0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla abi,sürekli yazılarınızı okuyorum,Yücel Beyin sorununu da en başından beri takip ediyorum,ama cidden bu konularda verdiğiniz fikirleri hep ince ince kaydediyorum hafızama.8 Marttan bu yana forumlardaki konuları peyderpey okuyor bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ve eminim ki bu forumu okumadan tamir-tadilat-bakım yaptıran birçok kişiden daha bilgili oldum.Kendi payıma teşekkür ediyorum size ve fikir beyan eden tüm forumdaşlara.
+1benim hafızam o kadar kuvvetli değil malesefonun için atilla abi bilgi adlı bi klasör açtım içine atıyorum lazım olan bilgileri
çocuklar ikinizede çok teşekkür ederim.karınca kararınca deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum.bir işe yaramak ,faydalı olabilmek iyi bir şey.
Anladım Atilla amca senin yazdıgını okuduktan sonra ustayı aradım getiriyorum sabahtan hallederiz demi dedim başladı kıvırmaya parça Ankara dışından gelecek abi .Parça gelmezse araç birkaçgün burada kalır abi felan diye başladı yalpa yapmaya sanırım dediginiz dogru benim iyi bir şanzıman ustası bulup bu işi öyle yaptırmam gerek veya bir tanıdık vasıtası ile bu işi yaptırmam gerek .
Sevgili forumdaşlar, büyüklerim ve arkadaşlarım önümüzdeki ay arabayı kapsamlı bir bakıma sokmayı planlıyorum aracım 93model 1.3(karbüratörlü) station corolla. şuanda 89.200kmde araç 90000'e gelince: hava, yağ ve benzin filtrelerimotor yağı (mobil1 5w-40) (mobilin sitesinden baktım 5w-40 veya 0w40 tavsiye ediyor.) triger kayışıkampana pabuçları (önleri yeni değişmiştim trw var şimdi çok memnunum)su+antifirizsübap ayarıjikle ayarı(sapıttı biraz gibi)hava yakıt karışımı ayarıbuji değişimigibi şeyleri yaptıracağım, acaba gözümden kaçan birşey varmıdır?Birde benim aracın bakım aralığı 5000km yazıyor ama servis(toyan) 10000'de yaptırsanız bir sorun olmaz dedi fakat sanki arabada bir güç düşüklüğü ve motor sesinde artma gibi şeyler hissetmeye başladım bundan sonra 5000kmde bir hava filtresini birde yağın durumuna bakıp ona göre yağ değişimi yapmak var aklımda sizce bunların bir faydası olur mu? yağına bugün baktım resmen simsiyah olmuş yahu.
bu aracı anlatmaya kelimeler kifayetsiz şarkılar anlamsız kalır.yaşamak lazım.bu kadar övgü yeter vallahi nazar degecek.şu anki sorunum : sol önden araç ilk hareketi aldıgında veya yarım debriyajda iken sürtme sesi gibi tıkırtı gibi ses geliyor.vitesler dişli geçiyor ısınınca hem zor geçiyor hemde zor çıkıyor.bu arada ön paneldeki dügmelerin içerisinde ampülleri var. sol tarafta arka sis far dügmesi .kapı iç kitleme dügmesi.sag tarafta dörtlü dügmesi rezistans dügmesi havalandırma bölümün orası.ben söktüm hemsini yeniledim hemen hepsi patlakmış aracı içi alenen aydınlandı gibi oldu valla akşam yanınca ya ne güzel duruyormuş bende sinir oluyordum gece nasıl bulunacak bu dügmeler niye düşünmemişler diye .kalorifer konsolunu orayıda söktüm çok basit zaten yansıtıcıyı görmeliydiniz neredeyse yag katran haline gelmiş sıcak suylu cirlop gibi yaptım ampulünüde degiştirdim şim canavar gibi oldu araba sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi ışıklandırmaları görmelisiniz inşallah fotolarını çekip eklerim.
Atilla amca bizim arabalara 5-30 tam sentetik yag koysak herhangi bir sakıncası olur mu ? Hani yıllardır biz 10-40 koyuyoruz .Kışın soguk havalarda yag lambası biraz geç sönüyor ısındıkan sonra hemen sönüyor
Atilla abi benim de bir sorum olacaktı. 1993 otomatik vites corollam için hangi şanzıman yağını kullanmalıyım. karbüratörlü, GL.
Teşekkürler Atilla abi de ben arabamın kaç vites olduğunu bile bilmiyorum. 1.6 motor, 4 vites olması lazım diye düşünüyorum ama. Bu Tr yapımı değil, Avrupa imalatı. Bir de yağlar karışmasın diye komple değiştirsem Shell ATF II ile. Nasıl olur? Çünkü yeni aldık arabayı ve içindeki yağı bilmiyorum açıkçası.
Emin 3 vitesli otm. ilk dolum 5.5 lt,yağ değişiminde 2.5 lt. ,4 vitesli otm.ilk dolum 7.2 lt ,yağ değişiminde 3.1 lt dexron-ll, piyasadaki adıyla ATF -ll yağ kullanacaksın. 60 binde bir mutlaka değişmesi lazım, shell gibi iyi bir marka koyman lazım. hidrolik direksiyonun yağıda aynı tip yağdır bunun da değişimini yaptırırsan pompanın ve direksiyon kutusunun ömrünü arttırırsın.
Atilla amca süpersin. Bilgisayarımda Atilla amcadan tavsiyeler diye bir dosya açtım. Tavsiyelerini tek tek bu dosyaya yazıyorum. Şimdiden amortisörler, lastik, balatalar, motor yağı, şanzıman yağı konularında tavsiyeler kaydedildi. Zamanı geldiğinde tek tek uygulanacak. Teşekürler eline yüreğine sağlık. Allah sağlıklı uzun ömür versin.