahtan hallederiz demi dedim başladı kıvırmaya parça Ankara dışından gelecek abi .Parça gelmezse araç birkaçgün burada kalır abi felan diye başladı yalpa yapmaya sanırım dediginiz dogru benim iyi bir şanzıman ustası bulup  bu işi öyle yaptırmam gerek veya bir tanıdık vasıtası ile bu işi yaptırmam gerek .
   rastladığın her parçacıya (japoncuya) uğra şanzımancı sor bir deftere yaz(tavsiye edenide ) böylece en çok hangi ustaların revaçta olduğunu görüp ona göre onlarla temasa geçersin.önce bu ustalara arabasız gidip problemi anlat burada paylaş beraber bir karar veririz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #905 : Nisan 27, 2011, 19:59:13 »
Sevgili forumdaşlar, büyüklerim ve arkadaşlarım önümüzdeki ay arabayı kapsamlı bir bakıma sokmayı planlıyorum aracım 93model 1.3(karbüratörlü) station corolla. şuanda 89.200kmde araç 90000'e gelince:

hava, yağ ve benzin filtreleri
motor yağı (mobil1 5w-40) (mobilin sitesinden baktım 5w-40 veya 0w40 tavsiye ediyor.)
triger kayışı
kampana pabuçları (önleri yeni değişmiştim trw var şimdi çok memnunum)
su+antifiriz
sübap ayarı
jikle ayarı(sapıttı biraz gibi)
hava yakıt karışımı ayarı
buji değişimi

gibi şeyleri yaptıracağım, acaba gözümden kaçan birşey varmıdır?

Birde benim aracın bakım aralığı 5000km yazıyor ama servis(toyan) 10000'de yaptırsanız bir sorun olmaz dedi fakat sanki arabada bir güç düşüklüğü ve motor sesinde artma gibi şeyler hissetmeye başladım bundan sonra 5000kmde bir hava filtresini birde yağın durumuna bakıp ona göre yağ değişimi yapmak var aklımda sizce bunların bir faydası olur mu? yağına bugün baktım resmen simsiyah olmuş yahu.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #906 : Nisan 27, 2011, 20:10:35 »
Sevgili forumdaşlar, büyüklerim ve arkadaşlarım önümüzdeki ay arabayı kapsamlı bir bakıma sokmayı planlıyorum aracım 93model 1.3(karbüratörlü) station corolla. şuanda 89.200kmde araç 90000'e gelince:

hava, yağ ve benzin filtreleri
motor yağı (mobil1 5w-40) (mobilin sitesinden baktım 5w-40 veya 0w40 tavsiye ediyor.)
triger kayışı
kampana pabuçları (önleri yeni değişmiştim trw var şimdi çok memnunum)
su+antifiriz
sübap ayarı
jikle ayarı(sapıttı biraz gibi)
hava yakıt karışımı ayarı
buji değişimi

gibi şeyleri yaptıracağım, acaba gözümden kaçan birşey varmıdır?

Birde benim aracın bakım aralığı 5000km yazıyor ama servis(toyan) 10000'de yaptırsanız bir sorun olmaz dedi fakat sanki arabada bir güç düşüklüğü ve motor sesinde artma gibi şeyler hissetmeye başladım bundan sonra 5000kmde bir hava filtresini birde yağın durumuna bakıp ona göre yağ değişimi yapmak var aklımda sizce bunların bir faydası olur mu? yağına bugün baktım resmen simsiyah olmuş yahu.
yarı sentetik 10w40  10 bin km de ful sentetikler rahat rahat 15 binde değişir. corolla 5000 km bakım olmaz sen kitaptaki ağır hizmet koşullarına bakıyorsun büyük olasılıkla. yağın siyah olması içindeki deterjan katkısının motoru temizlemesindendir, araban lpg li ise daha çabuk kararır çünkü lpg yanış derecesi yüksekdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #907 : Nisan 27, 2011, 20:22:46 »
cevap için çok sağol atilla amca arabamda lpg yok gerekirse sadece haftasonları binerim ama genede tüp takıp başıma dert almam. :) yarın sabah kitapçığı tekrar bakıcam. Birde sabah çalışmada ilk marşta alıyor fakat sonra boğulmuş gibi stop ediyor. ikinci marşta biraz daha gaza basıp 10-20 saniye çalıştıktan sonra hiçbir sıkıntı yok. bugün bir usta motor saat gibi olsa olsa ya bujilerden yada buji kablolarındandır dedi. bana mantıklı geldi varmıdır bunun için bir tavsiyen?
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #908 : Nisan 27, 2011, 20:36:10 »
Volkan bujileri 30 40 bin km değişmek lazım, kablolar bozulmadan değişmez ,bozulunca araba tekleme yapar. otomatik jiglende bir ayarsızlık olmalı ,motor soğukken kendisi deviri otomatik olarak arttırır ,stop etmeyi önler. hava filtren orijinalmi, daima servisten al,20 binde değiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #909 : Nisan 28, 2011, 11:13:08 »
Atilla amca bizim arabalara 5-30 tam sentetik yag koysak herhangi bir sakıncası olur  mu ? Hani yıllardır biz 10-40 koyuyoruz .Kışın soguk havalarda yag lambası biraz geç sönüyor ısındıkan sonra hemen sönüyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • '98 corolla touring wagon xei
« Yanıtla #910 : Nisan 28, 2011, 11:31:21 »
ben de yaklaşık bir buçuk ay önce 2005 corolla mı 98 model xei sw ile takas ettim önceki aracı kullanan arkadaşlar buna bindikleri zaman bu daha rahat ve daha iyi diyorlar özellikle motor sesi çok hoşuma gidiyor. eksi olarak evet frenler  berbat keşke iyileştirmek adına bişeyler yapılabilse bi de vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum aracım manuel sanırım debriyaj ayarsız en kısa zamanda sanayi yolu görünüyor...

bu aracı anlatmaya kelimeler kifayetsiz şarkılar anlamsız kalır.yaşamak lazım.

bu kadar övgü yeter vallahi nazar degecek.

şu anki sorunum : sol önden araç ilk hareketi aldıgında veya yarım debriyajda iken sürtme sesi gibi tıkırtı gibi ses geliyor.vitesler dişli geçiyor ısınınca hem zor geçiyor hemde zor çıkıyor.

bu arada ön paneldeki dügmelerin içerisinde ampülleri var. sol tarafta arka sis far dügmesi .kapı iç kitleme dügmesi.sag tarafta dörtlü dügmesi rezistans dügmesi havalandırma bölümün orası.ben söktüm hemsini yeniledim hemen hepsi patlakmış aracı içi alenen aydınlandı gibi oldu valla akşam yanınca ya ne güzel duruyormuş bende sinir oluyordum gece nasıl bulunacak bu dügmeler niye düşünmemişler diye .kalorifer konsolunu orayıda söktüm çok basit zaten yansıtıcıyı görmeliydiniz neredeyse yag katran haline gelmiş sıcak suylu cirlop gibi yaptım ampulünüde degiştirdim şim canavar gibi oldu araba sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi ışıklandırmaları görmelisiniz inşallah fotolarını çekip eklerim.

yücel hocam bende de patlamış sanırım o ampüller acaba değişim sırasında hiç fotoğraf çektiniz mi? kılavuz olarak kullanmak istiyorum. elektrikli şeyleri söker takarımda araba olunca ellerim titriyor valla :D
gümüş corolla-zır stock

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #911 : Nisan 28, 2011, 14:33:37 »
merhaba arkadaşlar 96 gli sabancı üretimi- oksijen sensörü varmı yada varsa motorun tam neresinde yardımcı olurmusunuz. şemdiden teşekkür ederim.
 gaz kelebeğinin (emme manifoldu hava filtresi hortumu girişi)arkadasında ve altında bir soketler var ama tam anlayamadım.sanırım arkasındaki (sileceklerin tarafında)gaz kelebeği konum sensörüü ama alttaraftakini bilmiyorum.
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #912 : Nisan 28, 2011, 17:16:17 »
Atilla amca bizim arabalara 5-30 tam sentetik yag koysak herhangi bir sakıncası olur  mu ? Hani yıllardır biz 10-40 koyuyoruz .Kışın soguk havalarda yag lambası biraz geç sönüyor ısındıkan sonra hemen sönüyor
   castrol edge 5w40 full sentetik veya mobil 3000 5w40 fullsentetik kullan. 5w30 ince gelir motor vuruntulu çalışır tabi birde en mühimi 300 bin 400bin km daha rahat yapacakken 100 bin km sonra rektifiyeciyi ziyaret edersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #913 : Nisan 28, 2011, 19:25:41 »
Atilla abi benim de bir sorum olacaktı. 1993 otomatik vites corollam için hangi şanzıman yağını kullanmalıyım. karbüratörlü, GL.
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #914 : Nisan 28, 2011, 19:57:15 »
Atilla abi benim de bir sorum olacaktı. 1993 otomatik vites corollam için hangi şanzıman yağını kullanmalıyım. karbüratörlü, GL.
   Emin 3 vitesli otm. ilk dolum  5.5 lt,yağ değişiminde 2.5 lt. ,4 vitesli otm.ilk dolum 7.2 lt ,yağ değişiminde 3.1 lt  dexron-ll, piyasadaki adıyla ATF -ll yağ kullanacaksın. 60 binde bir mutlaka değişmesi lazım, shell gibi iyi bir marka koyman lazım. hidrolik direksiyonun yağıda aynı tip yağdır bunun da değişimini yaptırırsan pompanın ve direksiyon kutusunun ömrünü arttırırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #915 : Nisan 28, 2011, 20:41:53 »
Teşekkürler Atilla abi de ben arabamın kaç vites olduğunu bile bilmiyorum. 1.6 motor, 4 vites olması lazım diye düşünüyorum ama.
Bu Tr yapımı değil, Avrupa imalatı. Bir de yağlar karışmasın diye komple değiştirsem Shell ATF II ile. Nasıl olur?
Çünkü yeni aldık arabayı ve içindeki yağı bilmiyorum açıkçası.
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #916 : Nisan 28, 2011, 21:21:01 »
Teşekkürler Atilla abi de ben arabamın kaç vites olduğunu bile bilmiyorum. 1.6 motor, 4 vites olması lazım diye düşünüyorum ama.
Bu Tr yapımı değil, Avrupa imalatı. Bir de yağlar karışmasın diye komple değiştirsem Shell ATF II ile. Nasıl olur?
Çünkü yeni aldık arabayı ve içindeki yağı bilmiyorum açıkçası.
   eğer senin arabaya daha önce zeka özürlü bir tamirci şanzıman yağı değişmediyse  üzerindekide atf-ll olması gerekir. yağı komple değişemezsin o ancak şanzıman dağıtılınca mümkün olur. bence böyle bir ihtimal % 1 ,onun için gönül rahatlığıyla yağı değiştir, fazla evhamlı olma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #917 : Nisan 28, 2011, 23:09:25 »
   Emin 3 vitesli otm. ilk dolum  5.5 lt,yağ değişiminde 2.5 lt. ,4 vitesli otm.ilk dolum 7.2 lt ,yağ değişiminde 3.1 lt  dexron-ll, piyasadaki adıyla ATF -ll yağ kullanacaksın. 60 binde bir mutlaka değişmesi lazım, shell gibi iyi bir marka koyman lazım. hidrolik direksiyonun yağıda aynı tip yağdır bunun da değişimini yaptırırsan pompanın ve direksiyon kutusunun ömrünü arttırırsın.
Atilla amca süpersin. Bilgisayarımda Atilla amcadan tavsiyeler diye bir dosya açtım. Tavsiyelerini tek tek bu dosyaya yazıyorum. Şimdiden amortisörler, lastik, balatalar, motor yağı, şanzıman yağı konularında tavsiyeler kaydedildi. Zamanı geldiğinde tek tek uygulanacak. Teşekürler eline yüreğine sağlık. Allah sağlıklı uzun ömür versin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #918 : Nisan 28, 2011, 23:16:47 »
Atilla amca süpersin. Bilgisayarımda Atilla amcadan tavsiyeler diye bir dosya açtım. Tavsiyelerini tek tek bu dosyaya yazıyorum. Şimdiden amortisörler, lastik, balatalar, motor yağı, şanzıman yağı konularında tavsiyeler kaydedildi. Zamanı geldiğinde tek tek uygulanacak. Teşekürler eline yüreğine sağlık. Allah sağlıklı uzun ömür versin.
    sağol kardeşim, Cenabı Allah hepimize sağlıklı, huzurlu,mutlu uzun ömürler versin, kötü yazı yazmasın. gözlerinden öpüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #919 : Nisan 28, 2011, 23:29:58 »
Efsanelere amortisör olarak ne öneriyorsunuz acaba?
Opel Astra GTC